Magyar félmúlt – Törvénytelen szocializmus

Ávósok – 1., 2. és 3. rész

A fenti filmsorozatot a Magyar Televízió készítette majd mutatta be 1994-ben. Hiába keresné azonban a kedves olvasó az MTV archívumában vagy a Port.hu filmes adatbázisában: ott nincs ilyen filmsorozat, sőt még nyoma sincs, mintha nem is készült volna el soha.

A dokumentumfilm-sorozat eltüntetését magyarázták azzal, hogy túlságosan nyíltan tárta fel a kommunista terrorszervezetek bűneit, és mutatta be még élő tagjait – például Horn Gyulát -, de magyarázták azzal is, hogy nyíltan kimondta egyes kommunista vezetők zsidó származását. Ez igaz. Ugyanakkor a tapasztalatunk szerint a zsidó áldozatok esetében ugyanezt tették. A filmet végignéztük, és mi úgy érezzük, hogy nem nevezhető antiszemitának, miközben a benne összegyűjtött dokumentum-mennyiség és a riportok kimondottan érdekesek, megrázóak és hasznosak.  A film letiltásának körülményeiről a Magyar Hírlap honlapján, itt lehet olvasni, a sorozat pufajkásokról szóló részeit pedig a következő napokban tesszük ki. Ezekkel is a kommunista terror elfeledett áldozataira emlékezünk.

18 hozzászólás “Magyar félmúlt – Törvénytelen szocializmus” bejegyzésre

 1. Tóth Mária szerint:

  60 éve agymosás! ‘Csak az igazság tesz szabaddá”! Mikor lesz ez az ország szabad?

 2. Dr. grün szerint:

  Tóth Mária!
  Ügyvéd a vádlotthoz:
  Győzött az igazság!
  Vádlott szomorúan,:
  No, akkor oda a szabadságom!

 3. "?!" szerint:

  Kedves anonim Gyerekek! Nem kéne ennyire hülyének lenni, és másokat is ennyire hülyének nézni!

  A bejegyzésben azt írtátok, hogy:
  “a filmsorozatnak nyoma sincs, mintha nem is készült volna el soha.”

  Majd néhány sorral lejjebb azt állítjátok, hogy:
  “A filmet végignéztük, …..”

  Értelmes ember számára a fentiekből az derül ki, hogy még sem tűnt el a film, hiszen ha azt Ti végig tudtátok nézni, akkor azt nálatok kell keresni!

  Tehát ezzel a filmmel is megismétlődött az Észak-Csepel eladásáért befolyt 9 milliárd Ft története, amelyről két éven keresztül azt állítottátok, hogy a 9 millió Ft nyomtalanul eltűnt, majd a Borbély Lénárd által 2012. szeptember 27.-én beterjesztett T-25. számú tájékoztató nyilvánosságra hozatalával hivatalosan is bebizonyosodott, hogy minden eddig elköltött forintról tételes kimutatás van, ráadásul abból több mint 2,5 milliárd Ft még jelenleg is rendelkezésére áll a fideszes önkormányzatnak!

 4. Bugi szerint:

  Írásjel barom, te ennyire nem tudsz olvasni vagy ennyire erőlködsz?

 5. Cs.pepe szerint:

  Érdekes egy történet, amikor letiltották Boross Péter volt a miniszterelnök, aki ma is Orbán Viktor tanácsadója. Idézet a cikkből: “„Leszóltak” a tévéseknek. Az erről szóló levél kelte: „1994. 03. 25.”.” Ezek szerint az az ember tiltotta be, aki Orbán Viktor egyik jobbkeze, tényleg sokoldalú ez a Csepel.info, még hogy elfogult lenne 🙂

 6. Cs.pepe szerint:

  Kedves Admin? Nem értem, írtam egy hozzászólást, nincs benne semmi trágár vagy személyes, mégis moderációra vár, miért?

 7. admin szerint:

  Nem tudjuk miért történt. A hozzászólást kitettük.

 8. Cs.pepe szerint:

  Köszönöm

 9. "?!" szerint:

  Kedves “Bugi”!

  Meséld el, hogy a bejegyzés melyik mondatát nem tudtam elolvasni!

  Egy hozzád hasonló észkombájntól nagyon szívesen elfogadom a baromi okos észrevételeket! (Feltéve, hogy az észrevételeidet le is tudod írni!)

 10. Bugi szerint:

  Féleszű: oda van írva, hogy sem az MTV archívumában sem a film adatbázisban nem lehet megtalálni a filmet. A gyűlölet elvette a maradék kevés eszedet is, pedig eredetileg se volt sok.

 11. Dr. grün szerint:

  Bugi!
  Akkor olyan ez mint a turul Emese vagy az ÉCC!
  Szájrul szájba terjed?! 🙂

 12. Nagyapó szerint:

  Ságvári et.! Azért nem kellene ennyire hülyének nézni az embereket. Nem mindenki nevelődik az ATV szándékoltan óvodás kérdésein.
  Ságvári et.! El kééne olvasni az eredeti cikket is. Abból megismernék a bővebb igazságot, akárcsak a csepeli önkormányzati előterjesztés esetében.
  Ságvári et.! Különben az ÁVH-s filmről mi a véleménye??

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

 13. Cs.Pepe szerint:

  Most én nem értem itt Boross Pétert szidják és komcsizik a fideszesek?

 14. felix szerint:

  Még hogy nem antiszemita.

 15. felix szerint:

  Az eltűnt az azt jelenti, hogy nincs meg.
  Mivel itt is látható az azt jelenti, hogy megvan tehát nem tűnt el.
  A megpróbálták eltüntetni az annyit jelent, hogy nem sikerült ezért meg van.

 16. "?!" szerint:

  Kedves “bugi”, Te burmai étteremből agyeltávolítás után megszökött agyatlan majom!

  A 18:08-as írásod alapján most már értem, hogy azért vagy Te még most is hithű fideszes, mert azontúl, hogy a burmai étteremben már régen megzabálták az agyadat, egyéb tekintetben is csak egy 3 napos kismacska fejlettségi szintjén állsz!
  Azaz, még nem nyílt ki a szemed!

  A fenti állapotod miatt, nem is vesztegetem rád a szót, mert rajtad csak egy szemészeti műtéttel, és egy agyátültetéssel lehetne segíteni, ha találnának hozzád illő mogyoró nagyságú majomagyat az átültetéshez! Üdv.: “?!”.

 17. Vátesz szerint:

  Bármely mai vagy a közelmúlt közszereplője, médiaszemélyisége hovatartozásának eldöntéséhez érdemes belenézni Kiszelly Gábor “Az ÁVH története” című művének végén levő névsorba! Ott aztán lehet érdekes neveket találni!

  Közismert történet, hogy egyszer Komlós János a Mikroszkóp színpadáról kérdezte a nézőtéren jelenlevő Latinovits Zoltánt, hogy a művész úrnak mi a véleménye a színpadon éppen folyó témáról. Mire Latinovits felállt, s megkérdezte Komlóstól, hogy a kérdést milyen minőségében tette fel.
  – Úgy kérdezed mint a Mikroszkóp Szinpad igazgatója, vagy mint volt rabbinövendék, vagy mint az ÁVH századosa?!
  Óriási botrány lett, az előadás is félbeszakadt.

 18. Perspektíva szerint:

  Akad egy-egy értelmes hozzászólás is.

Itt lehet hozzászólni !