A lejáratása miatt mond le Bozsik a Trafóról

Tarlós:  A művészt egy önmagát liberálisnak nevező gondolkodói kör “kicsinálta”

Index, Csepel.info

Bozsik Yvette-nek a 2012. július 1-én esedékes kinevezését a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezetői posztjára nem áll módjában elfogadni, írja a koreográfus a szinház.hu-hoz eljuttatott közleményében.

Bozsik Yvette bejelentette Tarlós István főpolgármesternek, hogy a 2012. július 1-én esedékes kinevezését a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezetői posztjára nem áll módjában elfogadni, áll a Bozsik Yvette Alapítvány jegyezte közleményben.

“Az Érdemes és Kossuth-díjas művész szerint pályázatának beadása pillanatától kezdődően az őt érő személyes és szakmai támadások, nevének és eddig elért eredményeinek lejáratása és besározása a rá váró munka ellehetetlenüléséhez vezetett, a hazai és a nemzetközi művészeti közvélemény félretájékoztatása, személye ellen hangolása pedig méltatlan helyzetet állított elő.

Bozsik kiemelte, hogy a Trafó – Hálózatba kötve konferencia szervezői és felszólalói a minimálisan elvárható bizalom helyett mindent megtettek annak érdekében, hogy bizonygassák vezetői alkalmatlanságát, és ezzel a Trafó megszüntetését vizionálják. Tették ezt a szakmai aggodalom és hozzáértés, a független civilek álarcában úgy, hogy közben a pályázaton vesztes előző vezető támogatói között volt olvasható néhányuk neve, és többen munkakapcsolatban álltak a Trafóval.

Bozsik Yvette mélységes sajnálatát fejezi ki mindazon együttesek és alkotók felé, akik bizalmukkal támogatták, és azon művészek felé is, akik reménykedtek egy nyitottabb, sokszínűbb, együttműködőbb Trafó létrehozásában.”

Kedden Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában a Bozsik pályázati anyagát bírálókkal kapcsolatban úgy fogalmazott: nincs oka nem gyanakodni, hogy a Kossuth-díjas táncművészt, koreográfust “egy bizonyos, önmagát liberálisnak nevező gondolkodói kör részéről olyan brutális és nemtelen támadások érték, hogy azt mondta: neki a családi élete, a gyerekei többet érnek annál, mint hogy kikészüljön”.

Bozsik Yvette levelére hivatkozva megjegyezte: a művészt “kicsinálták”, mielőtt elfoglalhatta volna hivatalát. A városvezető szólt arról is, hogy noha az intézményt jelenleg a régi igazgató viszi, a vezetői posztra szinte azonnal új pályázatot kell kiírni.

A Trafó jelenlegi igazgatója, Szabó György az Indexnek elmondta: továbbra is szeretne időpontot kérni Tarlóstól, mert a mostani munkatársak közül mindenki hosszú távra tervez: csak akkor maradnának a Trafóban, ha hosszú távú biztosítékot kapnak arra, hogy továbbra is ott dolgozhatnak. Az igazgató hozzátette: gyanították, hogy valami gond lehet, mert a jövő évi NKA-támogatás elnyeréséhez Bozsiknak már el kellett volna küldenie a pályázati anyagot, de ez nem történt meg. Tíz napja tudták, hogy a jövő évi programokra már senki nem kért pénzt.

index.hu

14 hozzászólás “A lejáratása miatt mond le Bozsik a Trafóról” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    mocsok libsik, most biztos örültök….

  2. robi szerint:

    Megint a közpénzből loptak a komcsik?
    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/eltitkolt-utasok-az-azori-szigeteken-2083764?ncache=1

    Manitu és Bugi és más komcsizó agymosottak!
    Erről mi a véleményetek?
    Nos, nem gondolom, hogy lesz. Mert akkor mehetnétek vissza a tanyára, ahonnan kiemeltek benneteket lojálisnak.

  3. Jeniszej szerint:

    Azt mondja a Faterom, hogy borzasztó és félelmetes riadt tekintete van ennek a hölgynek.
    🙂

  4. Vica szerint:

    A hölgy esete ékes példa arra, hogy a politika mindenhová beférkőzve tehet tönkre karriereket, rághatja az áldozatok lelkét, önbecsülését csorbíthatja. Undorító, ami ebben az országban a tolerancia teljes hiányával, a másokon átgázolással folyik. Mindenki ellenség, mocskos komcsi, szemét fityiszes, aljas libsi, náci és még sorolhatnám. Hogy lehet így országot építeni? Hogy lehet így a kátyúból kikeveredni, hogy nem tartunk össze, nem fogjuk meg egymás kezét a siker érdekében, hanem nyomkodjuk egymás fejét a mocsárba, hogy lehetőleg ő fulladjon meg, és ne mi? Egy többségében hívő emberekből álló közösség, párt, amely most az ország élén áll, és minden hatalmat a kezében tart erkölcsileg is felelős azért, ami az országban történik. Példamutatással, kisebb étvággyal többet elérhetne. Muszáj megváltozni, ha életben akarunk maradni. Mindenhonnan azt hallom, hogy a külföldön élő magyarok is gyűlölködnek egymásra. Ott vannak egy idegen országban, és nem képesek összetartozni a saját népükhöz tartozókkal. Mindig a hibát, a különbséget keresik egymásban a helyett, hogy a jót, a hasonlót keresnék. Szomorú…

  5. Manitu szerint:

    Annyira tipikus, ami megint történt. Ha valaki nem volt részese az MSZP-SZDSZ mutyivilágának, akkor azt kicsinálják. A legjobban az tetszik a kritikákból, hogy azért nem lehet olyan ember egy intézmény vezetője, aki nem az intézmény vezetője, mert akkor nem ért hozzá. Ilyen alapon Kádár Jánost se lehetett volna leváltani.

