Válogatott: az MLSZ benyújtotta keresetét a CAS-hoz

MTI, Nemzeti Sport, Blikk

Remény még van. Talán nézők is lesznek (Fotó: Reuters)

Hétfő éjfélig volt lehetősége a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, hogy a nemzetközi szervezet által hozott súlyos büntetés, a március 22-én esedékes Románia elleni világbajnoki selejtező zárt kapussá tétele ügyében jogorvoslatért a Sportdöntőbírósághoz forduljon. A MLSZ már be is nyújtotta keresetét a CAS-hoz.

„Mindennel készen állunk, hogy a határidő lejárta előtt benyújtsuk a keresetet a lausanne-i székhelyű szervezethez. Az előkészítő munkába nemzetközi hírű szakembereket is bevontunk, minden jogi és szakmai érvet felsorakoztattunk, s ez alapján őszintén reménykedem benne, hogy számunkra kedvező döntés születik. Nagyon bízom benne, hogy a továbbjutás szempontjából roppant fontos találkozón a Puskás Ferenc Stadion kapuit megnyithatjuk a szurkolók előtt” – mondta a Blikknek Borbély Zoltán, az MLSZ szóvivője, jogi igazgatója.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hétfőn be is nyújtotta keresetét a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a nemzetközi szövetség (FIFA) másodfokú döntésével szemben.

Amint arról az MLSZ jogi igazgatósága az MTI-t tájékoztatta, hétfő éjfél volt a határidő, s azt követően további tíz nap állt volna a szervezet rendelkezésére a részletes indoklás megküldésére, de ezt az időt “megspórolta” az MLSZ, ugyanis már a keresettel együtt továbbította azt a CAS-nak.

Az MTI információja szerint az MLSZ azért várta meg a határidő napját, mert a korábbi benyújtás sem gyorsította volna meg az eljárást. A CAS alapszabálya szerint ugyanis a részletes indoklás beadására nem a kereset benyújtásától, hanem az előre megszabott határidőtől számított tíz nap áll rendelkezésre, vagyis azzal, hogy hétfőn az indoklást is elküldte az MLSZ, a lehető leggyorsabban járt el.

A mintegy 40 oldalas dokumentumban magyar és nemzetközi jogtudósok szakvéleménye, több tanúvallomás és a fellebbezést alátámasztó iratok szerepelnek.

A CAS-nál mint választott bíróságnál úgy jelölik ki a háromtagú testületet, hogy mindkét fél választ egy bírót, míg az eljáró tanács elnökét a CAS kéri fel.

A magyar válogatottnak – jelen állás szerint – azért kell zárt kapuk mögött lejátszania március 22-én a románok elleni hazai világbajnoki selejtezőjét, mert az augusztus 15-én Budapesten rendezett, Izrael elleni barátságos mérkőzésen a szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált, és sértő jelképeket mutatott fel. (MTI)

nso.hu

10 hozzászólás “Válogatott: az MLSZ benyújtotta keresetét a CAS-hoz” bejegyzésre

  1. Varga Gábor Vilmos szerint:

    Csak remélni lehet, hogy az illetékesek felül vizsgálják véleményüket s kinyílhatnak a STADION kapui!

  2. Etikus szerint:

    Minden eszközt megragadnak az emberek “megvezetésére, (hülyítésére).

  3. Etikus!
    Holott a zembreket kellett volna megragadni és rövid megvezetés után mint a macskát farkánál fogva kivágni!
    Hülyítés nélkül! ))) 😛 (((

  4. Gordon szerint:

    A meccs nézők nélkül semmit nem ér.
    Ki kell nyitni a stadiont a zemberek előtt.

  5. felix szerint:

    A meccs után már ki lehet nyitni.

  6. John Doe szerint:

    Azt nem-e lehetne-e, min t a Britek, hogy az összes idiótát kipenderítse örökre a lelátókról, mint a macskát székelni? Akkor lehetne rendről beszélni. Számonkéréssel a Jobbikhoz lehet fordulni.

  7. felix szerint:

    Hogy gondolod?
    2006 hőseit kitiltani a stadionokból. Még a vezér is beült közéjük.

  8. Paul szerint:

    John Doe!

    5-éve, amikor az MTK stadionban folyamatosan zsidóztak, akkor kin kérted volna számon?

  9. frappáns visszavágások nagymestere szerint:

    mekkora szélhámosság. a jegyeket már rég árulni kellene. biztos hogy nem lesznek nézők, helyette kint az utcán lesz egy szép zsidóellenes megmozdulás.
    amióta világ a világ ez a faj soha nem volt képes békében élni a befogadó nemzetekkel, hiába a gondolatrendőrség és a nemzetközi befolyás, előbb utóbb kihívják maguk ellen a sorsot és eltűnnek a föld színéről.

  10. csumpika szerint:

    nagyon nem értek egyet a stadionbezárással, de van néhány dolog, ami elgondolkoztat. nyugaton azért elég jól meg tudják már oldani, hogy minden balhés elem azonosítható legyen. és egy incidens után a klub öt-tíz-húsz évre eltiltja a saját stadionjának látogatásától.
    nálunk meg megsértődnek és bojkottot hirdetnek az újpesti drukkerek, amikor hasonló rendszert szeretnének meghonosítani. ideje lenne eldönteni, hogy a balhéért, vagy a fociért járnak ki a meccsre. ideje lenne elgondolkodni, hogy engem miért nem zavarna az, ha meccs közben videofelvétel készülne rólam, ha arcképes igazolvánnyal vehetnék csak jegyet, és mehetnék csak be a stadionba. oké, hogy egy-egy balhés elemnek ez nem tetszik, de hogy egy egész szurkolói kör besértődjön ezen? (a minimálbéres szomszédom is nagyon fel volt háborodva, amikor hatósági jogkör megadását tervezték az akkor még apeh-nak, engem valamiért ez a lépés sem zavart).

Itt lehet hozzászólni !