Falfestés a járvány frontvonalában dolgozókért

csepel.hu

Budapest egyik legnagyobb kültéri falfestését adták a csepeli Kossuth Lajos utca 88. szám alatti társasház tűzfalán szeptember 20-án, amellyel a koronavírus-járvány frontvonalában dolgozók helytállását köszönik meg. Az alkotást az irántuk érzett tisztelet jegyében a Nők Magyarországért Klub és a csepeli önkormányzat kezdeményezésére – a Szerencsejáték Service Kft. támogatásával – hozták létre. A falfestés mintegy 500 négyzetméteres. Az átadáson beszédet mondott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a Nők Magyarországért Klub alapító tagja és Borbély Lénárd polgármester.

Szentkirályi Alexandra azt emelte ki, hogy a járvány próba elé állította Magyarországot, de az ország képes volt megbirkózni a pandémiával. A hatékony védekezésnek köszönhetően Magyarország jelenleg Európa egyik legbiztonságosabb országa. Szeptemberben újra indulhatott a tanítás az iskolákban, az ország működik. „Nehéz másfél éven vagyunk túl, és nem lehetünk eléggé hálásak azoknak, akik a koronavírus elleni harc frontvonalában küzdöttek. Azoknak az ápolóknak, orvosoknak, háziorvosoknak, mentősöknek, akik éjt nappallá téve mindent megtettek a mi és szeretteink egészségéért, életéért. Ezzel a köztéri alkotással szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik a világjárvány legnehezebb időszakában is alázattal végezték munkájukat, hivatásukat. Köszönet illeti azokat a szülőket, tanárokat vagy épp lakóközösségeket, akik újból megmutatták mindannyiunknak, hogy mi magyarok, ha nagy a baj, akkor is képesek vagyunk összefogni” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

Borbély Lénárd megemlítette, hogy maga is megtapasztalta, milyen kemény és áldozatos munkát végeztek azok, akik a frontvonalban dolgoztak. Nem lehetünk elég hálásak nekik, köszönet és tisztelet jár a munkájukért. „Természetesen büszke vagyok a csepeli kollégák helytállására is, akik végtelen türelemmel, kitartással tették a dolgukat. Olyan példás összefogást tapasztaltam, amit még soha. Ennek eredménye, hogy együtt sikerült leküzdenünk a járványt. Ha pedig kell, újra összefogunk, hogy legyőzzük a vírust!” – mondta Borbély Lénárd.

A látványtervet és a falfestményt a Színes Város Csoport készítette.

csepel.hu

33 hozzászólás “Falfestés a járvány frontvonalában dolgozókért” bejegyzésre

  1. Attila szerint:

    Szentkirályi Alexandra, az élete el van intézve. 35év kaszinókoncesszió. A frontvonalban dolgozóknak márt tele lehet a padlás az emlékplakettel, falfestéssel, kivezényelt biodíszlet gyerekekkel meg a köszönöm-köszönömmel. Szerencsejáték Service Kft. dobhatna nekik egy kis pénzt, van ott bőven bevétel.

  2. kismiska szerint:

    Végülis kértek engedélyt a lakóktól a falfestésre?

  3. kormánypárti szerint:

    A lakásszövetkezetnél az épület közös részei és a telek a lakásszövetkezetnek, mint elkülönült szervezetnek a tulajdonában áll.

  4. kismiska szerint:

    Akkor ahoz sem kell a lakók beleegyezése hogy szigeteljék-e a házat vagy a falat kiadják reklámfelületnek pénzért-bár most mindkét lehetőség elúszott 5-10évre?

  5. kormánypárti szerint:

    A lakásszövetkezet olyan mint egy KFT, vagyis a tagok nem közvetlenül dirigálnak, hanem van egy vagy több vezető tisztségviselő (ügyvezető elnök vagy igazgatóság) döntési joggal felruházva. Ha reklamálni akar egy lakó, lehetősége van bírósághoz fordulni. A lakásszövetkezetekről szóló törvény értelmében:

    “2. § (1) A lakásszövetkezet a lakóépületek építésére és fenntartására létrejött gazdálkodó szervezet. A lakásszövetkezet jogi személy.

    (2) A lakásszövetkezetnek természetes és jogi személyek, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok lehetnek a tagjai. “

  6. Gyula szerint:

    Azt mi az anyádtól nem osztatlan közös tulajdon a tűzfal, te barom? A szövetkezet elnöksége bebaszna, ha az őt eltartó ingatlantulajdonosok nélkül dönthetne. 😜

  7. Gyula szerint:

    Kihagytam, hogy lófasz átoltottság mellett, kopogtat a Delta.
    Szóltam…

  8. Gratulálok szerint:

    A falfestésre szánt összeget miért nem osztották szét az egészségügyi dolgozók között?

  9. pl szerint:

    -nem volt közgyűlés
    -nem volt tájékoztatás
    -emailekre hetek óta nem válaszolnak
    -irodájukba fogadónapokon sem lehet bejutni

    ezek után nem tudni, kinek a mutyija, hisz azon a falon (és minden panelfalon!) HŐSZIGETELÉSNEK van helye elsősorban!!!
    (Kossuth 88.)

