Park- és játszótér-felújítás: tavasszal folytatódik a munka

Csepel.hu
Ahogy a környéken lakók és az arra járók is tapasztalhatták, munkák zajlottak a Strabag Generálépítő Kft. kivitelezésében, az NKK Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. beruházásában három csepeli helyszínen: a Kiss János altábornagy utca 2–30. szám előtti szakaszon, a Kossuth Lajos 24–28. számok előtti kiszolgálóúton, és annak környezetében, továbbá az Ady E. u. 13–15. szám alatti tömb, a Lottóház mögötti játszótér területén.
Ezeken a területeken távhővezeték-rekonstrukció és vízvezetékcsere is történt: a munkálatok – a kivitelező egy alkalommal hosszabbítást kért – végül a tervezettnél később, november elejére fejeződtek be. A felsorolt területeken a Csepeli Városgazda folytatja majd 2023 tavaszán azokat a még idén őszre tervezett, de a hosszabbítás miatt eltolódott munkákat, melyek egyrészt a téli időjárás, másrészt a Táncsics Mihály utca felújítása miatt (az első ütem a november 2-ai munkaterület-átadással elkezdődött) most már nem végezhetők el.

 
S hogy mi várható tavasszal? A Lottóház melletti játszóteret a Csepeli Gyermeksziget program keretében felújítják: új játékok kerülnek ide (csúszda, hinta, homokozó), a füvesítés, fásítás is megtörténik. (A Városgazda szakemberei elmondták, hogy mivel a játszóeszközöket le kell betonozni és festeni is kell, ezek a munkák a hideg időben nem végezhetők el a festék száradása, illetve a beton megkötése miatt.) A Kossuth Lajos 24–28. számnál lévő parkrész is megújul. A Kiss János altábornagy utca végén levő kosárpálya helyén pedig 2×10 férőhelyes parkolót alakítanak ki jövő év tavaszán.

3 hozzászólás “Park- és játszótér-felújítás: tavasszal folytatódik a munka” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    A játszótéren nem köt meg a beton, a Táncsics útalapjában meg igen?
    Na, most hogy van ez? 🤣😂😁👏👍

  2. Kádárszellemiörököse szerint:

    Ezt is Karácsonynak kell majd gazolni meg locsolni? Rá lesz fogva.🤣

  3. László szerint:

    Élmény volt oda bemenni és megállni a Spar rakodási területén árusszállítás céljából. Esténként nem sűrűn volt hely. Erről is agglomerációs inváziós jöttmentek tehettek. De az is lehet hogy éjfélig dolgoztak valahol belpesten. 🤣

Itt lehet hozzászólni !