Bajnokot avattak a Laurencz László Sportcsarnokban

csepel.hu

Már az NBII déli csoportjának bajnokaként lépett pályára utolsó mérkőzésén a Csepel DSE női felnőtt kézilabda-csapata szombaton, s bár vereséget szenvedett, örömteli hangulatban telt a meccset követő ünneplés. A Laurencz László Sportcsarnokban telt ház előtt játszottak a lányok.


Ezt követően vették át az aranyérmet Borbély Lénárd polgármestertől, Csőregi Lászlótól, a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség versenyigazgatójától, valamint Békásiné Nagy Ilonától és Megyeriné Pacsai Mártától, olimpiai és világbajnoki bronzérmesektől, a Csepel SC legendás kézilabdázóitól. Az eseményen jelen volt Laurencz László, a női kézilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya, a Csepel DSE szakmai tanácsadója.
A szurkolók azzal kezdték az ünneplést, hogy a mérkőzés előtt fáklyákkal, énekléssel felvonultak a Béke téri stadiontól a kézilabda-csarnokig. Ez a lelkes gárda arról is híres, hogy az idegenbeli mérkőzésekre is gyakran elkísérte a csapatot. A Dabas legyőzése nem tűnt megoldhatatlan feladatnak, de a lányok ezúttal túl sokszor hibáztak. Látszott, hogy nagyon akarnak győzni hazai pályán népes szurkolótáboruk előtt, de ez most nem sikerült, 30:26-ra kikaptak. Érdemes azonban arra gondolni, hogy az egész szezonban jól vették az akadályokat, és fölényesen lettek bajnokok.
Alighogy lefújták a mérkőzést, kezdődött az ünneplés. Pártos Orsolya csapatkapitány megköszönte a szurkolók, az egyesület stábja és mindenki támogatását, akik részesei a sikernek.
Borbély Lénárd gratulált a csapatnak és az egyesület vezetőinek a bajnoki cím megszerzéséhez. Elmondta, hogy jó érzéssel töltötte el az a felfokozott jó hangulat, amely a mérkőzést kísérte. A sport Csepel szempontjából kitörési pontot jelent. A csepeli kézilabda az egyik elsődleges kitörési lehetőség. Tizenegy évvel ezelőtt, amikor a Csepel DSE megalakult, még nem gondolták, hogy eljön a mostani pillanat, a bajnokavatás. A jövőben a csepeli önkormányzat a lehetőségei szerint és kapcsolatrendszerén keresztül támogatja az egyesületet.
Laurencz László röviden arról beszélt, hogy a versenysport mekkora örömet szerez, és ezért érdemes edzeni, küzdeni.
Kalmár Zsolt, a Csepel DSE elnöke köszönetet mondott a csepeli önkormányzatnak és az Alpiq Csepel Kft.-nek a támogatásáért, valamint az egész stábnak a munkájáért. Említésre méltó, hogy a bajnokcsapat tagjainak túlnyomó többsége saját nevelésű játékos. Fontos állomás a bajnokavatás, de nem végállomás. Jó dolog, hogy egy korszerű létesítményben tarthatják az edzéseket és a mérkőzéseket, az eredmények fényében pedig folytatják a szakmai munkát.

Békásiné Nagy Ilona és Megyeriné Pacsai Márta szerint még sokra viheti ez a csapat. A két legenda nagy népszerűségnek örvendett a lányokkal folytatott kötetlen beszélgetéseken.

A bajnokcsapatra osztályozó mérkőzés vár, hogy feljussanak az NBI/B-be, amelyet várhatóan június 20-án rendeznek, de egyelőre sem az ellenfél, sem a helyszín nem ismert.

A Csepel DSE női felnőtt bajnokcsapatának tagjai: Bálint Renáta, Balogh Viktória, Balogh Vivien, Csiki Janka, Farkas Flóra, Forgács Klaudia, Friedman Luca, Huszár Dóra, Imrei Nóra, Kaffka Eszter, Kajdácsi Kata, Kajdácsi Kinga, Kalmár Dóra, Kanyik Boróka, Kerner Tünde, Klacsák Zsófia, Lipovics Gabriella, Markos Réka, Molnár-Gábor Dalma, Pártos Orsolya, Pereznyák Anna, Potondi Diána, Purthál Jázmin, Sebők Barbara, Szabó Réka, Szalai Kyra, Varjú Liliána, Vukmann Viktória. Vezetőedző: Varga Márta, kapusedző: Kovácsné Balogh Judit, csapatorvos: dr. Tábori Lilla, gyógytornász: Jakab Dorottya, masszőr: Kuncz Gábor.

Cs. A.

csepel.hu

Egy hozzászólás “Bajnokot avattak a Laurencz László Sportcsarnokban” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    Szégyen és gyalázat egészséges és győztes sportolókat egy béna csoportkép kedvéért térdre kényszeríteni, mert az üzenete megalkuvásról és kényszeres megfelelésről szól!…- ami pont ellentétes egy lelkes sportoló hitvallásával és vállalásaival!
    …bármit is sulykolnak mostanság a cion-liberális halvállú, testnevelésből felmentett nemzetrontók!
    Szánalom.

Itt lehet hozzászólni !