  10. kormánypárti szerint:

    A lakásszövetkezet nem társasház.
    Bunkóság számon kérni egy adományozón, hogy miért nem más célra jótékonykodott.
    A fő kérdés az, hogy a lakásszövetkezet eljárása megfelelt e az SZMSZ-nek. Ha igen, nincs miről beszélni.
    Azt hiszem speciális hőszigetelő festékkel vonták be a falfelületet. A ház lakói a falfestés nyertesei.

  11. pl szerint:

    Speciális hőszigetelő festék a mesében van! Ezt a hülyeséget a Krizantém utcai lakótelepen terjesztette egy közösképviselő, (2008-2009?)és mázoltatta fel pár házra milliókért. (szgk-ból hordták ki anno vödrökben a cég szinte azonnal a munkák után megszünt). Soha, sehol nem volt ezekről a humbugokról független teszt.
    Jellemző rád, h azóta most hallok felőle, felőled… 🙂

  12. pl szerint:

    Az meg nem lehet kérdés, h a tulajdonosoknak azért erről kéne vmit tudnia…
    Az is kérdés, de javítsatok ki, h ehhez valamiféle építési engedély kellett, és nem hinném, h bárki firkálhat a házfalamra!!!

  13. kormánypárti szerint:

  14. pl szerint:

    És idedobsz egy reklámot… még jó, h nem ProstiSrácos… Ez olyan te vagy! 🙂
    Nekem nem hiszem, h tudsz ebben a témában újat mutatni, kikutattam az internetet anno 10+ éve, mert a házunk érintett volt. Egyetlen egy komoly oldal, v építészeti oldal, v a Társasházak Szövetségét is kérdeztem (nem tudtak róla), semmi találat. Pénzkidobás.
    De te higgyél, jogodban áll azt hinni, h 0,2mm “igazgyöngy” magába szív értékelhető mennyiségű vizet, v h 0,2mm szigetelés összehasonlítható 15-20 centiméternyi hőszigetelő anyaggal. (sajnos a házunkban elhitették anno 4 milláért, hiába hadakoztam 2008 körül is)
    Menj el porszívóügynöknek…

  15. pl szerint:

    Pont mint a TV shopokban meg a csodaszerek hirdetéseiben… szubjektív lelkendezések…
    De ha “ikszelsz”, akkor mindjárt látsz magyarázatokkal cáfolatokat, számokat!

    https://tervlap.hu/cikk-nezet/mindenki-becsaphato-avagy-hoszigetelneke-a-hoszigetelo-festekek-
    http://www.ihitech.hu/hu/hir/valosag-az-ugynevezett-hoszigetelo-festekekrol-ii
    És ezzel befejeztük… Én kérek elnézést… ÉSZBONTÓ vagy! 🙁

  16. pl szerint:

    “Vajon Magyarországon van ilyen hatáskörű hatóság és ott a csaló festékforgalmazásnak felelős ügyintézője? Természetesen van, a Gazdasági Versenyhivatal. Foglalkozott is már csodafestékkel, amelynek forgalmazóját 2012-ben megbírságolta, és további jogsértéstől eltiltotta, mivel: „…termékeivel kapcsolatban – a megkívánt bizonyítás hiánya miatt – jogilag valótlannak minősülő állításokat alkalmazott annak adott célra való alkalmasságára, a használatától várható eredményekre, előnyeire vonatkozóan, amely gyakorlattal a vállalkozás megsértette az Fttv. 3. §-ának (1) bekezdését az Fttv. 6. §-a (1) bekezdésének bg) pontjában foglalt tényállás megvalósítása révén.”

  17. kormánypárti szerint:

    A kvantumfizika a nanoszkopikus méreteknél lezajló jelenségeket vizsgálja, amely új ajtókat nyitott ki a modern tudomány gyakorlati alkalmazásában. A nanotechnológia miniatürizált szilárdtest struktúrák létrehozásával foglalkozik. A nanotechnológia építőipari alkalmazása a különleges paraméterű új generációs építőanyagok kifejlesztésének és alkalmazásának terén robbanásszerű fejlődésen megy át napjainkban. Aki nem tart lépést ezzel a gyors ütemű haladással, lemarad! A nanotechnológia lényege a zsugorítás, vagyis minél kisebb mérettartományokban megvalósítani egy adott műszaki megoldást a megkívánt elvárások, műszaki követelmények megtartásával.
    Abban talán egyetértünk, hogy a hőszigetelő vakolat egy jól működő megoldás. A szigetelővakolat hőszigetelőképessége a vakolatréteg vastagságával arányosan nő (ami úgy is kifejezhető, hogy a hővezetőképesség a vakolat vastagságával arányban romlik). A hőszigetelő vakolat rossz hővezetési tényezője a habarcsban található polisztirol gyöngyöknek köszönhető. A hőszigetelő festék nem más, mint egy nagyon vékony rétegvastagságra összezsugorított vakolat nanoméretű gyöngyökkel. Minél vastagabban, minél több rétegben hordják fel a felületre ezt a speciális festéket, annál erőteljesebben fejti ki kiváló hőszigetelő hatását.

