Orbán Viktor: A baloldal túl messzire megy

Magyarnemzet.hu

Fotó: Fischer Zoltán/MTI

„Túl messzire ment a baloldal a járványkezelés támadásában” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a járvány elleni védekezés ellenzéki támadásaira reagálva. – Ha túl messzire mennek a durvaságban, közönségességben, akkor félreértik a helyzetüket. Ezzel ugyanis a népesség, a nemzet érdekei ellen cselekednek. Akik egy-egy párt nevében beszélnek és dolgoznak, azoknak tudniuk kell, hogy „az egészet” szolgálják – magyarázta.

Azzal, hogy lebeszélik az embereket a megfelelő védekezésről, átlépik azokat a határvonalakat, amelyeket nem szabadna – tette hozzá. A kormányfő felidézte, hogy két éve hozták létre az operatív törzset, ahol felelősségteljes, komoly munka zajlik szakértőkkel, orvosokkal, politikusokkal azért, hogy megmentsék az emberéleteket. Nem azt érdemlik, hogy ilyen durva támadásoknak legyenek kitéve – szögezte le. 

A vakcinatartalék, illetve a Szudánnak juttatott AstraZeneca-oltóanyagszállítmány kapcsán a kormányfő úgy fogalmazott: – Számunkra a magyar emberek biztonsága a kiindulópont, ez igaz az oltásra is. Mindig kell annyi vakcinának lenni a raktárban, amennyi biztonságosan ellátja Magyarországot – húzta alá. A vakcinák azonban egy idő után lejárnak, ebben az esetben pedig jobb, ha odaadjuk valakinek, mint ha kidobjuk – fűzte hozzá. A kormányfő továbbá jelezte azt is, hogy az omikron talán már nem jelent annyira halálos veszélyt, mint a korábbi variánsok, ennek ellenére nagyon gyorsan terjed, ezért mindenképp szükség van a védőoltások felvételére.

A rezsicsökkentés politikáját be kell tartani!

Gazdasági kérdésekre térve Orbán Viktor felidézte, hogy az egész világon magas az infláció, a balti államokban például két számjegyű, így ebben a helyzetben valakinek meg kell védenie az embereket. – Az alaphelyzet az, hogy a kormánynak nem kell beavatkoznia az árakba, de vannak rendkívüli helyzetek, amikor a gazdasági szereplők nem tudják megoldani ezt a helyzetet – mutatott rá.

Szavai szerint okoskodhatunk nagy gazdasági összefüggésekben, hogy ennek a lépésnek milyen hatása lesz, de az embereknek be kell menniük a boltba, és meg kell venniük a termékeket.

A miniszterelnök arra is kitért, hogy bár az ellenzék minden felelősséget hárítani kíván, de a miniszterelnököt hibáztatni az inflációért szerinte komolytalanság. Az infláció legfontosabb oka az energiaárak növekedése, ami főként politikai döntések miatt alakult így, és itt Brüsszelnek az energiaárakra vonatkozó politikája megbukott. Ők ugyanis azt gondolták, hogy a klímavédelmet magas energiaárakkal kell kikényszeríteni, ezáltal azonban mindennek megnő az ára, hiszen energia mindenhez kell – magyarázta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint bár ez a gondolkodásmód zsákutcába jutott, Brüsszel tovább akarja folytatni az árak emelését.

– Olyan tervek vannak az asztalon, amelyek azt mondják, hogy az autóhasználatért vagy a fűtésért fizessenek többet, sőt már idehaza is hallunk olyan hangokat, miszerint üljünk kisebb autóba meg használjunk kevesebb energiát. Persze a pazarlás sosem jó, de Magyarországon ma nem energiapazarlás van. Sokkal inkább arról van szó, hogy mennek fölfele az árak, és védeni kell a családokat a növekvő energiaáraktól – mutatott rá a kormányfő. Véleménye szerint a rezsicsökkentést illetően, amelynek köszönhetően az energiaár, a gáz és a villany is hazánkban a legolcsóbbak közé tartozik az unióban, lehetne egyetértés, de Magyarország egyelőre még nem itt tart. Azonban akármit is beszél a baloldal, a rezsicsökkentés politikáját be kell tartani, nem szabad megengedni a brüsszelieknek, hogy áthárítsák ezeket a terheket – húzta alá Orbán Viktor.

