“Az állat miatt jöttünk ide” – a Csepelen leszúrt kutyáról emlékeztek meg

Csepel.info

Gyertyás állatvédő megemlékezést tartott a Szurkolók az Állatokért Alapítvány a csepeli Vasas utcánál csütörtökön este fél nyolckor. A szervezők Zeuszra, arra a kutyára emlékeztek, amely egy értelmetlen késelés áldozata lett vasárnap hajnalban.

A bűncselekmény után az jelent meg a hírekben, hogy egy fiatalember összeszólalkozott egy szintén a kutyát sétáltató társasággal, és ez a vita vezetett a késeléshez. Nem túl életszerű azonban, hogy hajnali egy óra után két kutyasétáltató társaság fusson össze éppen a csepeli Vasas utcában. Kicsivel később az egyik közösségi oldalon többen már azt írták, hogy a fiatalkorú áldozat fenyegetett meg egy nála is fiatalabb gyereket. Ez után támadtak rá – családja szerint lesből -, és szúrták meg hatszor, a kutyáját pedig – ami védeni próbálta – megölték.

A közösségi oldalon ugyanakkor feltűnően sokan sajnálták csak a leszúrt kutyát, és többen azt írták, hogy az áldozat rendszeresen fenyegetőzött másokkal.

Ez sem lehet mentség azonban a súlyos testi sértésre: az áldozatot ugyanis hat késszúrás érte, ezek közül egy a májába hatolt. Az elkövetők ráadásul nem futottak el azonnal a helyszínről, hanem videóra vették, ahogy a földön fekvő fiatalt leckéztetik. Ebből a videóból került el egy az áldozat családjához, onnan pedig egy részlet az esetet bemutató TV2-höz.

Nehéz megállapítani, hogy a megemlékezésre mennyien érkeztek a szervező Szurkolók az Állatokért Alapítvány, és mennyien a rendezvényre rászervező helyi roma közösség hívására. Az viszont biztos, hogy az alapítvány már szerdán kiadott egy közleményt, kiemelve, hogy megemlékezésük nem faji és nem politikai alapú rendezvény, szigorúan az elpusztult kutyáról szól.

Vélhetően a rendőrség is attól tarthatott, hogy a vasárnapi bűncselekményt önbíráskodási kísérlet követheti, ezért csak a Vasas utca elejére engedték be az ötven-hetven fős tömeget. A csepeli rendőrök a videók alapján profin kezelték a konfliktust a helyszínen, hangosabb szóváltás sem volt a rendezvényt előtt és alatt.

Iskola és rendőrség nem nevel apa és anya helyett

Sokan írták le a véleményüket a történtekkel kapcsolatban. Egy olvasónk, aki korábban rendőr volt, a következőt mondta:

“Amikor megtörténik a baj, a családtagok felelősöket keresnek, és sokszor találják meg azokat másokban. De az, hogy a gyerekek drogozzanak, másokat harci kutyával fenyegessenek, késsel vegyenek elégtételt a sérelmeikért, olyan bűn, amit a szülőkön kívül senki nem tud megelőzni.

Az iskola tanítani tud, a rendőrség pedig a megtörtént bűncselekmény után közbelépni. Nevelni apa és anya tud, őket senki nem pótolja.”

– fejtette ki olvasónk.

Csepel.info

5 hozzászólás ““Az állat miatt jöttünk ide” – a Csepelen leszúrt kutyáról emlékeztek meg” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Nem súlyos testi sértés, hanem tudatosan megtervezett emberölési kísérlet történt. A primitív bűnözők az éjszaka kellős közepén, közterületen csoportosan, felfegyverkezve készültek arra, hogy egy éppen arra közlekedő járókelő különös kegyetlenséggel való meggyilkolását a közösségi oldalon élőben közvetítsék.

  2. Hozzászóló szerint:

    Kormánypárti, azt nyugodtan leszögezhetjük, hogy bármely “egy éppen arra közlekedő járókelő” csupán feltételezhetően került volna célkeresztbe, hiszen normális ember önszántából és éjjel, nem járkál a helyi Mordorban. A szúrásokat begyűjtő Nádasdi Árpi hasonszőrű szerzet az elkövetőkhöz: azonos kör, azonos kulturáltsági fok, akik bicskát is csak azért hordanak maguknál, ha netán valaki az utcán megkínálná őket szalonnával, tudjanak belőle kanyarintani maguknak.

  3. PáLoS TReND szerint:

    Orbán szociopata fajtársai és a nem létező cigány-terror mindaddig büntetlenül tombol6 és tart6ja rettegésben a többségi békés társadalom tagjait, amíg 1 kegyetlen likvidálós olajszőkítő szörnyeteg és mossad csicska lehet a leválthatatlan belügyér és „védelmet” biztosító (Pintér Sándor!?) “főember” JEWRÓPA szívében!!!

  4. pl szerint:

    Majd ha van ideje, és úgy gondolja, majd szervezzen megemlékezést a hárommillió koldussá tettért is…

Itt lehet hozzászólni !