  18. Gyula szerint:

    kormányos!
    Ez a szar “ThermoShield” néven már rég megbukott!

  19. Gyula szerint:

    pl!
    Anno a Krizantémban, a festék mellé volt minősítő irat! Persze rég kiderült, hogy egy orbitális átbaszás volt, de a jenkiktől indult.

  20. kismiska szerint:

    Szóval akkor ezért állította le a panelházak szigetelésének támogatását a kormány-minek az állványozás,hetekig furkálni,ragasztani a ~10centis szigetelőlapokat,bevakolni stb.-elég lesz jó vastagon lekenni a kormányos csodafestékével alpinista módszerrel és kész…

  21. Gyula szerint:

    Nem, azért állította le, mert nincs semmire pénz!
    Baromságra és nekik van és csak így marad! 😎

  22. pl szerint:

    Gyula, én úgy tudom, nem volt ÉMI minősítése, (vagy magyar vizsgálatok) mert akkor lehetett volna tudni, mit ér.
    A 30-40-ben a festést közösképviselő verte át.(3,7 milla csak az oldalfalak)) Azt hiszem neki több háza volt némelyikben szintén eladta. Már nem találom, egy kis kertvárosi BT. kente a falakat, majd megszűntek. Szgk-val hordták az anyagot.
    Látom a kormánypárti nem adja fel… nem érti a lényeget: LEHETETLEN!
    “„A hőszigetelő festékek gyártói azt állítják, hogy habár a festékeik paraméterei standard mérési módszerekkel nem határozhatók meg, a gyakorlatban mégis hatékonyak . Egy lehetséges magyarázat erre: csak akkor szigetelnek, ha senki nem néz oda.”
    Kormánypárti nem tud olyant linkelni, amit anno ne néztem volna át.

  23. kormánypárti szerint:

    A termodinamika meghatározásában a hő mikroszkópikus energiák formájában tárolt ún. belső energia. A belső energia a részecskék mozgásából, vonzásából, a molekulák egymáshoz kapcsolódásából, és más tényezőkből áll össze. A belső energia elméleti fogalom, a gyakorlatban nem állapítható meg az értéke. Ha egy testtel hőt közlünk (hevítjük), azáltal növeljük, ha hőt vonunk el tőle (hűtjük), azzal csökkentjük a belső energiáját. E folyamat apró részecskék szintjén játszódik le.
    A hőszigetelő okosfesték egy nanotechnológiás hőszigetelő vékonybevonatot hoz létre, ami 10-100 mikron szemnagyságú üreges kerámiaszemcsékből áll. Az üreges gyöngyök magas hőmérsékletű kerámiaolvadékból készülnek, belsejükben lehűlésüket követően viszonylagosan vákuum alakul ki. A kerámiagömbök egyrészt hőtükörként viselkedve a sugárzó hő egy részét reflexióval visszaverik, másrészt nem adják tovább az anyagrészecskék rezgési energiáját, így a hővezetést lassítják, harmadrészt a vákuumtérben nem mozognak részecskék, amelyek konvekciós hőáramlást eredményeznének. Ezekben a mikroméretű vákuumterekben már nem a megszokott módon érvényesülnek a hő terjedésével és vezetésével kapcsolatos newtoni fizika törvényszerűségei, hanem a kvantumvilág sajátos törvényszerűségei alapján. Az apró elemi részecskék lehetnek egyszerre két helyen, viselkedhetnek hullámként, és a megfigyeléstől függően változtathatják az állapotukat.

  24. csepeli kerdezo szerint:

    A Puli sétány 14 is hasonló takonnyal van lekenve a szigetelés helyett…

  25. pl szerint:

    Most már ahogy nézem, az entrópiát is idekevered, meg a vákuumot, bár ha hővezetés nem is, de hősugárzás vákuumban is van…
    Próbálom megérteni, h neked miért fontos ennek a szarnak az elismertetése?!
    Amúgy például, te tudod, h tényleg ilyen festékkel mázolták a házunkat(?), mert akkor a kérdés, miért nem tájékoztatsz bennünket immár napokóta a szerződés körülményeiről is?!

  26. Gyula szerint:

    pl! Tudtommal volt, mert a jenkikét elfogadták plekniből. Ezt nem a csepeli cég forgalmazta, ők csak kenték. Nem akarok bajt a nyakamba, így nem írok semmit a vállalkozóról, ő is jóhiszemű volt ebben a történetben, de egybites a csávó, mint a Kormánypárti, így elhitte a lehetetlent! 🤣👏👍 Mindemellett újra bepróbálkoztak ám vele. Ez egy ilyen ország.

  27. pl szerint:

    köszi az info-t 🙂

  28. Gyula szerint:

    Szal… Megint tiltva a linkelés, a sajtószabadság nevében…
    Keresőbe “Thermosield ÉMI”, ott a 2006-os okirat…
    De aki ezt egy kalap alá veszi a 10-12 cm-es Dryvittal, az egy hülye.

Itt lehet hozzászólni !