Politikai stabilitás és kiszámíthatóság van

Az elmúlt 12 év munkáját értékelve a miniszterelnök kiemelte: stabil politikai rendszert építettünk fel, politikai stabilitás és kiszámíthatóság van. Fölépítettünk egy gazdasági rendszert, amely, ha a számokat nézzük, úgy látszik, hogy működik. Több mint tízezer exportképes középvállalatunk van, és nagy nemzetközi cégeink is vannak, amelyek nemzetközi összefüggésben is éppen terjeszkednek, tehát a magyar gazdaság szereplői egyre erősebbek. Ennek az eredményeképpen egy új adó-  és bérrendszert építettünk ki – sorolta. Hozzátette: a mai állapotok szerint a minimálbér magasabb, mint a baloldal kormányzása idején az átlagbér volt. Orbán Viktor szerint a családtámogatási rendszer is hasonló ahhoz, mint a gazdasági.  – Mi ilyen rendszereket építünk, a családtámogatási rendszer elemeit is egymáshoz illesztettük, ugyanakkor még egy-két elem hiányzik, tehát ha a választók is úgy gondolják és bizalmat szavaznak, lesz még munka a következő négy évben. Ugyanakkor a családtámogatási rendszer még így is példátlanul fejlettnek nevezhető, hiszen nincs olyan ország, amely arányosan többet költ a családokra, mint Magyarország – jelentette ki.

Elmondása szerint ez azért van, mert a magyarok elutasítják a nyugati megoldást, ahol a bevándorlással pótolnák a kieső népességet. – Az lehetetlen, hogy idegen felnőttekkel pótoljuk a hiányzó gyermekeket –  hangsúlyozta Orbán Viktor, majd hozzátette: inkább a kezét vágná le, mint hogy beleírja bármilyen programjába azt, amit az új német kormány, miszerint Németország bevándorlóország.

Ehelyett az a hosszú távú cél – folytatta –, hogy aki gyermeket vállal, az anyagilag is jobban járjon ahhoz képest, mint ha nem tette volna. – Ha van gyermek, akkor van jövő, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ez az első mondata a kormányprogramjuknak már 1998 óta.

– A miniszterelnök azt is megerősítette, hogy a családosok februárban visszakapják a befizetett szja-t, a nyugdíjasok pedig megkapják a 13. havi nyugdíjat.Orbán Viktor ezzel kapcsolatban elmondta, a 2021-es év fantasztikus év volt gazdaságilag, a járvány hátterében egy rendkívül dinamikus gazdasági évet hagytunk magunk mögött, amikor 6,8 százalékos növekedést sikerült elérni.

Magyarország a békében érdekelt 

A Vlagyimir Putyinnal való találkozóra reagálva a miniszterelnök végül úgy fogalmazott: bennünket nem lehet sehova sem odarendelni, Magyarország szuverén ország – rögzítette Orbán Viktor, továbbá kijelentette, hogy el fog menni az Oroszország elnökével már korábban megszervezett találkozóra.

Ennek kapcsán elmondta: szeretné növelni a Magyarország által vásárolt orosz gáz mennyiségét, emellett a két országnak más gazdasági együttműködései is vannak.

– Nyilván nem tudjuk elkerülni, hogy beszéljünk az európai biztonsági helyzetről, ahol Magyarország álláspontja teljesen egyértelmű. Ezt brüsszeli nyelven úgy mondják, hogy deeszkaláció, magyarul pedig úgy, hogy béke. Mi a békében vagyunk érdekeltek – jelentette ki Orbán Viktor. – Minden ilyen tárgyalás előtt egyeztetek a nyugati szövetségeseinkkel. Ezt részben már el is végeztem, a következő napokban is folytatni fogom. Tehát én úgy megyek Moszkvába, hogy mind a NATO, mind az Európai Unió, mind az unió elnökségét adó meghatározó politikusokkal előtte egyeztetek – tisztázta a miniszterelnök.

Magyarnemzet.hu

 

32 hozzászólás “Orbán Viktor: A baloldal túl messzire megy” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Mint közzétettétek, hogy a semminél volt több a Sino, kissé túlárazva? Az oroszok meg egyék meg, amit főztek, hogy bactak bármit is beadni, akárhol is.
    A többi duma engem nem érdekel, de szerintem már senkit? 😁

  2. Horváth János szerint:

    Orbánnak az anyja p..csája. Ráhozta az öregekre a pont nekik nem javasolt vakcinát és csodálkozik?

