Parizerpolitika: Jakab Péter lett a legnépszerűbb az ellenzéki szavazók között

Vona most úgy gondolja, nem lesz kormányváltás

Mandiner

A külsőséget, látszatot értékelik az ellenzéki szavazók

Bejött a parizerkampány a havi 2,4 milliót kereső Jobbik-elnöknek. Dobrev a második, Karácsonynak és Fekete-Győrnek csak a harmadik hely jutott.

A balliberális pártokhoz kötődő Závecz Research egy nem nyilvános kutatása alapján a Jobbik pártelnöke, Jakab Péter a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt az ellenzéki térfélen – írta meg a Telex. A március 1-11. között végzett kutatásban arra a kérdése, hogy

Kit látna szívesen a következő politikusok közül miniszterelnök-jelöltként?”

– a válaszadók 30 százaléka Jakab Pétert választotta.

A rangsorban őt Dobrev Klára követi 28 százalékkal. Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert a válaszadók 16 százaléka választotta, akárcsak Fekete-Győr Andrást, így ők holtversenyben a harmadikok. A negyedik helyen Márki-Zay Péter áll 5 százalékkal.

Jakab Péter élre törése azért is érdekes, mert korábban a már 2018-ban is induló Karácsony Gergely számított a legesélyesebb ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek úgy, hogy még hivatalosan nem jelentette be az indulását – bár forrásaink szerint szinte biztos, hogy vállalni fogja a jelöltséget. Korábban már beszámoltunk róla, hogy komoly versengés várható az ellenzéki térfélen, és nem kizárt, hogy ez az átrendeződés fokozni fogja ezt.

Kétfordulós lesz a parizerkampány

Az előválasztáson hat ellenzéki pártot – a Jobbikot, a DK-t, az MSZP-t, a Párbeszédet, az LMP-t és a Momentumot – tömörítő választási szövetség előválasztással készül kiválasztani a közös kormányfőjelöltjét. A megmérettetés kétfordulós lesz, a második fordulóba az első három helyen végzett jelölt juthat be.

Forrás: Csepel.info, Mandiner

Vona most úgy gondolja, nem lesz kormányváltás

A „parizerkampány” lehet, hogy rövid távon népszerűséget hoz, „de hosszú távon sem a Jobbik, sem az ország javát nem szolgálja” – állítja a párt volt elnöke a baloldal felkészültsége kapcsán.

Vona Gábor szerint ma a Fideszen kívül a DK az egyetlen olyan párt, amely politikai pártként működik, itt szervezeti szinten, aktivisták terén, stratégia kérdésében, vezetettségben, kommunikációban nagyon tudatosan dolgoznak. A Jobbik volt elnöke az ATV-hez tartozó Spirit FM Harcosok Klubjának nyilatkozott, ezt szemlézte a HVG.

Vona még nem képes az ellenzék a kormányváltásra

A volt pártelnök, a Második Reformkor Alapítvány alapítója úgy fogalmazott, ha most kellene fogadnia, nem arra tenne, hogy kormányváltás lesz. Nem azért, mert nem akar kormányváltást, hanem még nem látja az ellenzéket erre képesnek.

Vonának vegyesek az érzései Jakab Péter elnökségéről, de úgy látja, a párt népszerűsége, és Jakab Péter népszerűsége is nőtt, olyan ütemben, amelyen a kutatóintézetek is meglepődtek. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ezzel egyidőben „politikai víziótlanság” és „parizerkampány” uralkodik, ami lehet, hogy rövid távon népszerűséget hoz, „de hosszú távon sem a Jobbik, sem az ország javát nem szolgálja”.*

A parizerre külön kitérve Vona azt is mondta,

ha valaki ezzel kampányol, akkor ezzel a magyar társadalom egzisztenciális dühét lovagolja meg”.

Szerinte ez önmagában ez nem probléma, de ezzel nem lehet szavazói törzs bázist képezni, nem lesznek elkötelezett jobbikosok. Ezek a szavazók katasztrófaturisták egy pártnál, éppen ott jelennek meg, ahol legjobban ki tudják élni a dühüket. Vona közölte, a 22-es választási kampány a legalja lesz, egyfajta „apokaliptikus pornót” vár, ahol a halál és a szex lesz a téma.

