A fővárosi vagyonkezelő társaságában beszélnek a Városháza eladásáról, és arról, hogy a választások után szétrombolnák a közparkot

Mandiner

A felvételen még Karácsony egyik fő választási ígéretéről, a Városháza elé tervezett közparkról is szó esik: létrehoznák ugyan, de rövid időn belül szét is rombolnák.

Kedden délután a vasárnapihoz hasonlóan rejtélyes címről érkezett videó több szerkesztőségbe. Ismét az Anonymus-maszkot viselő alak jelentkezett be, aki azt ígérte, ezúttal egyértelmű bizonyítékot ad arra, hogy bizonyos üzleti körök elkezdtek dolgozni a Városháza eladásán. A hangfelvételen Karácsony egyik fő választási ígéretéről, a Városháza elé tervezett közparkról is szó esik: létrehoznák ugyan, de rövid időn belül szét is rombolnák.

Karácsony korábban cáfolt

Korábban Karácsony Gergely főpolgármester cáfolta az Index információját, miszerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök megtették az első lépéseket a főváros legértékesebb ingatlana, a Városháza eladása érdekében.

Karácsony azt mondta: „nincs Városháza-ügy.”

A vasárnap is jelentkező, Anonymus-maszkos alak azonban újabb rejtélyes videót küldött a sajtónak, amelyben minden kétséget kizáróan az hallható, hogy az érintettek a Városháza értékesítésének előkészítéséről beszélgetnek.

„3,9 hektárt eladnánk, és nyolcezer négyzetmétert megtartanánk”

A napvilágot látott felvételen a tervezett adásvétel előkészítéséről négy férfi beszélget, köztük Barts Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Amit bemutatnék […] az a régi Városháza épülete. És az előtte lévő, tehát a telek teljes egészében, ami a projektben van. Ez 4,7 hektár, amiből 3,9 hektárt eladnánk, és nyolcezer négyzetmétert megtartanánk”  – kezdődik a hanganyag, amelynek szereplője nemcsak arról beszél, hogy eladnák a Városházát, hanem arról is, hogy az elképzelés megjárta a Karácsony-vezette kabinetet. A felvételen még az is elhangzik, hogy beszélők tervei szerint „a tűzoltóságot tehermentesen” adják el. Hozzáteszik azt is: „a tűzoltóság benne lesz az új épületben”.

Lehull a lepel a beszélő kilétéről is

Barts Balázs vagyok, de ugye a Gyulát meg Zsoltot ismerem” – hangzik el a felvételen. Kiderül tehát, hogy az egyik szereplő nem más, mint Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója.

A bemutatkozásnál említett másik férfi feltehetően az a Berki Zsolt, aki a Városháza feltételezett eladására szerződő Northern Rock Kft. tulajdonosa. Az Anonymus-maszkos alak által közzétett felvételen említett harmadik férfi feltételezhetően az a Gansperger Gyula, aki egy korábbi hanganyagon arról beszélt, hogy Berki Zsolt segített neki elintézni egy ingatlanvásárlást a fővárosnál. Az újabb hangfelvétel tehát bizonyítja, hogy Gansperger Gyula és Berki Zsolt is kötődik Barts J. Balázshoz, a fővárosi vagyonkezelő vezetőjéhez.

Ez lenne a sorsa Karácsony egyik fő választási ígéretének

A szereplők beazonosítása után

szóba került Karácsony egyik fő választási ígérete, a Városháza elé tervezett közpark is: létrehoznák ugyan, de rövid időn belül szét is rombolnák.

Ha mi döntenénk, akkor így csinálnánk, de ugye van itt, van itt három kib***ott dátum. ’22-ben parlamenti választás, ’23-ban százötven éves lesz Budapest, és ’24-ben meg önkormányzati választás. Hát ki az a barom, aki megcsinálja a homlokzatot itt, aztán mélygarázst épít, aztán parkot csinál, aztán elkezd építeni?” – halljuk Barts J. Balázs hangját. Mire a beszélgetés negyedik, meg nem nevezett szereplője – aki feltehetően a potenciális vevőt képviseli – visszakérdez:

Azért csinálunk egy közparkot, hogy egy év múlva szétromboljuk?”

Nem. Azért csinálunk egy közparkot, mert megígértük, hogy csinálunk közparkot” – hangzik a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója válasza, majd azt halljuk, hogy egy másik, Gansperger Gyuláéra emlékeztető hang közbeveti:

Nem a saját pénzéből csinálják.”

A hangfelvétel utolsó részében Barts J. Balázs a következőket mondja: „Én azt tudom mondani, hogy a szerzői jogra hivatkozva meg tudom kerülni a közbeszerzést. Akkor villámgyorsan csináltatok velük erre egy tervet. Amit villámgyorsan megközbeszereztetek, hogy mire parkot kell itt építeni, addigra már alatta legyen 250 parkoló. Pillanat. És akkor, hogyha eljutunk idáig, ha a kiírás már úgy szól, a parkkiírás, hogy a két elképzelt szárny helyére ne kerüljön fa és semmi. Tehát mint későbbi terület álljon rendelkezésre. És ha mindez megépül, akkor utána itt, ezen a sarkon meg lehet építeni az új Városházát. Tudod organizálni a többi területről, persze a parkot szétcseszed, az egy másik kérdés. Azért van ez ’24-ben egy ilyen mondás, hogy akkor kiderül, hogy van-e kellő bátorság, vagy sem”.

A fővárosi ingatlanügyekkel kapcsolatos legfrissebb hangfelvételt az alábbiakban hallgathatja meg:

Forrás: Mandiner

A témához kapcsolódó cikk:

Pár nap alatt eljutottunk Karácsonyék teljes tagadásától odáig, hogy csak „tanulmányt” készítettek, amikor a Városháza eladásáról tárgyaltak

5 hozzászólás “A fővárosi vagyonkezelő társaságában beszélnek a Városháza eladásáról, és arról, hogy a választások után szétrombolnák a közparkot” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Ezt a videót az index csinálta. “Kaptunk egy videót titkosított imélcimről, titkosított feladótól akit mi természetesen nem ismerünk” – ezt a dumát másnapra kivették a cikkből. Ez a Hallo Hallo sorozatra emlékeztet: “Az ellenállás akit én nem ismerek…” – mondta egyfolytában René Artois.

  2. Nagyapó szerint:

    Vigyori ismét sorozathazugságba kezdett! Jó lenne tudni ki vezeti a Fővárost. A DK-s helyettesek újra indítják az elkótyavetyélés-lopás tevékenységüket.
    Azért elgondolkodtató, hogy Anonymus a Soros-vezérelt Indexhez küldte leleplező hangfelvételeit, amit okosan, részletekben küldött/küldi, így Vigyorit állandó hazugság-spirálban tartja. 😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. csepelikerdezo szerint:

    Ábel Attilát első fokon becsületsértésért elítélték.

    Ahogy eddig, mint mindig, most erről olvasnék a független csepel.info oldalon egy hasonló fröcsögést, amelyen született jópár alkalommal Szenteczky-ről, Takács-ról, Borka-Szász-ról, stb…

  4. pl szerint:

    Csehov: Egy csinovnyik (csicska) halála
    Vajh’ ki hisz még nekik?!

  5. PáLoS TReND szerint:

    Deja Vu érzés kerített hatalmába és egyből két MSZP-s 9/11-es hamis-zászlós hadművelet villant be!!!
    1. Az az ominózus “hadszíntéri” gránátrobbantás, amit aztán a göndör patkány (Draskovics!) Budaházy György terroristának való kikiáltásához és lecsukatásához használt fel “bizonyítékként”!!!
    2. A másik pedig a Sukorói telkek potom áron történt átjátszása magyar-gyűlölő kufárnak bizonyos Ronald S. Lauder=Lódarázsnak, aki nem mellesleg 1992. november 12-én INGYÉRT! (térítménymentesen!) kapta meg a Budakeszi út 48. szám alatti telek egy részét is 99 éves használatra!!!
    Lényeg, hogy az egész korrupciós botrány kísérteties hasonlóságot mutat Draskovics Tibor és Gyurcsány Ferenc szokásos, de annál pofátlanabb szerzési “technikáival”…- ami “tipikus zsidó” vagyonveszejtést jelent!!!
    Naná, hogy a magyar adófizető honpolgárok kárára!!!

Itt lehet hozzászólni !