Építési engedélyt kapott az Új Duna-híd

Magyar Építők

A híd acélszerkezetű, acél a pilon, a merevítőtartó és a ferdekábelek is.

A Galvani hídként is ismert Új Duna-híd megkapta az építési engedélyt – számolt be közösségi oldalán a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt.

„Időközben a tender tervek is elkészültek, leszállítottuk, így a híd tender szintű tervezése befejeződött. A híd acélszerkezetű, acél a pilon, a merevítőtartó és természetesen a ferdekábelek is. A teljes acélszerkezet 3D-ben, Teklában lett modellezve”

– írják.

A CÉH ebben a projektben a Buro Happold és az UN Studio alkotta tervezői konzorcium alvállalkozójaként vett részt.

Új fővárosi körgyűrű alakulhat ki

Ahogyan az ujdunahid.hu honlapon olvasható, az Új Duna-híd megépítésének kiemelt célja a belváros forgalomcsillapításának előmozdítása, továbbá a Dél-Budapest, mint jelentős potenciállal bíró, nagykiterjedésű rozsdaövezeteket is magában foglaló térség fejlesztésének elősegítése, beleértve a Duna főmeder és mellékág menti területek fejlesztését is.

Az Új Duna-híd és kapcsolódó úthálózat megépítése hozzájárul a Hungária körgyűrűn belüli belvárosi forgalomcsillapítás megvalósításához és a belvárosi Duna-hidakra nehezedő forgalmi terhelés csökkentéséhez.

Az Új Duna-hídnak és a hozzá tartozó közútfejlesztéseknek köszönhetően direkt kapcsolat alakulhat ki a XI. kerület (Újbuda), a XXI. kerület (Csepel), a IX. kerület déli része (Külső-Ferencváros), a XX. és XIX. kerületek északi része (Pesterzsébet és Wekerletelep), a X. kerület (Kőbánya), illetve az Üllői út – Ferihegyi Repülőtérre vezető út között. A nyomvonal jövőbeni meghosszabbításának köszönhetően (a Jászberényi útig) egy új fővárosi körgyűrű alakulhat ki.

Forrás: Magyar Építők

14 hozzászólás “Építési engedélyt kapott az Új Duna-híd” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Nem jönnek az uniós pénzek, egy kapavágás sem lesz…

  2. Gary Ridgway szerint:

    Remélem, hogy ez így is marad!

  3. Horváth János szerint:

    Hány éve szívunk az atlétikai stadion miatt? Hány évig fogunk szívni a híd miatt? S mind ezt miért? Nem, ez nem a mi érdekünk! Kapcsolat az M1 és M7, valamint a reptér felé. Csak nem egy majdani olimpiához kell?

  4. László szerint:

    Mai hír: “Jövőre már Rogán Antal felügyeli a kiemelt nemzetközi sporteseményeket is” Nem tettek ezek még le az olimpiáról abban biztosak lehetünk. Azt írja hozzájárul majd a forgalomcsillapításhoz meg a belváros tehermentesítéséhez, Ezt mondták a megyeri csáknorisz hídról is hogy ha elkészül kiürül a Budapest. Hát nem ürült ki. M0 körgyűrű se népszerű. 3x idő megkerüni Pestet mintha keresztülmennénk rajta. Majd “vigyori” lezáratja a Lánchidat, bosszút áll. 🤣

  5. Horváth János szerint:

    A dollárbaloldal fizetett embere vagyok. A dollárbaloldal érdeke minden előtt!

  6. Gary Ridgway szerint:

    “dollárbaloldal”… A Mongolfidióta megint kitalált valamit, mint egy pszichopata, baszdmeg. 🤣🤣 Addig toljátok, amig az 1 bites lenézett szavazóitok is mindent elhisznek. Az, hogy aki nem veletek, az ellenetek, de a munkánk és az adónk kell.

  7. Gary Ridgway szerint:

    Na látjátok, ezért nem vagyok hajlandó dolgozni, mert úgyis csak elveszitek tőlem a munkám gyümölcseit. Semmit nem fizetek ennek a maffiakormánynak, rajtam aztán nem fognak meggazdagodni az ingyenélők. A végsőkig ellenállok. Inkább eltengődök havi 22.800 pénz segélyből és a kukákban guberálok egész álló nap a betevőmért, de akkor sem leszek a rabszolgátok! NEM, NEM, SOHA! FITYISZT NEKTEK!!!

  8. Gary Ridgway szerint:

    Megint baszakszol, te kis sekélyes fasz? Ennyit tudtok, látszik az országon. Csak így tovább.

  9. László szerint:

    “Kutyakennel és sminkszoba az elnöki rezidencián: csaknem 280 millió forintért újították fel Novák Katalin lakhelyét…” – a dollárbaloldal a lényeg. Nagyapó mehet krumpliért…

  10. Gary Ridgway szerint:

    Egy fitneszterem is jól jött volna bele. 🤣 …és igen, a dollár a lényeg. 👍

  11. kormánypárti szerint:

    Az ellenzéki média próbálja azt sugallni, hogy kizárólag a köztársasági elnök kényelmének biztosítására ment el ennyi köszpénz. Ez nem igaz. Elsősorban a szolgák, inasok, biztonsági személyzet jobb munkakörülményeinek biztosítása és a biztonsági szempontok mellett protokolláris és reprezentációs követelmények indokolták a felújítást. Az elnök asszony nagyon jó ember, humánusan bánik az alkalmazottaival, még az állatokkal is.

  12. László szerint:

    Szolgák, inasok. De miért jár neki? Biztonsági személyzet kap egy bódét amiben jó esetben állva meg tud fordulni. A bajszos elődje 1 milliárdos rezidenciája is titokban volt tartva ameddig lehetett. De hát jár neki, jó ember volt. Csak a halakat pusztította.

  13. Gary Ridgway szerint:

    Butagyerek!
    Mi az, hogy szolga jár valakinek?
    Te tényleg nagyon hülye vagy.
    Sz’al Jankó leharcolta a kecót, de 280 milla kárt tett benne? 🤣👏👍
    Te barom, te…

  14. […] “Galvani híd” terve, ami valójában két hidat is jelentene: egy impozáns és szép műtárgyat a nagy Dunaág felett, egyet pedig a Kis-Duna felett. A híddal és a hozzá kapcsolódó fejlesztésekkel a […]

Itt lehet hozzászólni !