Több mint 1,4 millióan kapják meg már februárban a családi adóvisszatérítést

Koronavírus.gov.hu

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján több mint 1,4 millióan kapják kézhez a családi adóvisszatérítést már februárban. Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat – tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

Az év tizenkét hónapja közül a legnagyobb jövedelmet jellemzően a decemberi járulékbevallások tartalmazzák, és ezek január 20-ig érkeznek be az adóhivatalhoz – mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hangsúlyozta: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már tavaly ősz óta dolgozik azon, hogy a családi adóvisszatérítés összegéhez minden jogosult időben és a lehető legegyszerűbben – az érintettek többsége adminisztráció mentesen, automatikusan – jusson hozzá.

A magyar adóhivatal az Európai Unió egyik legfejlettebb informatikai eszközrendszerével rendelkezik, ezért zökkenőmentesen és példátlanul rövid idő alatt képes feldolgozni a Magyar Államkincstártól, illetve a Honvédelmi Minisztériumtól kapott családipótlék-adatokat, a rendelkezésére álló járulékbevallásokat és a határidőben beérkezett úgynevezett VISSZADO-nyilatkozatokat – tette hozzá.

Februárban az kapja meg a családi adóvisszatérítés összegét, akinek utalási adatait ismerte a NAV, így például az, aki kézhez kapja a családi pótlékot, valamint az, aki 2021. december 31-ig benyújtotta a VISSZADO-nyilatkozatát – emlékeztetett Tállai András.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az adóvisszatérítéshez való jog nem veszhet el, ez a jog az arra jogosultakat mindenképp megilleti. Aki elmulasztotta 2021. december 31-ig nyilatkozatát benyújtani, valamint a NAV sem ismeri az utaláshoz szükséges adatait, az az adóhivatal által elkészített bevallási tervezetében, vagy az szja-bevallásában veheti igénybe az adóvisszatérítést – részletezte az államtitkár.

A nemzetközi adózás történetében egyedülálló a családi adóvisszatérítés, amely minden olyan gyermeket nevelő szülőnek jár, aki tavaly legalább egy napig családi kedvezményre volt jogosult – emelte ki az államtitkár.

Hozzátette: az adóvisszatérítéssel a várandós édesanya és a vele közös háztartásban elő házastársa is számolhat, sőt a 2021-ben befizetett adó visszajár a családi pótlékban saját jogán és a rokkantsági járadékban részesülőnek, vagy a vele közös háztartásban élő hozzátartozója közül annak, aki év közben a családi kedvezményt igénybe vette.

Koronavírus.gov.hu

 

19 hozzászólás “Több mint 1,4 millióan kapják meg már februárban a családi adóvisszatérítést” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    FIDESZ v. NEM FIDESZ?!
    SEBTAPASZ CSUPÁN ez a VISSZAFIZETŐSDI a FIDESZ KÖZJEGYZŐ és VÉGREHAJTÓ-MAFFIÁJA ÁLTAL KISEMMIZETT és KILAKOLTATOTT MAGYAR CSALÁDOK TÍZEZREINEK!!!
    A FELCSÚTI FENEVAD KIFOSZTÓ TALMUDIZMUSA!!!
    Kun Miklós mesélt a Rákosi korszak vezetőiről, úgy a „magyarokról”, mint az „oroszokról”. Beríja állítólag olyan mocskos szájú volt, hogy szégyen, de jól „leszúrta” Rákosit, hogy zsidókkal rakta körül magát… – és ahogyan artikulált, nem lehetett nem analógiát vonni a mai helyzet erkölcstelenségei és az akkoriak között.
    AKIKNEK EDDIG KÉTSÉGEI VOLTAK AFELŐL, HOGY a FELCSÚTI BÉLPOKLOS és “SAJÁT LÁBON ÁLLÓ”, TOLVAJ KOMPÁNIÁJA DIREKT ÍRTJA KI a MAGYAROKAT, HOGY 2022-re az 1988-as “RÓZSADOMBI-PAKTUM” (AMI VALÓJÁBAN 1 CION-LIBERÁLIS DIKTÁTUM!!!) SZERINT MEGVALÓSÍTHASSA ÚJ ISRAHELL ÁLLAMÁT (2022. 06. 06. = 666!!!) a MÉG MINDIG MAGYAR MAGYARORSZÁGON…- AZOKNAK: ÉBRESZTŐ!!!

