Karácsonyék elkaszálták, a kormány felkarolta a dél-pesti kerékpáros fejlesztést

Mandiner

A Fővárosi Önkormányzat döntése rendkívül hátrányosan érintette volna Csepel, Soroksár és Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosságát, hiszen egy életminőséget alapjaiban javító, a fenntartható közlekedés fejlesztését célzó beruházás úszott volna el, ha a kabinet nem dob mentőövet az egyébként kerületi polgármesterek által is támogatott projektnek.

Ez a fejlesztés már bőven közbeszerzési eljárási szakaszban lehetne, legalábbis bizonyos szakaszai” – reagált a Mandinernek Ughy Attila volt fideszes XVIII. kerületi polgármester arra a felvetésre, miszerint hol tartana ma annak a mintegy 23 kilométer hosszúságú, „Dél-pesti zöldfolyosó és kerékpárút” című projektnek a megvalósítása, amelyből még tavaly hátrált ki a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat. Annak ellenére, hogy Budapest első embere a választási kampányában előszeretettel hangoztatta, mi több, szorgalmazta további parkok, kerékpárutak létesítését.

Közismert: Budapest mint konzorciumvezető még 2016-ban nyert el vissza nem térítendő európai uniós (EU) forrást a dél-pesti kerékpárosbarát fejlesztésekre. Csakhogy – Ughy Attila elmondása szerint – a baloldali városvezető már tavaly március-április környékén, a veszélyhelyzet bevezetését követően jelezte, nem támogatja az egyik legnagyobb volumenű fővárosi park- és kerékpárút-létesítési kezdeményezést. A Fővárosi Közgyűlés fideszes tagja hozzátette: nem történt egyeztetés sem a jelenlegi, sem a volt polgármesterek, sem pedig a terv előkészítői között.

A Fővárosi Közgyűlés pro forma 2020. június 24-én fogadta el az elállási nyilatkozatot. A döntés rendkívül hátrányosan érintette volna Csepel, Soroksár és Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosságát, hiszen egy életminőséget alapjaiban javító, a fenntartható közlekedés fejlesztését célzó beruházás úszott volna el, ha a kormány nem dob mentőövet a jobboldali, baloldali és független polgármesterek által is támogatott projektnek.

Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért helyettes államtitkára tavasszal jelentette be, az EU-s források tervezése során sikerült a beruházás megvalósításához szükséges pénzt betervezni. Ez azt jelenti, hogy a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz forrásaiból 14 milliárd forintot szán a kormány egy olyan beruházásra, amely a Csepelt a XVIII. kerülettel összekötő kerékpárúton kívül futópályát, kültéri fitnesz-parkot, gyermekjátszóteret, valamint egy több mint tíz kilométer hosszú vonalas, azaz keskeny, de hosszú, zöld parkot hozna létre az évtizedek óta használaton kívüli „nagy Burma” iparvágány helyén. A projekt tartalmazza a régóta várt gyalogos-kerékpáros hidat Csepel és a Molnár-sziget között, így téve teljessé a közvetlen kapcsolatot Csepel és Soroksár között. Schneller tudatta azt is, a kormány az uniós programozás tervezésénél kiemelten figyelembe vette a kerületek álláspontját.

A fejlesztés felkarolásáról egyébiránt mind a három önkormányzat képviselő testülete is elfogadott egy szándéknyilatkozatot, jelezve a Fővárosi Önkormányzatnak: hiba volt visszalépni ettől a kezdeményezéstől, amelyhez mindösszesen 200 millió forintot kellett volna biztosítania Karácsony Gergelyéknek. Ughy Attila ennek kapcsán úgy vélte, a fideszes, független és baloldali vezetésű önkormányzatnak is elemi érdeke, hogy támogassa a projektet, hiszen

mind a három városrész tett már bele saját erőforrást a tervezésbe, illetve azok előkészítésébe.

A dél-pesti kerékpárút nyomvonaláról a jobboldali politikus egyébként azt mondta, a fejlesztés olyan irányban haladna, amelyen normál gépjárműforgalom csupán kis részben van.

„Az M5-ös autópályát egy olyan helyen szelné át egy szervízalagúton keresztül a kerékpárút-fejlesztés, amivel sokkal közelebb kerülne egymáshoz a soroksári és a XVIII. kerületi városközpont. Magyarán azok a kapcsolatok, amelyek megvoltak a sztráda megépítése előtt, ezek újra – még ha csak kerékpárút szinten – vissza tudnának épülni, kerülő nélkül lehetne a városrészek között közlekedni.”

– magyarázta a volt polgármester. Hozzáfűzte:

„Most, hogy mindenki arról beszél, mennyire környezetszennyezőek a dugókban várakozó autók, hány kilométert tesznek meg feleslegesen a gépjárművek, ez a projekt pont egy ilyen rövidítésre adott volna lehetőséget.”

