A legnagyobb csoda – Risztov Éva zseniális úszással aranyérmes Londonban!

Magyarország a nyolcadik helyen áll az összesített éremtáblázaton

Nemzeti Sport, Csepel.info

Risztov Éva boldogan mutatja londoni aranyérmét (Fotó: MTI)

Risztov Éva aranyérmet szerzett női 10 kilométeres hosszútávúszásban a londoni olimpián. A magyar versenyző szenzációs úszással, szinte végig vezetve diadalmaskodott, a végén négy tizedmásodperccel megelőzve az amerikai Haley Andersont. A harmadik az olasz Martina Grimaldi lett.

„Zseniális, váratlan, megható, megérdemelte” – pár szó, ami az ember eszébe jut Risztov Éva teljesítményéről. Persze egyszerű szavakkal szinte lehetetlen leírni azt a csodát, amit a magyar versenyző véghez vitt – azaz megnyerte a londoni olimpia hosszútávúszó versenyét.

A Hyde Parkban megrendezett versenyen Risztov Éva már a rajtnál az élre állt, pontosabban a brit Keri-Anne Payne mellett úszva vezette a mezőnyt. Ez jó döntésnek bizonyult, mert így az adok-kapokból (a tavalyi vb-n kizárták Risztovot) kimaradt a magyar versenyző.

Risztov ráadásul az első kör végén a legjobb idővel fordult, s a második kör után is a harmadik helyen úszott. A mezőny egyébként ekkor még teljesen együtt tempózott, mindössze pár tizedmásodpercet jelentett egy jobb helyezés. Messzemenő következtetést ebből még nem lehetett levonni.

A verseny előtt Risztov amúgy is elmondta, hogy az elsődleges célja, hogy ne keveredjen küzdelembe a többi versenyzővel, s viszonylag tisztán tudjon haladni. Ennek megfelelően a harmadik kör vége előtt egyértelműen élre állt, és ott is haladt egészen sokáig. Később kiderült: a célig…

Sőt! Az utolsó kör kezdetén még mindig Risztov diktálta a tempót, s ami örömteli volt, egy ötös tagjaként meglépett a mezőnytől. Bő másfél kilométerrel a vége előtt tehát úgy tűnt, hogy Risztov legrosszabb esetben is ötödik lesz.

Martina Grimaldi, Haley Anderson, Angela Maurer és Keri-Anne Payne haladt még a magyarral. 1200 méterrel a vége előtt azonban Risztov robbantott, és több testhosszal meglépett a többiektől. Ráadásul folyamatosan növelte előnyét: egy testhossz, két testhossz, három…

Féltettük, rettegtünk, hogy Évi elfárad, de csak nem akarta kiadni a kezéből az elsőséget. Az utolsó méterekre az amerikai Anderson megérkezett Risztov mellé, de a többiek ekkorra már kicsit leszakadtak. Ekkor már biztosnak tűnt az ezüstérem…

Évi azonban szenzációsan húzta elő erőtartalékait, nem esett szét az úszása, és négy tizedmásodpercet a végégig megtartott az előnyéből. Amikor elsőként célba ért, még akkor is hihetetlennek tűnt, de elmondhatjuk:

Risztov Éva a nyolcadik aranyérmünket szerezte Londonban!

„A végén láttam, hogy jön az amerikai, de tudtam, hogy nem lehet baj, képes lettem volna még egy hajrát indítani. Nem jutott eszembe, hogy az olimpia a tét, úgy voltam vele, hogy ez csak egy sima úszóverseny. Az volt a tervem, hogy már az elején előremegyek, mert a vébén elvettek tőlem egy aranyérmet, amikor együtt úsztam a mezőnnyel” – mondta Risztov Éva a Nemzeti Sportnak.

nso.hu

55 hozzászólás “A legnagyobb csoda – Risztov Éva zseniális úszással aranyérmes Londonban!” bejegyzésre

  1. Lora :) szerint:

    Gyerekek végignéztem a versenyt, egy csodának tartják a MAGYAR sportolót.

    Magyar adón nem láttam, francia csatorna közvetítette. semmit nem értettem, csak annyit
    lö ungríí na ez franciául Magyarország, azonnal lehúztam egy felest ennek örömére.
    GRATULÁLOK ÉVA!!!

    CSODÁLATOS ÉRZÉS ELMONDHATATLAN. BÜSZKE VAGYOK MINDEN MAGYAR SPORTOLÓNKRA! SOKAT BIZONYÍTOTTAK MEGINT. MAGYARORSZÁG IGENIS SPORTORSZÁG, ÉS SZÍVÓSAN KÜZD A SIKERÉRT!!

