Biztossá vált a koalíció felbomlása

Inforadio.hu

 

Puccs-fuccs

Puccs-fuccs 

Ha nem történik politikai csoda, április végén felbomlik a jelenlegi kormánykoalíció, és az MSZP kisebbségi kormányt alakít – közölték a pártok politikusai ma délután, a koalíciós egyeztetés után. A tárgyalás után Lendvai Ildikó, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője közölte: ha nem változik a helyzet, májusban az MSZP kisebbségi kormányt alakít, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök marad.

Lendvai Ildikó hozzátette: az SZDSZ ígéretet tett arra, hogy ellenzékből is támogatja majd a konvergenciaprogram végrehajtását, a reformokat, valamint a szükséges szerkezeti átalakítást.

A frakcióvezető hangsúlyozta: nem készülnek miniszterelnök-cserére, nem lesz bizalmi szavazás sem.

Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese elmondta: pártja konstruktív ellenzéki szerepre készül. A politikus szerint nincs jelentősége annak, hogy Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter és államtitkára, Kovács Kálmán egyelőre nem nyújtotta be lemondását.

Forrás: Inforadio.hu

18 hozzászólás “Biztossá vált a koalíció felbomlása” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Úgy tűnik, hogy az egész műsor a pártfonkcionáriusokról szól, nem az országról. No meg úgy tűnik, hogy emiatt gyors oszlásba kezd az SZDSZ. Remélem fél éven belül kivérezteti egymást a törpe és a hájas disznó, és az országnak esélye lesz egy előrehozott választás utáni épelméjű újjáépítésre. Az biztos, hogy éltanuló Magyarországból szégyenpados vészmadarak lettünk, és azt sem lehet megkérdőjelezni, hogy kik okozták mindezt.

  2. Nagyapó szerint:

    Könnyen elképzelhető, hogy néhány szadeszos kiválik, és támogatja a szocikat (Mécs). Így megoldható a többség. A következő választáson bukik az eddigi koalíció. De kik lesznek képviselők? A szocik be fognak jutni, a szadesz bizonytalan. A megélhetési politikusok már spekulálnak. Hol nagyobb a lehetőség? A szadeszben vagy a szocik mellett?
    Lenin szerint a legnagyobb bűn a hatalom elvesztése! Ezt jól eszükbe vésték.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  3. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik az országot! Gazemberek vezetik a kerületet!

  4. Kovács Ernő szerint:

    Kicsit túl korán örültök! De, szerintem Viktor megérdemelné a sorsát, hogy megint ő legyen a miniszterelnök, és ismét közutálatnak örvendjen! Igaz most sem népszerű az ország egyik felénél!

  5. Laja szerint:

    Látod Ernő, ilyenek vagytok ti. Nagy bajban van az ország, a kormányzás megszűnt, a koalíciótok felbomlott, és te nem tudsz mást, csak viktorozni.

    Szerintem 98-2002 között nem lefelé tartott az ország, mint most. A közutálatot pedig ti gerjesztitek hazug információkkal.

    Érdeklődve figyelem a híreket, bár nem látom, hogy mi lesz ebből az egészből. Kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy a két párt közül valamelyik is otthagyja a zsíros bödönt, amiből igen jól élnek. Ott maradnak szerintem mind a közpénz között, és nézik, hogy “jobb legyen a családnak” – ahogy ezt GYF mondta egyszer a Parlamentben.

    Az ország érdekében egy dolgot tehetne mind a komcsi, mind az ultraliberális párt. Pakolni kéne, és elmenni jó messzire.

  6. Csepeli Galvániszap szerint:

    Jó volna már elmagyarázni, hogy mit jelent a “nemzeti progresszió” vagy mifene. Mert a szociális rendszerváltásról megtudtuk, hogy nyomorországot és dúzsgazdag pártgarnitúrát jelent, a most populistának nevezett kormányzat meg valójában Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő gazdaságát jelentette, pont a fordítottját annak, amit most bele akarnak magyarázni.

    Mindenesetre, ha az MSZP kinyomja az SZDSZ-es pártsisere-hadat az adónkból fenntartott állásokban, és a saját garnitúráját ülteti be, akkor tovább fog tartani a balliberális családi perpatvar, a reformoknak továbbra sem lesz se híre se hamva, és Gyurcsány fél éven belül elvérzik. Ez a kormány alkalmatlan, az országnak az lenne a legjobb, ha jönne egy előrehozott választás, valóban legitim kormánnyal. Az nyilvánvaló, hogy olyan helyzetben van az ország, hogy még sokáig fogjuk nyögni Medgyessy és Gyurcsány ámokfutását.

  7. Csaba szerint:

    Húzzon el mind a két párt, előrehozott választásra van szüksége az országnak!

    Tisztelt csepel.info szerkesztőség!

    Nem lehetne lecserélni a kezdőképet, mert utálom nézni ennek az agyon műtött “nőnek” a fejét, és rossz nézni Gusztustalan Pétert a háttérben!!!!

    Más képet tegyetek fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. Csaba szerint:

    Ja, és gazemberek vezetik a kerületet!

