Baloldali közvéleménykutató: vezet a Fidesz

888, ATV, Csepel.info

A jelek szerint a Fideszre nyit az ország. Komoly törésvonalak alakultak ki a városi és vidéki szavazók preferenciái között, de nagyon máshogy szavaznak az idősek és a fiatalok is – olvasható a Medián legfrissebb közvélemény-kutatásában.

A tapasztalat szerint akkor van esély leginkább a kormányváltásra, ha egy évvel a választás előtt jelentős az ellenzéki fölény a közvélemény-kutatásokban.  A választás közeledtével a bizonytalanok száma jellemzően csökkenni szokott, és az aktuális kormánypárt szinte mindig növeli a biztos szavazói számát. Így a jelenlegi közvélemény-kutatási adatok nem éppen az ellenzék számára kedveznek. 

A kormánypárt esélyeinek javulásához nagyban hozzájárulhatott a kormányzati járványkezelés pozitívan alakuló megítélése”

– olvasható a felmérés eredményei között.

A kutatás kitért arra is, hogy a korábbiaknál is élesebbek az egyes társadalmi csoportok szavazási szándékaiban mutatkozó különbségek.

Ezek közül az egyik nagy szakadék a vidék és a város szavazási preferenciái között van:

a falvakban kétszer annyian voksolnának a Fidesz–KDNP-re, mint a közös ellenzéki listára, míg a megyeszékhelyeken és különösen Budapesten nagyon jelentős többségben vannak a kormányváltást akarók.

A Fidesz-KDNP népszerűség-növekedését korábban már a Nézőpont Intézet is kihozta. A Medián eredményei szerint, ha vasárnap tartanák a választásokat, 40 százalékkal Fidesz nyerne (februárban 39, áprilisban 40 százalék) és az ellenzéki lista lenne a második. Itt februárhoz képest erősödést mértek: februárban 30 százalék voksolt volna a hatpárti összefogásra, áprilisban meg már 36. A Kétfarkú Kutyák februárban 7, legutóbb 4 százalékon álltak, a Mi Hazánk pedig korábban 3, áprilisban viszont már csak 2 százalékot kaptak a kutatás szerint.

A reprezentatív közvélemény-kutatás eredményei szerint, a Gyurcsány- és Medgyessy kormányok intézkedéseit kevésbé megtapasztaló, vagy arra nem is emlékező 30 év alattiak körében nagy többségben vannak az ellenzék szimpatizánsai, míg később kiegyenlítődik a verseny. A 40 fölöttieknél pedig már a kormánypártiak vannak jóval többen.

Azt szintén mérte a Medián, hogyha mégse lenne közös lista, hogy alakulna a sorrend: az áprilisi adatok szerint a Fidesz vezet 35 százalékkal, őket követi a Jobbik 11, majd a Momentum 8 és a DK 7 százalékkal.

Forrás: 888, ATV

9 hozzászólás “Baloldali közvéleménykutató: vezet a Fidesz” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Maradtok, osztozkodhattok tovább, ez a lényeg, nem?

  2. Dede szerint:

    Az hát. Csak mit írjon szegény hülye, ha az önkormányzat fizeti…

  3. Dede szerint:

    Bocs, ollózzon össze…

  4. kormánypárti szerint:

    Az ellenzéki nagykutyák nem mernek kockáztatni, mindegyik olyan körzetben akar indulni, amit akkor is megnyernének, ha egy gémkapcsot indítanának el a kormánypárti jelölttel szemben.
    https://www.facebook.com/SetaloBudapest/videos/kamp%C3%A1ny-standup-bodrog-zolt%C3%A1nnal-a-lehel-t%C3%A9ren-/2390165444581270/

  5. Gary Ridgway szerint:

    Még mindig nem olvasom, hogy a Fideszben több PÁRTTAG sem támogatja az önkormányzati lakások elherdálását! Tehát Lénárd támogatja? 😁👏👍✌

  6. Zsivány szerint:

    A bérlakásállomány egy nyűg, amit a legjobb dolog felszámolni. A szoc. bérlakások tele vannak a purgyékat futószalagon gyártó segélyesek tömegével, akik megkeserítik a szomszédaik életét és semmi szüksége rájuk a társadalomnak. Lehet menni a híd alá!

  7. kormánypárti szerint:

    Segítek:
    https://szabad.ahang.hu/petitions/azonnal-vonjak-vissza-a-lakastorveny-modositasara-vonatkozo-torvenyjavaslatot

    “Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni. Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek.”
    😀

  8. Dede szerint:

    Igen jól írod kormánypárti…
    Pont így ormányoznak a keresztények!
    Lenyomunk mindent a nép torkán, aztán ha beledoglik így járt.
    Több jut a te fajtádnak.

    És még röhögsz is rajta.
    Köpj föl és állj alá…
    Szarházi…

  9. Nagyapó szerint:

    Egy újabb moslékkoalíciós. Nem ért semmit, de hazudik, rágalmaz!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !