Újabb fejlemény: hamarosan lebontják a Csepel SC világítóoszlopait

Csepel.info

Széljegy

Beismerték: kétmilliárdos hitel van mögötte

Megkapta a Csepel SC Alapítvány a sporttelep egyébként működőképes, pusztán festésre szoruló világítóoszlopaira a bontási engedélyt. Ezzel gyakorlatilag megkezdődött a csepeli futballstadion bontásának, a kiemelkedően értékes ingatlan-együttes kiárusításának előkészítése. Miközben pénzhiányra hivatkozva bontják le a világítótesteket, Zárai László, a Csepel SC vezetője a Független Hírügynökségnek elismerte, hogy uszodaépítésre kétmilliárd forintos hitelt vettek fel egy kereskedelmi banktól.

2007. nyarán terjedt el a hír a csepeli sportolók körében, hogy a létesítményt működtető alapítvány vezetése lakóparkot, bevásárlóközpontot kíván építeni a sportlétesítmények helyére. A hírek hatalmas felháborodást keltettek, de Zárai László, az alapítvány vezetője és Tóth Mihály csepeli polgármester mindezt rémhírterjesztésnek, hazugságnak titulálta.

2007. október 18-án több száz gyerek és felnőtt sportoló, szurkoló, sportszerető csepeli tiltakozott gyertyafényben az ellen, hogy tudomásukra jutott: a Csepel SC Alapítvány le akarja bontatni a nagy múltú sporttelep lámpaoszlopait. A tiltakozást egyben értetlenség is kísérte, hiszen kiderült, hogy a lámpaoszlopok – ellentétben a bontás indoklásával – nincsenek életveszélyes állapotban, karbantartásuk mindössze egy újrafestést igényelne. A tiltakozás és Németh Szilárd sporttanácsnok közbelépése – ha rövid időre is – meghozta eredményét, és a lámpaoszlopok bontása lekerült a napirendről.

2008. január 31-én a csepeli önkormányzat gazdasági kabinetének ülésén robbant a hír: minden korábbi ígéretük ellenére az SC vezetése Tóth Mihály polgármester és a csepeli MSZP hathatós segítségével a továbbiakban már csak a létesítmény 1/3-át kívánja sportcélokra megtartani, a terület fennmaradó 2/3-án lakóparkot, bevásárlóközpontot és felnőtt „kalandparkot” szeretnének létrehozni. A kabinet üléséről készült hangfelvétel és jegyzőkönyv kiadását a polgármester „diszkrecionális jogára” hivatkozva megtagadta, a helyi televízió pedig nem készített az egész ülésről felvételt. Bármilyen megdöbbentő is, a kabinet ülésére készített térképvázlatot később még meg is változtatták, hogy a kiárusításra szánt területrészt kisebbnek mutathassák.

A gazdasági kabinet ülésén azonban több, lényeges információt egyszerűen elhallgattak. Miközben pénzhiányra hivatkozva éppen Podolák György parlamenti politikus beszélt arról, hogy nincs esély a Csepel SC világítóoszlopainak felújítására, már folyamatban volt egy kétmilliárd forintos hitelfelvétel, melynek következményeire – széljegy, vételi jog került a Csepel SC ingatlan-együttesére – éppen a Csepel.info hívta fel a figyelmet. Zárai László, Podolák György és Tóth Mihály azt is elhallgatták a közvélemény és az önkormányzat ellenzéki képviselői elől, hogy már megkezdődött a lámpaoszlopok bontásának előkészítése. A Csepel.info birtokába jutott bontási engedély ugyanis egyértelműen rögzíti: 2008. január 29-én, tehát két nappal a kabinet ülése előtt volt a bontással kapcsolatos helyszíni szemle.

A csepeli MSZP-s politikusok és a Csepel SC kiárusításán fáradozó sportvezetők nagy valószínűséggel azért hallgatták el a világítótestek bontását, mert tartottak a sportolók újabb tiltakozásától. Bár a lámpákat egyszer már sikerült megmenteni, és sokan bármit megtennének a csepeli sportélet megóvásáért, fejlesztéséért, szinte biztosra vehető, hogy a bontás időpontját titokban tartják és bármi áron, minél hamarabb be akarják majd fejezni.

Csepel.info

A bontási határozat:

Bontási határozat 1. oldal
1. oldal

Bontási határozat 2. oldal
2. oldal

Bontási határozat 3. oldal
3. oldal

35 hozzászólás “Újabb fejlemény: hamarosan lebontják a Csepel SC világítóoszlopait” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Nagyon érik a dolog! Lehet, hogy jővő hét péntek délutánra meg is érik! Hétfőn beadok egy kérelmet a Budapesti Rendőr főkapitányságra!

  2. Csepeli Galvániszap szerint:

    Vajon még mi mindent titkolnak? Pl. a hitelt hogy vették volna fel tervek nélkül, és mit tartalmaznak azok a tervek, hogy nem merték nyilvánosságra hozni őket?

    Szégyen gyalázat, hogy így, ilyen sunyi, aljas módszerekkel folyik a kerület sportlétesítményeinek lezüllesztése, kiárusítása!

  3. Kovács Ernő szerint:

    Most össze kell fogni balnak, és jobbnak! Hétfőn megy a kérelem, de segítséget elfogadok!

  4. Nagyi szerint:

    Akkor hol a LÉ? A LÓVÉ ? Ennyire mélyre nem lehet le süllyedni a gazembereknek!!!!!!!

  5. Szigeti veszedelem? szerint:

    Nos hallgassátok véleményem.
    Szerintem az alapítók, nem befektetési (gazdasági)társaságot hoztak létre. Ellenkezőleg,azért nem apportálták bele az IKERON nevű cégbe,hogy ne lehessen túladni rajta. Szerintem ügyészséghez kell fordulni, az alapítóokirattal ellentétes működés miatt…..

  6. T.E. szerint:

    Támogatom a tiltakozást vagy bármilyen épkézláb ötletet, amivel megakadályozható a mostani és a későbbi bontás.

    A megmozdulásról honnét lehet majd értesülni Ernő ?

    Kaphatnék infot a te_1981@yahoo E-mail címre ?

  7. jani szerint:

    Ha valami megmozdulás lesz széles körben kell tudatni. Mindenki segítsen a maga módján , hogy minél többen legyünk. Médiákat feltétlen értesíteni kell !

  8. miska72 szerint:

    Önkormányzati Maffia! Ne türjük tovább a Gazemberek kiárusítják a kerületet! A Csepeli Önkormányzat, a Pesterzsébeti Önkormányzat,az Építés Felügyelet, Mind egy rakás sza.t ér! Tapasztalat! Az egész egy negy MAFFIA! Nem kicsit! Nagyon! Tapasztalat!

  9. Kovács Ernő szerint:

    Mivel nincs mögöttem semmilyen stáb, ill párt nem lesz könnyű dolog. Én hétfőn beadom a kérelmet, s ha megkapom az engedélyt tudatni fogom itt is, és még több fórumon is. Az, hogy mennyien jönnének el erre a sétára semmi garancia. Lehet, hogy egyedül leszek, de az is lehet, hogy többszázan, ezren? A lényeg, ha összejön, egy békés menet legyen, és méltóságteljes!

  10. miska72 szerint:

    De addííg Kavarom a sz.rt míg mindenki meg nem kapja a büntetését! Engem nem fognak hülyének nézni! A rendőrség is hamis adatok alapján jelentett fel! A hamis Adatokat a Csepeli Önkormányzat szolgáltata! GAZEMBEREK!

  11. miska72 szerint:

    Tisztelt Kovács Ernő,
    Ketten már biztosan leszünk. Az engedélyt úgy kérd, hogy mindenki részt tudjon venni rajta. Szombat vagy vasárnap. Vagy hétkoznap munkaidő után, de szerintem hétköznap nem lennének sokan.

  12. miska72 szerint:

    Kétmilliárdos hitel? Hol az észak Csepelért kapott pénz? Elkúrtátok?

  13. miska72 szerint:

    Kik szavaztak erre a GAZEMBER bandára? Szégyeljék megukat! Ne kicsit! Nagyon!

  14. miska72 szerint:

    Meddíg hagyjuk ezt a Gazember bandát fosztogatni? Galvániszap! Kis- Dunapart! Csepel SC! Hozzá nem értés!

  15. Kovács Ernő szerint:

    miska72: Nyugi! Hétvégén kihez akarsz sétálni, amikor az őrökön kivűl senki sincs az önkormányzatban! Egyébként, ha összejön békés menet lenne, mert a szervező a felelős a történtekért! Én meg más ember helyett nem akarok magamnak bajt! Remélem érted?

  16. admin szerint:

    Miska, olyan régen kellett moderálni! Miért nem lehet véleményt mondani szimpla minősítések helyett?

  17. Tiborc szerint:

    Mocskos tolvaj, nép, nemzet és hazaárulók, csak a pusztításhoz értenek, persze azt is közpénzen, és általában 10-szeres áron, ahogy szokták!
    A buta lumpenproli meg boldogan vedel a kocsmáikban, és dícséri őket!

    Valóban, hol van az észak-Csepel eladásából származó 12 milliárd forint, ami Tóth “elvtárs” szerint csak 9 volt??? Csak volt!?

  18. miska72 szerint:

    Admin ez az igazság! Meglátod, ha ti nem tudtok elérni semmit, majd én sittre vágom őket! Én is csak a jogi terrorra gondoltam!

  19. miska72 szerint:

    Tisztelt Kovács Ernő én se balhéézni akarok! Csak valahogy nyomást kellene gakorolni rájuk, hogy lemondjanak! De gyorsan!