  3. Nagyapó szerint:

    A moslékkoalíció csepeli trágár bunkói újra visítanak!
    Hol van az Janssen, az AstraZeneca, a Moderna, a Pfizer hasonló kor szerinti mérése? Ja!
    Különben különbséget tudnak tenni az esetleg gyengébb oltás és az oltatlanság között???
    Ezért szükséges a harmadik, esetleg negyedik oltás!!
    Kína hogy áll a fertőzöttség tekintetében és hogyan áll Európa??

    A miniszterelnök a péntek reggeli interjúban egy rövid ismertetést is tett a jövőképről. Valami hasonlót várnék az ellenzéktől is, de valahogy az O1g-n kívül mást nem tudnak!

    Horváth Jánosnak pedig “az anyja p..csája” (cit. Horváth János)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Maga egy ritka nagy barom. A kínainak a leírásában benne van, hogy nem vizsgálták 60 felettiekre, és ennek ellenére pont ennek a korcsoportnak erőltették. Az, hogy maga Orbánon oboázik a magánügye, de az én életemmel ne szórakozzon egy magához hasonlító patkány!

  5. kormánypárti szerint:

    János! A szakemberek megmondták, hogy a kínai jó oltás. A kínai nagykövetség is megmondta, hogy jó az öregek számára is. A kínaiak nem szoktak a levegőbe beszélni. Az itt élő kínaiak is a kínait kérik, harmadiknak is. Te pedig szaladtál beoltatni magad, majd sz@rtál tesztet csináltatni. Mivel te is tudod, hogy a kínai vakcina jó. Mind közül ez a legbiztonságosabb készítmény. Nem kell hosszútávon sem mellékhatásokra számítani.

  6. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Te is megpróbálod védeni a védhetetlent?

  7. Gyula szerint:

    Jó te nagyonhülye, csak nem azoknak, akiknek adtátok.

  8. Gyula szerint:

    Az öreg köcsög sem ezt kapta, nem tudom mit hisztizik itt?

  9. Gyula szerint:

    Azt kihagytam, hogy olyan jó, hogy 3. booster oltásuk nekik is mrns alapú lesz.

  10. kormánypárti szerint:

    Az összes elérhető vakcinát az eredeti vírus ellen dolgozták ki. Csakhogy az eredetit kiszorította a brit mutáns és az indiai mutáns, majd jött az omikron. Az eredeti vírus ellen kifejlesztett vakcinák hatásossága csökkent az S protein módosulásai miatt. Tehát ha beadják a vuhani vírus ellen létrehozott vakcinát harmadik oltásként, eleve kisebb védettséget biztosít. Ehhez hozzáadódik az időmúlás, mint a humorális immunválaszt csökkentő tényező az egyszer vagy kétszer oltottak esetében. A hatásvizsgálatok szerint a kínai vakcinát érdemes harmadik dózisként kérni, mert a tüskefehérje mellett egyéb olyan összetevőket is tartalmaz, amelyekkel szemben ellenanyag termelésre készteti a szervezetet. A Sinopharmmal oltott személyek beutazását lehetővé tette az USA, ezzel elismerte, hogy hatásos készítmény.

  11. kerdes szerint:

    nagyapo, kormanypart: miért takarták ki a vakcinákról kiadott szakmai! észrevételeket a keleti vakcinákról? hadházy megoldotta a kitakarást 🙂 olvassák el és védjék meg! (szerintem védhetetlen)

  12. kormánypárti szerint:

    Hadházy országgyűlési képviselői esküje:
    “Én, …….., a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem.”

    Hadházy orvosi esküje:
    “Én ………., esküszöm, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányához és a néphez hű leszek. Az Állatorvostudományi Egyetem és annak vezetői iránt tisztelettel viseltetem és állatorvosdoktori képesítésemhez méltó magatartást tanúsítok. Fogadom, hogy állatorvosi működésem közben az állategészségügyi és állatvédelmi törvényeket és rendeleteket betartom. Szakértői véleményeket és bizonyítványokat mindig igaz meggyőződésem és legjobb tudásom szerint, egyéni érdekre való tekintet nélkül adok. Fogadom, hogy tudásomat, minden erőmet népünk és a Magyar Köztársaság javára fordítom.”

