Orbán: az ellenzék akár holnap véget vethet a kisebbségi kormányzásnak

Inforadio.hu

Változásra, politikai fordulatra van szükség ahhoz, hogy az ország talpra állhasson – mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt évadzáró rendezvényén. Hozzátette: a kisebbségi kormányzásnak akár holnap véget vethetnek az ellenzéki pártok, ha valóban ellenzékiek.

Az évadzárón Orbán Viktor azt mondta: ha most vasárnap tartanák az előrehozott választásokat, már július 1-től el lehetne kezdeni az adócsökkentést, a korrupciógyanús ügyek kivizsgálását és az állami nagyberuházások felülvizsgálatát. Az új egyezség politikája csak választások útján léphet érvénybe; minél hamarabb lesznek a választások, annál hamarabb kezdhetik meg a program megvalósítását.

Orbán Viktor szerint a jelenlegi helyzet lényege, hogy nincs idő. A világ egy új globális gazdasági átalakulás küszöbén áll. A nyakunkba szakadó gyors átalakulást az energia, az üzemanyagok és az élelmiszerek gyors árrobbanása jelzi, és nem reménykedhetünk, hogy visszaáll a régi rend.

Az egykori miniszterelnök úgy véli, a kérdés az: elsodorják-e a magyar gazdaságot a változás hullámai, vagy képesek leszünk átvészelni őket, sőt, egyiket másikat meglovagolni?

Orbán Viktor kitért arra is, hogy csak társadalmi összefogással építhető újjá az ország gazdasága – ehhez szükség van új gazdasági egyezségre. Ezentúl nem hitelből, hanem munkából kell finanszírozni a növekedést. Növekedésből lesz munka, nyugdíj, forrás a családok támogatására és az állami beruházásokra. Ez az új egyezség gazdasági programjának kulcsa – mondta Orbán Viktor.

“Tudjuk, hogyan kell emelkedő pályára állítani a gazdaságot”

A pártelnök aláhúzta: a következő kormánynak nem az a dolga, hogy kormányozza az embereket, hanem, hogy az emberekkel kormányozzon. Mint mondta: “egyszer mi már emelkedő pályára állítottuk az egész Kárpát-medencei magyarságot, tudjuk, hogyan kell, és készen állunk rá, hogy újra véghez vigyük”.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a rendezvényen úgy fogalmazott: az elmúlt évad jellegzetessége az volt, hogy a legfontosabb kérdéseket nem az országgyűlési képviselők, hanem a választópolgárok döntötték el. Ez a félév arról szólt, hogy az egészségügy privatizációjának réme egyelőre elmúlt, a vizitdíj, a tandíj és a kórházi napidíj réme elmúlt.

Hozzátette: az adatok világosan mutatják, hogy Magyarország nem kifelé tart a válságból. A kiutat csak egy legitimációval rendelkező többségi kormány teremtheti meg.

Forrás: Inforadio.hu

21 hozzászólás “Orbán: az ellenzék akár holnap véget vethet a kisebbségi kormányzásnak” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Orbánnak elfogyott a pénze? Vagy a támogatóinak?

  2. csollány szerint:

    Az a baj, hogy a lakosságnak fogyott el a pénze, A sógorom a FŐTÁV-nál dolgozik, elmesélte, hányan tartoznak Pesten a távfűtéssel és hány ezernek az önkormányzatok fizetik ki, mert a tulajdonában léévő lakások adósságaiért felel. Nyilván ilyesmiről hallgatni illik, inkább mindenki arról beszél 20 éve, hogy ezután milyen jó lesz. Az sem zavarja a vezetőket és fizetett szó csöveiket, hogy ezt a mesét nem hiszi senki.

  3. sáfrány Zsuzsa szerint:

    No és hogyan? Már nem nagyon hiszek benne.
    De alig várom?

  4. Lexon szerint:

    csollány: melyik lakosságnak fogyott el a pénze?
    Annak, amelyik a K-s vagy L-es rendszámú autójával minden hétvégén elmegy a TescoAuchan-ba és megtölti a nagy bevásárlókocsit? Nézz körül! Valóban van egy szegény réteg, de ez nem akkora, amekkoráról beszélnek. És nem a szegények panaszkodnak…
    Az a baj, hogy az emberek többsége normális körülmények között él, de folyamatosan azt hangoztatja, hogy szegények vagyunk, nincsen pénzünk. Közben milliós autója van (vagy kettô), havonta sok tízezer forintot elkölt olyan dolgokra, amikre semmi szüksége, minden nyáron külföldön nyaral…stb.
    Dolgozni kell. Nem nyavalyogni.