    HAJRÁ MAGYAROK!

  2. Paul szerint:

    Limor Livnát, a Netanjáhu-kormány sportügyi minisztere máris vizsgálóbizottsággal kívánja kideríttetni a csúfos kudarc okát.

  3. Paul szerint:

    HAJRÁ MAGYAROK!!!

    Manitu, te ezt lemered írni????

  4. mbm59 szerint:

    Csodálatos! Gratulálok! Hajrá Magyarok!

  5. nagyapó szerint:

    Ez a lány egy csoda. Az a magabiztosság, ahogy végig vezetett. Győzelme után, nevetve integetett, mintha meg-sem kottyant volna a 10 km.
    Paul! Mi van lenyúljuk a Fidesz jelszót, hogy Hajrá Magyarok!? Egy internaciculista, hogy írhat ilyesmit? Azért jellemző Paul első reagálása, valami izraeli marhaság.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  6. Paul szerint:

    Nagyapó!

    A kedvenc országotok még a 66 éremszerző ország között sincs. Vagy igen, félre beszélsz már megint, és olvasd el a csepel.info által letiltott oldalon található cikket, amit küldtem.
    Nektek hajrá Likud a jelszavatok.

  7. szigetország szerint:

    A magyar nemzet megint szép lett…

    Nem tudom, fog-e gratulálni a magyaroknak Clintonné vagy az amerikai nagykövet (elfelejtettem a nevét), akik szeretnek részt venni magyar eseményekben, amikor éket vághatnak a magyarok közé és szidhatják a hazánkat.

  8. robi szerint:

    A harminc éves hatvanas nagyapónak leszóltak a központból, hogy a ” Hajrá, magyarok! ” a pártjának jelszava.

    Szegény, elhitte.

    Vajon, honnan cipelték Csepelre ezt a sutyerákot?

  9. "?!" szerint:

    Íme Risztov Éva, a magyar úszócsoda:

    Risztov Éva (1985. augusztus 30. –) olimpiai bajnok, háromszoros világbajnoki ezüstérmes, hatszoros Európa-bajnoki ezüstérmes, egyszeres Európa-bajnoki bronzérmes, hatszoros rövid pályás Európa-bajnok, hétszeres ifjúsági Európa-bajnok, a felnőttek között ötvenhétszeres országos bajnok magyar úszó.

    Sportpályafutása:

    1998-ban, 13 évesen szerezte első magyar bajnoki aranyérmeit.

    1999-ben hatszoros magyar bajnok volt. Az ötven méter kivételével minden gyorsúszószámot megnyert. Az Európai Ijfúsági Olimpiai Napokon 200 pillangón, 200 és 400 gyorson valamint 200 és 400 vegyesen szerzett elsőséget.
    Az EB-n és az ifi EB-n nem indulhatott, mert nem érte el az alsó korhatárt.

    2000-ben újabb bajnoki aranyakat szerzett. Az ifi Eb-n 200 pillangón, 400 és 800 gyorson lett első. 400 méteren első felnőtt magyar csúcsával nyert.
    Az olimpián 400 gyorson 29., 800 gyorson 14., 200 pillangón 16. lett.

    2001-től a Bp. Spartacus versenyzője lett.
    Az ifi eb-n négy aranyérmet nyert.
    A felnőtt vb-n 200 pillangón hatodik, 200 vegyesen 20., 400 vegyesen 16. lett.
    Az első alkalommal megrendezett rövid pályás ob-n három egyéni számban ért el első helyezést.

    A 2002-es ob-n három számban ért el országos csúcsot.
    A berlini Eb-n Egerszegi magyar rekordját megdöntve lett második 400 vegyesen. Újabb csúcsokkal újabb ezüstöket szerzett 800 m gyorson, 200 pillangón és 400 vegyesen. A rövid pályás-szezonban az első két percen belüli magyar úszónő lett 200 gyorson. A táv Európa-bajnokságán három aranyérmet nyert. Ezen a versenyen 800 gyorson Európa-csúcsot ért el.

    2003-at országos csúccsal kezdte, ezúttal 1500 méteren.
    Az ob-n 11 számban szerzett érmet és a viadal legeredményesebb női versenyzője lett. A vb-n 400 gyorson, 400 vegyesen és 200 pillangón lett második. 800 gyorson hatodik helyezést ért el.
    A rövidpályás eb-n két arannyal zárt: 800 gyorosn harmadik, 400-on ötödik lett.

