Színpadon és anyaként: főszerepben Mahó Andrea

Csepel.hu

Egyszerre lakik Csepelen és a belvárosban Mahó Andrea Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, szinkronszínész, akit 2018-ban Csepel Örökség-díjjal is kitüntettek. Másfél évvel ezelőtt született meg kislánya, Anna Róza, akivel gyakran vannak Csepelen, a szülői házban, ahol Róza otthon érzi magát. Közben a járvány után beindult a színházi élet, és Mahó Andrea újra a Madách Színházban léphetett fel Az operaház fantomja című musical főszerepében.

„Ez a darab a szívem csücske, mert ez az első főszerepem, nagy kiugrást jelent számomra, és közel áll hozzám a szerep” – mondja Mahó Andrea, aki Királyerdőben nőtt fel, a Szárcsai utcai általánosba járt, majd a Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziumban érettségizett. „Nem tudtam eldönteni, mi legyek, aztán rájöttem, hogy a kereskedelem nem az én világom. Legjobb barátaim azonban azok, akik a Vásárhelyiből maradtak meg. Egyszer csak jött a gondolat, hogy szinkronizálni szeretnék. Apukámhoz járt egy hangmérnök, aki segített abban, hogy teljesüljön a vágyam. Jártam logopédushoz, tanultam beszédtechnikát. A tanáraim láttak bennem tehetséget, biztattak, hogy lépjek a színészi pályára. Elvégeztem Gór Nagy Mária színitanodáját, majd a Győri Nemzeti Színházhoz kerültem. Általában zenés darabokban játszom, ritkábban prózai művekben is színpadra lépek, szívesen játszanék gyakrabban ilyenekben” – meséli Mahó Andrea.

Szerepek, sikerek, jótékonyság

Emlékezetes szerepeket játszott a Pesti Magyar Színházban A kincses sziget és a Valahol Európában című előadásokban. Játszott ‒ többek között ‒ a Nyomorultakban, a Rómeó és Júliában és a West Side Storyban. Fellépett a Budapesti Operettszínházban, a Székesfehérvári Vörösmarty Színházban és a Madách Színházban. A Színház és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakos hallgatója is volt 2016 és 2019 között, amire úgy emlékszik, hogy „nagy kedvem volt újra iskolapadban ülni”. Az operaház fantomja című musical főszerepe hozta el számára a legnagyobb sikert. A darab zenéjét szerző Andrew Lloyd Webber elragadtatással beszélt Mahó Andrea játékáról és énekéről: „Ő egy kiemelkedő tehetség” – nyilatkozta. A zenés darabot a járvány miatti másfél éves szünet most játsszák újra telt házzal a Madách Színházban. „Nagy boldogság, hogy ismét színpadra léphettem. A kényszerű szünetben szinte minden időmet a lányommal töltöttem: ő is nagyon szeret Csepelen lenni. Már a nagyszüleim is itt éltek, számunkra ez a természetes közeg. Ide mindig hazajövök, ebbe a szép, nyugalmas környezetbe, ahol vidékies a hangulat, és ismerem az embereket. Szeretünk a Duna-parton sétálni, eljárni a kalózhajós játszótérre.” Mahó Andreát jótékonysági tevékenységéről is ismerik. Korábban szerveztek olyan koncerteket, amelyek bevételeinek egy részét koraszülöttek gondozására ajánlották fel. „Szeretem a gyerekeket, s ha lehetőségem van rá, támogatom őket. Jó lenne, ha most is lenne alkalom koncertekre. A járvány miatt azonban jelenleg bizonytalan, mikor tudjuk ezt megszervezni.”

Együtt a család

„Karácsony táján általában dolgozom, mert ez színházi időszak: 25-én és 26-án is játszom a Madáchban és a Pesti Magyar Színházban, ahol gyerekeknek szóló előadásokat mutatunk be. Szentestén azonban mindig együtt van az egész család Csepelen: szüleim, nagyszüleim, testvérem, kislányom és a párom. Hagyományos módon tartjuk meg az ünnepet: van szépen feldíszített karácsonyfa, sok ajándék, vacsorára halászlé és töltött káposzta, amelyet a párom különösen szeret. Anyukám imád sütni-főzni, de én is szívesen sütök. Anyukám nagyon finom süteményeket készít, úgyhogy rengeteg édesség is lesz az asztalon. Mindannyian nagyon édesszájúak vagyunk.”

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Színpadon és anyaként: főszerepben Mahó Andrea” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Életemben nem hallottam róla, hírérték lényege: ANYA!
    Remek…

Itt lehet hozzászólni !