  2. László szerint:

    „A bölcs ember elfogadja, amit osztogatnak, és aztán nem rájuk szavaz” – Márki-Zay Péter

  3. Nagyapó szerint:

    Márki-Zay Péter szemét ember, azért mond ilyeneket!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Hozzászóló szerint:

    Ez egy jó, családbarát intézkedés a kormánytól. És igazi vezércsel a választások előtt.

  5. László szerint:

    Talán nem kéne annyit levonni, az ember tudna előre tervezni. Osztogat mert tele a gatya. Úgyis kiderül minden mocskosságuk.

    Ceterum censeo… Nem tart már sokáig….

  6. Nagyapó szerint:

    László helyesen: “Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.”
    Megtanulhatta volna!😛😛😛

  7. Gratulálok szerint:

    Nagyapó, a bölcs ember nem szemétemberez le egy hétgyermekes, konzervatív politikust! Csak a képmutató politikai keresztény! Amúgy meg, “ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el!”

  8. Horváth János szerint:

    Ennél szemetebb rendeletet nem is hozhattak volna.

  9. László szerint:

    “A magyar adóhivatal az Európai Unió egyik legfejlettebb informatikai eszközrendszerével rendelkezik…” -reméljük ez igaz a választási informatikai rendszerre is. Nem fog leállni órákra, aztán előjönnek nyertünk-nyertünk. (ezért van elmenekítve az a kölök)
    1 koponya, van gyereke? Nincs gyereke! Ez nem kap. Na ennek meg van… – ehhez kell ám a planéta legfejlettebb informatikai rendszere.

  10. kormánypárti szerint:

    Magyarázd már el nekem, kedves László, mégis hogyan csalhattak volna a választásokkor a központi informatikai rendszer manipulálása által? Az USA-ban azért történhetett meg ilyen, mert a szavazatok nagy része nem létezett fizikai formában (a választók szavazógépeken voksoltak). Nálunk ugyanakkor emberek összesítik a lepecsételt szavazólapokon leadott szavazatokat, minden adat nyilvános, beleértve a szavazatszámláló bizottságok jegyzőkönyveit is minden egyes szavazókör vonatkozásában. Miután minden szavazatot megszámolnak egy szavazókörben, jegyzőkönyvben rögzítik az eredményeket. Bárki ellenőrizheti a tényeket, adatokat. Mellesleg akárki jelentkezhet szavazatszámlálónak is. A választási szoftver mindössze összegzést végez, nem képes meghamisítani dokumentumokat.

  11. László szerint:

    A választási szakértő szerint olyan helyen, ahol a választás délelőttjén omlik össze az informatikai rendszer, és erre a Nemzeti Választási Iroda vezetője nem tud érdemi magyarázatot adni, ott sok reményünk ne legyen!

    Gyanúsnak tűnt a választási központ számítógépes rendszerének a gyanús összeomlása és az elsöprő Fidesz győzelem ezt követő bejelentése…

    A szavazás napján leállt a helyi szavazási eredmények benyújtásának online rendszere, ám az eredményeket már azelőtt bejelentették, hogy megjavították volna azt…

    A választási szoftvert Fidesz-közeli emberek készítették…

    Az EP-választás kapcsán azt nehezményezték, hogy nincs betekintésük az eredmények informatikai feldolgozásába, mivel az zárt ajtók mögött történik.

    Érvényes ellenzéki szavazatokat rendszeresen érvénytelenként bírálnak el olyan szavazókörökben, ahol többségében kormánypárti bizottságok vannak.

    Aki hozzáfér bármilyen informatikai rendszerhez miért ne tudna csalni. Lottónál szerinted nincs olyan számítógép ami ki tud választani 5 számot amit egyszerre senki nem ikszelt be? 2-3 ember tudja ott a “titkot” pár éve nyilatkozták, senki más. Ja és a föld lapos 😛

  12. Gyula szerint:

    1,4 millió szavazatot vettek.
    Emiatt a húzásuk miatt meg sokakat elvesztettek.
    De sebaj, ezt is összedobjuk.
    Az vígasztal, hogy az öreg retek, csak egy havi nyugdíjjal lett “gazdagabb”! 😁👍

  13. Nagyapó szerint:

    A magát “baloldalinak” hazudó moslékkoalíció sajnálja az emberektől jövedelmük növekedését! Ellenben pl. Mártha Imre egy “nagyon gazdag, becsületes ember” Gyurcsány szerint (Hublot Unico King karórával! László, 40 000 €, azaz 15 millió Ft és ez a hétköznapi órája)!

