Eljárást indítanak párttársai a korábbi csepeli-soroksári jobbikos képviselőjelölt ellen

Csepel.info, Mandiner

A Jobbik politikusai és támogatói között is felháborodást keltett Bereczki Miklós, a párt soroksári önkormányzati képviselője azzal, hogy részt vett a homoszexuális-LMBTQ propagandát óvodákba és iskolákba bevinni szándékozók tiltakozó felvonulásán.

Berecki ezzel szembe ment pártjának politikájával, amely ellenzékiként is támogatta a pedofília elleni törvényt. Az alábbiakban a Mandiner cikke olvasható az eljárásról, ami az Index néhány órával később megjelent cikke szerint mégsem indul el. Hiába no, nem csak a világ változik, a Jobbik is. Fél nap alatt.

Támogatói is kiakadtak

Etikai vizsgálat indul a Jobbikban a Pride-on vonuló politikusuk, Bereczki Miklós ellen – tudtuk meg több jobbikos politikustól. Korábban megírtuk, bár Jakab Péter, a Jobbik elnöke nem vett részt a homoszexuálisok és számtalan egyéb szexuális kisebbségi csoport éves szivárványos felvonulásán a hétvégén, a párt legalább egy politikussal biztosan képviseltette magát a rendezvényen.

A Jobbik soroksári alapszervezetének elnöke, Bereczki Miklós ugyanis nem csak megjelent a Pride-on, de közös molinót tartva együtt vonult a DK-s Niedermüller Péterrel, és az egykori momentumos főpolgármester-jelölt-jelölt Kerpel-Fronius Gáborral. Bereczki ezt követően a Facebookon közzétett bejegyzésében részletesen is kifejtette az új élménnyel kapcsolatos érzéseit.

 Az egykor Gyurcsány Ferenc ellen létrejött párt politikusa tehát remekül érezte magát, miközben a szivárványos rendezvényen együtt vonult „neves politikus társaival” (sic!), például a gyurcsányista Niedermüllerrel és Kerpel-Froniussal, elismerve, 15 éve ez még elképzelhetetlen volt. Helyszíni riportunkban Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa is örömmel konstatálta, hogy „jobbikosok is vannak a tömegeben”.

Eközben a Jobbik elnöke, Jakab Péter hol konzervatív álláspontot elfoglalva azt hangsúlyozza a Telexnek adott interjúban, hogy

„soha nem fog küzdeni azért, hogy egy gyereknek három apja legyen”,

hol pedig úgy nyilatkozik az ugyancsak liberális Politico-nak, hogy

„a homoszexualitást el kell fogadni és tolerálni kell”.

A Jobbik pedig megszavazta homoszexualitás gyerekek körében történő népszerűsítését tiltó gyermekvédelmi törvényt, amelyet az Európai Unió vezetői, és a Jobbik koalíciós partnerei egyaránt szégyenletesnek és homofóbnak bélyegeznek.

Ezek  alapján talán nem egyértelmű, mit is képvisel a témában a Jobbik, de az kiderült, hogy vannak még a Jobbikban olyanok, akik szerint a párt értékrendjével, sőt az alapszabályukkal is összeegyeztethetetlen a Pride-on való részvétel. Olyannyira, hogy etikai eljárást kezdeményeztek a Niedermüllerrel együtt vonuló Bereczki Miklós ellen.

Bereczki Miklós Baranyi Krisztinával, a IX. kerület polgármesterével

Etikai eljárás indul Bereczki ellen

Az etikai procedúrát Szabó Balázs, a Jobbik újpesti önkormányzati képviselője kezdeményezte Bereczki ellen. Indoklása szerint Bereczki vétett az alapszabály ellen, amely úgy fogalmaz: „Fegyelmi vétségnek minősül különösen, ha a tag a) más politikai szervezetek vagy politikai ellenfelek gyűlésein, avagy egyéb helyen és módon, nyilvánosan a párt elfogadott politikájával szemben foglal állást, illetőleg ekként folytat közéleti tevékenységet; továbbá f) bármely módon olyan magatartást tanúsít, vagy olyan cselekményt követ el, amely a Jobbik hátrányos megítélésére, avagy a Jobbikba vetett bizalom megingatására alkalmas.”

