Megújul és bővül a térfigyelő kamerarendszer

Csepel.hu

A tavalyi év utolsó önkormányzati ülésén a napirend előtt Borbély Lénárd polgármester az önkormányzat nevében köszöntötte a csepeli Tóth Erika Katalin kétszeres Aranykéz-díjas és kétszeres Aranykoszorús nőiszabó-mestert. Tóth Erika Katalin kezdetben népi iparművészeti öltözeteket készített, ma már nemzetközi és hazai szakértőként tartják számon korhű nőiruha-készítő szabómesterként.

A testületi ülésen a képviselők elfogadták a közterületek rendjéről és használatáról szóló önkormányzati rendeletet. A rendelet célja védeni az épített és a természetes környezetet és biztosítani a rendeltetésszerű közterület-használatot. A városatyák egyhangúlag döntöttek a kerületünkben üzemelő térfigyelő kamerarendszer felújításáról, bővítéséről és új kamerák kihelyezéséről is. A csepeli rendőrkapitányság szerint a rendszer elavulttá vált, ezért modernizálásra szorul. A döntés alapján új kamerákat helyeznek ki többek között a Szent Imre tér és a Petz Ferenc utca sarkára, a Széchenyi István utca és a Kassai utca kereszteződéséhez, a Corvin csomópont lefedetlen részére, valamint a rendőrség javaslata alapján a Csepeli út‒Körtefa utca kereszteződéséhez.

 

A képviselők – a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet igazgatójának kérését elfogadva – megszavazták azt is, hogy az önkormányzat hárommillió forint támogatást nyújtson az intézmény egészségügyi dolgozóinak, valamint megszavaztak az Algernon Alapítvány részére 300 ezer forint támogatást.

 

Csepel.hu

3 hozzászólás “Megújul és bővül a térfigyelő kamerarendszer” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Van még működő? 😁😜

  2. Gratulálok szerint:

    Kamera helyett jelzőlámpa-rendszert kellene telepíteni a Széchenyi-Kassai kereszteződéshez!

  3. Gyula szerint:

    A Kikötőnél is leszerelték a kamerát.
    Hol a fekvőrendőr? Annyira belehúztak azzal is.

Itt lehet hozzászólni !