  20. qkac szerint:

    Itt nyugszik a csepeli sportélet legnagyobb lehetősége.

    Született: 1938. május 31.-én
    Meghalt: 2008. február 6.-án

    A Fiam tegnap este azt kérdezte, hogy minek ide még egy Pláza, mikor az első se megy jól, viszont sportpályából csak ez az egy van?

  21. Politikamentesen szerint:

    Az önkormányzati képviselők hozzá juthatnak a Csepel Sc Alapítvány alapító okiratához, mivel abban az önkormányzat is részt vett, így meg lehet tudni pontosan, hogy milyen összeget tesz ki a sportvagyon. Azt tudom, hogy a Béke téri sporttelep minden épületével, pályáival, az evezőstelep és akajak-kenu telep is szerepel a vagyontárgyak között. Volt még egy üdülő Zalában is, annak nem tudom mi lett a sorsa.

    A tüntetés csak bejelentésköteles, s nem kell engedélyt kérni. A bejelentésnek tartalmaznia kell, hogy ki a szervező, milyen célból, hol kerülne rá sor, mettől meddig, milyen várható létszámmal, és hány főből állnak a rendezők. Meg kell jelőlni a kapcsolattartó személyt névvel, címmel, telefonszámmal. Célszerű a bejelentést a BRFK-ra beadni.

  22. karesz szerint:

    A Csepel Újság című nívós pártlap szombati számában még arról ír, hogy ami a sportteleppel kapcsolatban megjelent, az csak koncepció. A bontási engedély, a hitel felvétel nem erre utal. A nép megint elhiszi, hogy beleszólhat saját környezete alakításába, javaslatait meghallgatják, közben a háta mögött már lázas tevékenység folyik. Ami a szigtcsúcsért kapott pénzt illeti, abból már az idén a hiányzó csatornák építése zajlik gőzerővel. Vagy mégsem?

  23. Kovács Ernő szerint:

    admin: Megírtam a kérelmet, de vany egy olyan kérésem, hogy csináljatok egy szavazást a demonstrációrol, hogy hányan jönnének el rá, és, hogy jónak talállják- e az ötletet! Ha lehet minnél előbb!!!!!!!

  24. Politikamentesen szerint:

    Azt kell írni a résztvevői létszámhoz, hogy 100 – 1000 főig, nem kell pontos létszám.

  25. miska72 szerint:

    Kovács Ernő akkor már csak azt kell meghirdetni, mikor és hol lesz a találkozó. Az ötlet nagyon jó! Lehetne gyülekezni az Önkormányzat épülete előtt, majd onnan átsétálni a sportcsarnokhoz, és azt körbejárni. Remélem, minél többen eljönnek a rendezvényre.

  26. miska72 szerint:

    Ja, és aláíírást is kellene gyüjteni!

  27. Kovács Ernő szerint:

    Politikamentesen: Látom nagyon otthon vagy a témában. A séta a Csepel spotpályától indulna az önkormányzatig. Péntek délután, vagy szombat délelőt lenne a legalkalmasabb, hogy minnél többen ráérjenek? Most végig gondoltam, hogy nem is érdekes, hogy legyen illetékes az önkormányzaton, úgy is a nagy nyilvánosságnak szól a demonstráció!

  28. jani szerint:

    A médiákat feltétlenül értesiteni kell ! Minél nagyobb, nyilvánosságot kell, hogy kapjon az ügy. Ha az időpont eldölt, minél elöbb nyilvánosságra kell hozni.
    Remélem többen mozgosítanak majd, hogy minél többen legyünk. Jó lenne meghívni a sportolókat is, ők nem kevesen vannak.

  29. miska72 szerint:

    Ez a tömegről szól! Az a lényeg minél többen jöjjenek el. Ha olyan időben van a rendezvény, amikor sok ember nem ér rá, akkor viccesek lesznek az újságokban a fényképek. Majd azt mondják, hogy 10 ember hisztizik a sportpálya megmentéséért.

  30. jani szerint:

    Remélem 1o embernél csak többet érdekel megmarad e az SC, tud e majd a gyerek, az unoka sportolni. Valamelyik írásban olvastam 15oo sportoló van Csepelen , ha csak a fele eljönne az szép lenne. Hanzélyéket is értesítsétek, hogy szervezzenek !
    Remélem sokan leszünk.

  31. miska72 szerint:

    Mikor lesz a tüntetés?

  32. […] Újabb fejlemény: hamarosan lebontják a Csepel SC világítóoszlopait (február 15.) […]

  33. […] Újabb fejlemény: hamarosan lebontják a Csepel SC világítóoszlopait (február 15.) […]

  34. […] Újabb fejlemény: hamarosan lebontják a Csepel SC világítóoszlopait (február 15.) […]

Itt lehet hozzászólni !