Budapesti rendőrnő karjai közt halt meg az öngyilkos szatír

Borsonline

A fickó átlagosnak tűnt, mondta a szomszédja, Koza József (Fotó: Cser Dani)

Az intézkedő rendőrnő karjaiban halt meg az a 40 éves csepeli férfi, aki szerdán fejbe lőtte magát a főváros IX. kerületében. I. László dulakodás közben megszerezte a tapasztalt rendőr fegyverét, s azzal lett öngyilkos. Erőszakos közösülés miatt körözték.

Tavaly április óta kereste a rendőrség a 40 éves I. Lászlót, aki ellen kétrendbeli erőszakos közösülés miatt nyomoztak. A férfi a IX. kerületi Balázs Béla utca egyik társasházában bújt meg, egy mozgáskorlátozott nőnél. H. Józsefné szerdán reggel kétségbeesve hívta a rendőrséget, mert a férfi már akkor arra készült, hogy megöli magát a nála lévő pisztollyal.

– A helyszínre elindított járőrpárost baleset érte, ezért egy másik duót rendeltek a Balázs Béla utcai címre. A két rendőrt sokkoló látvány fogadta: amikor beléptek, a férfi a fegyver csövét már a szájában tartotta, és éppen meghúzta a ravaszt. A fegyver kattant, de nem sült el, mire a két rendőr azonnal megpróbálta lefegyverezni I. Lászlót – mondta el Berár Iván, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) főosztályvezetője, aki megerősítette: a helyszínre kiküldött járőrpáros egyik tagja próbaidejét tölti.

A Bors megtudta: a próbaidős egy fiatal férfi volt, a tapasztalt zsaru viszont nő. Ezt az értesülésünket a rendőrség nem kommentálta.

Talán másként történnek a dolgok, ha a szomszédos utcából a BRFK akcióosztályának munkatársai mennek a helyszínre. Őket is értesítették az esetről, de végül nem indultak el, mert az ügyeletről visszaszóltak nekik, hogy egy kerületi járőrpáros oda tart. A Bors információi szerint dulakodás közben a tapasztalt rendőrnő fegyvere esett ki a tokból. Ezt kapta fel a földről I. László, kibiztosította, és fejbe lőtte magát. A zsaruk próbálták újraéleszteni, de nem volt esély.

– A lövést nem is hallottuk. Csak azt láttam, hogy hatalmas tömeg gyűlt össze az udvaron. A ház előtt is legalább egy tucat rendőrautó állt. Közelről láttam a rendőrnőt is, csurom vér volt – idézte fel a történteket a házban két szinttel feljebb lakó Koza József. – Nem tudjuk mi sem pontosan, hogy ki volt ez a férfi. Csak később hallottuk, hogy körözték, nekem teljesen hétköznapi figurának tűnt – vélekedett a fiatalember.

Azt csak találgatják a házban, kije lehetett I. László a mozgáskorlátozott asszonynak. Mostohafia? Öccse? A rendőrség szerint azonban nem volt közelebbi rokoni kapcsolat közöttük. Lapunk megkereste a hölgyet, de nem kívánt nyilatkozni.

A két rendőrt megrázta az eset, hozzájuk pszichológust rendeltek ki. Őket egyébként felelősség nem terheli: az ügyeletes ügyész az intézkedésüket jogszerűnek találta, az orvos szakértő pedig egyértelműen kimondta: I. László öngyilkos lett.

borsonline.hu

8 hozzászólás “Budapesti rendőrnő karjai közt halt meg az öngyilkos szatír” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Nem érti a Fater!
    “H. Józsefé szerdán reggel kétségbeesve hívta a rendőrséget, mert a férfi már akkor arra készült, hogy megöli magát a nála lévő pisztollyal.”
    A rendőr párosban biztosan pszichológus is volt.
    Mert, ugye ha tudjuk, hogy valaki öngyilkos akar lenni akkor ezek az emberek a legalkalmasabbak, megnyugtatni az ürgét.
    Nem érti a Fater,- ha látták a fegyvert, akkor miért nem tüzeltek a rendőrök lábra, vagy vállra. Miért vállalták a „dulakodást” a zöldfülű rendőr és rendőr nő.
    Ilyenkor egy felszólítás, és egyből tüzelés, mert fegyver volt az „örültnél”. – Igaz jobb is, hogy így történt, – talán mindenkinek.
    Sajnálom a rendőrnőt, mert egy ilyen örült rém miatt, fogják meghurcolni.

  2. Jeniszej szerint:

    Ja! – és töltve volt a fegyvernek látszókattanó fegyver? 🙂

  3. Csepel-sziget szerint:

    Sokat elárul, hogy tapasztalt rendőreinket minden jöttment képes lefegyverezni. Ennyi erővel a rendőr ellen is fordíthatta volna a fegyvert. Talán nem ártana átvizsgálni és komolyabban szűrni az állományt. A mennyiségi vonal helyett a minőségire áttérni!

  4. Dr. grün szerint:

    “A zsaruk próbálták újraéleszteni, de nem volt esély”
    Egy tapasztalt rendőrnek azt is kell tudni, hogy egy szétdurrant fejű embernek annyi esélye van mint ma egy frissdiplomásnak munkahelhez jutni!

    nagyapó! Fidessz?! ))) 🙂 (((

  5. Dr. grün szerint:

    Jut eszembe!
    Két rendőr a Balaton-parton járőrözve látja amint egy szörfös leesik a deszkáról!
    Kihúzzák keservesen, majd kezdik felváltva szájon át lélegeztetni.
    Te, jó büdös ez a szörfös!
    Wazze! Ez nem is az! Ennek korcsolya van a lábán!

  6. Vátesz szerint:

    “Azt csak találgatják a házban, kije lehetett I. László a mozgáskorlátozott asszonynak.

    A rablók megállítják az utazókat szállító kocsit.
    – Mindenki szálljon le!
    Mire a kislány: – A nagymama is?
    – Kuss, azt mondtam mindenki! Most mindenki adja át az értékeit!
    – A nagymama is?
    – Kuss, azt mondtam mindenki! Most a nők vetkőzzenek le, mert mindenkit megerőszakolunk!
    – A nagymamát is?
    Mire a nagymama: – Kuss, azt mondták mindenkit!

  7. Jeniszej szerint:

    Cigány sétál a Balaton-parton, látja, hogy a komája nyárson sütöget egy aranyhalat:
    – Há, te Gazsi, há hülye vagy te! Lehetett vóna 3 kívánságod!
    – Az már megvótt…

  8. lolka szerint:

    Nem csodálkozom, hogy ilyen hír hallatán ennyi vicc jut az eszünkbe…

Itt lehet hozzászólni !