Borbély Lénárd: pitiáner politikai támadásokkal terhelik az önkormányzatot

Csepel.hu

Miközben azon dolgozunk a kollégáimmal megfeszítve, hogy a lakosság részére megszervezzük az oltási időpontokat, addig jellemző módon a Demokratikus Koalíció csepeli alakulata, vezetőjükkel az élen, azzal van elfoglalva, hogy milyen pitiáner politikai támadásokkal tudja megtámadni és leterhelni az Önkormányzatot – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Hozzátette: az elmúlt napok legfontosabb akciói azok voltak részükről, hogy megtudják, a Polgármesteri Hivatal 7 gépjárműve az elmúlt egy évben összesen 80.930 km-t futott.

 

„A másik pedig, hogy azt vonják kétségbe, hogy milyen alapon szervezzük az oltásokat. A válasz erre is egyszerű. Kollégáimmal együtt, titoktartási nyilatkozatot téve, a Kormányhivatal által a háziorvosokon keresztül megküldött telefonszámokat hívjuk fel és egyeztetünk. Ezzel pedig óriási terhet veszünk le az orvosainkról, hiszen nem kell az adminisztráció ezen részével foglalkozniuk, csak az oltással. Valószínűleg a csepeli DK ennek a munkának a mennyiségét el sem tudja képzelni, de annyit segítek, hogy az egész Húsvét alatt is ezen dolgozott mindenki.”

Elmondta, különösen visszatetsző ez akkor, amikor nem csak a Hivatal, de a teljes Önkormányzat, annak intézményei, az önkormányzati cégek, és leginkább természetesen az egészségügyi dolgozók azon fáradoznak, hogy Csepelen mindenki be legyen oltva.

„Nem várom, hogy a DK csepeli szervezete segítő kezet nyújtson, de azt igen, hogy a politikai támadásaikat tegyék félre mindaddig, ameddig a vírus ellen, és az emberi életek megóvásáért küzdünk.”

 

Csepel.hu

14 hozzászólás “Borbély Lénárd: pitiáner politikai támadásokkal terhelik az önkormányzatot” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Örülök, hogy Csepelnek ilyen jó önkormányzata, polgármestere, munkatársai vannak. Isten áldja további fáradozásukat, és adjon az embereknek józanságot, hogy ne utasítsák el az oltást.

  2. Tóth Ervin szerint:

    Nem vagyok egyik pártnak sem a híve, de valóban elítélem azt, hogy a pártok egymás között háborúskodnak ebben a helyzetben. A vírus megszüntetése ügyében még az ördöggel is cimborálni kellene, hogy minél előbb helyre állhasson a rend, és nyugodt körülmények között újult erővel téphessék egymás haját.

  3. Várkonyi András szerint:

    Képviselőként lehetőségeimhez mérten igyekszem feladataimat ellátni. Én is tettem fel kérdéseket, melyeket fogadó napomon kaptam, éppen abból a célból, hogy azokat továbbítsam az illetékes kerületi vezetőkhöz. Polgármester úrnál sem állt le a kerületi munka, hiába tombol a vírus! Dolgozunk, ahogy tudunk. Most így: feltesszük a csepeliek kérdéseit, mert ahol van élet, ott vannak gondok is!
    Nevezhetjük pitiánernek a csepeliek gondjait is, ha a politika ezt kívánja, de az is lehet, hogy éppen ez a pitiánerség.

  4. Ábel Attila szerint:

    Kedves András, Kedves Olvasók!

    A csepeli egészségügyi rendszer a normális, megszokott terhelés többszörösével próbálja ellátni a feladatát. Hétköznapokon, hétvégéken, ünnepnapokon is dolgoznak az emberek. Köszönet érte mindannyiuknak!

    Ezt annak köszönhetjük – mert ezt most mégis meg kell köszönni -, mert a magyar kormány az Európai Unió legnagyobbb szabású oltási programját hajtja végre a magyar emberek életének megmentése érdekében. Ilyen nagy, a különböző vakcinák meg a bizonytalan érkezésük miatt ennyire komplikált oltási kampány soha nem volt még ebben az országban.

