Újabb egészségügyi fejlesztések a Tóth Ilona szakrendelőben

Csepel.hu

Korszerű képalkotói diagnosztikai berendezéseket adtak át a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat (TIESZ) épületében hétfőn. Az új eszközök értéke 278 millió forint. A kerület az Egészséges Budapest Program keretében 3,5 milliárd forint kormányzati támogatást kapott az egészségügy fejlesztésére, korszerűsítésére az elmúlt két és fél évben. Ezt az összeget a csepeli önkormányzat mintegy 200 millió forinttal megtoldotta – közölte sajtótájékoztatón Borbély Lénárd polgármester, aki megköszönte a kormánynak a támogatást és Németh Szilárd államtitkárnak, országgyűlési képviselőnek a közbenjárását.

Az eseményen megjelent Németh Szilárd, dr. Dobák András, a TIESZ főigazgatója és a csepeli önkormányzat alpolgármesterei.Borbély Lénárd elmondta, hogy az új eszközök átadásával a kerületben élőknek biztosítanak magasabb színvonalú egészségügyi ellátást. Decemberben leszállítottak egy teljes test csontsűrűség mérésére alkalmas berendezést és egy mennyezeti sínes digitális röntgengépet. Az épületben megkezdődött az egynapos sebészet és gyermeksebészet kialakításának kivitelezése. Jelenleg a bontási munkálatok zajlanak. Az egynapos sebészeten nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti, szemészeti, kézsebészeti, ortopédiai, sebészeti műtéteket fognak végezni. Kialakítanak egy hozzá kapcsolódó két négyágyas kórtermet. A képalkotó eszközök beszerzésével lehetőség nyílik rá, hogy Csepelen folyamatosan végezhessenek mammográfiai szűrést és szükség esetén megoldható legyen a citológiai mintavétel is. Az új ultrahang berendezések üzembe helyezésétől azt várják, hogy csökkennek a várólisták. A tervek szerint tavasszal vagy nyár elején újabb korszerű orvosi eszközökkel bővül a szakrendelő eszköztára.

Németh Szilárd megemlítette, hogy az Egészséges Budapest Program nemcsak Magyarország, hanem a közép-európai régió legnagyobb egészségügyi fejlesztési programja, amelyre 700 milliárd forint költségvetési forrást szán a kormány. Ennek keretében a közép-magyarországi régióban többek között 32 szakrendelő informatikai és orvostechnikai fejlesztése kezdődött el 2017-ben. Ráadásul nemcsak informatikai, orvostechnikai fejlesztéseket valósít meg a kormány, hanem a meglévő egészségügyi intézmények épületeit is felújítja. Kitért arra, hogy 2010 előtt az akkori kormányok nem hajtottak végre fejlesztéseket, hanem kórházakat zártak be. Ennek esett áldozatul a csepeli kórház is, amelyet leromlott állapota miatt fel kellett volna újítani, ehelyett inkább megszüntették 2003-ban. A korábbi kormány kórházi napidíjat és a vizitdíjat vezetett be, s korszerű műszerek beszerzése helyett felesleges trezorokat vásárolt a betegek számára. Összességében 500 milliárd forintot vontak el az egészségügyi ágazattól.

A képviselő utalt rá, hogy 2010 óta 2,5-szeresése emelkedett az orvosok fizetése, a szakápolók újabb 20 százalékos béremelésben részesülnek, és megmentették a csepeli Weiss Manfréd Kórházat, amely azóta a Dél-pesti Jahn Ferenc Kórház rehabilitációs részlegeként működik. Az Egészséges Budapest Program fejlesztéseivel a csepeliek 21. századi egészségügyi ellátást kapnak. A programban tevékenyen vett részt a nemrég elhunyt dr. Juhász György, a TIESZ nyugalmazott főigazgatója, jelenleg pedig dr. Dobák András, aki most látja el a főigazgatói tennivalókat.

Cs. A.

Csepel.hu

 

18 hozzászólás “Újabb egészségügyi fejlesztések a Tóth Ilona szakrendelőben” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Bezzeg 2010 után jelentősen nőtt az átlagéletkor, a lakosság egészségi állapota pláne… de lehet hogy mégsem. Különben is a “kiválóbbak” nem járnak proli SZTK-ba.
    “Kóka János magánklinikájára járhatnak 1évig a közmédia dolgozói…”
    Mint ismert, a cég egyik tulajdonosa és igazgatósági elnöke Kóka János, az SZDSZ volt elnöke, a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere.

