MSZP-s vezetők kettős beszéde a kettős gyilkosságról

„Megmentünk Gábor!” – üzente az előzetesben ülő politikusnak

Csepel.info

Elég csak összehasonlítani a TV2 2009. január 12-én készült híradását a Napló 2010. március 14-i műsorával ahhoz, hogy nyilvánvaló legyen: a csepeli MSZP-s önkormányzati vezetők kezdettől fogva nem mondtak igazat a kettős gyilkossággal kapcsolatban.

Míg Orosz Ferenc alpolgármester pontosan emlékezett rá, hogy Takács József feljelentést akart tenni Deme Gábor ellen, egészen addig – 14 hónapon keresztül – az volt a csepeli MSZP hivatalos verziója, hogy Takács József “a jó szíve miatt” nem is akart feljelentést tenni.

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatok

Tóth Mihály csepeli polgármester, aki egyben MSZP kerületi szervezetének is az elnöke, a TV2 2009. január 12-i reggeli adásában a következőt jelentette ki arra a kérdésre, hogy Takács József miért nem tett rendőrségi feljelentést (az idézett rész a felvétel 3:20 percénél van):

“- Meggyőződésem, hogy az az emberi magatartás, hozzáállás, amely Takács Józsefre jellemző volt, most is jellemző volt rá. Mindent meg akart tenni annak érdekében, hogy a fiatal, értelmes ember életét, ha lehet ne tegye tönkre.

– Milyen volt a kapcsolata Takács úrnak Deme Gáborral?

– Jó kapcsolatban voltak az én ismereteim szerint.”

Orosz Ferenc csepeli alpolgármester a Napló 2010. március 14-i számában ezzel szöges ellentétben már pontosan emlékezett arra, hogy Takács József feljelentést akart tenni, és emlékezett arra is, hogy a gyilkosság napján, azaz 2009. január 7-én Takács József először hozzá, az önkormányzatba ment be, és csak onnan ment át a Csepeli Rendőrkapitányság épületébe (ahogy ez először a Csepel.info tényfeltáró cikksorozatában megjelent). Orosz Ferenc alpolgármester látványosan meglepődött (!!!) azon, hogy a feljelentés mégsem történt meg.

Orosz Ferenc nem éppen Oscar-díjas szereplése a Napló adásának 10:26 percénél látható:

– Mit szól ahhoz, ha azt mondom, hogy az adott napon Takács József nem tett feljelentést a rendőrségen?

– Nem tett?

– Nem tett.

– Meglepne, hogy ha így lenne.

– Azt, hogy nem volt aznap feljelentés, azt tőlem hallja először?

– Hát így kategorikusan igen. Innen úgy ment el tavaly január 7-én, hogy megy feljelentést tenni.”

Ha Tóth Mihály és Orosz Ferenc egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatára valaki esetleg azt gondolná, hogy az alpolgármester és a polgármester véletlenül tudták máshogy 14 hónapig, hogy Takács József akart-e feljelentést tenni, annak csak annyit jegyzünk meg: a két politikus szorosan egymás mellett dolgozik, és folyamatosan egyeztettek a Deme-ügyben is. Orosz Ferenc és Tóth Mihály a kettős gyilkosság estéjén is együtt voltak, a gyilkosság másnapján pedig szintén mindketten részt vettek az MSZP válságtanácskozásán. (Erről lapunk tényfeltáró cikksorozatában itt írtunk.)

“Belső ügyek”, hazugságok, elhallgatás

A Csepel.info forrásai szerint a csepeli MSZP belső ügyként kezelte az iskolai sikkasztást, melyet házon belül próbáltak elsimítani. Deme Gábor állítólag azzal zsarolta az MSZP vezetését, hogy három kompromittáló hangfelvétele is van, melyekkel akár  egy “második Zuschlag ügyet” is kirobbanthat.

Tény, hogy Deme Gábor – aki arról is elhíresült, hogy szeretett titkos hangfelvételeket készíteni – több közbeszerzési tárgyaláson is részt vett, és párton belül hosszú ideig úgy tekintettek rá, mint a 2010-es önkormányzati választások utáni leendő alpolgármesterre. Mint bizalmi ember, nyilvánvalóan sok olyasmit is hallhatott, amelynek nem örült volna a csepeli MSZP-vezetés, ha kitudódik. Azt viszont természetesen bizonyítékok nélkül mi nem tudjuk megítélni, hogy Demének volt-e büntetőjogi alapja “második Zuschlag üggyel” fenyegetőzni.

Tóth Mihály 2009. január 12-i nyilatkozata nem csak abban nem állja meg a helyét, hogy Takács József “a jó szíve miatt” nem akart feljelentést tenni. Mint azt a lapunk tényfeltáró sorozatában megírtuk, a gyilkosság áldozata Tóth Mihállyal és Orosz Ferenccel heti rendszerességgel kártyáztak, ami mindig lehetőséget nyújtott arra, hogy megtárgyalják a problémásabb, kényesebb ügyeket. Informátoraink szerint így a pártvezetés kezdetektől fogva tudott Deme sikkasztási ügyéről és arról is, hogy emiatt rendkívüli módon megromlott a viszony Takács József és Deme Gábor között. Nem véletlen az sem, hogy egy nappal az után, hogy 2008. december 9-én – Takács József gyanúja szerint – Deme Gábor és Kun Tamás betörtek az iskolába, és onnan többek között pénz loptak el, Demét már semmilyen vezető pozícióba sem választotta be az MSZP tisztújító közgyűlése.

A nagy talány: mi történt a gyilkosság napján, és mi volt Podolák szerepe?

Mint arról lapunk először számolt be, Deme Gábor Podolák György MSZP-s politikussal tárgyalt másfél órával a gyilkosság előtt, és tőle is ment át az emberölés helyszínére. Podolák György ezt a találkozót az ATV egyik műsorában beismerte, arról azonban azóta sem hajlandó részletesen beszélni, hogy mi hangzott el a találkozón közte és Deme Gábor között.

Az MSZP-s parlamenti politikus az elmúlt 14 hónapban még arra sem volt képes, hogy mint bármely törvénytisztelő állampolgár, maga jelentkezzen a rendőrségen tanúvallomást tenni. A HVG-nek a nyomozás illetékese, Szigeti József, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője azt mondta, hogy a nyomozás az ügyészség fokozott felügyelete alatt áll, ezért Podolák György tanúkénti meghallgatása akkor történhet meg, ha azt az ügyészség előírja számukra. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője ugyanakkor a HVG-nek azt állította, hogy a felügyelet nem jelenti azt, hogy a rendőrség nem nyomozhat önállóan. A lap kérdésére, hogy ha a rendőrök nem kezdeményezik Podolák György meghallgatását, az ügyészség megteszi-e, nem tudott válaszolni.

A Csepel.info nem tud arról, hogy Podolák Györgyöt azóta kihallgatta volna a nyomozó hatóság. Olybá tűnik tehát, hogy egy egyszerű illetékességi kérdés – kinek a dolga Podolák György kihallgatásáról intézkedni – teljesen megbénította és megingatta a Magyar Köztársaság igazságügyi felépítményét.

Pedig sokan lennének kíváncsiak arra, hogy Deme Gábor valóban hangfelvételekkel, zsarolással tartotta-e sakkban Csepel MSZP-s felsővezetését, vagy mi igaz abból a másik csepeli szóbeszédből, hogy Deme Gábor védőjét szintén a helyi pártszervezet finanszírozza? Igaz vagy sem, a Csepel.info úgy tudja, hogy a Podolák család részéről biztosan nem volt ismeretlen a Deme Gábort védő Ruttner György ügyvédi irodája: az MSZP-s politikus lánya információink szerint Ruttner Györgynél volt irodavezető.

Innentől pedig nehéz nem feleleveníteni K. Anasztázia egykori Iwiw-es üzenetét, amelyet Deme Gábor adatlapján hagyott:

„Megmentünk Gábor ! Az MSzP alapszervezet nevében megigérem hogy mindent
megteszünk a megmentésed érdekében. A Rendöség is sáros más ügyekben, ha
téged bukni hagynak ok is buknak ! Veled vagyunk Gábor ! K. Anasztázia MSzP
alapszervezet”

Csepel.info

A témához kapcsolódóan az elmúlt napokban megjelent újságcikkek:

Ezért ölték meg a csepeli iskolaigazgatót?

Újabb részletek a csepeli kettős gyilkosságról – Itt elolvashatják az eredeti levelet

A Csepel.info népi mozgalma:

Podolák menjen tanúskodni!

