Az ellenzéki pártok a fideszeseket is hívják az előválasztásra

Csepel.info

Karácsony Gergely Csepelen kampányol, mögötte az előválasztás folyik: 150 méter helyett tíz méterre sem áll a szavazóhelytől, ami a demokratikus szabályok súlyos megsértése

A DK és a Momentum után múlt héten pénteken Karácsony Gergely, hétfőn ismét a Momentum mozgósított az előválasztásra a csepeli telefonszámokon. Ám nem a támogatóikat hívják, hanem a Fidesz törzsszavazóit is – értesült a Csepel.info.

Az ellenzéki pártok hónapok óta riogatják a híveiket azzal, hogy a Fidesz vagy a fideszes szavazók manipulálni fogják az előválasztásukat. Ezt szerintük azzal lehet megtenni, hogy a Fidesznek kedvezőbb, vagyis a rosszabb vagy butább – a legnagyobb félelmeik szerint a kormánypárthoz hajló –  jelöltekre szavaznak. Ehhez képest az ellenzéki jelöltek maguk hívják a fideszes szavazókat az előválasztásra. Ábel Attila csepeli alpolgármester elmondta: őt már az összes ellenzéki párt felhívta.

Könyörögnek, hogy támogassuk őket, és arra sem veszik a fáradtságot, hogy legalább a fideszes politikusok számait kivegyék a listáról

– tette hozzá.

Szépen gyűlnek az aláírások a “Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” petícióhoz, közben arról beszélnek az alpolgármestereknek, hogyan könyörögnek nekik az ellenzéki pártok

Múlt héten szombaton Morovik Attila és Ábel Attila, Csepel két fideszes alpolgármestere is kint voltak a Csepeli Piacnál, hogy a “Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” petícióhoz gyűjtsenek aláírásokat. Ötpercenként jöttek hozzájuk a szavazóik elmesélni, hogy Karácsony Gergelytől kaptak hívást. Karácsony azt mondta a felvett szövegben, hogy reggel Csepelre jön, és arra kérte a fideszes szavazókat, hogy vegyenek részt az előválasztáson.

Az egyik szavazónk megjegyezte, hogy oda is ment a sorhoz, de képtelen volt “fapofát vágni”, ahogy látta, hogyan méregetik egymást az emberek, fideszes “beszivárgókat” keresve. Hétfőn a Momentum telefonált ismét, engem is felhívtak

– mondta el Csepel fideszes alpolgármestere.

A legelemibb szabályokat sem tartják be

Az ellenzéki előválasztás biztosan megbukna demokráciából, ha ezt bárki, főként az Európai Unió illetékesei ellenőriznék. Például a pártok és a jelöltek az előválasztási szavazóhelyek mellett, alig pár méterre tőlük kampányolnak maguk mellett. Ez súlyos visszaélésnek számít egy demokratikus szavazásnál – és annak is számít a magyarországi választásokon. A választási eljárásról szóló törvény szerint ugyanis

“143. § *  (1) Nem folytatható kampánytevékenység a szavazás napján

a) a szavazóhelyiségben, valamint a szavazóhelyiséget magában foglaló épületben,

b) a szavazóhelyiséget magában foglaló épületnek a szavazóhelyiség megközelítését szolgáló bejáratától számított 150 méteres távolságon belül közterületen (…)”

Persze védekezhet úgy az ellenzék, hogy ők nem valódi választást tartanak. Ám ezzel a Fideszt erősítenék, hiszen a kormánypárt azt állítja az előválasztásról, hogy csak színjáték, ahol a jelöltek 95 százalékát már az előválasztás előtt hónapokkal lemutyizták. Az ellenzék ezért azt bizonygatja, hogy demokratikusan és komolyan gondolják az egészet.

Csak a demokratikus jelző egyáltalán nem igaz már a külsőségeknél sem – és akkor nem tudjuk, mennyi hiba- és manipulációs lehetőség van magában a szavazási eljárásban, a szavazatszámlálásban.

A szavazást egyébként a pártok közül utoljára tudná a Fidesz befolyásolni. Sokkal valószínűbb, hogy ha lesz csalás az előválasztáson – márpedig erre bőven van lehetőség -, akkor azt valamelyik résztvevő fogja elkövetni.

Csepel.info

31 hozzászólás “Az ellenzéki pártok a fideszeseket is hívják az előválasztásra” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Egyáltalán honnan tudják, hogy ki milyen szavazó? Honnan tudják bárkinek a telefonszámát is? Meg hogy ki kire szavazott, főleg az “ellenkező” oldalról? Ez nem bűncselekmény? Törvénysértés?

