Horn fejét követelik a szocialisták

Index.hu

A Hír TV felvétele
A Hír TV felvétele

Komoly szívességet tett Horn Gábor Gyurcsány Ferencnek. A miniszterelnöknek a hétfői frakcióülésen ugyanis népszavazási bizonyítványát kellett volna magyaráznia, ehelyett a honatyák versengve szidták a koalíciós államtitikár vulgaritását.

A referendum éjszakáján ugyanis Horn Gábor (SZDSZ) eleresztette magát a Hír televízió kamerája előtt, s arról beszélt, hogy a választók a „picsába küldték” Gyurcsányt. Ezzel a verbális kilengéssel egyébként szívességet tett a nagyobbik kormánypártnak.

“A szocialisták ráébredtek, hogy Horn testesíti meg mindazt, amit nem szeretnek a szabad demokratákban, akik reformtörekvései miatt most épp ők szívnak” – mondta lapunknak az egyik MSZP-s vezető.

Persze Horn beszólásai nem mennek újdonságszámba. Az egyik képviselő nem véletlenül firtatta azt a frakcióülésen, hogy mit csodálkoznak az SZDSZ-s politikus megnyilvánulásain, hisz ez a gesztus a paraszt Horn Gábor maga.

A legtöbben azonban nem érték be ezzel a megállapítással, az államtitkár fejét követelték a kormányfőtől. Amit egyébként Horn könnyedén megtarthatott volna, legalábbis a frakcióülésen az hangzott el, hogyha a képviselőcsoport gyűlése előtt felajánlotta volna lemondását, akkor most rendben lenne az ügy. A szocialisták ugyanis akkor is valós bocsánatkérésként értékelték volna lépését, ha Gyurcsány végül is nem menti fel.

Most azonban – érvelnek a vehemensebb MSZP-sek – ez nem lenne elegendő, miután a miniszterelnök megtapasztalta a frakció Horn-ellenességét, kénytelen lenne meneszteni az államtitkárt. Csakhogy a higgadtabb hangok szerint ez nem fog megtörténni. Egyrészt Horn vélhetően nem ajánlja fel távozását, másrészt a miniszterelnök beéri egy erőteljes letolással.

A viccesebb kedvű szocialisták pedig egész könnyen veszik a dolgot, már szállóigét kreáltak a “menj a picsába” szóösszetételből, szerintük a jövőben egy vitát majd azzal lehet lezárni, hogy: akkor a “Horn gábori opciót” tudom felajánlani neked.

Ami a frakcióülés eredeti célját, a népszavazási eredmények megvitatását illeti, a frakció higgadtan vette tudomásul a helyzetet. A képviselők inkább amiatt aggódtak, miként magyarázzák meg a helyi erőknek a magas részvételi arányt. Ugyanis mindenkit arra készítettek fel, hogy mintegy 2-2,5 millió ember megy el szavazni. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a március végén tartandó pártértekezlet tematikája nem változik, azaz a népszavazást továbbra is a múlt részeként kezelik, és a gyurcsányi új politika megvalósítására koncentrálnak.

Azért a referendum nagyobb hangsúlyt kap, elsősorban azt próbálják feltérképezni, miként alakult a mintegy 3,2 millió igennel szavazó motivációja. Erre a kérdésre gyorsválasza azért már most is akad a szocialista honatyáknak. Szerintük 2-2,2 millió ember Fidesz-hívőként akkor is az igent ikszelte volna be, ha Orbán arra kéri a népét, hogy fizessen valamit. Mintegy 500 ezer másik szavazó a bizonytalanok közül protestvokssal akarta büntetni a kormányt, 700 ezren pedig tényleg spórolni akartak.

Horn beszólása miatt mindenesetre Kóka János szájából sem fogadják el olyan simán, hogy a választás éjszakáján lényegében a liberálisoknak tudta be az összes nem szavazatot. Az SZDSZ elnökének állítása miatt már az is felmerült, hogy a szocialisták maguk gyűjtik össze a várható őszi népszavazásra a koalíciós társ állításait a több-biztosítós rendszerről, hogy időben tisztázhassák, akkor kit fognak leszavazni a szavazók.

Forrás: Index.hu

7 hozzászólás “Horn fejét követelik a szocialisták” bejegyzésre

  1. Szigeti szerint:

    Figyeljetek csak.

    Micsoda hangulata lehet egy kormányülésnek.
    Hát Ferikém kéhlek alásan, mikor ez “k….” nép azt hiszi, hogy beleszólhat a mi kis mutyizásunkba-nagyon téved. Itt vagyok én ,meg a másik miniszter (tudod ez a trampli) kitanultuk (jó sok pénzért) az orvosi szakmát- néhány vizsga még hiányzik- de soha nem is fogom használni.Inkább informatika az igen. De nem baj, fizessék csak a tandíjat-ha leltörlik majd kitalálunk mást.Tudod néhányan egyházi gimibe jártunk-nem baj most elvonjuk a pénzt onnan is. Kommunikáció legyen jó-ez a lényeg- költünk is rá rendesen.Nem akarok káromkodni, de képzeljétek el a Gálvölgyi show két maffia szereplőjét-és a személyeket helyettesítsétek be. Menjenek-töröljük el öket is

  2. Csepeli Galvániszap szerint:

    Pedig Horn kivételesen csak azt mondta el, amit mindannyian gondolunk. Persze, ez egy következmények nélküli ország. Gyurcsánynak kellene eltűnnie a p.-ba, Horn lemondását követelik, és végül mindenki marad ott, ahol van. Legalábbis ezt gondolják. Csakhogy jön a TB-mentő népszavazás, ami még a mostaninál is fontosabb, és mindannyian mehetnek a lecsóba, ha így folytatják. Remélem.

  3. Szigeti szerint:

    Szerintem……
    Fontosabb kijelentés-talán nem szólt akkorát- az volt ahogy gúnyolódva keménynek nevezte az mszp elnökségét. (jó tényleg bevásárolt velük feri)
    Kókadt meg kényszeredetten kacarászott-mint pártelnök. nos szerintem ez nagyon durva.

  4. lolka szerint:

    A koka pofáján az a kajánvigyor, mert ő már látta, hogy a haverját veszi a kamera,…de nem szolt volna neki-,”maradj már csöndbe, mert itt a HIRTV ” nem is kaján inkább kárőrvendő vigyor?…,hát nem is tudom inkább egy torzultság, olyasmi mint a lendvain szokott lenni. /Visszataszitó/ Ilyen gerinctelenek az emberekkel is mint egymással!

  5. jani szerint:

    Nézve a horn-koka kettöst, nem ettem de mégis hányingerem volt !!!!

  6. székely szerint:

    Kóka valóban megbökhette volna a Horn Gabit. Persze Zuschlagot is megbökhették volna a Terror Háza előtt… (visszataszító volt egyébként amit ott művelt pár haverjával). Ez van. A vége megint az lesz, hogy a balliberális sajtó szerint tulajdonképpen a HírTV “tehet majd mindenről”.

  7. Bubus szerint:

    Üdv, gratulálok a mindenkinek, aki ezt a népszavazást sikerre vitte, az összes pártnak és civil szervezetnek!

    A bukás: http://www.youtube.com/watch?v=k_kDGzGCViw

Itt lehet hozzászólni !