Ezért haltak meg ilyen sokan a Costa Concordián

Mno.hu

Dokumentumfilm a tragédiáról

Az Olaszország partjainál januárban balesetet szenvedő óceánjáró, a Costa Concordia kapitánya és a hajót birtokló cég válságközpontjának vezetője nem rendelte el időben az utasok kimenekítését, ezért felelősek a halálukért – erre a megállapításra jutott a hajó fekete dobozainak elemzését végző független szakértői bizottság.

Az olasz sajtó szerdán jelentette, hogy a bizottság továbbította jelentését a grossetói ügyészségnek. A szakértők a kapitány és a legénység, valamint a válságközpont és a kikötői hatóságok üzenetváltásainak elemzéséből arra a következtetésre jutottak, hogy a sziklával való ütközés után hat perccel Francesco Schettino parancsnok már tudta, hogy süllyed a Costa Concordia, mégsem adott parancsot az utasok kimenekítésére. Az evakuálás ötvenperces késéssel kezdődött, a legénység többsége pedig nem tudta, mit kell tennie.

Ezeroldalas értékelés a Costa Concordia fekete dobozáról

Ezeroldalas értékelést és hét DVD-lemezt adott át a grossetói bíróságnak a Giuseppe Cavodragone admirális vezette, márciusban kinevezett szakértői bizottság, mely azóta vizsgálta a Costa Concordia parancsnoki fedélzete fekete dobozának tartalmát.

A szakértőknek a bíróság ötven kérdésére kellett választ adniuk, így többek között a január 13-án a toszkán Giglio-sziget partjánál történt katasztrófa pontos menetéről, a Costa Concordia műszaki berendezéseinek állapotáról, a hajó adottságairól. Az olasz sajtó értesülései szerint a fekete doboz által rögzített hanganyag elárulja, mi történt a sziklának ütközés előtti és utáni pillanatokban, milyen magatartást tanúsított Francesco Schettino kapitány és tisztjei.A Costa Concordia tragédiája – Magyar áldozat is volt

A Costa Concordia a fedélzetén több mint 4 ezer főnyi utassal és személyzettel a toscanai partok közelében sziklának ütközött. A balesetet követő káoszban a kapitány, Francesco Schettino elhagyta a fedélzetet. Fehér Sándor, a magyar áldozat az óceánjárón utazó gyerekek mentése közben halt meg. A balesetben összesen 30 ember vesztette életét, kettőnek pedig nyoma veszett.

Az óceánjáró balesetét túlélő magyarok jogi képviselői közben a kártérítésről tárgyalásban állnak a hajó tulajdonosaival-üzemeltetőivel, de a részletek egyelőre bizalmasak. Korábban súlyos gondatlanság címén 400 millió dolláros kártérítési keresetet nyújtottak be a hajó balesetének következtében életét vesztett Fehér Sándor hegedűművész családja nevében. A huzavona végkimenetelére nézve jól jel, hogy a szerencsétlenség 235 francia túlélőjének jogi képviselői már megállapodtak a Costa Crociere vállalattal. A vállalat összesen 2,115 millió eurót ítélt oda.

Forrás: Mno.hu

5 hozzászólás “Ezért haltak meg ilyen sokan a Costa Concordián” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “Korábban súlyos gondatlanság címén 400 millió dolláros kártérítési keresetet nyújtottak be a hajó balesetének következtében életét vesztett Fehér Sándor hegedűművész családja nevében. A huzavona végkimenetelére nézve jól jel, hogy a szerencsétlenség 235 francia túlélőjének jogi képviselői már megállapodtak a Costa Crociere vállalattal. A vállalat összesen 2,115 millió eurót ítélt oda”

    Még mielőtt bárki lehülyezne számoljuk ki együtt!
    Ha 235 túlélő francia családtagnak jár 2,115 millió euró, akkor mekkora lehet az a család akiknek 400 millió az igénye?!

  2. Béla szerint:

    A MALÉV csődje miatt az elmaradt utazásért még ma sem kártalanította senki sem az utasokat!
    Ezzel kéne törődni nem másra mutogatni!
    Szemét fidesz.

  3. Gordon szerint:

    Na de Béla!

    A MALÉV-ot a balliberálisok tették tönkre.

    Ezzel kéne törődni nem másra mutogatni!

  4. nagyapó szerint:

    Béla! A komcsik eladták a MALÉV-ot 400 mdollárért, a komcsik elsikálták a 400 mdollárt, a komcsik csődbe vitték MALÉV-ot . És akkor a polgári kormány fizessen?
    Béla! Tudja mit mondott a misszionárius, amikor a vadak a fülét rágták?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  5. Béla szerint:

    Még múlt év decemberében egy baráti társaság tagjaival döntöttünk úgy hogy márciusban Párizsba utazunk.
    Sokan külföldi légitársaságot javasoltak pl.WizzAir utazásunkhoz.
    Én mondtam, hogy magyarok vagyunk vegyünk MALÉV jegyet.
    Csak összehasonlításképp a WizzAir retúr 29000ft-ba a MALÉV 41000ft-ba került.
    A csőd után hozott egy határozatot a kormány, hogy csak a csőd utáni három napban elutazókat kártalanítják a többieket nem.
    Végül mégis WizzAir-rel utaztunk.
    A Costa Concordiánál nem mutogattak a kapitányra, hogy ő okozta a tragédiát fizesse meg ő a kárt, minden utast kártalanítanak, még azokat is akik a hajó következő útjára vettek jegyet.
    Én minden “magyarérzelmű” a hazaszeretetemet példázó döntésemmel ráfáztam.
    Átvertek a magyar MOL-nál és közölték, ha nem tetszik ne menjek oda. Legutóbb egy romlott magyar élelmiszert vettem a felirat szerint még novemberig jó kellett volna legyen, de a kinyitása után a lakás órákig bűzben volt.
    Ezek után megfogadtam soha többet magyar cég, soha többet magyar termék.

Itt lehet hozzászólni !