  13. Nagyapó szerint:

    kerdes! Ki az a hadházy?
    De, sine ira et studio (harag és elfogultság nélkül), emlékezzen, hogy miért nem vizsgálták a kínaiak a vakcinát időseken? Az európaiak szerint az idősek a leginkább fogékonyak a vírusra, több okból, ezért őket kezdték oltani. A kínaiak viszont azt mondták, az időseknél elég a karantén, viszont a fiatalabb, termelő réteget kell védeni, mivel a vakcina nem gyógyít, hanem megelőz (l. Csollány Szilveszter, sajnos). Ezért nem végeztek vizsgálatot a 60 év felettieknél.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. kerdes szerint:

    Ha kitakarnak valamit (az igazságot), amit nem lehet indokolni állami vagy orvosi titoktartással, ott az a hunyó aki kitakarta és aki ilyen hülyeséggel akarja a kitakarást megvédeni, ahelyett, hogy válaszolna a kérdésre, hogy miért javasolták az oltást 65 éven felülieknek.

  15. kerdes szerint:

    nagyapo: elfogultnak csak maga elfogult. 🙂 De haragos se vagyok, mert nem idegesítem magam. 🙂
    ki is hadhazy: akit ellen a magának kedves hírforrások elvesztettek egy csomó pert.
    Egyébként olvassa el a kitakart részeket és elemezze, hátha rájön mi is a baj.
    Egyébként volt mszmp tag? (Tudom, volt 1 millió tag, de azért kíváncsi vagyok 🙂 )

  16. kormánypárti szerint:

    Az mRNS alapú vakcináknál, tehát a Pfizer és Moderna esetében az ellenanyagszint emelkedése gyors, viszont gyors a csökkenése is. A vektor alapú vakcinák (Astrazeneca, Szputnyik), továbbá a Sinopharm esetében ez az emelkedés hosszabb időn keresztül tart. Az Astrazeneca második oltása után az ellenanyag szint csökken, amiből az következik, hogy az Astrazeneca-val további oltásokat elvégezni nem célszerű. A Sinopharm vakcinával történt átoltás szélesebb spektrumú védelmet biztosít, mint az összes többi vakcina. Bebizonyosodott, hogy minden életkorcsoportban jelentősen csökken az idő múlásával az immunválasz, ezért fontos a harmadik oltás felvétele. Magam részéről a kínai oltást jó választásnak tartom.

  17. PáLoS TReND szerint:

    ORBÁN a DISZNÓK VEZÉRE!!!
    NEM a PATKÁNYOKÉ, AHOGYAN AZT az MSZP-s BANGÓNÉ HURROGTA!!!
    A NYIRKAI JÓSLAT SZERINT ORBÁN VIKTOR = KISKANÁSZ!!!
    TEHÁT ORBÁN VIKTOR, alias, GYŐRI GÁBOR CION-BOLSEVIK ÜGYNÖK: VALÓJÁBAN a DISZNÓK VEZÉRE!!!
    MAGYAR LÉTÜNKRE SOHA NEM ENGEDHETJÜK MEG MAGUNKNAK, HOGY OLYAN NAIVAK LEGYÜNK, HOGY HIGGYÜNK AKÁR 1 „MOMENTUMNYIRA” is az ÓSZÖVETSÉGI MÓZES KORTÁRS VÉRSZOMJAS UNOKÁINAK, AKIK NARANCSHÉJBÓL VISELIK a KIPÁT…- DE KERESZTTEL HADONÁSZNAK!!!

  18. Gyula szerint:

    kerdes! Párttag volt és munkásőr. 😁😜👏👍

  19. Gratulálok szerint:

    Kormánypárti, milyen esküről beszél! Ma csak Magyarország van Magyar Köztársaság helyett! Meg alkotmányunk sincs, csak alaptörvényünk! A magyar alkotmányosság lecsúszott a brüsszeli ereszen!

  20. kormánypárti szerint:

    Olvasd el újra a cikket! Főleg az első két bekezdését. A baloldal túl messzire megy!

    Nyilván a kifogásolt kellékek nélkül nem is értelmezhetők az eskük szövegei -szerinted.
    “hazámhoz … és annak népéhez hű leszek”
    “Fogadom, hogy tudásomat, minden erőmet népünk … javára fordítom.”