    Apropó,az aktív szavazók jelentős többsége, Orbánt 57%, míg Márkit 26% szeretné miniszterelnöknek, pedig MZP-t már két dadus is felügyeli, hogy ne mondjon oly sok marhaságot!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. kormánypárti szerint:

    Még egyszer mondom, a választási szoftver működése vagy éppen nem működése semmilyen módon nem befolyásolja a szavazatszámlálást és a tények, eredmények rögzítését a megfelelő jegyzőkönyvekben. Választási szoftver nélkül is lebonyolítható egy választás, mivel az egyes szavazóköri eredmények akár kockás papíron is összeadhatók, amiből aztán legvégül kialakul egy sorrend. Érvényes a szavazat akkor, ha
    – a lezárt, lepecsételt urnából vették ki;
    – le van pecsételve a szavazólap;
    – csak egyetlen rubrikán belül szerepel két egymást keresztező vonal (“X’ vagy ‘+’).

    Érvényes szavazatot úgy lehet egyértelműen érvénytelenre kihozni, ha a meglévő mellé további rubrikába is ikszelnek. Egy-egy szavazólapnál ilyet meg lehet csinálni, de lebukás nélkül tömeges mértékben nem megvalósítható. És hát ugye az is feltűnő, ha végül túl magas az érvénytelen voksok aránya. Ha nem egyértelmű az érvénytelenség, a bizottságnak testületileg kell eldöntenie, hogy elfogadja e az adott szavazatot. Szóval ahhoz, hogy érdemben csalni lehessen, gyakorlatilag minden egyes bizottsági tagnak benne kell lennie a bundában egy-egy szavazókörön belül. Másrészt össze kell hangolni a csalást, ami felülről való koordináltságot feltételez. Ilyet állítani elég erős.

  15. kerdes szerint:

    nagyapo: a “moslékkoalíció”-t használja mert egy “baloldalit” idéz, akkor miért nem használja a három betűt orbán esetében? (azt egy fideszes mondta először, tehát ha a logikát követni akarja…. 🙂 )

    1 óra itt, egy óra ott (varga judit) kire szavazzon a magamfajta pártonkívüli? 🙂

  16. László szerint:

    Kormányos! Még ha csak én állítanám ezt, egy aluliskolázott nem túl művelt ember. Akkor miért olvasok ilyeneket hogy “Teljes körű választási megfigyelést kér Magyarországra 62 EP-képviselő az ​EBESZ különféle módokon szokta felügyelni a választásokat az egyes országokban. Oda, ahol nem várhatók komolyabb problémák, csak korlátozott számú megfigyelőket küldenek, másutt azonban a kampánytól kezdve a szavazatok megszámolásáig mindent figyelemmel követnek.”

    – azért lehet ilyet olvasni mert van rá lehetőség…

  17. László szerint:

    Nagyapó azt mondja hogy MZP-t már két dadus is felügyeli? Varga Judit oldalán 8 fő folytat kommunikációs- és sajtótevékenységet sajtófőnöki és ügyintézői beosztásban. És mégis minden kérdés elől elszalad. Ők együttesen bruttó 5,77 millió forint havi illetményért.

  18. Gyula szerint:

    V. J. mellett a nyóc embernek lehet valami sütnivalója, ha más nem a hűség. Nevezett meg nem tud hirtelen kiizzadni egy mondatot. Tökéletes a pártnak.

  19. Gratulálok szerint:

    Kormánypárti, most majd megláthatod hogy lesz sok érvénytelen szavazat az országos népszavazási szavazólapokon! Én is érvénytelenül fogok szavazni! Akkor eredményes a népszavazás, ha az összes választásra jogosult fele + 1 fő egy irányba szavazott!

Itt lehet hozzászólni !