Fontos módosításokat jelentett be a rezsicsökkentés kapcsán Gulyás Gergely

Magyarnemzet.hu

Biztosított az energiaellátás Magyarországon, a jelenlegi fogyasztási, fogyasztói és piaci igényeket egyaránt sikerül kielégíteni, és folyamatosan tárgyalnak a stratégiai tartalékok bővítéséről is. Sajnos azonban jelentősen emelkedtek az energiaárak, a gáz ára újabb és újabb rekordokat dönt, ezért a kormány a rezsicsökkentett árakat az átlagfogyasztás erejéig tudja biztosítani minden háztartás számára – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi Kormányinfón.

Gulyás Gergely közölte: a kormány továbbra is fenntartja, hogy az 1729 köbmétert valamennyi háztartásnak rezsicsökkentett áron kell megkapnia. A kormány ezért állapította meg 63645 megajoule-ban a fűtőértéket. 

Mint mondta, ez jelentősen több, mint ami korábban volt, mivel akkor az átlag fűtőérték szerepelt a rendeletben, ami körülbelül 59000 megajoule volt. Most pedig a kormány által elfogadott rendeletben, ami vélhetően a mai napon is meg fog jelenni, a leggyengébb fűtőérték melletti megajoule szám szerepel.

A benzinárstop kapcsán továbbá elmondta: október elsejéig mindenképp fenntartják az intézkedéseket.

Mint kiderült, a Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes vezetésével megtartott kormányülésen áttekintették az Európai Unióval való tárgyalásokat is. Tájékoztatása szerint jelenleg három területet, az újraépítést, a kondicionálást, és a következő hétéves költségvetést érintik, az Európai Bizottsággal való tárgyalások. Az uniós testülettel konszenzusra jutott a kormány, jelenleg technikai tárgyalások zajlanak, ezután a kondicionálási eljárás lezárható, majd az újraindítási és a költségvetési pénzekről is megállapodhat a kormány és az unió. Ennek kapcsán s miniszter megjegyezte: szégyenteljesnek tartja, hogy a magyar baloldal európai parlamenti képviselői azon dolgoznak, hogy Magyarország ne kapja meg a nekünk járó pénzeket. Ezzel az ellenzék az orvosok és a pedagógusok béremelését veszélyezteti – szögezte le. A Magyar Nemzet kérdésére jelezte azt is, hogy a Bizottságnak harminc napon belül értékelnie kell a kormány válaszát. Mint mondta, ő bizakodó az EB reakciójával kapcsolatban, hiszen minden javaslatukat elfogadta a kormány.

A Vodafone Magyarország felvásárlásával kapcsolatban arra voltunk kíváncsiak, mit szólnak azokhoz a kritikákhoz, melyek szerint túl magas az ár, illetve, hogy miért fontos egy nemzeti telekommunikációs cég. A miniszter válasza szerint, mint minden nagyobb adás-vételt ezt is egy könyvvizsgálói eljárás előzött meg, melyben felmérték a cég értékét. A hazai közben lévő telekommunikációs vállalat stratégiai jelentőségű a miniszter szerint.

Az OMSZ vezetőinek felmentése kapcsán a tárcavezető közölte: Palkovics László technológiai és ipari miniszter a döntését nem indokolta meg.

Véleménye szerint a vezetők felmentése a tűzijátéktól független, a szakminiszter ugyanis régóta elégedetlen volt az OMSZ vezetőségével. Az augusztus 20-i előrejelzés pontatlansága pedig az utolsó utáni csepp volt.  Persze, az augusztus 20-i hibázás nem lenne elegendő az elbocsájtáshoz, itt azonban nem csak erről volt szó. Ez a döntés tehát a hibás előrejelzés nélkül is megszületett volna – szögezte le. Hozzátette, a kormány helyesnek tartja a döntést.

Kérdésre válaszolva Gulyás Gergely arról is beszámolt, hogy a tavalyi évhez hasonló mennyiségű nyugdíjprémiumra lehet idén is számítani. Kiemelte azt is, hogy soha nem merült fel, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Borítókép: Gulyás Gergely miniszter. Fotó: (Teknős Miklós/Magyar Nemzet)

 

Magyarnemzet.hu

 