    Igaz, a szakmai tudás is lehet szegényes, ilyenkor viszont illene bővíteni a kellően megalapozott állásfoglalás kialakítása érdekében. Nem képezheti vita tárgyát, hogy a kínai vakcina megfelelő e. Itt látható a harmadik oltás szerinti eljárásrend:
    https://www.facebook.com/108988690853942/photos/a.115985610154250/445510490535092/?type=3

    Ha az első két oltás Pfizer vagy Moderna volt, elsősorban a kínai vakcinát ajánlják harmadiknak. Persze bizonyára ez a táblázat is Orbán műve lehet…

  21. kerdes szerint:

    Érdekes nekem harmadiknak is pfizert ajánlottak…

    “és annak népéhez hű leszek” vagyis nem takarok ki szöveget?

  22. Nagyapó szerint:

    Gratulálok! Megkérdezem, az Aranybulla alaptörvény, vagy alkotmány? Gondolom fércmű!😀😀
    Viszont jellemző a mai ellenzékre, hogy hazudnak, hazug esküt tettek. Ilyen zellenzékünk van!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. Nagyapó szerint:

    kerdes! Ez már időskori amnézia, avagy “a múltat végképp eltörölni”, mert volt párttitkárként nem emlékszik tagságára?😛😛😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. kerdes szerint:

    nagyapo: kicsit furcsa, hogy maga mint volt mszmp tag ilyen ceterum censeo-t ír. Sokat elárul magáról. A stílusa is.
    Mint említettem a családomban senki nem volt mszmp tag. Kitagadták volna az illetőt. 🙂

  25. Gratulálok szerint:

    Nagyapó, nem az alaptörvényhez kell hűnek lenni, hanem a néphez! Az Aranybullából a XXXI. paragrafust ajánlom a figyelmébe, az ius resistendi-t, „ Hogyha pedig mi, vagy utódaink valamelyike bármikor ezen rendeletünk ellen véteni akarnánk, álljon szabadságukban ezen levél erejénél fogva, minden hűtlenségi vétek nélkül, mind a püspököknek, mind más uraknak, s az ország nemeseinek, öszvesen és egyenként, jelenleg és a jövőben nekünk és utódainknak ellenállani, s ellenmondani örökre. ”

  26. Gyula szerint:

    Öreg ratyi!
    Aki volt katona, nem érvényes az esküje, nem erre a fércműre esküdött fel, nemde? 😜

  27. Gyula szerint:

    Csodásak ezek az agitprop plakátok a boltokban.
    Ilyen szerintem a világon nincs!
    😁😜👏👍

  28. Nagyapó szerint:

    Gratulálok! Idézetét többször elolvasva sem találtam utalást a NÉPre! Sőt Werbőczy Tripartitum (Hármaskönyv) művében sem szerepel a NÉP!
    Gondolom Összetévesztette az alábbi dallal:
    A párttal, a néppel egy az utunk,
    A jelszavunk munka és béke.
    Mi kommunista szívvel indulunk,
    És bennünk a népünk reménye.😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  29. Nagyapó szerint:

    Orbán miniszterelnök Úr moszkvai tárgyalása alapján – a magyar NÉP érdekét figyelembe véve – hosszabb távra biztosítja a hazánknak szükséges gázt, az atomerőmű építésének gyorsításával pedig biztosabb lesz a villanyáram ellátása. Remélhetőleg Debrecenben gyárthatjuk a Covid elleni vakcinát.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. Gratulálok szerint:

    Nagyapó, ennyire leépült? Én az Ön hétfő 20:18-as két kérdésére válaszoltam! A két kérdésre adott válasz külön-külön értendő!

  31. Gyula szerint:

    Öreg fax!
    Milyen vakcinát akartok gyártani? Az eredeti wuhanira valót?
    Már az omikronnal kell tervezni, de pont egy ilyen simli ország fogja megkapni a Pfizertől a jpgot. Te tényleg egy idióta vagy.

  32. Nagyapó szerint:

    Gratulálok! Íme az adott időpontban általam írt:
    “Nagyapó szerint:
    2022. január 31., hétfő – 20:18
    kerdes! Ez már időskori amnézia, avagy “a múltat végképp eltörölni”, mert volt párttitkárként nem emlékszik tagságára?😛😛😛”

    “Gratulálok” azonos “kerdes”-el?? A 20:18-as írásban 3 kérdés is van, melyik kettőre válaszolt külön-külön?😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !