Felnőtt szemészet a kerületben

Csepeli Hírmondó/Facebook

Idén januárjától a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat (TIESZ) saját szervezésű szemészeti rendelést indított, ahol két szakorvos, dr. Bencze Marietta és dr. Borbándy Ágnes várja a pácienseket. A Vénusz utca 2. szám alatt pedig Csillagtelepi Szemészeti Szolgáltató Kft. szervezésében dr. Nagy Zsuzsanna és dr. Szalay Edit szemész tart rendelést.

„Fokozatosan bővítjük a rendelési időnket, márciustól pedig egy új doktornő is csatlakozik a TIESZ szemészeti ellátásához, ő heti 9 órában dolgozik majd” – tájékoztatta lapunknak dr. Dobák András főigazgató.

Mint arról korábban beszámoltunk a 2022. májusi képviselőtestületi ülésen döntés született a szemészet ellátás újjászervezésről. Korábban a Csillagtelepi Szemészeti Szolgáltató Kft. gondoskodott a szemészeti ellátásról, de heti 120 órát átadott a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnak, így a cég 80 órában, csökkentett kapacitással látja el feladatait a Vénusz utcában. A gyermekszemészeti rendelés pedig május 10-e óta ¬a kerületben dolgozó egyetlen gyermekszemész szakorvos felmondása miatt a Semmelweis Egyetem Mária utcai központjában vehető igénybe „Sürgős esetben a Vénusz utcában és a szakrendelőben is ellátunk gyerekeket, például idegentest eltávolítás, vagy szemgyulladás esetén, de látásvizsgálatra, szemüveg felírására továbbra is a Mária utcában kell menni” – hangsúlyozta Dobák András.

Ugyanakkor a főigazgató kiemelte dr. Képes Pál ortopéd szakorvos nyugdíjba vonult. Őt részben az újonnan érkezett dr. Tasnádi László helyettesíti. A gyermekortopédiai ellátás pedig dr. Major Bálint tavaly év végi távozása miatt egyelőre nem biztosított a kerületben. „A Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályától kértük az ellátóhely kijelölését. Amint ez megtörténik valószínűleg az Ortopéd Klinikára kell majd vinni a gyerekeket, amíg nem találunk új szakorvost.”

Az egynapos sebészeti ellátásról kérdezve Dobák András elmondta az átalakítások elkészültek, de bizonyos eszközök közbeszerzése még folyamatban van, ha ez lezajlik, kérhetik az egynapos sebészet számára a működési engedélyt. Ugyanakkor az Egészséges Budapest Program keretében a Vermes Miklós utcai épület felújítási terve is elkészült, melyet engedélyeztek is. A kivitelezésre közbeszerzést fognak kiírni. Az átalakításnak 2024 decemberére kell elkészülnie, így idén nyár elején el kell indulnia a kivitelezésnek.

Csepeli Hírmondó/Facebook

 

4 hozzászólás “Felnőtt szemészet a kerületben” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    “látásvizsgálatra, szemüveg felírására is a Mária utcában kell menni”
    Ez komoly ellátás, hogy 3 órát kell utazni.
    Ez előrelépés? Szivattok?

  2. László szerint:

    Vegyél nagyítós szemüveget a DM-ben, én azt csináltam. 😀

  3. László szerint:

    Rendelőkben lapostévé falra felfúrva, M1 csatorna állandósítva. Itt is úgy megy?

  4. Horváth János szerint:

    Ez sem igaz így! A Csepeli Szemészeti Kft. kénytelen fizetőssé tenni a rendeléseit, mivel 4 éve nem emelték az ellátási díjakat.

Itt lehet hozzászólni !