    A 2004-es ob-n 10 aranyérmet nyert.
    Az Európa-bajnokságon 400 vegyesen második, 100 pillangón 23., 200 pillangón negyedik, a 4 × 100 méteres vegyesváltóval nyolcadik lett.
    Az olimpián négyszáz méter vegyesen negyedik, 400 gyorson 15., 200 pillangón nyolcadik, lett.
    A rövid pályás eb-n 400 vegyesen első, 200 pillangón negyedik lett.

    2005 májusában egy balesetben agyrázkódást szenvedett, ezért és egy betegsége miatt három hétre le kellett állnia az edzésekkel. Az ob-n csak 800 gyorson tudott aranyérmet nyerni egyéni versenyszámban. A vb-n 400 vegyesen hetedik, 400 és 800 gyorson 13., 1500 gyorson 16. volt. 2005 októberében bejelentette visszavonulását.

    Visszavonulása után sem szakadt el az úszástól. Részt vett a 2006-os budapesti úszó eb lebonyolításában.

    2009 márciusában bejelentette visszatérését hosszútávú úszóként.
    Júliusban női versenycsúccsal megnyerte a balatoni öbölátúszóversenyt.
    A rövidpályás ob-n 800 méteren szerzett bronzérmet.

    2010-ben az Európa-kupa versenyeken 10 km-en Izraelben ötödik, Olaszországban első, valamint Törökországban 5 km-en első lett. Az Európa-bajnokságon 10 km-en hetedik volt.

    2011 áprilisában a mexikói Cancúnban ezüstérmet szerzett a 10 km-es Világ-kupa versenyen.
    Májusban a pozsonyi Szlovák gp-n 1500 méteren megjavította saját, nyolcéves országos csúcsát, 800-on az olimpiai A-szintnél jobb eredményt ért el, s így teljesítette a londoni olimpiai részvétel feltételét.

    2011 júniusában, a debreceni országos bajnokságon, hat év után ismét országos bajnoki címet szerzett három számban is: 400 m, 800 m és 1500 m gyorsúszásban.

    2012 márciusában az olimpiai felkészülés felmérőjeként több számban is elindult a debreceni országos bajnokságon.
    Az első napon a 200 méteres pillangóúszásban rögtön ezüstérmet szerzett olimpia B szintidővel.
    A magyar bajnokság második napján a 800 méter gyors már az ő száma volt és a papírformának megfelelően diadalmaskodott az olimpiai számában.
    A harmadik napon 400 méter gyorson állt rajthoz, ahol a döntőben 4:08,21-es idejével maga mögé utasította a teljes mezőnyt.
    A bajnokság utolsó napján rendezték meg az 1.500 méteres gyorsúszást, melyet megnyerve nemcsak saját országos csúcsát javította meg, hanem a világranglista élére is úszott ezzel az időeredménnyel.

    2012. májusában megnyerte a nyíltvízi hosszútávúszó Európa-kupa 10 km-es számát Eilatban.
    Néhány nappal később a debreceni úszó Európa-bajnokságon 800 méter gyorsúszásban szoros versenyben, mindössze 8 század másodperccel elmaradva a 2. helyezettől bronzérmet szerzett.
    Az 1500 m gyors döntőjében ezüstéremmel zárt, de így is jelentősen faragott idén május 1-jén úszott országos rekordjából és végül 16:10,04 perces idővel ért célba.
    A 400 méter gyorsúszás döntőjében kiélezett versenyben negyedik helyezést ért el.

    2012. júniusában a Setubalban megrendezett nyíltvízi olimpiai kvalifikációs versenyen elért 2. helyezésével kivívta a 2012-es londoni nyári olimpián való részvételi jogot.

    A londoni nyári olimpián 4 versenyszámban indult: 400 méter gyors, 800 méter gyors, 4×100 méter gyorsváltó és 10 km nyíltvízi úszás.
    A 4 × 100 méteres gyorsváltóval 15. volt.
    400 méter gyorson a 16. helyen végzett.
    800 méter gyorson 13. lett a selejtezőben.
    A 10 km-es nyílt vízi úszásban olimpiai bajnok lett 1 óra 57 perc 38,2 másodperces idővel.