A Csepel.info tényfeltáró cikksorozata a csepeli kettős gyilkosságról:

A csepeli kettős gyilkosság – I. A „Pártiskola”

A csepeli kettős gyilkosság – II. Sikkasztás és „fekete doboz”

A csepeli kettős gyilkosság – III. Az iskolai betörés és a gyilkosság

A csepeli kettős gyilkosság – IV. A párt összezár

További cikkek a témában:

A terror iskolája – Amitől a pszichológus-kríziscsoport is kiakadt

Családi ügyekről tárgyaltak – állítják a kettős gyilkosság előtti egyeztetésekről

Podolák és Avarkeszi távozását követeli a csepeli Fidesz

Kettős gyilkosság: a rendőrség nem hallgatta ki a legfontosabb tanút!

33 hozzászólás “MSZP-s vezetők kettős beszéde a kettős gyilkosságról” bejegyzésre

  1. Öreg halász szerint:

    Azért kíváncsi lennék arra, hogy ment-e telefon az önkormányzattól a rendőrkapitányságra addig, amíg Takács átment.

  2. spam szerint:

    na, csak nem megint Podolákhoz vezetnek a szálak? most a védőügyvédet is ő intézi?

  3. ... szerint:

    szerintem piros telefon volt a csepeli vezetők és a rendőrkapitány fiókjában is.

  4. Tóth Mária szerint:

    Az egész bagázs hazudik !!!!!!!!!!!!! ilyen egyszerű!

  5. Vátesz szerint:

    Szégyenletes, hogy milyen sokan tudtak a sikkasztásról a gyilkosságot megelőzően, és szépen “belenyugodtak”, hogy a Jóskának jó szíve van, s nem akar feljelentést tenni! Arra vártak talán, hogy majd a Jóska kifizeti a hiányzó pénzt, ha nem akarja veszni hagyni a becsületét?
    Feláldoztak egy pártonkívülit egy törtető, kis gátlástalan párttagért?
    Polgármester úr! Nem kapott az iskola önkormányzati fejkvótát, hogy Ön beavatkozzon, miután tudott a sikkasztásról? Nem hiszem, hogy ez az iskola közpénzek nélkül működött volna, s közben a fél csepeli MSZP családtagjai ott dolgoztak, többek között Avarkeszi úr felesége? Önt nem köti a polgármesteri esküje, hogy a jó gazda gondoságával járjon el közpénzek vonatkozásában? Önök eltűrték, hogy a Jóska eméssze magát, nehogy tönkretegye egy párttársuk karrierjét?
    Nem takargatni kellett volna a sikkasztást, hanem kivágni a fekélyt!

  6. donquijote szerint:

    Minél jobban próbálják menteni annál jobban bemártják egymást, hazudoznak össze vissza, érik már a börtön.

  7. Nagyapó szerint:

    Hiányolom ződ, csepeli, aniko21,bolemann lajos, katka, nagyi, Borka-Szász magvas, hozzáértő magasröptű, igazmondó hozzászólását.
    Viszont még mindig nem fér a fejembe, hogy ötmillió Ft miatt a csepeli szocik ekkorát kavarjanak, sőt öljenek. Zusi 70 millkó körül sikkasztott, az et.-k adtak neki 50 millkót, hogy fizesse vissza(igaz az APEH követeli ez összeg után az adót), de nem öltek. Az ügyész 12,5 évet kér Zusira, ebből visszaszámolva Deme megúszta volna (Avarkeszi ügyvéd segítségével) 2 év felfüggesztettel.
    Milyen szervezet az, ahol a gazd. vezető (képviselőné) nem ismeri a hátteret, hallgat.
    Minden szoci tud mindent, de másképp. A rendőrkapitány pedig zárt ajtó mögött, titkosan beszél egy ultipartiról.
    Valami nem gömbölyű!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. donquijote szerint:

    ez egy kicsit más de mszp,gyurcsótány:
    http://index.hu/belfold/2010/valasztas/oszodi_beszed_ezerert_a_gyurcsanyon/
    azért ez már bexarás 😀

  9. csepeli szerint:

    Nem a szocik, és nem Tóth Mihály találta ki, hogy Takács “a jó szíve miatt” nem akart feljelentést tenni. Ezt Weszelovszky Károly, az iskolát üzemeltető alapítvány kuratóriumának elnöke nyilatkozta. Tessék elolvasni:

    http://www.origo.hu/itthon/20090116-guberaloknal-lehet-a-csepeli-gyilkossag-bizonyiteka.html

    “Nem igaz tehát az az állítás, hogy Demét elbocsátották volna – mondta Weszelovszky Károly, aki szerint nem akartak rendőrségi ügyet, és épp Takács József volt az, aki a leginkább hangoztatta, hogy nem akarja kettétörni Deme életét. Ezért a vezetők azt is elfogadhatónak tartották volna, ha megegyeznek, és Deme visszafizeti a hozzávetőleg 4-5 millió forintos hiányt.”