  2. Várkonyi András szerint:

    A cikk szerzőjének illene tudni, hogy az előválasztás rendjét az abban résztvevő pártok dolgozták ki, s ebben a pártok 10 méteres kört határoztak meg a pártok propaganda-lehetőségére. Mivel az előválasztás nem hivatalos, az OVB által kiírt, az Alkotmány által előírt országos választás, azt nem a hivatkozott jogszabály szabályozza !

  3. Várkonyi András szerint:

    Tisztelt Előd Erika! Nem tudjuk, hogy ki milyen szavazó, az ellenzéknek nincsenek Kubatov-listái. Éppen ezért történhetett meg, hogy nem csak ellenzékieket, hanem kormányhű lakosok és kaptak hívásokat.

  4. admin szerint:

    Kedves Várkonyi úr, az előválasztási szabályok valóban úgy lettek meghatározva, hogy még a 2010 előtti törvények szerint is manipulációra legyen lehetőség? A csalásra is van szabály?

  5. Ábel Attila szerint:

    Az elmúlt 11 évben több tucat aláírásgyűjtésnek álcázott adatgyűjtést folytatott az összes ellenzéki párt, hogy megtalálja a szavazóit. Ami történik, a totális bénaság jele, ha közben meg azért sírnak, hogy a fideszesek nehogy odamenjenek. Miért ne menjenek oda, ha egyszer éppen ők hívják őket?

    András, nem véletlenül határozták meg 1989-ben, majd az összes változtatás során a választási törvényben a 15

  6. Ábel Attila szerint:

    Véletlenül elküldtem:

    András, nem véletlenül határozták meg 1989-ben, majd az összes változtatás során az elmúlt 31 évben a választási törvényben a 150 méteres távolságot. Sok egyébbel együtt.

    Milyen fontos demokratikus szabályokat vettetek még ki?

  7. kismiska szerint:

    Aha,a STOPos aláírásgyűjtésnél milyen személyes adatokat kell megadni és mihez kezdenek velük?Kubatov lista frissítés?

  8. Várkonyi András szerint:

    Kedves Attila! Senki nem kérdezi a választási biztosok közül, hogy “ellenzékinek tetszik-e lenni…” Bárki szavazhat.
    Mivel a megállapodott pártok nem egymás ellen ( jó esetben ) kampányolnak, a 150 méternek nincs jelentősége, képviselőik minden esetben ott ülnek a bizottságban. Úgy is mondhatnánk, ez egy “belső” választás azonos célokkal.
    Maga az előválasztás minden szempontból garantáltan kizárja a csalás lehetőségét, talán túl is van biztosítva, ezért is lassúbb a folyamat, szerencsére a választani akarók türelmes emberek 🙂

  9. Semmi egyéb ez az egész ramazúri a kibuc-ördögök részéről, mint a zsidrák-koalíció “Kubai-listájának” vér-frissítése, hogy időben leadhassák Soros apunak és a Rothschild klánnak!!!…- 1 szokásos “világraszóló” AJJJVÉKHOZ, ORRRFÚJÁSHOZ, kis/nagy választási csaláshoz!!!

  10. Attila szerint:

    Karácsonyt meg az ellenzéket el kell tiltani a választástól, az indokot 2050-ig titkosítani osztjónapot…

  11. Ábel Attila szerint:

    András, hónapok óta azzal hisztiztek, hergelitek a híveiteket, hogy majd a fideszesek is elmennek az előválasztásra. Aztán slusz poénként ti hívjátok őket. A hisztit szombat óta azzal tetézitek, hogy a vélhetően, szokás szerint dilettáns és totálisan béna internetes előválasztási rendszert is nyilván a Fidesz támadta meg, miközben minden szavazásnál van hasonló terheléses támadás. Csak a hiszti megy folyamatosan, és kíváncsi vagyok mikor fogtok amiatt is hisztizni, ha néhány fideszes valóban odamegy és szavaz.

    De van már más is:

    https://magyarnarancs.hu/belpol/szavazokat-utaztattak-a-miskolci-elovalasztasra-241922

    https://pestisracok.hu/balhe-az-ozdi-elovalasztason-olaszliszkai-romak-biztosithattak-hogy-csak-az-szavazhasson-aki-a-jobbik-jeloltjet-tamogatja/

  12. Attila szerint:

    És amikor Csepelre jöttek határontúli románok akarommondani magyarok segíteni Németh Szilárdnak, kiknek Orbán személyesen köszönte meg a részvételt Csepelen. Videó van róla, nem két semmitmondó cikk…

  13. kormánypárti szerint:

    Még nem sikerült minden hibát kijavítani az előválasztás weboldalán.

