Orbán Viktor: Magyarországon lesz először harmadik oltás

MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar kormány elsőként teszi lehetővé a harmadik oltás felvételét – jelentette be Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádiónak adott interjújában. A lehetőség augusztus elsejétől nyílik meg az emberek számára. Azt is elmondta, hogy időpontot kell majd kérni, de oltási rend már nem lesz. A miniszterelnök beszámolója szerint a kormány döntött arról is, hogy az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz az oltás.

Lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét, de azt javasoljuk, a beadatásig teljen el a második vakcina felvételétől számított négy hónap – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

 

A miniszterelnök szerint a harmadik oltás szükségességéről megoszlanak a vélemények, ma hajnalban még a WHO is egy bizonytalanságot sugalmazó közleményt adott ki erről. Olyan vélemény viszont nincs, amely szerint árt a harmadik oltás felvétele. – A magyar kormány úgy gondolja, nem kell félni tőle, az emberek biztonságérzetét növeli, vagyis miért zárnánk el az emberektől ezt a lehetőséget – fogalmazott.

Orbán Viktor kiemelte: bőségesen van elég vakcina az országban. – Időpontot kell kérni, de oltási rend már nem lesz – fogalmazott a kormányfő. Rögzítette: az orvosok döntenek, ezt a felelősséget nem tudja átvállalni a kormány. Augusztus elsejétől van erre lehetőség, és azt is az orvos dönti el, hogy milyen oltást érdemes beadni harmadikként.

– Az általános átoltottsági helyzet szerint Magyarország még mindig az egyik legbiztonságosabb ország Európában – jelentette ki Orbán Viktor. – Az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz az oltás – tette hozzá. Mint mondta, nem hívei a kényszerítésnek, de ezt a döntést meg kellett hozniuk, tehát az egészségügyben csak az dolgozhat, aki beoltatja magát covid ellen.

Orbán Viktor továbbá kiemelte, hogy a 65 év felettiek körében 85 százalékos az átoltottság, tehát van 15 százaléknyi idős ember, aki még nem védett, így ők veszélyben vannak, mivel a delta variáns agresszív, durva, és megtalálja azt a személyt, aki nincs beoltva. Tehát az, aki nem vette fel az oltást, nagyobb veszélyben van, mint a járvány alatt bármikor – mutatott rá. A kormány ezért úgy döntött – folytatta -, hogy személyesen fel kell keresni ezeket az embereket, szeretnének adni egy esélyt, hogy ne kockáztassák az életüket.

Arról is szólt, hogy a 16-18 éveseknek a 45 a százalékát oltották már be, a 12-15 év közöttieket is oltani kezdték, sőt az a terv, hogy az iskolakezdés előtti első két napon minden 12 éven felüli gyerek megkaphatja az oltást az iskolákban, amennyiben a szülei ezt megengedik.

– A beutazások korlátozását illetően egyelőre nem hoztunk intézkedést – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, azt javasolják; azok a magyarok menjenek külföldre, akik mindkét oltást megkapták. – Most is van három olyan kategória, ahol van szerepe a védettségi igazolványnak: sportrendezvények, zenés, táncos rendezvények és fesztiválok – sorolta Orbán Viktor. Szerinte nem lehet elkerülni a következő hullámot, amennyiben az megérkezik Európába, az csak a kérdés, hogy hány oltatlant fog találni a negyedik hullám.

– Minden olyan vélemény, amely bizonytalanságot kelt egy válságban, az ártalmas. A válságból úgy lehet kijutni, hogyha egymást támogatva, a célt előzetesen megnevezve cselekszünk – fejtette ki Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi napokban újra politikai támadások érték a kínai vakcinát.

– Az igazi baj az, amikor a politikusok, akik a közbeszédet alakítják, virológusnak, járványügyi szakembernek képzelik magukat – húzta alá a miniszterelnök. Szavai szerint az ilyen helyzetekben a politikai érdek kerül előtérbe. – Nem a szög lóg ki, hanem a lóláb, sőt egy egész ló – magyarázta a tegnap a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott brüsszeli levélről a miniszterelnök.

– Szégyenletesnek tartom a bizottság álláspontját – jelentette ki Orbán, aki szerint teljesen egyértelmű, hogy ennek a „kérésnek” az a célja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük a gyermekek közé. Leszögezte: a gyermekek nevelése a szülő feladata, az iskolában természetesen lehet szexuális felvilágosítás, ezeket pedig olyan emberek tarthatják, akiket az iskolaigazgató és a pedagógus alkalmasnak tart, és a szülő is beleegyezik.

– Nem is tudjuk igazán, mekkora lobbitevékenység zajlik hazánk ellen – fejtegette interjújában Orbán Viktor. – A magyarok számára most kinyílik egy ablak, ahonnan rálátnak Európára – folytatta. A kormányfő azt mondta, gyűjti az információkat arról, hogy mi történik Nyugat-Európában, mi folyik a német és a holland iskolákban szexuális felvilágosítás címén, ő maga is meglepődött, ezeket tapasztalva.

A vita nyelvezete és kerete jogi természetű, a lényege pedig politikai, Brüsszel ránk akarja kényszeríteni az akaratát – jelentette ki a miniszterelnök. – Itt a gyerekeink szabadságáról van szó – tette hozzá.

– Nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszáljanak az iskoláinkban – mondta Orbán Viktor. – Amelyik szülő azt akarja, hogy szivárványos aktivisták világosítsák fel a gyermekét, az majd megszervezi – rögzítette a politikus, aki szerint a könyvesboltokban is meg kell jelölni azokat a kiadványokat, amelyek szexuális propagandát tartalmaznak.

– Nemváltó műtéteket végrehajtanak Nyugat-Európában úgy, hogy ezzel a gyerek szülei nem értenek egyet, Magyarországon ilyen jogi környezet, amiben ez lehetséges, nem állhat elő – zárta a beszélgetést a kormányfő.

 

Magyarnemzet.hu

19 hozzászólás “Orbán Viktor: Magyarországon lesz először harmadik oltás” bejegyzésre

  1. csepelikerdezo szerint:

    Hazudni, hazudni, hazudni – mondta Putyin….
    Már több országban adnak harmadik oltást.
    Csak azok kapnak elsőként a világon harmadik oltást, akik a Kossuth rádiót nem tudják áthangolni….

  2. Roller szerint:

    Beadni a kísérleti génvakcinát, aztán majd hullik a nèp.

  3. pl szerint:

    “Hazudni, hazudni, hazudni”
    EZ AZ IGAZI MESTERTERV… Igaz kedves fijjug?

  4. Nagyapó szerint:

    A koalíció kórusa újból beindult. “Már több országban adnak harmadik oltást.”, írja meg melyik több ország!!
    “Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója csütörtökön azt nyilatkozta: az embereknek valószínűleg szükségük lesz egy újabb oltásra, az előző kettő beadását követő 12 hónapon belül” Ő nem tudja biztosan, de húgyos Feri követői már tudják!😀 😀
    A kormány megteremtette a 3. oltás lehetőségét, mert vakcina van, a többi az emberek és a háziorvosok dolga.
    A buzi, pedofil agitátorok pedig menjenek a gyerekeket “érzékenyíteni”, ugye moslékkoalíció! Bocs, a Jobbik kivétel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. pl szerint:

    Orbán megengedi… Hol vannak a hozzáértők? Miért nem ők engedik? Ez valami dicsőség? Nem inkább szégyen?
    Mi az indikációja, a harmadik oltásnak?
    Csak úgy?
    Vagy a kínai szar volt? (jó sokba került, és már az is nyilvánvaló hazugság, h megfelelő volt!
    Nem kéne elkezdeni antigén teszteket, vagy csak terheljük a szervezetet, ha van rá szükség, ha nincs?(!) Nyilván ezt kell csinálni, hisz ha elvégeznék előtte a teszteket, feketén fehéren kiderülne a kínai mutyi…
    felhő… #buzi #demens #salabakter #nagyapó #noé
    SZÉGYELD MAGAD!

  6. pl szerint:

    OgV mai aranyköpése:
    Veszélyes, ha politikusok nyilatkoznak egészségügyi kérdésekben… 🙂
    LOL

  7. pl szerint:

    A sinofarm sokkal rosszabb lehet…
    Nekem a novemberi könnyen, szinte észerevétlenül megúszott fertőzésem után
    Január közepén 38% volt a COI-m.
    A kétforintos kérdés, ha márciusban ill. áprilisban beoltottak akkor minek köszönhetem az antitesteket? Az oltásnak, v az átesett fertőzésnek?
    Szerintem az idősek teszteléséből már nem lehet a kínai hatásosságára következtetni, hiszen akinek vannak is antigénjei, nem tudni mitől!!!

  8. Spacejam szerint:

    Globális mutyi😀

  9. Nagyapó szerint:

    A kormány a Operatív törzs szakértőinek javaslatáról dönt, amit Orbán miniszterelnök közvetít. Evvel ellentétes a Kóródi-féle hazugságáradat, amit a moslékkoalíció terjeszt, akiknek szaktudása addig terjed, hogy szar, meg fos, de a proli ezt érti!!😀😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Klarissa szerint:

    A kormány bebizonyitotta a lehallgatási ügyével, hogy teljesen alkalmatlan egy ország irányitására. Nagyon nagyon sokan vannak, akik leszavazzák ezt a korrupt rablóbandát…és utána jön az elszámoltatás.

  11. Jééé szerint:

    Ez az O1G lehallgató kémprogram. Minden fideszes egy igazi kamugép.

  12. robi szerint:

    Az öreg már megint kiröhögteti magát.
    Majd ép az ő orrára kötik, hogy van -e a hírnek valóságalapja?

  13. LOLA szerint:

    Hazudik!

  14. Csisztu szerint:

    DIREKT36

    Keress rá és megtudod miként hazudik a Nemzeti Szint megcsufoló kormányzat.

  15. kormánypárti szerint:

    A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség eljárása úgyis meg fogja állapítani, hogy nem valósult meg a jogosulatlan titkos információgyűjtés bűncselekménye. Én emiatt nem aggódom. Ha esetleg mégis megfigyeltek magyar újságírókat, üzletembereket, akkor annak hátterében leginkább külföldi hírszerző tevékenység állhat.

  16. Luximix szerint:

    A kormány dávidos barátai, mert a kormány hallgatott le mindenkit. Ez azért is volt, mert érzi, hogy jövőre úgy fog bukni, mint a mostani népszavazása.

Itt lehet hozzászólni !