38 hozzászólás “Fontos módosításokat jelentett be a rezsicsökkentés kapcsán Gulyás Gergely” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    EZ a KKERESZTELKEDETT SZÖRNYETEG ANNYIT HAZUDIK, HOGY az ORRA MÁR ISRAHELLIG ÉR!!!
    Orbánék megszorításai és végítéletei nem csak azért botrányosak, mert a választás előtt végig azt hazudták, hogy nem lesznek ilyenek…- hanem azért, MERT ELŐRE KITERVELTEN, FOLYTATÓLAGOSAN és MAFFIA RENDSZERBEN HAZUDTAK a JÓ NÉPNEK!!!
    A magyar emberek jó részének gyakorlatilag a túlélését veszélyeztetik az alkalmatlan és lelkiismeretlen kormány átgondolatlan, kapkodó intézkedései!!!…- AMIÉRT BUKNIUK KELL és TELJES VAGYONELKOBZÁSSAL SÚLYTANI MINDAHÁNYUKAT, AKIK ÁTPASSZÍROZTÁK a NAIV MAGYAR ADÓFIZETŐKET!!!

  2. László szerint:

    “Az ellenzék az orvosok és a pedagógusok béremelését veszélyezteti…” – természetesen, másképp nem is lehetne. Már nem vagyunk el az unió pénze nélkül is? Csak nem a lélegeztetőcsövükön vagyunk? Eresszétek csak rá a valós üzemanyagárat erre az országra…

  3. Gyula ↸⨌ szerint:

    715 milliárdba mennyi minden beleférne?
    Még egy Vodafone is.
    A Telekom lesz a következő?

  4. Nagyapó szerint:

    A magyarok által benyújtott Emberi erőforrás fejlesztési program (EPOP plusz) teljes összege 1105,23 milliárd Ft. Ebből a pedagógus bérek fejlesztésére 978,7 milliárd Ft jut. Ezt torpedózzák rendszeresen – hamis jelentéseikkel, levelekkel – az ellenzék eu-s képviselői, Dobrev, Újházi, stb.
    A moslékkoalíció vegye rá őket a kifizetés támogatására!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. robi szerint:

    Azért vették meg a Vodafone-t, hogy a tanárok bérét emelni tudják.

    Bírja még a plafon?

  6. Gyula ↸⨌ szerint:

    Lehet, mert akkora az extraprofit! 🤣
    Nem tudom, hogy mi igaz a számokból, nyilván a britek beárazták, hogy ne bukjanak rajta?!
    Egy multi nem szokott számára előnytelen üzletet kötni. 💰👍

  7. Gyula ↸⨌ szerint:

    Kihagytam:
    – EUR: 414,05
    – USD: 416,21
    Gratulálok!

  8. kormánypárti szerint:

    A földgázszolgáltatás igénybevételekor a felhasználó a felhasznált energiamennyiség után fizet, ezért nem mindegy, hogy az elfogyasztott, köbméterekben mért gáznak milyen a fűtőértéke. A fűtőérték az Egyetemes Szolgáltatási Üzletszabályzatban rögzített 34,00 MJ/ m³ értéktől jellemzően mindössze ± 5%-kal térhet el.
    Tehát 63645 MJ / 34 MJ/m3 = 1871, 91 ~ 1872 m3
    1872 – 1729 = 143 m3 többlet éves szinten, vagyis majdnem egy havi mennyiség.

  9. Nagy János szerint:

    Az mvm gázszolgáltató bevallottan több tizmilliárd nyereségre tett szert az elöző időszakban ! Miből is !? Hova ment a lóvé , milyen zsebekbe !? A mostani rezsicsökkentés amely nem más mint egy szégyenteljes áremelés milyen nyereséget hoz a gázszolgáltatónak most ? ! A tisztán látás érdekében a számlákon kiírhatná egy külön sorbaa nyereségét is hogy lássa a fogyasztó igy lenne kerek az egész ! A főrezsibiztos is intézkedhetne ebben az ügyben is ! Ő Csak fujja magáét a mol és az gázszolgáltató nyereségéről pedig hallgat ! Miért ?? Mielött valaki megszólna szándékosan iírtam a cég neveit kisbetűvel.

  10. Gyula ↸⨌ szerint:

    kormánypárti!
    Ez egy ordas átbaszás, ez a világon nem tudom, hogy hol van még így? Gyanítom, hogy sehol, de mint írtam, engem már az is vígasztal, hogy a mondvacsinált indokkal, a duplájára emelt elosztói és egyéb díjakat te-ti is megfizetitek! Szevasz…
    Az már csak hab a tortán, hogy az MVM fogta és a “lakossági fogyasztókat” egy kalapba rakta és kijött a 210kWh, valamint ez a 144m3, (még igaz is lehet) amiben benne vannak a nyaralók, hétvégi házak, vagyis a nem állandóan lakott ingatlanok is, tehát torz a stat, de tőletek nem vát el az ember többet. 😛
    De sebaj, megint leírom, hogy te is fizeted! 🤣👍💰