Forrás: Facebook, Mandiner

23 hozzászólás “Parizerpolitika: Jakab Péter lett a legnépszerűbb az ellenzéki szavazók között” bejegyzésre

  1. aki fideszes kínaival oltat szerint:

    Vona dörzsölt politikusnak próbálja magát beállítani. Ha az lenne, nem bukott volna akkorát 2018-ban!

    Jakab Péterre valóban a dühös emberek fognak szavazni! 2010-ig visszanézve az Orbán-kormány nagyon sok társadalmi réteget sértett meg, alázott meg! Ezek be fogják nyújtani a számlát! Nem lesz igaza azoknak, akik azt állítják, az emberek emlékezete három hónapra szól!

    A hatalmon levők próbálnak egyéni túlélési taktikákat is bevetni, a dörgölőzést már elkezdték a jelenlegi ellenzéknél! Csak nem biztos hogy ők döntenek majd a sorsukról!

    Ha a nép lehetőséget kap, itt bizony egy tiszta, lopás és tolvajmentes világ lesz! Nem kell félni, csak vissza kell menni autófényezőnek! Vagy annak, ami volt a politikusi pálya előtt! A magyar nép nem hülye, hogy ingyen etessen bárkit a börtönben! A nép beteljesíti Orbán álmát, a munkaalapú társadalmat! 😉

  2. aki fideszes kínaival oltat szerint:

    Aki Jakabra szavaz, csodát fog látni! A gázszerelő visszaszáll a zörgő biciklire, hogy szerszámostáskájával házhoz menjen tűzhelyt bekötni! 😉

  3. Horváth János szerint:

    Vona nem merte,akarta kenyértörésre vinni a konfliktust a Fidesz-l, megpróbált “úriember”
    maradni, pedig tudta, hogy hamiskártyásokkal játszik. Jakab kimondja azt, amit az utca
    embere gondol és ráadásul elég markánsan. Orbánék ezért is félnek tőle, mert ugyan a
    parlamentben többségben vannak, valójában a lakosság töredékét képviselik. A többség
    tényleg egy megtisztulást, elszámoltatást vár.

  4. kormánypárti szerint:

    Jakabnak annyi üzenete van a társadalom felé, hogy “éljen a parizer.” 😉
    KariGerinek a felzárkózás érdekében azt javaslom, csináljon magáról szelfit egy kaptárlakás erkélyén koszos munkásgöncben svájci sapival a buksiján egyik kezében egy üveg Kőbányaival, másikban egy pakli Symphonia-val. 😀

  5. Horváth János szerint:

    Ez még mindig tisztességesebb, mint az “annyit érsz, amennyid van”!

  6. pl szerint:

    Végtelenül szomorú ez a jakab-jelenség…
    “Nem lesz igaza azoknak, akik azt állítják, az emberek emlékezete három hónapra szól!”…. Pedig de!
    Hol van már az emlékezetekben a Jobbik politikai múltja, benne a vállalhatatlan gazemberekkel. Hol vannak az emlékezetekben örökös belharcok, csatározások, OSZTÓDÁSOK(!)? Hol vannak az emlékezetekben a menetelések, a bandázások, a bőrfejűek? Hol vannak az emlékezetekben, h Jakab sorra nyírja ki a párt ellenzékét?
    Az aranyhalaknak elég pár perc, nektek 1-2 év? Miért kell megtenni királynak azt akiről tudjuk, honnan jött, (nem patyolat), de nem tudjuk hová tart…
    Persze az aranyhalként arra sem emlékeztek, h már kétszer jártatok így, fáztatok rá, egy ifjú TITÁNRA…
    Mondjuk, a krumpli helyett a parizer fogyaszthatóbb, de…

  7. Horváth János szerint:

    pl!
    Szerencsére nem kell magamra venni, amit írsz, nem vagyok Jobbik szimpatizáns.
    Én kívülről inkább úgy látom, hogy rájöttek, az a radikális vonal, amiről indultak, a
    semmibe vezet. A másik, hogy rájöttek, összefogás nélkül a Fidesz nem váltható le.
    Akár meg is dobálhatod Orbánt a krumplival, leszarja. Szerintem nem ördögtől való, ha előbb eltakarítják a szart, és utána, akár tisztességes keretek között megmérkőznek.
    És tudomásul kell venni, egyik párt sem szereti a belső ellenzéket, ettől még nem lesz
    király senki, de tudni kell fontossági sorrendet felállítani.