    Legjobb időeredményei:
    50 m-es medence:
    100 m gyors: 57.70 1999.07.01., Esbjerg (DEN) – Európai Fiatalok Olimpiai Fesztiválja
    200 m gyors: 2:00.71 2005.04.03., Budapest (HUN) – országos bajnokság
    400 m gyors: 4:07.24 2002.08.04., Berlin (GER) – LEN Európa-bajnokság
    400 m gyors: 4:07.24 2003.07.20., Barcelona (ESP) – FINA Világbajnokság
    800 m gyors: 8:27.87 2012.05.24., Debrecen (HUN) – LEN Európa-bajnokság
    1500 m gyors: 16:10.04 2012.05.26., Debrecen (HUN) – LEN Európa-bajnokság
    100 m pillangó: 1:01.82 2004.05.13., Madrid (ESP) – LEN Európa-bajnokság
    200 m pillangó: 2:07.68 2003.07.24., Barcelona (ESP)- FINA Világbajnokság
    200 m vegyes: 2:17.82 2001.07.08., Málta – LEN Ifjúsági Európa-bajnokság
    400 m vegyes: 4:36.17 2002.07.29., Berlin (GER) – LEN Európa-bajnokság
    400 m gyors: 4:01.95 2002.12.14., Riesa (GER) – LEN Rövidpályás Európa-bajnokság
    800 m gyors: 8:14.72 2002.12.13., Riesa (GER) – LEN Rövidpályás Európa-bajnokság
    200 m pillangó: 2:06.72 2003.12.11., Dublin (IRL) – LEN Rövidpályás Európa-bajnokság
    400 m vegyes: 4:32.26 2004.12.12., Bécs (AUT) – LEN Rövidpályás Európa-bajnokság

    Rekordjai:

    200 m gyors
    2:02,26 (2001. április 12., Athén) ifjúsági országos csúcs
    2:01,02 (2002. június 29., Székesfehérvár) országos csúcs
    2:00,71 (2005. április 3., Budapest) országos csúcs

    400 m gyors
    4:12,12 (2000. július 29., Dunkerque) országos csúcs
    4:09,32 (2002. június 15., Zágráb) országos csúcs
    4:07,24 (2002. augusztus 4., Berlin) országos csúcs

    800 m gyors
    8:31,35 (2002. június 30., Székesfehérvár) országos csúcs
    8:29,92 (2002. július 31., Berlin) országos csúcs
    8:28,06 (2002. augusztus 1., Berlin) országos csúcs

    1500 m gyors
    16:29,23 (2002. június 28., Székesfehérvár) országos csúcs
    16:21,82 (2003. február 15., Balatonfűzfő) országos csúcs
    16:13,00 (2011. május 27., Pozsony) országos csúcs
    16:12,95 (2012. április 1., Debrecen) országos csúcs
    16:10,04 (2012. május 26., Debrecen) országos csúcs

    200 m pillangó
    2:10,39 (2001. április 7., Budapest) országos csúcs
    2:09,91 (2001. július 22., Fukuoka) országos csúcs
    2:09,30 (2002. március 23., Budapest) országos csúcs
    2:08,65 (2002. június 16., Zágráb) országos csúcs
    2:08,24 (2002. augusztus 4., Berlin) országos csúcs
    2:07,68 (2003. július 24., Barcelona) országos csúcs

    400 m vegyes
    4:36,17 (2002. július 29., Berlin) országos csúcs

    200 m gyors, rövidpálya
    1:59,90 (2002. november 16., Zalaegerszeg) országos csúcs

    400 m gyors, rövidpálya
    4:07,06 (2002. december 14., Riesa) országos csúcs
    4:01,95 (2002. december 14., Riesa) országos csúcs

    800 m gyors, rövidpálya
    8:22,81 (2002. december 1., Budapest) országos csúcs
    8:14,72 (2002. december 13., Riesa) Európa-csúcs

    100 m pillangó, rövidpálya
    1:01,02 (2001. december 9., Budapest) országos csúcs

    200 m pillangó, rövidpálya
    2:10,19 (2002 november 16., Zalaegerszeg) országos csúcs
    2:08,17 (2002. december 12., Riesa) országos csúcs
    2:07,19 (2002. december 12., Riesa) országos csúcs
    2:06,72 (2003. december 11., Dublin) országos csúcs

    100 m vegyes, rövidpálya
    1:03,98 (2001. december 9., Budapest) országos csúcs

    200 m vegyes, rövidpálya
    2:14,21 (2001. december 8., Budapest) országos csúcs

    400 m vegyes, rövidpálya
    4:32,93 (2002. december 1., Budapest) országos csúcs
    4:32,26 (2004. december 12., Bécs) országos csúcs

    Díjai, elismerései
    Az év magyar úszója (2002, 2003)
    Az év magyar női sportolója: 2. helyezett (2002)
    Az év magyar női sportolója: 2. helyezett (2003)
    Az év magyar sportolója: 2. helyezett (2003)
    Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt (2004)
    Az év magyar hosszútávúszója (2010)

    Szívből gratulálok a páratlan fenti sorozathoz, és különösen a ma szerzett olimpiai aranyéremhez!
    Erre a különleges képességű lányra igazán büszkék lehetünk.