  9. atata szerint:

    Most vannak szarban a gyarmatosítóink. nem az adós rabszolgák lázadtak fel ( még most sem!) hanem csak a hajcsárok marakodnak az odavetett szívarvégen. De azért megoldják a gyarmat nem veszhet…. A globalizációs felsőbb szint hazai képviselői marakodnak a helytartói posztokon támadt vetélkedés okán. A csürhe – azaz mink- így is tovább szegényedünk és csúszunk a mocsár felé. Eddig a lakosság 43%-a került a partra illetve a sekélyesébe, de még nincs vége a világháború továbbra is úgy folyik körülöttünk, úgy hogy tudomásunk sincs róla. Ha az adósság mértékét a földel együtt élő lakossággal vesszük, akkor a kádár-aczél címeres bagázs eladta alólunk a Dunántúl északi részét akkori folyóáron. Akkori bevallás szerint 20-22 milliárd dollárért, ami valójában alig haladta meg a harmicat, de németh úr is tudot hazudni -azaz uram bocsá’ nem bontotta ki a teljes igazságot. De ezek a mai brigantik csak a Nyírséget hagyták meg nekünk. Ez az egész csak színház- Panem et circensem!
    Ha véletlenül mégis banda csere lesz “ezek” akkor is békésen ellesznek a rózsadombi és a különböző szigeteki házaikban, zsíros bankszámláikkal, de nekünk majd csak a Járda-szigetek jutnak kódisbottal.

  10. Kovács Ernő szerint:

    Laja: Komcsik nálatok is vannak szép számmal! Előszőr ott söpörjél!

  11. Laja szerint:

    komcsi pártról beszéltem

    Fölösleges ferdíteni megit Kovács Úr!

  12. Kovács Ernő szerint:

    Összekevered az MSZMP-ét az MSZP-vel! De én most a Fideszt is odatenném!

  13. munkásököl szerint:

    Ernő! Hogy Te mit hova tennél, az szerencsére nem oszt, nem szoroz. Az MSZMP-t az MSZP-től pontosan egy M betű választja el. M, mint munkás…

  14. Kovács Ernő szerint:

    munkásököl: Ezt így nem jelenteném ki! Én is melós vagyok, és még több ismerősőm is, akik szimpatizálnak az Mszp-vel!

  15. morzsi szerint:

    Sajnos ez az egész csak egy kitalált showműsor! Elkezdik egy kicsit csipkedni egymást, hogy visszaszerezzék a szavazóikat! Közben ugyanúgy leszarnak minket és a maradék állami vagyont is a saját zsebükbe dugják!

  16. munkásököl szerint:

    Ernő! Nem is lenne baj, ha csak Te lennél az egyetlen szimpatizánsuk. 😉 Sajnos tudom, hogy sok melós szimpatizál velük. De azt áruld el, hogy mi az, ami szimptatikus bennük? Mi az, ami miatt szerintetek ők alkalmasak az ország vagy a kerület vezetésére?

    Folyton bebizonyítják a tökéletes alkalmatlanságukat. Ennek sajnos Csepel a mintapéldája. A legszerencsétlenebb bp-i kerület. Pedig remek adottságai vannak, tényleg lenne benne potenciál. Nem hiszem el, hogy ez a társaság a lehetséges legjobb a kerület irányítására.

    Komolyan érdekel: mi szimpatikus Nektek az MSZP-ben?

  17. Kovács Ernő szerint:

    Ez nem jó kérdés! Neked mi a szimpatikus az MSZMP-ben? Te miért szurkolsz a Fradinak? Te miért szereted a tejbegrizt? Ezek a dolgok érzések, amiket sokszor nem lehet megmagyarázni. Én nem a csepeli Mszp-ét, és Tóth misit szeretem, hanem baloldalllal szimpatizálok. Nem vagyok pártag, és nem is leszek sohasem!

  18. munkásököl szerint:

    Egyrészt az MSZP nem baloldali. Egy kicsit sem.

    Másrészt az ország sorsáról dönteni nem érzés kérdése. Nekem semmi nem szimpatikus az MSZMP-ben. A Fradi sem hoz már lázba. A tejbegrízt szeretem. 😉

    De ha az a kérdés, hogy milyen lakást, v. autót veszek, nem érzésekre hagyatkozom, hanem üzleti döntést hozok. Számolok, osztok-szorzok. Nem veszek hitelre Ferrarit, mert az szimpatikus.

    A kerület sorsa ugyanilyen döntés kérdése. Az nagyrészt üzleti és egyéb érdekek mentén történő döntés.

    Az ország sorsának kérdésében nyilván van érzelmi szál is, de az igazság az, hogy a legtöbben gazdasági reményeket táplálva hoznak érzelmi döntést. A gazdaságot meg látjuk, hogy szárnyal…

    Érzelmi alapon lehet szavazni a “Ki mit tud?”-ban, de az ország beledöglik a baloldali érzelmekbe, miközben a legvadkapitalistább irányt erőltetik ránk. Ilyet európában SENKI nem tesz rajtunk kívül. Dél-amerikai irányba halad az ország gazdasága. Még egyszer mondom, ezek NEM baloldaliak. Megkockáztatom soha nem is voltak azok, az MSZMP-ben is csak a saját egyéni boldogulásukat keresték, és ezért mindenféle hazugságot képesek voltak hirdetni. Most meg épp az ellenkezőjét hirdetik. Csak a hangulat maradt: a sör-virslis május 1., a zsákbanfutás, meg ilyenek. Tényleg megérik ezek a dolgok a gazdasági stagnálást, a demográfiai katasztrófát, a külpolitikai pofonokat, a határon túliak megalázását? Tényleg???

Itt lehet hozzászólni !