    Ezért az önkormányzatból minden segítséget megadunk a csepeli egészségügy dolgozóinak, amit csak tudunk. Mi alpolgármesterek és a polgármester úr is besegít a szervezésben. A Polgármesteri Hivatal munkatársainak a munkaidő nagyobb részét ez a segítség teszi ki ezekben a hetekben. Mindezt úgy, hogy a járvány miatt itt is kevesebben vagyunk, mint egyébként. De hadd tegyem hozzá: a Csepeli Városgazdánál volt olyan hét, amikor több mint hatvan ember hiányzott azért, mert vagy beteg volt, vagy karanténban kellett lennie, vagy a gyermekével, hiszen se iskola se óvoda nem működik a veszélyhelyzet egyes szakaszaiban.

    Ilyen körülmények között jönnek a panaszok azért, ha valami nem pont úgy működik mint ahogy máskor – például a zöldhulladék elvitele, a szakrendelések rendje – vagy jönnek a sajtókérdések, ellenzéki pártok piti kötözködése.

    Úgy gondolom, hogy most még az ellenzéki politikusoknak is kellene, hogy annyi belátásuk legyen, hogy legalább nem akadályozzák az életmentést kötözködéssel és vakcinaellenes kampánnyal.

    Köszönöm!

  5. Várkonyi András szerint:

    Kedves Alpolgármester Úr, ill. Attila !
    Ahogy írtam, az élet ( jó esetben ) nem áll meg, így a gondok is jelen vannak.
    Mint önkormányzati képviselő, igyekszem a választók elvárásainak megfelelni, s az adott körülmények mellett képviselői feladatomat ellátni. Ezért nem “szüneltetetem” fogadónapjaimat sem, melyeken számos kérdéssel és kéréssel fordulnak hozzám a csepeliek. Úgy gondolom, hogy a közügyek léteznek a járványhelyzet idején is, és a kérések, kérdések továbbításával nem akadályozzuk önkormányzatunk vezetőinek munkáját. Bocsánat, de ezt nem tudtam, hogy az életmentés is feladatok lett! De őszintén remélem, ennyire nem rossz a helyzet, a TIESZ szakdolgozói szerencsére helytállnak, becsületesen, erejükön felül végzik munkájukat !
    Itt is hangsúlyozom: A DK nem/sem folytat vakcinaellenes kampányt, mindenkit arra biztat, hogy ha még nem tette, regisztráljon, oltassa be magát !
    A képviselői munka pedig nem kötözködés, sőt, itt én is felajánlom, ha bármiben tudok segíteni a járvánnyal kapcsolatban, állok Önkormányzatunk rendelkezésére.

  6. A FELCSÚTI POKOLFAJZAT a GYEREKEINK ÉLETÉVEL JÁTSZIK!!!

    AZ, HOGY ORBÁN VIKTOR, alias GYŐRI GÁBOR CION-BOLSEVIK ÜGYNÖK NEM a MAGYAR EMBEREKET SZOLGÁLJA és, HOGY NEM MAGYARORSZÁG ÉRDEKEIT VÉDI az MÁRA MÁR VÉRESEN KOMOLLYÁ VÁLT!!!

    Én is azon gondolkodtam, hogy mi volna a módja annak, hogy a gyerekemet itthon tartsam… – ha erre van lehetőség, én élnék vele.
    Barátnőm 2 nagyobb fővárosi kórházban is radiológus főorvos, ő azt mondja, hogy tele van a kórház fiatalokkal, de ami még döbbenetesebb, azokkal, akik az első oltáson túl is vannak.
    És még mondott olyanokat, ami miatt én nem engedném szívesen iskolába, tömegbe, de még csak tömegközlekedési eszközre sem!!!

    A korlátozások feloldásának jelenleg egészségügyi, járványügyi alapon nyugvó szakmai indoka nincs – írta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

    “A nyitás megkezdését korainak tartjuk. Változatlanul nem a jelenlegi oltottsági szintet, hanem a járványadatok javulását és az ellátórendszer terhelésének csökkenését tekintjük a nyitás feltételének” – közölték.

    Kedden csúcsot döntött a koronavírusban elhunytak száma, a lélegeztető gépen lévők száma magas szinten stagnál, egyre több a kórházakban a beteg. Jelenlegi ismeretek szerint a járvány harmadik hullámának jó esetben a platóját értük el.
    A koronavírus elleni oltás csak a második oltást követő 7. nap után nyújt járványügyi szempontból is megnyugtató, bizonyítottan magas szintű védettséget.
    Ennél korábban csak részleges védettség áll fenn, ami lehetővé teszi a fertőzés terjedését és hamis biztonságérzetet nyújt – írták.
    A MOK elnöksége a boltok hosszabb nyitva tartását és ezzel a vásárlók időben, térben jobb elosztását jó iránynak tartja, az egyéb szolgáltatások és főként az oktatási intézmények nyitását azonban határozottan korainak ítéli.
    “Kérjük a lakosságot, hogy – függetlenül attól, hogy számos szolgáltatás újra elérhető – ne változtassanak eddigi szokásaikon, továbbra is a lehető legszükségesebb esetben menjenek csak boltba, publikus helyekre, tartsák a távolságot, hordják a maszkot és ne látogassák ismerőseiket, rokonaikat.
    Fokozottan tartsa be mindenki a járványügyi előírásokat, mert a súlyos áldozatokat követelő harmadik hullámon még egyáltalán nem vagyunk túl!” – áll a MOK elnökségének közleményében.

    „Amint azt bizonyára tudják, a kormány 19-vel újra kívánja nyitni az összes iskolát. Ahogy Önök, úgy mi is le vagyunk döbbenve. A hangoztatott pedagógus oltások senkit se fognak teljesen megvédeni, még azokat se akik megkapják, hiszen alig pár napja lesz a többség beoltva, csak az első körben.
    Én személy szerint már egy hete megkaptam, de természetesen ez szinte semmit se jelent. Főleg azért mert elsősorban a diákok és ez által Önök lesznek kitéve az új veszélyhelyzetnek.
    Sokan nagyon vártuk volna, hogy újra “rendesen” taníthassunk, hiányoznak a diákok, a személyes jelenlét, de természetesen senki nem ilyen áron akar visszatérni.

    Sajnálatos módon az iskoláknak és az igazgatóknak semmilyen hatáskörük, döntéshozatali lehetőségük nincs a kérdésben! Nincs semmilyen hivatalos álláspont arról, hogy mi történik akkor, ha diákok vagy akár tanárok nem lennének hajlandóak visszatérni. Igazgatóasszony eddig mindig maximálisan megértő és rugalmas volt, feltételezem, hogy most is így lesz. Azt azonban nem tudom, hogy az otthon maradó diákoknak hosszútávon/ tartósan hogyan lehet biztosítani, hogy kellő módon becsatlakozzanak. A technikai feltételek a tanórák “közvetítésére” nem igazán adottak, persze biztos tudunk megoldást keresni. Pl elindítunk egy teams órát miközben a suliban folyik a jelenléti óra…- nem tudom, bevallom őszintén.

    Én személy szerint úgy vélem, hogy csak akkor lehetne a kormányra hatást gyakorolni, ha tömegesen fejeznék ki a diákok és szüleik azon igényüket, hogy otthonról fejezhessék be a tanévet.
    Sajnos a PDSZ (pedagógusok demokratikus szövetsége) már kifejezte aggodalmát hivatalos formában, de azzal le lett pattintva, hogy “kapunk oltást”.
    Félelmetes, hogy senkit sem érdekel “fentről”, hogy még mi sem leszünk védettek, és hogy a több száz diák, aki most betódul az iskolákba, szűk tantermekbe, milyen veszélynek lesz kitéve, s rajtuk keresztül a családok is.
    Én leginkább őket és Önöket féltem.”

    https://www.youtube.com/watch?v=0-aGdBh_sXI
    https://www.youtube.com/watch?v=qPjNTP6de4Q&feature=share
    https://www.youtube.com/watch?v=NKZiYWN9EL0
    https://www.youtube.com/watch?v=ZuzIs9qrgmo

  7. Attila szerint:

    És mi a magyarázat a 80 ezer km-re? Nagy az a Csepel de ennyire nem…

  8. pitypang szerint:

    Attila! Azt írják, hogy 7 gépjármű ment összesen 80 e km-t egy év alatt. Az egy gépjárműnél 1 napra lebontva, ha 365 nappal számolunk, durván 32 km-t jelent. Tényleg iszonyú sok? A másik: miért gondolja, hogy egy önkormányzati autónak kizárólag Csepelen akad dolga és a kerületből nem teheti ki a lábát?

  9. kormánypárti szerint:

    Ahhoz kellenek a gépjárművek, ha bármit/bárkit szállítani kell az egyes intézményekhez/intézményektől. Pl. a felmerülő karbantartási munkák elvégzése úgy történik, hogy a karbantartók először felmérik a problémát a helyszínen, majd elmennek a szakboltba anyagot, alkatrészt beszerezni, ezután visszamennek a helyszínre a javítást megejteni, a munka végeztével pedig visszatérnek a telephelyre. Egy ilyen hibaelhárításhoz 8-10 kilométert simán pakolnak egy autóba. Ha átlagosan napi 5 kivonulás van, az 40-50 kilométert jelent

  10. Nagyapó szerint:

    Az ellenzék nagyon egyszerű programot követ. Minden kormányzati/kormánypárti önkormányzat tevékenységét támadni kell. Támadni, de minél többször, több ezerszer, hogy csak a válaszadással menjen el a hivatal ideje. Ezért kell pl. olyan „lakossági” kérdéseket tolmácsolni, amit egy képviselőnek kellene megválaszolni.
    Nagy kár, hogy egy önkormányzati képviselő nem tudja, hogy a TIESZ az önkormányzathoz tartozik, így az „…életmentés is feladatok lett!”.
    A DK és csatolmányai igenis oltásellenesek, amit most – szokásukhoz híven – tagadnak., Azért támadták a keleti vakcinákat, mert így kevesebb embert lehetett volna oltani és ezzel a kormányt (Orbánt) támadni (Krekó Péter, DK petíció)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Nagyapó szerint:

    A mindig siránkozó, mindig követelődző törpe MDSZ pedagógusainak figyelmébe ajánlom a Pfizer/BioNTech vakcina hatásának kialakulását:
    Az első dózis utáni napokban már kb. 52%-os védettséget nyújt, ez a szám a beadást követő két hét alatt közel 80%-ra növekszik.
    A maximális védettséget a második dózis beadása után két héttel éri el, ekkor a vakcina hatásossága már 95%. Ez a jelenlegi adatok alapján kortól és etnikumtól is független érték!!
    Amennyiben tudnak számolni, számolják ki az oltásuk után mikor mehetnek dolgozni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Gyula szerint:

    kormánypárti!
    Ne csúsztass már! 😁
    Nyilván nem azokról a verdákról van szó! 😛
    De mindemellett 11.000 km/év relatív nem sok.

  13. kormánypárti szerint:

    Igazat adok Nagyapónak. Sok a rinya. Inkább azon fáradozzanak a pedagógusok és a szakszervezeteik, hogy a diákok nemzetközi összehasonlításban jobban teljesítsenek. Az én elvem az, hogy először le kell tenni valamit az asztalra, utána lehet lamentálni.

  14. […] – kezdi monológját a DK csepeli elnöke a Facebookra feltöltött videóban. Paál Géza Gyurcsány Ferenc alkalmi testőreként indította közéleti szereplését, országgyűlési jelöltté válása előtt pedig egyszer került “reflektorfénybe”, a Hír TV munkatársainak lökdösésével. A politikus vádja szerint Borbély Lénárd polgármester és a kampányban segítők egészségügyi adatokhoz jutnak hozzá, és azokat memorizálhatják, miközben emberek százainak telefonálnak. A csepeli DK egyébként nem csak ezzel a tiltakozással próbálja lassítani az oltásszervezést, képviselőik folyamatosan, pitiáner ügyekkel támadják az önkormányzatot. […]

Itt lehet hozzászólni !