  10. joságos. szerint:

    Nagyapó! Önök voltak(FIDESZ) akik jelszót csináltak a biztatásból!! Ha lenne esze akkor tudná! A nemzetközi sport eseményeinken így biztatták a Magyar versenyzőket Rákosiék alatt, a Kádár korszakban, és most ezt a biztatást sajátította ki a vezérük jelszónak! Ezért inkább a gazdáinál reklamáljon!

  11. krapulax szerint:

    10 km-t leúszni 19 fokos vízben a világon a leggyorsabban, ennél nagyobb teljesítmény szerintem nincs az olimpián.

  12. Manitu szerint:

    Fantasztikus teljesítmény volt, gratulálok. Az elmebeteg, mindenből politikát csináló Pault pedig megnyugtatom, hogy bárki drukkolhat a magyaroknak. Az is, aki eddig antiszemita létére zsidóknak drukkolt – még ha nem is tudta. 😀

  13. Dr. grün szerint:

    Indián szellentés!
    Olvasd el az alábbit és utána jöhet a miből csinál és ki csinál politikát!
    „Újabb aranyérmeink vannak Londonban, már kétszer annyi, mint amennyit a legutóbbi, pekingi olimpián szereztünk. Jelent ez valamit? A materia­listáknak biztosan semmit. De talán van abban valami, hogy egy nemzet sportteljesítményei pontosan mutatják az adott nép pszichikai és mentális állapotát. Helmut Kohl nyilatkozta azt korábban, hogy Nyugat-Németországnak, a megvert és porba sújtott német népnek úgy jött Fritz Walterék 1954-es világbajnoki győzelme, mint a fuldoklónak a levegő… Nyilván nem téved, aki azt mondja, a pekingi sovány siker a Gyurcsány-éra általános depressziójának tükre volt. És London? Mintha már nem lennénk depressziósak. Így érthető tehát, miért fanyalogtak a magyar aranyakon a ballib celebek.”
    http://mandiner.hu/cikk/20120809_sinkovics_ferenc_valasz_a_celebeknek

  14. Manitu szerint:

    Helmut Kohlnak igaza volt.

  15. szigetország szerint:

    A zöldfülű (vagyis grün) szokásához híven téved… Istenem, istenem! Pedig mennyire görcsöl…

  16. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    grün nem téved!
    Esetleg a Sinkovics Ferenc, akinek a Magyar Hírlapban megjelent cikkét bekopiztam! 🙂
    Csak a kedvedért még egyszer! Figyelmesen, szótagolva rágd át! Talán leesik…….?!
    “Nyilván nem téved, aki azt mondja, a pekingi sovány siker a Gyurcsány-éra általános depressziójának tükre volt.”

  17. szigetország szerint:

    grün!

    Abban tévedtél, hogy fogalmad sincs, hogy mire gondoltam, mert nem írtam meg tévedésed lényegét. Ez csapda volt. A mohó grün pedig beleesett…

  18. nagyapó szerint:

    nokedli joságos és robi! A magyarok buzdítása a huj, huj hajrá volt egészen addig, ameddig kedves szüleik, behódolva a megszállóknak, rá, rá hajrára módosítottak. A hazaáruló szocikkal szemben fogalmazta meg a polgári oldal a “hajrá Magyarország, hajrá magyarok” jelszót, amit a 2/3 megértett. Eeetásak! Pofa súlyba!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  19. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    Nem mondod, hogy gondolkodni is szoktál?! Abban valóban tévedtem!
    Ércsük?! Már ha a cikkíró gondolatát nem is érted! Juszt se magyarázom el még egyszer!
    “Aki másnak Jules Verne az maga belepotty?!” ))) 🙂 (((

