Idén is a legjobbak között a Csepeli Birkózó Club

Csepel.hu

A Jedlik Ányos Gimnázium bontási és építési munkálatainak megkezdése miatt a Csepeli Birkózó Clubnak október végén el kellett hagynia az épület tornatermét. Az egyesület Borbély Lénárd polgármester segítségének köszönhetően a Táncsics Mihály utcába költözött, ahol az önkormányzat többcélú sportterme található.

Az egyesületnek az elmúlt öt évben sajnos már negyedik alkalommal kell költöznie. Märtz József, a Csepeli Birkózó Club elnöke kérdésünkre elmondta, a Jedlik tornaterme minden szempontból ideális edzőhelyszínnek bizonyult, mert a legkisebbek külön teremben tudtak edzeni, és egy komoly konditermet is sikerült kialakítani. Mint megtudtuk, az új helyszínen minden adott ahhoz, hogy a klub folytassa sikertörténetét. „Az egyik legfontosabb, hogy az edzésidőnket nem kell másokhoz igazítunk: hétköznap délután négy órától másnap reggel nyolc óráig miénk a terem, így az esti és a másnap reggeli edzéseket is zavartalanul meg tudjuk tartani, hétvégén pedig akár egész nap használhatjuk a termet. A tornaterem mellett van egy kisebb edzőtermünk is és kulturált öltözők, mosdók is a rendelkezésünkre állnak” – mondta Märtz József, majd hozzátette: a költözésben és a berendezkedésben sok szülő segített, akiknek ez úton is köszöni munkájukat.

Bár az idei év nem volt olyan sikerekben gazdag, mint a tavalyi, amikor a csepeli birkózók még egy klubban versenyeztek, és az összes megrendezett korosztályos országos bajnokság összesített pontversenyén az élen végeztek, valamint kiérdemelték a legeredményesebb magyar birkózóklub címét. Az ellehetetlenítés és az átigazolások ellenére a Csepeli Birkózó Club idén is kiemelkedő helyen zárt: az ország negyedik legeredményesebb birkózóegyesülete lett, a harmadik helyezett Ferencvárostól mindössze húsz ponttal elmaradva. A 2021-es évből a legemlékezetesebb Fritsch Róbert bronzérme a varsói birkózó Európa-bajnokságon. Elismerést érdemel Krasznai Máté is, aki szintén tagja volt a felnőtt Eb-válogatottnak, és Szilvássy Erik, aki az utolsó pillanatig harcban volt az olimpiai indulásért, valamint Angyal Krisztián és Lukács Botond, akik a korosztályos világversenyeken képviselték hazánkat és a Csepeli Birkózó Clubot.

Märtz József most a legfontosabbnak az építkezést, az utánpótlás-nevelést tartja. A klub edzői négy csepeli óvodában több mint negyven gyermeknek tartanak foglalkozásokat. A cél, hogy közülük minél többen csatlakozzanak a klub edzéseihez, bővítve a jelenleg több mint ötvenfős versenyzői bázist.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Idén is a legjobbak között a Csepeli Birkózó Club” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    A Hollandin kik birkóznak?

  2. kerdes szerint:

    Akiket összeszedtek egy országos toborzón?

  3. robi szerint:

    A Hollandin edz a másik csepeli birkózó klub?

  4. Gratulálok szerint:

    November 25-én írta a Csepelinfó, “Új otthonba költözhettek a Csepeli Birkózó Klub sportolói”. Remek! Feltettem egy kérdést, amire senki sem válaszolt! “Az miért nem szerepel a tudósításban, hogy a csepeli birkózók a Burratino általános és középiskola tornatermében leltek új otthonra? Sok sikert kívánok a Csepel Birkózó Club tagjainak!”

    „Az egyik legfontosabb, hogy az edzésidőnket nem kell másokhoz igazítunk: hétköznap délután négy órától másnap reggel nyolc óráig miénk a terem, így az esti és a másnap reggeli edzéseket is zavartalanul meg tudjuk tartani, hétvégén pedig akár egész nap használhatjuk a termet. A tornaterem mellett van egy kisebb edzőtermünk is és kulturált öltözők, mosdók is a rendelkezésünkre állnak” Oké, hiszen ez egy iskola tornaterme napközben!

    “Az ellehetetlenítés és az átigazolások ellenére a Csepeli Birkózó Club idén is kiemelkedő helyen zárt: az ország negyedik legeredményesebb birkózóegyesülete lett, a harmadik helyezett Ferencvárostól mindössze húsz ponttal elmaradva.” Miért nem lehet megírni, KI ÉS MIÉRT ÉS HOGY LEHETETLENÍTETTE EL ŐKET!

    A másik három hozzászólónak írom, a Hollandi útiak azok nem “Csepeli Birkózó Club”! A Csepel név használatára Borbély Lénárd polgármester úr és a képviselőtestület adhat engedélyt, mivel településnévről van szó! Tisztelettel kérjük az illetékeseket, BÁRKINEK, MINDENFÉLE JÖTTMENTNEK NE ENGEDÉLYEZZÉK A CSEPEL NÉV HASZNÁLATÁT! Ha mégis használnák, akkor a mi egyesületeink neve elé tegyék oda a tudósításokban, “valódi” csepeli egyesület! A mi adónkból magánegyesületeket ne támogasson az önkormányzat! Akik a KIMBA nevű magánalapítvány sporttelepén kértek és kaptak elhelyezést, azt támogassa az alapítvány, vagy a MAGYAR ÁLLAM, ha számolatlanul van pénze!

    “A klub edzői négy csepeli óvodában több mint negyven gyermeknek tartanak foglalkozásokat.” Dicséretes, ők valóban megérdemlik, hogy Csepel közössége a befizetett adójából támogassa őket!

  5. Gyula szerint:

    Csepelre befizetett adó az a Patáshoz megy a ragály miatt, igaz visszaoszt, elmondása szerint.

Itt lehet hozzászólni !