  6. Vica szerint:

    Kedves Manitu!
    Nem vagy igazságos. Lehet, hogy ez a hölgy más pártok híveinek áldozatává vált, de ha kicsit kinyitod a szemed, és körülnézel, mindenfelé azt látod, hogy emberek azért veszítették el a munkahelyüket, mert nem a jelenlegi kormány pártján álltak. Hidd el, sajnos minden oldalról lehetne hasonló példákkal cikket írni. Szomorú, hogy ez így történhet.

  7. joságos. szerint:

    T.Jeniszej!
    Tegnapi reagálására most van módom válaszolni.A faterja téved,nem én vagyok a nagy barom
    hanem a faterja egy kémiában járatlan okoskodó ökör!!!Amennyiben tud olvasni vegyen elő egy kémia tankönyvet és olvassa el!Ózon(O3) sem alacsony,sem magas kémény esetében nem
    képződik a folyamat során.Ferde gondolatai magának vannak,de ez természetes is a maga fajta
    kreténeknél!A kisfiának mesélje el,hogy Svájcban a vízi energiát hasznosítják még hozzá igen
    hatékonyan!Gondolom erről még nem hallott!Látni meg hogyan látta volna ,hisz a sarki kocsmánál tovább nem jutott!!

  8. Tóth Mária szerint:

    Szerintem, nem kellene megfutamodni, azért sem !

    Kedves Bozsik Yvette, hajrá, gondolja át ismét!

  9. Mr. Absolut Dexter szerint:

    Vica! Szivjál gázt és gyújtsál rá! Mindannyiunknak jobb lesz!

  10. Jeniszej szerint:

    Azt mondja a Fater, – látod fiam az emberek milyenek.
    Ez a joságos is megtanulta az elemi iskolában a kémia alapjait, de még most is azt hiszi, hogy a gázos, pakurás erőművek kéményein az “oxigén dús” gázok távoznak Csepel légterébe. 🙂
    Még most is tévhitben van, és képtelen felfogni miről is olvasott.
    Azt hiszi, hogy Csillagtelepen ózondús a levegő, akkor, amikor irtózatos kazánszag terjeng – esetenként, ha a szélirány olyan, hogy ide erre a lakótelepre tereli az “éltető” gázokat.
    A joságos, – akinek leírásakor a szövegszerkesztőm is berzenkedik még most sem érti a lényeget. Dedós módon nyavalyog a kémiai tudásával.
    Azt mondja a Fater szóra sem érdemes ez a nemrég még hátultöltős gatyában rohangászó jószágos.
    Öregem inkább a Budafoki pincékbe invitál egy kis vörösboros délutánra, és arra kér, hogy hagyjam békén, azokat a szerencsétlen embereket, akiknek elment az eszük

  11. joságos. szerint:

    T. Jeniszej!
    Ez a nemrég még hátul töltős gatyában rohangáló joságos mára már elmúlt 65 éves.
    Kémiai ismereteit az adott témában nem az elemiben szedte össze,bár az sem lenne szégyen.
    A maga faterja ezek szerint még NYOLC OSZTÁLYT SEM VOLT KÉPES elvégezni.Tudja az elemit!
    Hisz akkor Ő is tudná ezeket az alapvető dolgokat.Persze ha nem rúgnának be naponta
    és az italon kívül néha könyvet is vennének,talán nem lennének ilyen tudatlan eszetlen senkik!!

  12. Vica szerint:

    Kedves Mr. Absolut Dexter szerint!
    A helyzet az, hogy nem volt véletlen, hogy egy darabig nem jöttem fel erre a fórumra. Észrevettem magamon, hogy az az egy-két primitív bunkó, aki pl:

    “Vica! Szivjál gázt és gyújtsál rá! Mindannyiunknak jobb lesz!”

    megnyilvánulásra képes, hasonló érzéseket keltett bennem irántuk. Úgy éreztem, nem éri meg véleményt nyilvánítani olyan helyen, ahol eltűrik az ilyen típusú mocskolódásokat, ugyanis minden, magára valamit adó fórumon az adminisztrátor moderálja a szalonképtelen hozzászólásokat. Végtére is az ide írók nagy többsége – még ha nem is értek mindig mindenkivel egyet, ami nem probléma – szerintem tisztességes, normális, sőt még így ismeretlenül is szerethető. Sajnálnám, ha úgy kellene döntenem, hogy a hozzád hasonlók miatt nem jönnék ide többször. Más ugyanis, ha különbözik a véleményünk, és képesek vagyunk véleményt cserélni, és más a bunkóság, amivel nem tudok, és nem is akarok semmit kezdeni. Sajnállak…

  13. Vátesz szerint:

    Van egyszerűbb megoldás is: be kell zárni ezt a zsidó fészket! Kicsinálták a jövendő igazgatót? Bezárni, s akkor nekik sem lesz munkahelyük! Menjenek ők is Kanadába, Kertész Ákos és Mohácsi Viktória után!

  14. Vátesz szerint:

    Szerintem meg szép magyar arca van a művésznőnek! Nem csoda hogy nem bírják a keskenyfejűek!

Itt lehet hozzászólni !