    “Ez kell a szavazáshoz:
    Érvényes magyarországi állandó bejelentett lakcím (lakcímkártya)”

    “Mikor szavazhatok az előválasztáson?
    Első forduló:
    egyéni országgyűlési képviselőjelölt, miniszterelnök
    szeptember 18. 06:00 – szeptember 28. 20:00 között”
    Már az első fordulóban le lehet váltani Orbánt? 😀

    Gyakori kérdések rovatból:
    “Mit jelent az regisztráció az online szavazásra?”

  14. concept szerint:

    Az Orbán miért hívogatta a népet (az ellenzéki részét is)a parlamenti választás előtt hogy szavazzanak rá?
    És a Lénárd miért az önkormányzati előtt?
    A 150 métert meg ne feszegessük,a2014-es választáskor a Jedlik előtt valakik felfestették fehérrel a járdára egy ellenzéki jelölt nevét,mások(talán az önkormányzat megbízásából)reggelre lefestették feketével hogy ne látszódjon-érhető mert akkor még kampánycsend sértő volt.
    De hogy az érdekes módon senkit nem zavart hogy a Jedlik kapujától 5 méterre,fent a lépcsőn ott volt egy négyzetméteres fideszes plakát-se a szavazóbizottságot se a közelben lébecoló,a szavazóhelyet szemmel tartó rendőröket nem zavarta-az rejtély…
    Azóta sajnálom hogy nem fotóztam le.

  15. Gyula szerint:

    Honnan tudják a számokat?
    1. megadtad (van ilyen)
    2. lenyúlták (ilyen még több)
    3. Pagasus (sosem derül ki)
    Engem egyik sem basztat.
    😁😜👏👍

  16. Gyula szerint:

    Erika! Te tényleg ennyire idióta vagy?
    DRÁGA KENYÉR!!! 😁🤣😜👏👍

  17. Zsivány szerint:

    Vajon mennyibe kerülhet ez a telemarketinges buli? Az adatvédelmi hatóság miért nem tesz feljelentést? Miért nem vonják felelősségre a felelősöket? Nincs kétségem: Karigeri adott utasítást az emberek zaklatására!

  18. Gyula szerint:

    Megint kiruccant valaki New York-ba? Kint a Falcon. 😜 Adtavédelem? Nyilvános.

  19. Gratulálok szerint:

    Attila, szar a Kubatov-listátok! A választás napján háromszor is felhívtatok, voltam-e már szavazni! Hogy örüljetek, azt mondtam, már voltam szavazni és arra szavaztam, akire kell! 😛

  20. kismiska szerint:

    Zsivány#Ugyanannyiba kerül mint amikor a kormány/fidesz veszi meg a nem titkosított telefonszámokat a szolgáltatóktól hogy az Orbán hívogassa az állampolgárokat vagy a nyugdíjasokat…

  21. Hozzászóló szerint:

    Engem kétszer hívtak fel, első alkalommal maga Donáth Anna. Ő rögtön bemutatkozással indított, kellemes kis hangja van, szívesen szúrnám. A második hívás is egy nőé volt, azt már nem hallgattam végig. Nem tudom, honnan tudják a telefonszámom, az előválasztásban nem vagyok érdekelt. Ellenben ha tovább agitálnak, talán elmegyek voksolni arra a jelöltre, aki legjobban csökkentheti az esélyeiket. Fegyőr, vagy Dobrev, kit tudja?

  22. Attila szerint:

    Csengett a vonalas, nem vettem fel elhalkult. Csengett a mobil ugyanaz a szám felvettem. Egy magát ingatlanosnak kiadó nő kérdezte van-e eladó lakás a lépcsőházban, mondom honnan tudjam én azt. A számom az egyik lakótól tudta meg állította. Ezt kizárt dolognak tartom mert hiába lakom 81-óta ugyanott senkivel nem barátkozom a köszönésen kivül. A mobilszámom ha 10 ember tudja már sokat mondok, nem használom. Meggyőződésem hogy vonalas vagy mobilszámot úgy meg tudnak szerezni hogy pl.ránéznek egy lépcsőházra, vagy egy családi házra: hívjunk fel egy ott lakó embert. Valahonnan megszerzik.