  5. atata szerint:

    Kedves Lexon egy ideje néha elovasom amiket beírsz, és nem tudok dönteni , hogy egyszerűen demagóg vagy, vagy csak savanyú a szőlő. Tudod nekem is van autóm igaz “J”-s, de engem nem látsz a Tesco-Auchan előtt ácsorogni, vásárolni pláne. Igaz meg is dolgozom azért, ( a nyugdíj mellett) hogy egészséges magyar termékeket vegyek kis boltokban vagy a piacon. Érdekes szociológiai kérdés – Miért családi program autóval vagy annélkül a hétvégi tesco-s bevásárlás?
    Az emberek zöme dolgozik ha autóval jár, a 60-as években a fridzsider volt a téma, az ötvenesben a saját házi fürdőszoba. Lexon nem lépet át rajtad a világ?
    Kedves Ernő! te meg mintha megse szólaltál volna.

  6. Földhözragadva szerint:

    Az a mi szerencsénk, hogy csak felfelé szeretünk nézegetni. Kinek micsoda ótója, meg palotája van. Ezért nem látjuk mi van lefelé…Mondjuk mikor nem veszed a cigit, hanem szeded a hévnél a sinek közül…:(

  7. Lexon szerint:

    atata: “egyszerűen demagóg vagy, vagy csak savanyú a szőlő” – ezt nem értem. És úgy látszik, te is a kivételek kicsi halmazát szaporítod. Akkor ezek szerint nem is látod, hogy mi megy a Tesco/Auchanban. Menj el egyszer nézelôdni, meg fogsz lepôdni. De komolyan mondom.
    És én is keményen dolgozom – bár nem a nyugdíj mellett-, hogy egészséges magyar termékeket vegyek kis boltokban vagy a piacon a kis családomnak. Ezek szerint rokon lelkek vagyunk. Sajnos a többség nem ilyen, nem így gondolkodik. Nézz körül, akárcsak az ismerôseid, szomszédaid körül, és nézz rá a középkorú/fiatal rétegre is.

    Földhözragadva: nem felfelé nézek, hanem körbe… Nem a luxuskocsikról beszélek, hanem a 3-4-5 millás kocsikról.

  8. csollány szerint:

    Csepelen élek és dolgozom. Ismerem a környezetem. Egy kezemen meg tudom számolni, hány munkatársam nyaral rendszeresen a tengerparton és hányan költhetnek havonta rendszeresen több tízezer forintot felesleges dolgokra! Olyat viszont ismerek, aki 10 év részletre, kp. nélkül vett autót magának.

  9. Papi szerint:

    Nem tudom, hogy sírjak nevesek vagy boszankodjak!
    Nem tisztelt Kovács Ernő vagy csak szórakozik vagy tényleg ilyen buta remélem az elöbbi eset áll fenn.
    Kedves Zsuzsa bocsása meg, hogy így szólítom meg. Ne addja fel a reményt higgyen benne, hogy sikerülni fog.
    Tisztelt Lexon!
    Való igaz sok az új kocsi de szinte mind úgy ahogy Csollány leírta tudnilik a “dübörgő” gazdaságtól az emberek salynos nem halhatták az igazságot. A nyaralással kapcsolatban pedig kicsit oda kéne figyelni, hogy mit mondanak az utazási irodák. Azért annyira nem rohannak az emberek nyaralni.
    Ja Lexon, ugyan hol dolgozzanak az emberek az eladott vagy csödbe ment azaz megszüntetett munkahelyeken?

  10. Andrew Toth szerint:

    Kovács Ernőnek;
    nem a pénzből fogyott ki, hanem a dakota közmondásokból.
    Ilyen helyzetre azok sem születtek. 🙁 🙂

    Reménykedem benne, hogy ha átveszi a kormányzást a Fidesz csapata, akkor nem csak a “holdudvar” jár jól – ahogyan ez / még emlékszem rá / pár évvel ezelőtt történt a Kárpát-medenceiek javára… 🙂

  11. badala szerint:

    ******************************************************
    Isten Áldja Orbán Viktor Miniszterelnök Urat s a Magyar Nemzetet!
    ******************************************************

    Ps

    “…ha győzünk a választásokon, pontos átadás-átvétel lesz…”
    Szavadon foglak vonni, öcsi…
    :-))

  12. Kovács Ernő szerint:

    badala:
    Isten Áldja Orbán Viktor Miniszterelnök úrtól a Magyar Nemzetet!

