Szigorítják a KRESZ-t

Független Hírügynökség, Vezess.hu

Stop tábla

Számos változás várható a közeljövőben a hazai közlekedési szabályokban. Az egyik ilyen, hogy a buszsávban való közlekedésre is kiterjesztenék az objektív felelősség elvét, de vizsgálják a biciklis gyermekek védelmét is.

Hamarosan tovább szigorodhat a KRESZ, miután a nyáron számos új közlekedésiszabály-változás volt terítéken. A kidolgozott tervekben szerepel a gyalogosok feltétlen elsőbbsége a zebráknál, a rendszám nélkül autózóktól pedig azonnal elvenné a rendőr a forgalmit vagy a vezető jogosítványát. Ezen túlmenően a forgalom gyorsítása érdekében tiltanák az előzést autópályán a kamionoknak, viszont engedélyeznék a motoroknak, hogy piros lámpánál az autók mellett előre csorogjanak.

Kondorosi Ferenc kormánybiztos vasárnap a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy az új, illetve módosított szabályok szeptember 1-jével azért nem lépnek életbe, mert a szakértők további módosításokat javasoltak. Ezekről kedden egyeztetnek, mert az összes változást végül egyszerre szeretnék bevezetni.

Az újabb javaslatok között felmerült, hogy a buszsávok és a rokkantparkolók jogosulatlan használatát behelyezzék az objektív felelősség elve alá tartozó szabályok közé. E szerint az autó üzemeltetőjét büntetik, ha nem derül ki, ki vezette a szabálytalankodó kocsit. Szintén meg kell tárgyalni még, hogy kötelezővé tegyék-e a 12 év alatti kerékpáros gyerekeknek a fejet védő bukósisak használatát.

Forrás: FH, Vezess.hu

2 hozzászólás “Szigorítják a KRESZ-t” bejegyzésre

  1. bhu szerint:

    Sisakot mindenképp, nekem is van, pedig tudok menni.:) És jól is néz ki, úgyhogy a gyerekeken nem fog múlni.

  2. Papi szerint:

    Ha már szigorítanak akkor jó lenne ha a bicikli utakat is védenék az autósoktól. Sokszor ott parkolnak.

Itt lehet hozzászólni !