  23. kormánypárti szerint:

    Beírsz egy gyakori vezetéknevet a Matáv tudakozófelületén és a legtöbb megjelenő név előtt ‘§’ jelet látsz, aminek a jelentése: “A megjelenített adatok nem használhatók fel közvetlen üzletszerzés, tájékoztatás, közvélemény- vagy piackutatás céljára.” Kérdés, milyen adatbázisból dolgoznak és ki adott megbízást az előfizetők jogellenes háborgatására. A telemarketinges cégnek olyan bírságot kéne a nyakába sózni, hogy attól kolduljon!

  24. kismiska szerint:

    Matáv?Az az a cég amelyik 16 éve megszűnt?

    Amúgy pedig:”Telefonon kampányol tovább a Fidesz a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióról”
    Vajon honnan szerzik meg majd a telefonszámokat?Csak nem ugyanonnan,ugyanúgy mint az ellenzékiek?
    Fogják hívogatni a nem fideszeseket is?

  25. Nagyapó szerint:

    Az eelásak amnéziában szenvednek, mert szokásuk szerint avval vádolják ellenfelüket, amit ők tesznek! A rendszerváltáskor rendelkeztek 800 000 volt párttag adataival. Ezt csak frissíteni kellett.
    A moslékkoalíció többi tagja pl. a mostani előválasztással is bővíti adatbázisát. Különben mi célja az előválasztásnak nevezett bábelőadásnak? A kártyák le vannak osztva – “szavazz a hazafias népfront jelöltjére” – így nincs választási lehetőség. Ki ellenőrzi a választásukat? Senki, azt mondanak amit akarnak! Bedöglött a rendszerük, csak az aláíró ívek működtek, de este Vigyori máris bejelentette, hogy 80 000-en szavaztak!😛😛
    Mi értelme a miniszterelnök jelölési bohóckodásnak? A miniszterelnököt nem a szavazók, hanem a képviselők választják! Ehhez viszont meg kell alakulni az országgyűlésnek, aminek feltétele a képviselők eskütétele az Alaptörvényre! Ezután szavaznak az esküt letevők a kormányról, függetlenül az előválasztási bohóckodástól.
    Vakulj proli és menj az előválasztásra!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. Attila szerint:

    Nagyapó, 2018-ban is volt egy “bedöglés”, nem emlékszik? Leállt minden aztán előjöttek “nyertünk-nyertünk” A kártyák le vannak osztva? A fidesznél tökéletesen meg lehet ez figyelni. Élethosszig tart egy megbizatás. dajcstompika, kósa, rogán, áder, kövér, pintér.. – ezeket már rég le kellett volna cserélni a fidelitaszból valami értelmesebb, tanultabb fiatalra. Nem rúgnak azok labdába soha. Bár múltkor lekaszálták a méhlegelőt nagy vidáman. Addig örüljön még orbán él, nélküle a fidesznek meszeltek. A másik hogy karigeri leáll beszélgetni az utca emberével és ez fáj? Gratulálok! Van még lejjebb?

  27. Gratulálok szerint:

    Gratulálok, van még lejjebb!
    Engem automatán keresztül Németh Szilárd háromszor is felhívott, ezért elmentettem a számot “Némethautomata”néven. Aztán gondoltam egyet, s visszahívtam a számot, láss csodát, beleszólt valaki, “tessék, nyolcadik kerületi Fidesz!” Lehet hogy kilencediket mondott, pontosan nem emlékszem már. Mondom, gondoltam hogy felhívom ezt a számot, mert innen háromszor is kerestek, szerettem volna viszonozni!

  28. Gyula szerint:

    Fater!
    A nemzeti basztatást ki ellenőrizte? Költői… 😜👏👍

  29. kormánypárti szerint:

    Már ott tartunk, hogy felhergelt ellenzéki szavazók megtámadják az aktivistáinkat. Mikor várható, hogy az ellenzéki vezetők közös közleményben ítélik el az erőszakot és megkérik a híveiket, hogy türtőztessék magukat? Vagy éppen az a céljuk, hogy miután minden bizonnyal újra elbukják a választásokat, antidemokratikus eszközökhöz nyúlnak? Gyurcsányi egyszer már belengette ezt a ’14-es választások után. Nagyon érik már a következő békemenet, STOP megosztás, STOP erőszak!

  30. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Látom megértették, hogy át vannak verve. Komédia és pénzkidobás az egész előválasztás.😜

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  31. Lili Züllig szerint:

    Mi a leggázosabb szerintetek

    A: NAV által feketelistásnak lenni, bújkálni és így hitelt sem kapni
    B: megtudni, hogy a házastárs/gyerek buzi/leszbi/bi/tranzi
    C: kirúgnak a melóhelyről, mert nem oltat és egzisztencia pá
    D: elviselni az erőszakot, mert nincs hol lakni

Itt lehet hozzászólni !