  20. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    Nagyon egyszerű a magyarázata a “Huj Huj Hajrá”-nak a “Rá Rá Hajrá”-ra módosításának!
    Ha szerény emlékezetem jól csal a háború után a Moszkvai Dinamóval játszottunk (vö. dinamó gatya) és furcsa lett volna, ha a szurkolók Fasz Fasz Hajrá-t üvöltöttek volna!
    Bővebben lásd itt!
    http://www.urbanlegends.hu/2010/11/huj-huj-hajra-betiltottak-oroszul-faszt-jelent/

  21. GONDOLKODÓ! szerint:

    A londoni eredményesség is bizonyítja a magyar nemzet tehetségét, és azt, hogy sikerre teremtetett. Csak hát, a sátáni gonoszok akarják ennek ellenkezőjét, ránk testálni időtlen idők óta.
    Gratulálok mindenkinek, azoknak akik elérték, és akik hozzásegítettek e remek eredmények létrejöttéhez.

  22. robi szerint:

    Bocsánatot kérek nagyapótól és a többi seggnyalásban megzavarodottól, hogy én már a 70-es években “Hajrá, magyarok”-kal buzdítottam a válogatottat a Népstadionban.
    Nem tudhattam, hogy egyszer védett a jelszó lesz.

    Mulatságos olvasni, ahogy a minden hülyeséget bekajál a csahos népség. Meg is kell őket hagyni abban a lelki világukban, hogy a “polgári oldal” találta ki ezt is.

    ” nem mind komcsi, aki nem kajál be minden marhaságot”

  23. GONDOLKODÓ! szerint:

    Én már a hatvanas évek közepétől! Szintén a Népstadionban.

  24. robi szerint:

    T. szigetország és grün!
    A dolgok nem egyszerűen fehérek és feketék.
    Az előmenetelre vágyó hírlapíró cikke és az általam most bemásolt sorok – ami a másik véglet – csak részigazságokat tartalmaznak.
    http://sport.hir24.hu/olimpia/2012/08/09/filleres-gondokkal-kuzdenek-a-leendo-olimpikonok/

  25. robi szerint:

    Mér egy érdekesség:
    http://atv.hu/cikk/20120809_matolcsy_a_latvanysportok_tamogatasa_15_20_milliard_forintba_kerult_tavaly_az_adofizetoknek

    Ebből felsorolásból a kézilabda férfi ága egyértelműen olimpiai siker. Az aranyak egyenlőre egyéni sportágakban születtek, hosszú évek műhelymunkáinak eredményeképpen.

  26. Bugi szerint:

    Melyik majom az, aki szerint egy fideszes nem buzdíthatja a magyar sportolókat, miközben a jobbikosok nem magyar vezetőket választanak maguknak, a szocialisták meg gyűlölnek minden magyart?

    Amellett a tény mellett se menjünk már el, hogy a Fidesz mindig sportbarát volt, és a mostani sikerek is Fidesz kormány alatt születnek?

  27. Dr. grün szerint:

    robi!
    “Az előmenetelre vágyó hírlapíró cikke és az általam most bemásolt sorok – ami a másik véglet – csak részigazságokat tartalmaznak.”
    Ha egyszer valaki a teljes igazságot ki merné mondani az lenne sajtószabadság! ))) 🙂 (((

  28. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    “mostani sikerek is Fidesz kormány alatt születnek?”
    Mint a Mercedes, az AUDI, a négyes metró stb?! ))) 🙂 (((

  29. szigetország szerint:

    Nagyon várom az amerikai nagykövet asszony elsimerő szavait, amelyekkel sportolóinkat dicséri. Ha már a melegfelvonuláson részt vett és rettentően büszke volt, gondolom, a magyar olimpiai sikerek is megérnek annyit, hogy nyilvánosan méltassa hazánk kiválóságait!

  30. Dr. grün szerint:

    Szerintem elismeri a magyarok tolerenciáját!
    Le is verhettük volna olimpikonjaikat, mint indiánokat a szifilisz, de mi még tudjuk mi az a farplaj! ))) 🙂 (((

  31. nagyapó szerint:

