Ökumenikus Imahét január 16-tól

Csepel.hu

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) 2022. január 16-23. között szervezi az Ökumenikus Imahetet.

Az országos nyitó istentisztelet a tervek szerint 2022. január 16-án vasárnap 18.00 órakor kezdődik a Deák téri evangélikus templomban. Igét hirdet Dr. Erdő Péter bíboros és Balog Zoltán református püspök, a Zsinat lelkészi elnöke. A liturgiában szolgálnak a MEÖT tagegyházainak vezetői.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Elnöksége 2017-ben elfogadta, hogy az Ökumenikus Imahét országos nyitó istentiszteletének vasárnapja az üldözött keresztényekért való imádkozás vasárnapja is legyen.

www.meot.hu honlapról letölthető az Imahét anyaga.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 1943-ban alakult. Jelenleg 11 tagegyház és további 20 egyház és egyházakhoz kötődő szervezet testvéri együttműködése adja a közös munkát. Az Ökumenikus Tanács évente számos rendezvényt, országos és regionális konferenciát szervez, melyek közül kiemelkedik a minden év januárjában sorra kerülő Ökumenikus Imahét előkészítése.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Ökumenikus Imahét január 16-tól” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Fater! Eriggy wazze… 😁

  2. Gratulálok szerint:

    Nagyapót még nem láttam egyszer sem az imahéten! Még a csepeli katolikus templomokban sem!

  3. Nagyapó szerint:

    Az nem csoda, hogy a moslékkoalíció röfög. Ehhez értenek. Azon viszont csodálkozom, hogy a volt komcsi besúgóban – Gratulálokban – még mindig él a régi reflex és azért jár templomokba, hogy listázza a résztvevőket!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. László szerint:

    Én nem szeretném látni Nagyapót, templomba sem járok. Nincs gond a lelkiismeretemmel.

  5. Gratulálok szerint:

    Nagyapó, mit jelent az hogy volt komcsi besúgó? Ha valaki volt komcsiként lett besúgó, akkor nyilván fideszes! Ha hajdan a komcsikat súgta be, akkor nyilván nyilas volt! Ha hajdan a komcsiknak súgott be, akkor nyilván komcsi volt! 😉

    Nem azért járok templomba, meg imahétre, hogy bárkit is listázzak! De ha már ott vagyok, nem tudom nem észre venni, hogy egyet sem látok Csepel nagyhangú politikai keresztényei közül! Nagyapót vagy három éve májusban láttam utoljára a Kisboldogasszony templomból kijönni!

    Egyébként minden tiszteletem Rizmajer Józsefé és családjáé! Ők igazi keresztények!

Itt lehet hozzászólni !