    Az a Weszelovszky Károly nyilatkozott így, akinek semmi köze az MSZP-hez, és akinek a nevelt fia volt a gyilkosság másik áldozata. Miért hazudna?

  10. csepeli szerint:

    Egyébként meg Tóth Mihály és Orosz Ferenc nyilatkozata között nincsen ellentmondás. Takács sokáig nem akart feljelentést tenni, aztán január 7-én meg lehet, hogy mégis úgy döntött, hogy feljelentést tesz.

    Ugyebár Tóth nem azt mondta, hogy január 7-én nem akart Takács feljelentést tenni, és Orosz sem azt mondta, hogy Takács már január 7-e előtt is feljelentést akart tenni.

    A nagyeszű csepelinfó-szerkesztő úgy látszik, csak két lehetőséget ismer: vagy akart Takács feljelentést tenni, vagy nem. Az eszébe sem jut, hogy esetleg egy bizonyos időpontig nem akart, ezen időpont után meg már akart. A nagyeszű csepelinfó-szerkesztőnek tehát egybites agya van. Lám, ilyen ostobákból áll a Fidesz.

  11. nem csepeli szerint:

    csepeli, a nevelt fiát hagyd ki ebből.
    Papp Lacit soha nem érdekelte a politika.
    És neki semmi köze nem volt az Mszphez vagy más párthoz.

  12. csepeli szerint:

    nem csepeli: elég genny alak vagy te, öregem. Én keverem bele a nevelt fiát? Ti mondtátok, Németh Szilárd mondta, hogy “a szocik lelövöldözték egymást”! Ti keveritek bele!

  13. nem csepeli szerint:

    csepeli: nem minősítem a stílusod. Én nem vagyok Németh Szilárd, se senki más. Takács József kötődött az mszphez, de Papp László nem.
    Én ennyit mondtam. Ő elkísérte Takácsot a találkozóra.

  14. csepeli szerint:

    nem csepeli: én meg nem kevertem bele Pappot, tanulj meg olvasni, te analfabéta paraszt.

  15. nem csepeli szerint:

    vedd be a nyugtatódat. úgy látom elgurult.

  16. nem csepeli szerint:

    Miért nem inkább Oroszról beszélsz, akinek ‘fogalma nem volt’, hogy nem tett Takács feljelentést.
    Vagy a rendőrkapitány úrról?
    Meg a többi mocskos hazugságról.
    Azokat érdekes, hogy elfelejted kommentálni.

  17. nem csepeli szerint:

    Meg persze, hogy Deme mit keresett Podoláknál?
    Vagy hova tűnt a feljelentés?
    Ezek téged nem izgatnak, csepeli.

  18. Tóth Mária szerint:

    csepeli magas röptű,, szocialistákat idéző stílusa magáért beszél ! miért nem lehet rendesen, fröcsögés nélkül írni sem? ezt tanítják a foxi-maxu egyetemen a szociknak????

  19. Tóth Mária szerint:

    csepeli magas röptű,, szocialistákat idéző stílusa magáért beszél ! miért nem lehet rendesen, fröcsögés nélkül írni sem? ezt tanítják a foxi-maxi egyetemen a szociknak????

  20. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Kedves Mária teljesen egyetértek az általad leírtakkal, miért kell gusztustalanul, sértegető stílusban tud csak válaszolni Csepeli-nek, a nem csepeli nem sértegette, ja egyébként már megint mutogat a másik oldalra, ahogy szokott ill. megint Németh Szilárd fóbiája van ? Söprögessen a saját oldalán ja és az önkormányzat, ill. a baloldali képviselőinél talán volna mit ebben az ügyben, ami igen nem kerek, megy a hazudozás !