    Dr. grün! Ifjú koromban én is huj, huj, hajrával biztattam. Egy adalék a puha gerincű komcsikról:
    „Érdemes figyelembe venni, hogy egy átlag-orosz fülnek a magyar “huj-huj-hajrá” előtagja nem úgy hangzik, mint egy orosz hímtag. Az ugyanis kemény, torokban hörgő (ez a mi hangkészletünkből hiányzó erős H nem annyira a német “ch”, inkább az arabosan spanyol “j” közeli rokona) – egy átlag-magyar pl. nem is tudja kiejteni az orosz XYЙ szót… Az oroszok kb. így érzékelhetik az ominózis biztatást (megpróbálom átírással érzékeltetni): “uj-uj-ojrá”. Ha leíratnák, esetleg így írnák le az oroszból hiányzó hehezetes H hangot: guj-guj-gojrá (ld: Gitler, Gercen, bjuszGalter). Ez megkérdőjelezi a Hujber-sztorit is: írástudó orosz kapásból Gujbernak írná… (Moszkvában is tanult ny. orosz-spanyol tanár)” (forrás, mint grün)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  32. pt szerint:

    Pekingben leszerepeltünk. Nem véletlen, mert akkor már 6 éve a szocik voltak hatalmon.

  33. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    Még mielőtt a zorosz nyelv etimológiájába és etnogenezisébe belebonyolódnál, csak egy vicc!
    Móricka kérdi a ziskolában:
    Tanárnéni! Hogyan mondják oroszul, hogy radiátor?!
    Úgy mint magyarul Móricka, csak kicsit lágyabban!
    Akkor mondhatom pűtyőtetyt-nek?!
    Egyébként ha jól emlékszek Hruscsovot (a Nyikitát) “Kruscsov”-nak mondták!
    Vagy ha mond valamit Harlamov neve (a hokis) Kharlamov-nak! ))) 🙂 (((

  34. Dr. grün szerint:

    folytatás
    Éppen ezért a reptéren dolgozó Nagyezsda mindig úgy mondta, hogy a “khuj” nem lehet elég kemény!
    Hidd el nekem, Ő aztán értett hozzá!:-)

  35. Jeniszej szerint:

    “A legnagyobb csoda”
    Nem volt ez csoda!
    Abban a sok munkában ez benne volt, amit ez a szorgalmas kiváló sportoló nő elvégzett.
    Csoda az más kategória!
    A sportoló nőt legfeljebb csodálni lehet. – az biztos, mert a Faterom is így gondolja. 🙂

  36. joságos. szerint:

    Nagyapó!
    Azt nokedlizze aki először meg etette!! A hajrá Magyarok szlogent pedig a sportból lopták. Ez persze nem csoda, hisz maga írja folyvást, a kommunista lop és hazudik.Ez magukra nézve fokozottan igaz,hisz Orbán vezérhez hasonlóan maga is az MSZMP emlőin nevelkedett!! persze magán nem csodálkozom, mert ahogy azt már többször leírtam maga egy jellemtelen, unintelligens, agyatlan tahó.

  37. szigetország szerint:

    Kedves Mindenki!

    Nincs valaki közületek, aki szólna az amerikai nagykövet asszonynak, hogy a magyar melegek melletti kiállása után a magyar olimpikonokat is igazán megdicsérhetné világraszóló győzelmeik után?

    Vagy ez snassz? Most nem lehet rasszistázni, fasisztázni, gyűlölködni, éket verni a magyarok közé?

  38. Vitéz Nagybányai szerint:

    Gratulálok minden jobb és baloldali faszfejnek akik még ebből a nagyszerű győzelemből is politikát tudnak csinálni.

    Mindegyik éremnek és helyezettnek gratulálok, de egyenlőre Risztov az én szememben a legnagyobb hős, neki volt a legrögösebb útja idáig.

  39. Tóth Kati szerint:

    Grün!Miből doktoráltál?Minek vagy a doktora?Vagy te is a foxi-maxin végeztél?Ennyi hülyeséget azok szoktak összehordani.

  40. Ditte szerint:

    Igen, Risztov Éva példát mutat mindannyiunknak, hogyan lehet nagyon mélyről feljönni, a depressziós pokolból olimpiai bajnokká lenni. Akik hittek benne és segítették továbbra se engedjék el a kezét! Kívánom neki, hogy a sport utáni élete is harmonikussá váljon!

    Bizony, jó lenne nem elfelejteni, hogy embernek születtünk, nem választónak. Abba kéne hagyni ezt a sok felesleges egymásnak feszülést.

  41. Dr. grün szerint:

    Tóth Kati!
    Miből doktoráltam? Saját eszemből!
    Nem a foxi-maxin! Ott csak tanítottam! 🙂

  42. ebihal szerint:

    Vannak akik azt állítják, hogy az elmúlt nyolc évben azért nem voltak sikeresek a
    sportolóink, mert a szocik kormányoznak. Felhívnám figyelmüket arra a 40 évre,
    amikor a szocik kormányoztak és volt : az “aranycsapat”, Balczó András, Magyar
    Zoltán, Papp László, Kozma István stb.,stb. . Tessék megpróbálni gondolkodni!