  11. kormánypárti szerint:

    Egy nyaralóban talán nem használnak gázt és villanyáramot? Van, ahol még többet is, mint egy lakásban, mert a fűnyírás-sövénynyírás és egyéb elektromos kerti gépek használata (pl. vízszivattyú, ágaprítógép, permetező kompresszor, stb.), a barkácsoláshoz használt kéziszerszámok (sarokcsiszoló, fúrógép, dekopír fűrész, hegesztőgép, stb.), nem utolsó sorban az elektromos fűtés (különösen egy rosszul szigetelt faházban) elég sokat kajálnak. Amúgy a 400kwh alatti éves fogyasztású vételezési helyeket nem vették bele a számításba.
    Egyébként áruld már el nekem, egy hónapban átlagosan mennyi gázt és áramot fogyasztasz! Mekkora az a hatalmas költség, ami úgy felháborít? Ugyanis a háztartások háromnegyede 100 ezer forintnál kevesebb rezsit fog fizetni, és ebben benne van minden (víz+csatorna, szemétdíj, tévé előfizetés, stb.). Ez azért nem annyira megterhelő szerintem.

  12. László szerint:

    Netto 220-250ezres bérből vagy 130 ezer forintos nyugdíjból ki lehet fizetni azt a 100 ezernél kevesebb rezsit. Csak a zember gyomrának van egy olyan rossz tulajdonsága hogy időnként enni kér.

  13. kormánypárti szerint:

    Oké, elfogadom. Ugyanakkor ha ez általános élethelyzet lenne, nem pedig szélsőség, vagy legalábbis egy viszonylagos kisebbség problémája, rövid időn belül mélyrepülésbe kellene átmennie a kormánypártok népszerűségének. Hamarosan mindenkinek megjönnek az emelt számlák, még a legprimitívebb vidéki embereknek is, és ki fog derülni, hogyan reagálnak. A magam részéről nem számítok nagy változásra az adatsorban. Folyamatosan követem a közvélemény kutatásokat, egyelőre nem látok jelentős mozgást az elégedetlenség mértékében, a KATA módosítás sem mozgatta meg számottevően a társadalmat. Az ellenzék hiába akarja elhitetni, hogy adhoc kormányzás zajlik, valójában eddig nem történtek olyan döntések, amelyek komoly ellenállást váltanak ki. Jelzem, hogy a kormánypártok szeretnék a ’24-es választásokat is sikerre vinni.

  14. László szerint:

    Kormányos, a hívek csendben pislognak. A valós árak még mindig nem lettek ráeresztve a lakosságra. A hatvanpusztai birtokon napelempark is épült, amely teljes évben biztosítja az áramellátást. Ehhez még hozzávesszük a 20 ezer literes gázolajtartályt. Ez ám a valódi rezsicsökkentés. M1 híradó leadja? 😛

  15. Gyula ↸⨌ szerint:

    kormányberci!
    Tehát egy vízparti nyaralóban egész évben megy a munka, vagy a karosszériaműhely? OK! 400kWh alatt senki nem fogyaszt, így persze, hogy ott húzott egy kamuhatárt. Energia? Villanyom, diktáltan, 270-350 közt, szerver és klíma benne. Ezt túlélem. A gázt diktálom, mert ha nem, eddig is átbasztak volna elszámoláskor a fűtőértékkel és ezután meg főleg átbasznának, ez pártszínfüggetlen, mielőtt belendülnél. Okoskodva sem férek bele, főképp, hogy az augusztusra kitalált 15m3-be csak az fér bele, aki egyedül él, nem főz és nem fürdik naponta. De persze itt lehet a diktálásnál csúsztatni, majd kipótolni villannyal, de erről kell, hogy szóljon? Még egyszer: ha húztatok egy határt, azt ott kellett volna meghúzni, hogy etgy átlag ingatlan bele is férjen. Kábeltv? Természetesen most a T lesz a befutó, havi 2-4 ezerrel olcsóbban ad többet, mint a másik kettő nemzethy. Bár a most megvásárolandót ki használta, nem tudom, a 70-es évek technológiájával?

  16. Gyula ↸⨌ szerint:

    Mindeközben:
    “Nagy a létszámhiány a rendvédelmi dolgozóknál, a leszereltek mégsem térhetnek vissza”
    Mit követhettek el? Fater, kormányos,…??? 🤣

  17. kormánypárti szerint:

    350kwh díja 17 563 Ft a kalkulátor szerint, ami 4 648 Ft többletköltséget jelent. Ha a gáznál a fűtési időszakban eddig ki tudtad fizetni a jóval magasabb fogyasztás díját, akkor egyenletesen elosztva az éves fogyasztást tuti ki tudod gazdálkodni a gázdíjat, ha a filléreskedő fűtőérték problémádat elengeded.

    A felmondási tilalmat pl. úgy kerülték meg, hogy beléptek egy pártba. Emellett nyilván léteznek más kiskapuk is. Nem túl elegáns dolog a bajban cserbenhagyni a bajtársakat, majd visszatérni a pályára, amikor az anyagi- és más körülmények újra vonzóvá válnak.

  18. Nagyapó szerint:

    –Jó napot Sajókám, hogy van?
    – Ne is mondja, emelet fel, emelet le egész nap.
    -Mit csinál?
    -Újságot hordok ki.
    -Mióta?
    -Holnap kezdem!!!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. László szerint:

    Szerencsés helyzetben vagyunk. Gázon, áramon kivül semmi nem emelkedik. Gestapó viccét meg nem értem.

  20. kiss jano szerint:

    milyen rezsi csőkkentésröl beszélünk a gáz ára 7* lesz az áram ára 2* lesz.Családok nem tudják kifizetni számlájukat,vállalkozások fognak bezárni felmérte ezt valaki.?? 2 család 1 gázmérővel 290m3 havi fogyasztásnál +60 000Ft a havi gáz számla többlet családonként és akkor még nem beszéltünk az 1700 Ft kenyérről és sorolhatnám..

  21. Gyula ↸⨌ szerint:

    kormányos!
    Szerencsés helyzetben vagyok, mert elfér a két mérő a szekrényben.
    A nappali, jön egy éjszakai és mellé a klímára a H tarifás, na így meg lesz oldva, hogy semmit, soha nem lépek át! Ehhez elég 2 db mérő! 👍 Mennyibe fáj? 250 mindennel.

  22. kormánypárti szerint:

    Teljesen jó megoldás. Pár év alatt megtérül a teljesítménybővítés költsége, amennyiben nem módosítanak a rezsiszabályokon. Az éjszakai áram ugye a B tarifa, ami HF mérőn keresztül jön, felteszem villanybojlerhez van létesítve. A H tarifával pedig tudtommal októbertől áprilisig kb. 30%-ot lehet megtakarítani. Azt mondjuk nem értem, hogyan elég mindehhez két mérő.

  23. Nagy János szerint:

    Reszsicsökkentés = áremelés !! A gázszolgáltatónak is meg kell élni valamiből úgy hogy jusson a zsebekbe is a több milliárdos nyereségből ! Mol se maradki a nyereséges buliból ! Erről mélyen
    hallgat a főrzesis nagyságos is !!! Kiváncsi leszek a számlán megjelenik egy sorban
    mennyi a nyereseége ebből a gázszolgáltatónak ! ? Igy lenne teljes a kép!!
    HAHÓ TÉNYFELTÁROK !!

  24. Nagyapó szerint:

    kiss jano, Nagy János! Ezért vetette ki a kormány az extra adót, ami a rezsicsökkentésre megy. De a gáz ára 2021-ben 30$ volt, jelenleg 300$! Ki fizesse a különbözetet?
    Németországban a fogyasztót terhelik az áronkívűl adóval, hogy a gázellátó cég veszteségét kompenzálják!! Ott nincs milliárdos nyereség?

    robi! Az óvódásoknak meg kell magyarázni, hogy a Vodafone nyereséges cég, így nyereségéből lehet bért is emelni, pl a pedagógusokét, ha addig Gyurcsánynéék (havi 5 millióért!)nem gátolják Brüsszelben a kifizetést. Azért talán emlékszik a MATÁV-ra, az kié volt?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. robi szerint:

    Nagyapó!

    Hol olvasta, hogy az EU-s támogatásoktól teszik függővé a Vodafpne megvásárlását, ami majd nyereségével majd egyszer a jövpben kitermeli a pedagógusok béremelését?

  26. Nagyapó szerint:

    László! Ha valaki nem ért egy Hacsek és Sajó viccet, az legfeljebb óvódás szintű észre utal, de az, hogy Komlós Vilmos (született Klein), Herczeg Jenő (sz.Haaz) színészeket és Vadnay László (sz.Wolf) forgatókönyvírót, akik zsidó vallású magyarok voltak és a maga szeretett pártjának a szociknak testvérpártja a nyilasok, betiltottak, “gestapós viccnek” (a Gestapo nem apó)titulálni, igazi proli szöveg. Ez után jó lenne, ha eltűnne a nyilvánosság elől!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. Nagyapó szerint:

    Robi! Egyszerű a válasz ” robi (kedd – 23:39) “Azért vették meg a Vodafone-t, hogy a tanárok bérét emelni tudják.”😛😛 Honnan vette??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. robi szerint:

    A kormányszóvivőtől.
    Bele is pirosodott a képe.

  29. Gyula ↸⨌ szerint:

    “Azt mondjuk nem értem, hogyan elég mindehhez két mérő.”
    Úgy, hogy egy márőben van a 24 órás és egy másik kimeneten a HF vezérelt, így egy helyet foglal a dobozban. A H tarifát pedig simán ki-be kapcsolja. A vezéreltről még annyit, hogy azért a háztartások 99%-a nem csak a bojlert használja róla. 👍 Mért vezetékszakasz, nem ellenőrzi senki.

    Fater!
    Tehát ha veszek 715+? milliárdért egy céget, már holnap aratom a hasznát. Dobd ki a diplomáidat a picsába! 🤣👏

  30. Gyula ↸⨌ szerint:

    Mindeközben:

    “Nem csak élelmiszert küldött Beregszásznak a magyar testvérvárosa
    Idén harmadik alkalommal küldött segélyszállítmányt Beregszászra Csepel – írta a Kárpátalja.ma. A tartós élelmiszerek mellett azonban 50 utcai lámpát is küldött a magyar testvérváros, mivel ezek beszerzése a jelenlegi ukrajnai költségvetési megkötések miatt nem megoldható az önkormányzat számára.

    Borbély Lénárd, Csepel polgármestere elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy folyamatosan tartsák a kapcsolatot, és segítséget tudjanak nyújtani.

    Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere elmondta, hogy a szállítmányból kisebb csomagokat fognak összeállítani, amelyeket a szociális kártyák birtokosai között fognak elosztani.

    A lap szerint hosszú idő óta ez volt az első segélyszállítmány, amely Beregszászba érkezett, de több magyarországi testvértelepüléssel is folynak már az egyeztetések a későbbi szállítmányokkal kapcsolatban.”

  31. kormánypárti szerint:

    Azt természetesen nem képes kitalálni a szolgáltató, hogy valaki mennyi meleg vizet használ vagy hogyan csavargatja összevissza a fűtőkészülék szabályzóját. Ugyanakkor az elektronikus okosmérő rögzíti a fogyasztási görbét. A hőtárolós bojler vagy a fűtőbetétes cserépkályha működés közben mindig közel azonos áramot vesznek fel. Egy diagramon ez nagyjából négyszög alakzatokként jelenik meg lépcsős formában. Tehát nem szükséges a mért szakaszt lekövetni a szerződésszegés gyanújára történő következtetés levonásához.

  32. Gyula ↸⨌ szerint:

    Nyilván…
    Azonban, ha 1 liter vizet nem melegítesz? Ugyanolyan lineárisan leterheled bármivel? Ennyi. A magyar mérők ezt nem tudják és még az Elstereket sem hallottam, hogy nézegették volna.

  33. Zsivány szerint:

    Az MVM oldala szerint a háztartások átlagos éves áramfogyasztása
    1 fő esetében 2130 kWh
    2 főnél 3480 kWh
    3 főnél 4010 kWh
    4 főnél 4920 kWh
    Figyelembe véve, hogy egy háztartásban átlagosan 2,2 fő lakik, ebből következően az éves átlagos áramhasználat 3586 kWh háztartásonként, vagyis havi kb. 300 kWh.

  34. László szerint:

    Ges… őőőő Nagyapó, Németországban 7%-ra vitték le a gáz áfáját. A Vodafonra nincs pénz, hitelből lesz megvéve, nagyon várják már ezek az uniós pénzt. Hacsek és Sajót hogyne ismerném! Sas kabaré (Sas József-Beregi Péter) 😛

  35. Gyula ↸⨌ szerint:

    Zsivány!
    Lassan szembejön a számla és biztosan nem így lesz!

  36. László szerint:

    Egy másik kerület lakótelepén figyeltem meg. Elég sok tömböt belátok (akár ezer ablak lehet) Már este 8-9 körül annyi helyen égetik a villanyt, mintha már éjfél lenne. Sokkal kevesebb helyen. Rengeteg a sötét ablak. Persze az is lehet hogy mindenki nyaral az Adrián.

Itt lehet hozzászólni !