  21. Manitu szerint:

    Csepeli magyarázata hiteltelen, hiszen 2009. január 7-e óta most hangzott el először, hogy Takács feljelentést akart tenni. Azaz titkolták. Titkolta Tóth Mihály, titkolta Orosz Ferenc, és titkolta Császár Mihály. Csak az a duma ment, hogy a jó szíve miatt nem tett feljelentést, azaz tereltek és csak tereltek.

  22. - szerint:

    csepeli “paraszt” stílusa (idéztem tőle a szót) nem lep meg. Gondolom tényleg a foxi-maxi egyetemen vette magára ezt a stílust, meg a doktroi címet, amit nem is éretem, hogy használhat még? Azt nem veszik el olyan esetben, mint az övé???

  23. ?????? szerint:

    csepeli stilusa kisértetiesen hasonlit, a TV2- Napló adásában hallott telefonbeszélgetés stilusához!!

  24. nem csepeli szerint:

    csepeli magyarázata Tóth és Orosz ellentmondó nyilatkozatára hülyeség.
    Nyilvánvaló, hogy Takács egy ideig nem akart feljelentést tenni, aztán elkezdte gyűjteni a bizonyítékokat, és január 7-én feljelentést akart tenni. De ez nem magyarázza azt, hogy Tóth azt mondta, hogy nem akart feljelentést tenni, míg Orosz úgy tudta, hogy feljelentést akart tenni.
    Ez egy ellentmondás, akárhogy csavarod a szavakat, csepeli.

    “Ugyebár Tóth nem azt mondta, hogy január 7-én nem akart Takács feljelentést tenni, és Orosz sem azt mondta, hogy Takács már január 7-e előtt is feljelentést akart tenni.”

    Valóban nem ezt mondták. De ha Tóth tudta, hogy Takács feljelentést akart tenni, akkor miért mondta, hogy nem akart. Nyilván tudta ő, hogy akart, csak nem akarta ezt elmondani. Nem akarták a szocik, hogy kiderüljön, hogy Takács feljelentést akart tenni, ami aztán mégse sikerült neki. És minő véletlen pont aznap lelőtték.

    Csepeli, lám ilyen ostoba vagy, hogy téged idézzelek.

  25. bravonero szerint:

    Gyerekek! Mi a véleményetek arról a feltevésemről, hogy a sikkasztási ügy egyik haszonélvezője a csepeli rendőrfőnök volt, aki nyilván nem szerette volna, ha ez kiderül. Ezért sikkasztotta el a feljelentés dokumentációját és biztatta fel Demét a gyilkosságra. Gondolom beígérte neki, hogy elsimítja az ügyet, meg hogy mindenki a csuklyást fogja majd úgyis keresni.

  26. fülöpke szerint:

    T.bravonero! Keresték is. Csak volt egy fránya diktafon…..

  27. obama szerint:

    Csepeli!
    Demével a dokumentumok szerint december 16.-án szóban, majd december 23.-i keltezéssel írásban is közölték, hogy felfüggesztették, az iskolában lecserélték az ajtózárakat, hogy véletlenül se jusson eszébe ellenőrzés nélkül bemenni oda, ott bármit is eltüntetni, vagy onnan elhozni. 2009. január 02.-vel a kuratórium részéről megbízták az új igazgatót! Mi ez ha nem kirúgás?
    A TV2 Napló című adásában tökéletesen végigkövették Takács József elhatározását, feljelentési szándékát és a végeredményt. Én nem hiszek Császár Mihálynak, mert a nyilatkozók másban is bizonyították hazúgságát.

  28. ?????? szerint:

    És T.M. szerint jó volt a kapcsolat Takács Józsefnek demével? Amikor Jóska, lecseréltette a zárakat, mert már rég nem bízott demében, Ilyen egy jó kapcsolat? És amikor bizonyíthatóan 2008. novemberétől folyamatosan kapta a hiányosságairól szóló feljegyzéseket, megrovásokat?
    Hát ilyen egy jó kapcsolat?

  29. […] MSZP-s vezetők kettős beszéde a kettős gyilkosságról […]

  30. […] MSZP-s vezetők kettős beszéde a kettős gyilkosságról […]

  31. […] szerint Tóth Mihály és Orosz Ferenc – akik maguk is ellentmondásba kerültek a tragédiát meőző események bemutatásakor – megpróbálnak mindenkit kegyeletsértőnek […]

Itt lehet hozzászólni !