Arra a kérdésre, amely szerint annak ellenére, hogy a Fővárosi Önkormányzat kiszállt a fejlesztésből, lehet-e Karácsony Gergelyéknek bármiféle ráhatása annak alakulásába, a fideszes képviselő úgy reagált: elég jelentős beleszólása van a fővárosnak, a közútkezelői engedélyeket ugyanis neki kell kiadnia. Elég csak a kereszteződések kialakítására gondolni.

Arra a felvetésre pedig, hogy fel lehet-e szólalni a projekt mellett, például a következő Fővárosi Közgyűlésen, Ughy Attila azt válaszolta:

Nem a józan ész fogja eldönteni Karácsony Gergely viszonyulását a projekthez, hanem az, hogy ebből a fejlesztésből a miniszterelnöki ambíciói számára milyen előnyöket tud felmutatni. Ha mint kormányfőjelölt neki ebből nincs szavazatmaximalizáló haszna, nem fog ezzel foglalkozni. Vagy ha ez a kérdéskör neki kellemetlen lesz, esetleg olyan színben tüntetheti fel őt, ami számára kellemetlen, akkor ezt agyon fogja hallgatni és nem is fogja napirendre engedni.”

Mint mondta, a Fővárosi Közgyűlés szervezési és működési szabályzata (szmsz) csupán nevében szervezési és működési szabályzat, gyakorlatilag egy diktatúrának a leírása, mivel ott csakis kizárólag az történik, amit a Karácsony Gergely akar. Nem kerülhet más a napirendre, nem lehet másról szót ejteni, tehát a közgyűlés nem egy szabad budapesti kérdésekről szóló vitafórum, hanem Karácsony Gergely egyszemélyes diktatúrája.

A világ számos pontján már bevett gyakorlatnak számító zöldfolyosó, úgynevezett lineáris park és az azt keresztező, 23 kilométer hosszúságú, összefüggő kerékpárút kialakítása minden bizonnyal 2024-re készülhet el.

Forrás: Mandiner

8 hozzászólás “Karácsonyék elkaszálták, a kormány felkarolta a dél-pesti kerékpáros fejlesztést” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Gondolom a lé kell, nem a kerékpárút? 😜

  2. Nondroid szerint:

    Attól, hogy a főváros nem, de a kormány megcsinálja, nem lesz értelme a projektnek.
    Ebből a pénzből, több, kisebb, sokkal fontosabb beavatkozást meg lehetne csinálni szerte a városban.

  3. bagoly szerint:

    Gary Ridgway !

    Te gyárilag vagy ilyen kötekedő hülye, vagy nagyon meg kell erőltetni magad ?

  4. concept szerint:

    És ebből mit fog kapni Csepel ha már valamiért ilyen fontos ez a gumicsont,a térkép szerint a kertvárosi utcákon (Táncsics/Vágóhíd/Katona J.?)fog vezetni-tehát valszeg csak felfestik a kerékpársávot az autóútra(mert nincs hely külön kerékpárutat építeni)-a dunaparton meg épp a Lénárd bizonyította be pár hónapja hogy jelenleg is végig lehet kerékpározni,tehát oda mit kell építeni,térkövezett kerékpárutat?
    És ha már az ennyire fontos térkövezett kerékpárút megépül a dunaparton mi haszna lesz ebből a kerületnek azon kívül hogy talán a Hollandin lévő cukrászdának és talán nyáron a strandnak napi pár tucat fővel nagyobb lesz a forgalma?

  5. pl szerint:

    Ez milyen útvonal? Hova vezet?
    Amolyan fideszes kerékpár út lesz, feltört aszfalttal, dudvával néhol (felfestve csak) kamionos hátszéllel?
    Csepelen mikor lehet kerékpározni? Mert hogy autózni már régóta nem lehet, de most már bicajozni sem. Drága polgármesterünk miért nem a Szentmiklósi úton, a Mária Királyné útján, vagy a Tihanyi utcában kerékpározik. Biztos ezer más példát is összehozhatnánk itt…
    Amúgy nem tudom merre bicajozott a polgi a dunaparton, de azt kijelentem, h aki a kerékpároknak felmurvázta az utat AZ EGY ÖKÖR VOLT!!!

  6. kormánypárti szerint:

    KariGeri azt tanácsolja, hogy gyalogoljál. Túracipőt fel! 🙂

  7. pl szerint:

    Az a baj, te eszetlen, h Csepelen gyalogolni sem lehet a járdákon! Gyalogolj pl a Szent Istvánon. Töredezett veszélyes járda, tele gyökér feltöréssel!
    Gyökér

  8. Gary Ridgway szerint:

    bagolykám!
    A MongolFidióta lelkivilágodba nem fér bele a gondolkodás, én elhiszem. 😜👏👍

Itt lehet hozzászólni !