Szabó Balázs megkeresésünkre elmondta, Bereczki Miklós részvétele a Budapest Prideon még magánszemélyként is összeegyeztethetetlen nem csupán a Jobbik szellemiségével, de jelenkori világnézetével is. Ráadásul

szerinte Bereczki politikusi minőségében vett részt a Prideon, és úgy véli, kérdés, hogy mindezt kinek a megbízásából, kérésére és/vagy érdekében tette.

Szabó szerint a Pride egy nemzetközi ügynökhálózat által támogatott szélsőséges rendezvény, amely Magyarország szuverenitását, alkotmányos- és legfőképpen társadalmi rendjét a kezdetek óta szándékozik aláásni, szellemisége nemzetellenes, keresztényellenes és családellenes.

Szerinte az LMBTQ-rendezvényt mind a magyar társadalom, mind a Jobbik tagságának és – legfőképpen vidéki – szavazóinak elsöprő többsége elutasítja, ezért Bereczki részvételével  egyértelműen szembehelyezkedik a Jobbik Elvi Nyilatkozatával is, ami kimondja: „Jobbközép néppárt vagyunk, mert mindig Magyarország és a magyar emberek érdekeit tartjuk szem előtt, és nem egy politikai csoport érdekeit vagy ideológiáját. Elutasítjuk viszont a keresztény tanítással és erkölccsel ellentétes gyűlöletkeltést és a szélsőséges politikai eszméket.”

vasarnap.hu kérdésére Staudt Gábor, a Jobbik etikai testületének vezetője elomndta, hogy a bizottság minden beérkező panasszal kapcsolatban lefolytatja a vizsgálatot, így Bereczki Miklós esete sem képez kivételt. Staudt hozzátette, amennyiben a fegyelmi vétség gyanúja beigazolódik, úgy Bereczkit az alapszabályban foglaltak szerint szankcionálni fogják.

Forrás: Mandiner

Az Index cikke arról, hogy mégsem indítanak eljárást a politikus ellen, itt olvasható.

7 hozzászólás “Eljárást indítanak párttársai a korábbi csepeli-soroksári jobbikos képviselőjelölt ellen” bejegyzésre

  1. Kisnyugdijas szerint:

    Sebaj, hamarosan elkészül a One Page rendszerű weboldal család, amely jónéhány nyelven bemutatja, hogy mennyire elkorcsosult a fidesz.

  2. pl szerint:

    “Egy volt fideszes polgármester nem volt hajlandó a mutyikra, most utána nyomoznak” HIRKLIKK

  3. Lajos szerint:

    Hoppá! Orbán rachel céget alapitott Odu Store kft és ugyanoda jegyezték be, ami tiborczé, azaz pasaréti út 122-124

    Hát, ez sem a csepeli melos helye.

  4. Lajos szerint:

    Ez a csepel info állandóan csak hazudik.

    kedd délután a Jobbik közleményben cáfolta, hogy eljárást indítottak volna Bereczki ellen. Azt írják:

    Nem indít etikai vizsgálatot a Jobbik Bereczki Miklós ellen.

  5. Gratulálok szerint:

    Mi a bajotok Bereczkivel? Hogy szolidáris az esőcsatornán lecsúszó homoszexuálisokkal?

  6. Nagyapó szerint:

    A Jobbik vezetői forognak, mint a napraforgó, keresik Gyurcsány kegyeit, hátha kapnak egy befutó helyet. A moslékkoalíció többi tagja meg tapsol nekik, az egyenes gerincű jobbikosok pedig elhagyják a pártot.
    Gratulálok! Kik azok a “esőcsatornán lecsúszó homoszexuálisok”? Viszont az “esőcsatornán lecsúszó homoszexuálisok” kiléptek pártjukból és Bereczki?😀
    Azt hiszi, hogy a családos soroksáriak inkább szavaznak a buzikra?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Gratulálok szerint:

    Nagyapó, az egyenes gerincű fideszesek már rég elhagyták a pártot!

Itt lehet hozzászólni !