Példaértékű segítségnyújtás az Aprajafalva Óvodában

Csepel.hu

Szeptember elején példaértékű munkába fogtak az Aprajafalva Óvodába járó gyermekek szülei és dolgozói: szerettek volna javítani az intézmény állapotán. Az óvoda udvarán ugyanis a játékok elkorhadtak, a fák közül több kiszáradt, és a kerítés is megrozsdásodott. A szülőknek sikerült megnyerniük az egyik festékanyaggyártó céget, a halászteleki kertészettől fákat kaptak és a Csepeli Kertbarátok Körével is felvették a kapcsolatot adomány-ügyben.

A gyerekek szülei a hétvégi szabadidejüket feláldozva, szombatonként láttak neki az önkéntes munkának. Lecsiszolták, majd lefestették a kerítést, kivágták a kiszáradt fákat, a helyükre újakat ültettek. Ilyen mértékű összefogást rég tapasztaltak – közölte Liptai Szilvia aktivista, aki az óvodában jelenleg is folyó munkavégzéseket szervezi. Nem utolsó sorban várják még a segítő hozzájárulásokat, hiszen sok-sok játékra és rajzfelszerelésekre lenne szüksége az óvodának.

10 hozzászólás “Példaértékű segítségnyújtás az Aprajafalva Óvodában” bejegyzésre

  1. meghát.... szerint:

    A fényképet nézve összeráncolódott a homlokom……Ezt a “harmóniát”, a blog címe,és a fénykép tartalma között……( Ez a Csepel. infónak szólt.) Az aberrált fényképészt pedig minimum picsán rúgnám .(természetesen csak virtuálisan)Ha beállított képről van szó azért,ha a saját kútfejéből jött az ötlete ,és jó pofizott azért,ha pedig megrendelésre akkor meg legalább kétszer.

  2. Lexon szerint:

    Ez nagyon szép dolog. Csak egyet kérdeznék: hol van ilyenkor a fenntartó? Miért a szülőknek kell ilyenre is áldozni, miért az ő szabadidejükből kell az önkorm. tulajdont csiszolni, festeni… ? Miért nem tesz eleget az önkorm. a törvényben előírt kötelességének?

    A fotón egyébként Liptai Szilvia kislánya látható. Tehát nyilván beállított fotóról van szó…

  3. Manitu szerint:

    Ez biztos olyan munka lehetett, mint az elmúlt ötven évben oly sokszor: a szülők besegítettek valamit. Bármibe lefogadom, hogy a szocik által szétrabolt csepeli önkormányzat most éppen nem tud minden berozsdált kerítést lefesteni hirtelenjében, amit az elmúlt 16 év alatt elhanyagoltak.

  4. grün szerint:

    Elég lenne helytakarékosságból egy “M” betűt tenn, ami azt jelentené:
    hogy
    “a szocik által szétrabolt csepeli önkormányzat most éppen nem tud minden berozsdált kerítést lefesteni hirtelenjében, amit az elmúlt 16 év alatt elhanyagoltak”
    A berozsdált kerítés helyére minden behelyettesíthető, akár még a Manitu iskoláztatása is! 🙂

  5. Joságos szerint:

    Mi van,ha 4 év múlva nem a rajongásig imádott FIDESZ fog nyerni?Akkor őket fogja sínfelni Manitu?

  6. grün szerint:

    Jóságos!
    Szerencsétlen esetben is csak kettő és fél évet kell kibekkelni! 🙂

  7. Anyuka szerint:

    Ez mind nagyon szép dolog a szülőktől, de ismerek olyan óvodát Csepelen, ahol szintén a szülők, a saját szabadidejükben festették le az ovi kerítését és NEM ADOMÁNYOKBÓL, hanem saját, otthon festéskor megmaradt, vagy saját pénzből vásárolt festékkel – csak ez NEM LETT NAGYDOBRA VERVE, emellett a belső berendezést pl. szekrényke, bábparaván stb. meg egyéb dolgokat is sokszor a szülők “adományozzák” a csoportoknak. Ja, virágokat is szoktak ültetni, a fákat és a füvet meg a kertész, – vagy hívhatjuk gondnoknak is – szokta rendszeresen locsolni, hogy ki ne száradjon 🙂

  8. Havasi Gábor szerint:

    A szülők füvesítenek is és parkettáznak, azon kívül kifestik a szobákat és játékokat vásárolnak a gyerekeknek!
    Mindezt saját pénzből!
    A kerület, a város, az ország sok óvodájában! 🙂

  9. Joságos szerint:

    Az lesz majd az igazi,ha a kaját is othonról fogják be vinni.

  10. Zoli049 szerint:

    Van itten a hegyen egy Erőmű és annak lakatosképzésen résztvevő ipari tanulói.

    Nem kukacoskodás, de naponta néztem, hogy azt az ócska kerítést miért festik? 🙂
    A tanulók biztosan szívesen megcsinálták volna a gyakorlat gyanánt, gondolom én?!

Itt lehet hozzászólni !