  2. Gratulálok szerint:

    Milyen nagyszerű! Milyen nagyszerű szerződést kötött Karácsony Gergely a kormánnyal! Az Egészséges Budapest Programban kért 40 Milliárd Forintot a fővárosi egészségügyi intézmények fejlesztésére, CSERÉBEN AZÉRT, HOGY A FŐVÁROS HOZZÁJÁRULT AZ ATLÉTIKAI STADION FELÉPÍTÉSÉHEZ! S milyen nagyszerű, hogy a kerületek között Csepelnek is jutott a négy év alatti 40 Milliárdból néhány Milliárd! S milyen jó, hogy ezt az eredményt Németh Szilárd és Borbély Lénárd a saját befolyásának tudja be! 😉

    A képviselő utalt rá, 2010 óta 2,5 szeresére emelkedtek az orvosbérek. Igaz, leszámítva a hálapénz rabosításáért kétszerezték meg a fizetést, attól eltekintve nincs mit dicsekedni az addigi emeléssel! Csoda hogy van egyáltalán még orvos Magyarországon!

  3. Tóth kati szerint:

    Ez sem stadion.Köszönjúk.
    A csúnya kormány,a lopott pénzböl,a covid kellős közepén a mi kórházunkat is gyönyörűen felújította.Hallom a Dèl-pestit szintén folymatosan újítják.Micsoda lopás.

  4. László szerint:

    Egy kis olvasnivaló van a telexen a portyázásban beszerzett lélegeztető gépekről. Nem anonimusz video. Névvel-képpel ellátva.

  5. pl szerint:

    “Hallom a Dèl-pestit szintén folymatosan újítják”
    Hallod?(!) menj oda bazd+, és ne csak nézzé, hanem lássál is!

  6. László szerint:

    Lőrinc barát fogja megújítani. Meg kell jegyezni az induló árat, na annak a háromszorosa lesz mire elkészül. Határidőt ne is nézzük. Orbán 10éve beszél a szuperkórházról. Kapavágás nem történt. Látványtervek vannak már.

  7. Tóth kati szerint:

    László szerint,arról hallott-,hogy 2010 óta hány kórház lett felújítva,és nem bezárva,mintahogy azt a komcsik szokták.László Imre,aki regisztráció nélkül,soron kívül oltakozott azt mondta,ha a moslék kerül hatalomra,ő lesz az eü miniszter,és a kórházak közel felét bezáratja,mert nincs rájuk szükség.Mondta ezt nagy szakértelemmel a cogid járvány kellős közepén.Na,ez várható ez a koslék visszajön.

  8. Gratulálok szerint:

    Tóth kati: “ahogy a komcsik szokták” Kérdem én, Orbán és Németh Szilárd milyen családból származik? Komcsiból természetesen, s lehet hogy Tóth kati is!

  9. Gyula szerint:

    pl!
    “nyisd ki a szemed és ne csak nézz, láss is, baszdmeg”
    Kezdet Phiai! 👍

  10. László szerint:

    Énekeljük együtt vidáman:
    “Előre megy Magyarország, nem hátra. Piros volt a paradicsom nem sárga…”

  11. kiss jano szerint:

    Nekem az a véleményem korszerű intézmény szuper orvosokkal ,ápolókkal.Többször igénybevettem a szolgáltatást,sürgösségi esetbe a fogászatot,orr fülgégészetet,gasztrot.legutolsó beavatkozás colonoscopiai vizsgálat volt amely minőségében megütőtte a 2 sz Bel klinikán illetve az Uzsoki korházban végzett vizsgálatokét is.

  12. Gratulálok szerint:

    kiss jano, részvétem, ha mind a három helyen kénytelen volt igénybe venni a kolonoszkópiát!

    Tóth kati meg lapul, mint . . . macska a fűben! 😉

  13. kiss jano szerint:

    igénybe vettem a colonoscopiaí vizsgálatot 1.mütét elött,2. műtét után,3. esetben kontrol vizsgálat céljából és mindenüt lelkiismeretes orvosokkal ,ápolokkal találkoztam.

  14. Gratulálok szerint:

    kiss jano, kemo, sugárkezelés? A kolonoszkópiánál még rosszabb is van, gyomortükrözés. Meg egy műtét, két műtét, három műtét, négy műtét, öt műtét. 2X12 kemo, 28 sugárkezelés. Orvosok, ápolók, ahogy Ön írta!

  15. Nagyapó szerint:

    1990 előtt volt 800 000 komcsi (igaz volt közöttük rendes is), jelenleg is annyi gyűlölködő, trágár proli van az országban, akik csak rosszat tudnak mondani, a lopáson kívül más nem jut eszükbe! L. Bp. Csak állami beruházás van, fővárosi nincs!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Gyula szerint:

    Te melyikbe tartoztál, a g.cik közé? 😁👏👍

  17. pl szerint:

    nem kérdés…

  18. Gyula szerint:

    Ja, csak tüdőszűrés nincs, mert szar a gép. 😁👏👍

Itt lehet hozzászólni !