  43. Lakó1214 szerint:

    Ditte!
    Nem a szoci kormánytól lett Risztov Éva depressziós, hanem “?!” által leírt életút “kudarcaitól”, hogy eddig nem sikerült aranyat szereznie!
    Te is beálltál az idióták közé?

  44. Mari nénye szerint:

    Bebizonyították sportolóink,hogy bizony jó magyarnak lenni!

  45. Dr. grün szerint:

    De miért csak négyévente és miért csak tizennéhány napra jó magyarnak lenni?!

  46. Ditte szerint:

    Ó, te nagyon kedves Lakó1214, kíváncsi lennék, melyik mondatomban olvastál bármit a szocikról? Ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy funkcionális analfabéta a kedves kommentelő, vagy csak rosszindulatú. Azt sem tudom eldönteni, melyik lenne rosszabb….

  47. Lakó1214 szerint:

    Kedves Ditte!
    Sehol. Nem rooszindulat, sem szövegértés, csak olyan hülyén jött ki a mondandód vége.
    Pont Te intesz az egymás közti megértésre? Ez most olyan volt, mintha Mahmud Ahmedinezsád a világbékét hírdetné.

  48. nagyapó szerint:

    Köszönöm Dr. grün, hogy megerősített. Szóval nem a szovjet eeetásak, hanem magyar lakájaik miatt kellett a régi huj, huj, hajrát, rá, rá, hajrára módosítani (péntek – 13:05, 12:30)
    A témához: “Risztov Éva, a 10 kilóméteres nyíltvizi úszóverseny győztese, aki a sport24-nek nyilatkozva elmondta, mindent Debrecennek köszönhet láthatóan rendkívül boldogan, a pilótafülkéből integetve, kezében az aranyérmével integetett az őt váró debreceni szurkolóknak. A Debreceni Nemzetközi Repülőtéren a bajnoknőt a több száz szurkoló mellett nagymamája, és a városvezetés éppen nem Londonban tartózkodó tagjai köszöntötték.”
    Megérdemli!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  49. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    “Szóval nem a szovjet eeetásak, hanem magyar lakájaik miatt kellett a régi huj, huj, hajrát, rá, rá, hajrára módosítani”
    Így van ahogy mondod!
    A “Tokaj hímvesszeje” ellen sem a “szőlőbányász” tiltakozott, hanem a lakájok akik benyalták a csepegtetett nektárt! ))) 🙂 (((

  50. Dr. grün szerint:

    Magyarország a nyolcadik helyen áll az összesített éremtáblázaton!

    Sőt, ha az Orbán vezetéknevű és Viktor utónevű miniszterelnökök szempontjából vizsgáljuk elért eredményeinket a nemzetek rangsorában, az Empájer Sztététc Bilding egy satnya csőszkunyhó mellettünk! ))) 🙂 (((

  51. Tóth Kati szerint:

    Grün!Maga egy igazi liberálbolsi.Abból a sötétagyú hazaáruló fajtából.Szerintem maga csak azt a sok hülye elvtársat tudta meggyőzni a foxi-maxin.Szerintem maga nem is magyar,csak idáig menekült izraelből .

  52. Dr. grün szerint:

    Tóth Kati!
    Talán köpönyeget kellett volna fordítanom mint annyi másnak?!
    De valahogy van a zemberben egy intelem a zősöktől:
    “Lehetsz akármi, de szarember soha!” ))) 🙂 (((

  53. Ditte szerint:

    Döntöttem, kedves Lakó 1214, te egyszerre vagy funkcionális analfabéta és rosszindulatú.
    Sajnos.

  54. Lakó1214 szerint:

    Kedves Ditte!
    Analfabéta lennék? Akkor ki ír helyettem? Nem vagyok Stephen Hawking, (ha mond valamit a név?) – szerencsére – hogy szemmel írjak.
    Rosszindulat csak annyi van bennem, mint benned jóindulat.
    Szevasz.

    Hülye Kati meg még mindíg nem döntötte el, hogy “bolsi”, vagy “liberál”?
    Kell a háború, mert hülyék az emberek……………

  55. Ditte szerint:

    A funkcionális analfabéta ír, olvas, de minek. Az analfabéta nem ír, nem olvas.

Itt lehet hozzászólni !