  13. Kovács Ernő szerint:

    2010! Utána sem biztos!!!!!!!!

  14. badala szerint:

    ????? !!!!!

    Orbán Viktor miniszterelnökként többször élt a repülőgépbérlés lehetőségével, mint az utána következő két miniszterelnök másfélszer annyi idő alatt összesen. Orbán Viktornak ugyanis 4 év alatt 50-szer béreltek repülőgépet külföldi utazásaihoz. Ezzel messze ő a csúcstartó, hiszen ezt a számot 6 év alatt sem sikerült elérnie az őt követő két miniszterelnöknek: Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt 41 alkalommal béreltek repülőgépet.

    Ennél is beszédesebbek az összegek. Orbán Viktor esetében ugyanis 2001-ben, tehát egyetlen év alatt összesen 176 millió forintot költöttek el repülőgépbérlésre. Ezzel szemben a 2002-2006-os kormányzati ciklus során, azaz négy év alatt összesen 151 millió forintba kerültek a különgépes utazások.

  15. Bubus szerint:

    Egyrészt nem hiszem el amit leírtál az összegekről.

    Másrészt, Orbán vezette ezt az országot, és nem tönkretette. Mekkora a különbség? Szerintem óriási.

    Egyébként én is elnézem, ha a főnököm többet keres mint én, és többet is megenged magának. Ha jó főnök, akkor. Ha rossz, akkor nem. Mert nem érdemli meg, azért.

  16. Wass Albert barátja szerint:

    Ügyes csalás Badala, amit írsz! Utána néztem az” adataidnak”, de ilyen számokat nem találtam. Az Orbán utazásaival kapcsolatban a legkirívóbb az volt, amikor egy elismerésért Amerikába repült.
    Friss hír: Ferenc testvér és csapata 5,2 milliórt bérelt különgépet egynapos boszniai útra. Daróczi elvtárs szerint ez a megoldás volt a legjobb, mert így Ferenc testvér már délután dolgozott.
    Szegény ország! Mi lenne, hogyha nem dolgozna????????

  17. Papi szerint:

    Tudod Badala fantasztikussan jól informált vagy. Kiváncsi lennék rá honét szerezted ezt az infót. Az tudod-e mennyibe került a Meggyesy villa át építése? Azt tudod-e mennyi volt a gyurcsány (szándékossan kisbetűvel) villa ja igaz az ingyen volt neki csak az elöző családot kellett kilakoltatni. Még egy apróság amikkor Megyessy kihelyezett kormány gyűlést és ebédett tartott vidéken az is “olcsó” volt ezekre nem akarsz esetleg emlékezni? Ne a múlton rágódjunk hanem a jelenen és ez tragikus. Erről beszélj inkább, hogy miért?
    Remélem ha válaszolsz nem ilyen primitív demagóg szöveggel jössz, hogy a FIDESZ miatt. Üdv Papi.

  18. miska72 szerint:

    Olvasva a hozzászólásokat Azt szürtem le, mindenki más szemmel látja a világot. Jaj de sok a probléma! De abban eggyet értünk NAGY A BAJ az országban! Mindenhol sok a GAZEMBER, és egyre többen lesznek ,és egyre több embert fertőz meg a gazemberség, hogy MEG TUDJON ÉLNI! Van aki HIVTALBÓL LOP, van aki MEGÉLHEZÉSBŐL, és ennek a tisztességes becsületes emberek iszák meg a levét! NEM KICSIT! NAGYON! Na ezen kéne elgondolkodni! És mivel mindenhol lopnak CSALNAK HAZUDNAK, ezért MAFFIA AZ ÁLLAM! Mert akinek pénze van annak HATALMA van a SZEGÉNY felett! Az IGAZSÁG, a TÖRVÉNY NEM SZÁMÍT!

  19. Papi szerint:

    badala!
    A szelemi szintemmel még nincs probléma, de nem értem azt amit ajánlottál. Megnéztem igen érdekes cikkek vannak benne de nincs szó arról amit Te állítottál.

  20. Székely szerint:

    Valóban nincs benne szó. Badala, minek linkelted be ezt a cikket? Egyébként ahhoz mit szólsz, hogy Gyurcsányhoz közeli cégek olcsóbban kapták a villamos áramot? Az mennyibe került az utóbbi években az adófizetőknek? Van rá adatod?

Itt lehet hozzászólni !