Az LMP és a 4K! nem kíváncsi Bajnaiékra

Facebook, MTI, Magyar Nemzet

Sem az LMP, sem a 4K! nem jelent meg az Együtt 2014 Mozgalom által szervezett, a januári tárgyalássorozatot megelőző előkészítő találkozón vasárnap – olvasható a mozgalom Facebook-profilján.

„Fontosnak tartjuk, hogy még január 2-a előtt kiderüljön, e két szervezet végül miért nem vett részt a mai egyeztető megbeszélésen, illetve miképpen viszonyulnak a jogállamiságról szóló ellenzéki együttműködéshez” – adta hírül az Együtt 2014 Mozgalom.

A találkozón részt vevő szervezetek megállapodtak, hogy a jövőben minden tárgyalási napról jegyzőkönyv-összefoglalót írnak, valamint közlemények útján, vagy – sajtótájékoztató keretében – közösen adnak tájékoztatást a nyilvánosságnak. „A magyar alkotmányos kultúra megerősítése és a jogállam újjáépítése ugyanis nem a politikai szervezetek ‘magánügye’, hanem a legtágabb értelemben vett közügy” – olvasható a közösségi oldalon.

A Együtt 2014 Mozgalom – állítása szerint – átgondolt és reális jogállam-koncepcióval és felkészült szakemberekkel készül a január 2-i egyeztetésre, a későbbi, gazdasági programoknak szentelt szakpolitikai programegyeztetésen azonban továbbra sem kívánnak részt venni. „Változatlanul azt tartjuk ugyanis, hogy a konkrét, szakpolitikai megoldásokat érintő egyeztetésekre már olyan szervezetek között kell sort keríteni, amelyek nemcsak szóban értenek egyet a korszakváltás programjában, de a korszakváltó elvi, erkölcsi alapvetések jogszabállyá formálásában is készek és képesek részt venni” – olvasható a mozgalom Facebook-oldalán.

Nem hívták a 4K!-t?

Istvánffy András, a 4K! szervezője a Népszabadság kérdésére azt mondta: a vasárnapi technikai egyeztetésen azért nem vettek részt, mert arra nem kaptak meghívást. A januári tárgyalás kapcsán pedig közölte: december óta várják a választ Mesterházy Attila pártelnöktől arra, hogy mit gondol az MSZP a „két választás” koncepcióról, vagyis hogy az alkotmányozás után készek-e feloszlatni a parlamentet, és szabad, tisztességes választásokat tartani. „Még várjuk az MSZP válaszát. Addig nem tudjuk, miről kellene egyáltalán tárgyalni” – nyilatkozta a lapnak Istvánffy András.

Január 2-án indulnak a tárgyalások

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtökön közölte, hogy január 2-án elkezdődnek a tárgyalások az ellenzéki szervezetek között a jogállamiság, az alkotmányosság és a demokrácia témaköréről.

Szombaton kiderült, hogy Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke vezeti a párt delegációját a januári első ellenzéki egyeztetésen.

mno.hu

10 hozzászólás “Az LMP és a 4K! nem kíváncsi Bajnaiékra” bejegyzésre

  1. Zavarja a százlábút, ha néhány lába visszafelé gyalogol?! 😛

  2. Bugi szerint:

    Százkezű. És minden kéz lopni akar.

  3. felix szerint:

    A TUDATLANSÁG ELFEDÉSÉRE EZ KEVÉS.

  4. lolka szerint:

    “Az LMP és a 4K! nem kíváncsi Bajnaiékra”
    BÚÉK MINDENKINEK!

  5. Éva szerint:

    “A Bajnai köré felépített szakértői mítosz erejét maguk a szilárd tények kezdik ki. Bármely újságolvasó beláthatja, hogy nem igaz, hogy Bajnai jól bánik az uniós forrásokkal, nem igaz, hogy képes átláthatóbbá tenni a finanszírozási rendszereket, nem igaz, hogy ő a garancia arra, hogy megfelelő módon kezeljük az adósságot, vagyis nem igaz, hogy ő lenne „a” válságkezelő.”

    http://gfg.blog.hu/2012/10/31/husrago_hidvero

  6. ebihal szerint:

    A gfg.blog néhány írását már sikerült korábban is idecitálni az infóra, de mint azok is,
    úgy ez az idézet is csak azt mutatja, hogy írója a seggnyaláson kívül nem igazán
    törődik mással!

  7. Vica szerint:

    A következő választáson bizonyára már nem lesz senkinek 2/3-a, viszont valódi eredményt összefogással lehet elérni, ezt jó lenne megérteni.

    Az LMP szerintem igen kicsi, és egyre kisebb pontocska lesz, hiszen mindentől és mindenkitől folyamatosan elhatárolódik, viszont nincs akkora ereje, hogy egyedül bármihez is kezdhessen. Ha ezt nem képes belátni, előbb-utóbb szép csendben a feledés homályába vész.

    Ha pedig nem hívnak meg egy olyan helyre, ahol ott a helyem, minimum megkérdezem még az alkalom előtt, hogy hol kallódhatott el a meghívóm, s ha nincs akadálya, szívesen ott lennék.

    Azért ne nagyon reménykedjetek, hiszen az emberek nagy részét már úgy magatokra haragítottátok, hogy szerintem a fanatikusokon kívül nem sokan fognak újra választani Titeket. Az pedig remélhetőleg kevés lesz a győzelemhez…

  8. Gordon szerint:

    “Azért ne nagyon reménykedjetek, hiszen az emberek nagy részét már úgy magatokra haragítottátok, hogy szerintem a fanatikusokon kívül nem sokan fognak újra választani Titeket.”

    Badarság. A Fideszen kívül nincs cselekvőképes és kormányképes politika erő. A jelenlegi támogatottsága mellett is kényelmes többséget fog szerezni a 2014-től lecsökkentett létszámú parlamentben. A sok megélhetési mszp-s politikus meg elmehet zabot hegyezni.

  9. ebihal szerint:

    Álom, álom, édes álom!

  10. nagyapó szerint:

    Jön a wermeri értelmezés:
    jogállamiság – októberi rendőrattak,
    alkotmányosság – a 49-es komcsi alkotmány visszaállítása,
    demokrácia – a visszahozott régi alkotmány alapján eladni a maradék vagyont, a földeket és ebből minél többet ellopni.
    Emberek! Ezt a jövőt ígéri a “baloldal”!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !