Papírforma: Csepel-Soroksáron Szabó nyert, tarolt a DK

Csepel.info

Az ellenzéki előválasztás első fordulójának győztese a DK és Gyurcsányné lett. Dobrev Klára megelőzte Karácsony Gergelyt és Márki-Zay Pétert. Fekete-Győr András (Momentum) és Jakab Péter (Jobbik) pedig csúfosan beégtek, megalázó vereséget szenvedtek. Csepel-Soroksáron is bejött a papírforma: a hivatalosan ma is Gyulán lakó Szabó Szabolcs megverte a borsodi Komjáthi Imrét.

Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője a Magyar Nemzetnek kifejtette, hogy a baloldali előválasztási színjáték eredményei alapján is kijelenthető, hogy a casting valójában a 2010 előtti baloldal visszaerősödését és Gyurcsány Ferenc érdekeit szolgálta.

A korlátok közé szorított, háttéralkukkal eldöntött első forduló toronymagas győztese a Demokratikus Koalíció és személyesen Gyurcsány Ferenc lett. A korábbi választásokon az ellenzék számára kedvezően alakuló egyéni körzetek több mint felében a DK által támogatott jelölt lehet a Fidesz–KDNP kihívója. Mindez azt jelenti, hogy a 2022-es választások után megalakuló Országgyűlésben a DK frakciója lesz a legerősebb, s Gyurcsányék zsarolási potenciálja lesz a legnagyobb.

A vezető elemző úgy látja: a DK-elnök annak is örülhet, hogy a hatpárti baloldali koalíció miniszterelnök-jelöltje vagy a felesége, vagy pedig a korábban neki tanácsadóként dolgozó Karácsony Gergely lesz.

A DK-nak lejtett a pálya, Karácsony lesz a színjáték nyertese

Ábel Attila csepeli alpolgármester is arra hívta fel a figyelmet, hogy a mostani színjátékban végig a DK-nak lejtett a pálya. Az előválasztási rendszer sokkal durvábban torzít, mint ami ellen elvileg küzdenek. Mondhatjuk, fideszesebb a fideszesnél. Fő problémájuk eddig az volt a választási rendszerrel, hogy túl nagy arányban határozzák meg az végeredményt az egyéni körzetek nyertesei, és túl kicsi a listás kompenzáció. Erre mondják ők, hogy a Fidesznek kedvez a rendszer.

Válaszul megalkották a saját rendszerüket, amiben kizárólag az egyéni nyertesek számítanak, a miniszterelnök-jelölt kivételével a választás egyfordulós, és nincs se lista, se kompenzáció.

– fogalmazott.

A 2018-as választást az ellenzéki rendszerben 85,8 százalékkal nyerte volna a Fidesz a 66,8 százalék helyett. Ez lenne az ellenzék megoldása?

– tette fel a kérdést.

Ábel szerint Karácsony lesz a színjáték nyertese és Orbán Viktor kihívója. Nem véletlen, hogy az ellenzéki sajtó kezdettől őt segíti, és a kormánypárti sajtó is vele a legkritikusabb. Dobrev Klára egy ellenzéki választási győzelem után főpolgármester-jelöltként léphet elő, Karácsonyt pedig éppen úgy buktathatják meg néhány hónap múlva, ahogy azt Gyurcsány Medgyessy Péterrel tette.

Csepel.info

9 hozzászólás “Papírforma: Csepel-Soroksáron Szabó nyert, tarolt a DK” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    Csepel tényleg elveszett, hogy 1 legalja pedofil gén-hordalék (Szabó Szabolcs) győzedelmeskedhetett a moslék-fesztiválon?!
    Mindenesetre megismétlem az épelméjűeknek és a családot anya+apa+gyerek szentháromságában szeretőknek:

    “Ez az a teológia, amellyel a bűnözők meg akarják nyerni ifjúságunkat.
    Azt, hogy megfontoltan az ifjúság felé fordulnak, nemcsak bűnös cselekedeteik bizonyítják, hanem a bűnös szándékuk is.
    Ez a szándék a népközösség megsemmisítésére irányul. Egy homoszexuális tanító megronthat egy egész iskolát. Egy homoszexuális „ifjúsági szervezet vezére” megronthat egy egész, benne bízó nemzedéket. Egy homoszexuális „barátságos fickó, aki csupán szereti a fiatalembereket”, megronthatja egy egész megye ifjúságát. Ezek az emberek az állam ellen bűnőznek, és ilyenekként kell kezelni őket. Ők bűnözők, az állam ellenségei, mert éppen annyira cselekednek céltudatosan, mint vonzalmuk alapján. Állandóan hozzájuk hasonlók veszik körül őket, mihelyt vezető állásba kerülnek és a tőlük függő alárendeltek elöljáróivá válnak. Azután államot építenek az államban: egy titkos államot, amelynek érdekei ellenkeznek a nép érdekeivel, és amely ennélfogva az állam iránt ellenséges szervezetet alkot. Így a kör bezárul.
    Ők nem „szegény, beteg emberek”, akiket „kezelni” kell, hanem az állam ellenségei, akiket ártalmatlanná kell tenni!”
    (Forrás: harcunk.info, fordítás: Tudós-Takács János)

  2. Gyula szerint:

    Fasiszta barátomnak:
    Nekem van két gyerekem, felneveltem becsülettel őket, az ex-asszonnyal, egy kurva fillért nem kaptam az országtól. Most elvált vagyok, a gyerekek külön, tehát nem férek bele az elbaszottul kitalált, kamuflázs-imázsba, gondolom? 😁👏👍

  3. Horvath Ernone szerint:

    próbáljunk meg tisztességes életet élni és nem a szélsőséges formákban!

  4. Gyula szerint:

    Mi a normális és hol kezdődik a szélsőséges?

  5. PáLoS TReND szerint:

    Gyula!
    Legalább nagy nyilvánosság előtt ne hazudjál, hisz a korod meg van hozzá, hogy inkább bölcs legyél.
    1. Családi pótlék két gyermek után havonta…
    2. Családi adókedvezmény havonta…
    3. Két gyermek után járó lakástámogatás…
    4. Beszámolód szerint pedig szellemi fogyatékosként is kedvezményekben részesülhettél…
    Tehát süketeléseddel szemben az igazság az, hogy minimum 60.000.-Ft-ot kapott anno a családotok két gyermek után (az “országtól”?!)!
    Az meg, hogy most magadra maradtál elvált emberként újabb esély egy nyerő kezdethez!
    Tehát minden tekintetben potenciális családalapítóként tekint rád a jelenlegi kormány, ha szívvel-lélekkel képes vagy újra beleszeretni egy Isten teremtette nőbe!
    Viszont, ha mindezt “elbaszottul kitalált, kamuflázs-imázsnak” véled, akkor annak oka az, hogy szereted magad sajnáltatni és áldozati szerepben feltüntetni ahelyett, hogy újra férfi lennél!!!
    Egyet viszont ne felejts el: A nő csakis a férfitól lesz nő, ahogyan a férfi csakis nőtől lesz férfi!!!
    Minden más buzeráns, ferdehajlamú és életellenes!!!

  6. Gyula szerint:

    Barátom!
    55 éves vagyok, igen, bassza meg… Azt a pelenkapénzt megkaptuk, ja… 😁
    Mást, semmit NEM KAPTAM az országtól! Tanulhattam Kádár alatt? De jó! Ennyi? Amúgy rám ne tekintsen az állam sehogy, hagyjuk egymást békében, ez így lenne nekem a jó. Egyik gyerekem sem itt él már, szal’ őket sem érinti itt semmi és köszönik jól vannak.
    Részemről:
    1. nem volt hitelem
    2. SOHA nem voltam táppénzen
    3. SOHA nem voltam állami fogorvosnál
    4. fizettem-fizetek masszív járulékot
    5. 10 embernek adok munkát
    6. SAJÁT zsebből fizettem az eddigi ilyen-olyan Covid tesztjeim, mert basztak elküldeni…
    A múlt sem volt szebb, igen Fletó alatt sem… Ezt hozzáteszem.
    7. Amit elértem, mind önerőből volt, tehát akkor csak lehet???
    /
    A többire meg biztos a becses családod jogosult, ha ennyire kened-vágod. 😜
    /
    A nő az nő, az, hogy feleség-e, részletkérdés nálam. El is váltunk jó pár éve, mert így jött ki és akkor most mi van? 😁 Van nőm, hogy lehiggadj. 🤣😁👍
    A buzik, a leszbik és a többiek meg azt csinálnak, amit akarnak, engem eddig is békén hagytak, ez nem tölti ki a gondolkodásom.

  7. kormánypárti szerint:

    Gyula, nem volt hiteled, mert nem vagy hiteles. 😉
    Köztudott, milyen a vállalkozók mentalitása: igyekeznek spórolni a közterhen, amit csak tudnak elszámolnak költségként. Amit előadtál az teremti meg az ürügyét az úgynevezett adóoptimalizálás jelenségének: “Nem kapok semmit az államtól és a politikusok úgyis ellopják a befizetett adómat”. Az olyan dolgok, mint a rend, közbiztonság bizonyára maguktól teremtődnek meg…
    Jó tudni, hogy a legtöbb vényköteles gyógyszeren van TB támogatás. Gondolom néha igénybe veszel bizonyos egészségügyi szolgáltatásokat, vizsgálatokat, szűréseket is (pl. a tüdőszűrés csak a 40 éven felüliek számára díjmentes). Amúgy biztos jártál már állami fogdokinál, amennyiben elvégezted legalább az általános sulit. 🙂
    Ha a körzeti orvosod nem rendelt covid tesztet indokolt esetben, ki a hibás?

  8. Gyula szerint:

    kormányos!
    Hagyd már a hülye dumádat, nem vagyok vevő az agitpropra.
    Váltottam ki gyógyszert, igen, belefért, nem?
    Hitel? Mert valaki kretén és lusta dolgozni, az tartozzon és vegye fel, én kihagytam és lám… Sikerült. Amúgy gondolom öt évnél tovább nem tiltottak el a cégalapítástól? 🤣👍

  9. Nagyapó szerint:

    Gyula egy tipikus szolgáltató vállalkozó, mert:
    – soha nem volt hitele, azaz sem forgóeszköz, sem beruházási hitelt nem vett föl, tehát nem kellett beruháznia (gépet, anyagot vásárolnia).
    – felveszi a megrendelőtől az előleget aztán teljesít (vagy nem)
    – adót, áfát nem fizet, mert amit tud lecsal (nem ad számlát)
    – 10 embert foglalkoztat – minimálbéren (legfeljebb feketén kiegészít)
    – maga után is csak a kötelező minimálnyugdíj-járadékot fizeti és 10 év múlva majd panaszkodik kis nyugdíja miatt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !