Népdaléneklésben versenyeztek a csepeli iskolások

Csepel.hu, Csepel.info

Kerületi népdaléneklő versenynek adott otthont a Mátyás Király Általános Iskola január 23-án. Rendhagyó módon az Eötvös iskola nyolcadik osztályos tanulói kezdték a szereplést. Tíz iskolából mintegy száz diák mutatta be tudását – számolt be a Csepel.hu.

A versenyzők három percben adták elő valamely tájegység népdalát és a szabadon választott tematikájú éneket. A versenyzés célja a népi kultúra, a néphagyományok megismertetése és évről évre a népdalok népszerűsítése – mondta el a Csepel.hu kérdésére Kissné Katona Mária szervező pedagógus.

A háromtagú zsűri tagjai (Horváth Györgyné pedagógus, Balogh Ernő kisebbségügyi tanácsnok, Purzsás Mária ének-zene tanár) a szép énekhang mellett elsősorban a tiszta intonációt értékelte. A közel négy órás megmérettetés alatt a versenyzők a népdalcsokrokat énekelték szóló, kisegyüttes és énekegyüttes kategóriákban. A fővárosi versenyre a felső tagozatosok közül öten jutottak tovább.

A részletes eredményekért kattintson az alábbi linkre!

csepel.hu

Egy hozzászólás “Népdaléneklésben versenyeztek a csepeli iskolások” bejegyzésre

  1. Szabadságharcos szerint:

    Na ebből kettőt személyesen is ismerek. Ezek jók, Purzsás Marika néni még az én Anyámat is tanította a Kolozsváriban, tuti burokban született, Isten tartsa meg sokáig!

    Húú régen én is kornyikáltam, mentem ilyen versenyre, csak hát a pofa meg a család társadalmi rangja szúrta a régi kommunisták szemét, aztán sosem jutottam tovább semmilyen versenyen, mindig olyan ment, aki….múlt héten meg épp zárás volt a közértbe gyorsba beengedtek még tejet kellett venni, azt énekelget az áruslány, én meg vokálban bele erősen, olyan duettet nyomtunk???? Hol lehet a Megasztár 655. adásába jelentkezni?

Itt lehet hozzászólni !