  8. pl szerint:

    Horváth:
    igazából az emberek három hónapos emlékezetére reflektáltam -aki fideszes kínaival oltat szerint- hozzászólására
    Igazad van, nem címeztem, azt hittem kiderül.
    Amúgy egyetértünk tkp, világos, h méressék meg magukat, miért ne, de ez a hirtelen jött és mindent elfelejtő imádat csak bűzlik nekem… Az kizártnak tartom, h bárki tudná, h perpillanat a mögötte lévő párt mi a szösz, és kikből áll, és főleg(!) a választásokig kik lesznek benne…

  9. Nagyapó szerint:

    Miért kell leváltani az Orbán Kormányt? Csaknem azért, mert kihozta országunkat szarból, amibe a szocik lökték? Igaz a lumpenprolik utálják a kormányt, mert ők mindenkit úútálnak! Az is igaz, hogy “annyit érsz, amennyid van”, mert aki semmire sem vitte, az nem is termelt. A gazdák mindig arra törekednek, hogy nagyobb birtokuk legyen, gondolom Horváth János is megdolgozott azért amije van.
    Nem értem azokat, akik Jakab Pétert sztárolják. Eszembe jut Jakabról a Hitler–Sztálin-paktum ahol a komcsik, meg a nácik szövetkeztek. Itt a Durcsány(i)- Jakab paktum?!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Ezeknél aljasabb kormány még vezette ezt az országot Ezek nem kihúzták az országot,
    hanem lerabolták! Tudja, ha nem a szemünk előtt zajlott volna le, ahogy a fidesznyikek
    gazdagodtak, azt hinném valami kitaláció. A puritán kormányzás!

  11. aki fideszes kínaival oltat szerint:

    Ugyanaz lesz, mint a rendszerváltás után, illetve a világháború után! Mindenki letagadja hogy fideszes volt, hogy valaha is a Fideszre szavazott! Ahogy minden német tette, nácit nem is láttak, nem hogy ők azok lettek volna!

    Akik az Orbán-rendszer haszonélvezői persze hogy nem értik, miért akarják mások leváltani a kormányt! Legfeljebb azon gondolkodnak el, tegnap még képviselő és tanácsnok voltam, ma meg egy ifjú csókos beült a helyemre, hogy lehet ez?

    Részemről senkit nem tennék börtönbe, hanem elvennék tőlük MINDENT, még az alsó gatyát is, hátha Gucci! Aztán beterelném őket egy kínai áruházba, ott felöltözhetnének meg telerakhatnának egy böröndöt ruhákkal! Majd beköltöztetném őket egy-egy kétszobás panelbe, autót nem kapnának, járjanak BKV-val! S kijelölt munkahelyen kellene dolgozniuk, olyan munkakörben, amire az eredeti végzettségük jogosítja őket! Hétvégén elmehetnének kocsmába vagy meccsre, nők fodrászhoz vagy fürdőbe. És persze eltiltanám őket a közügyektől!

    És persze megérteném, hogy ők nem lopták el a közvagyont, hanem csak megőrizték a népnek, s azt ÖNKÉNT visszaadták! S mi köszönettel visszavettüK, VISSZAVESZÜK!

  12. kormánypárti szerint:

    Álmodozzál csak… Ellenzéki kétharmaddal sem lenne semmilyen elszámoltatás, a kis pártocskák sokkal inkább egymással lennének elfoglalva, miközben mélyrepülésbe menne át az ország. A makrogazdasági mutatók (GDP, GO, GNI, GNDI, munkanélküliség, átlagjövedelem, stb.) a mostani kormányt igazolják. Mondjuk ennyivel nem lehet választást nyerni, de jó alapot jelent hozzá. Szerintem abban egyetérthetünk, hogy 2020-ig kedvezőek a trendek.
    A korrupció témája kevésbé foglalkoztatja a közvéleményt, nincs a top témák között, ezt baloldalhoz köthető közvéleménykutató mutatta ki. (A zöld téma, a környezetvédelmet meg nagyjából a kutyát sem érdekli.) A korrupció hangoztatása legfeljebb adaléknak alkalmas, de édeskevés a választások eredményének komoly befolyásolására. Az embereket az érdekli, hogy ma jobban élnek mint tegnap és holnap jobban fognak élni mint ma. A többi csak körítés.

  13. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Te sem nagyon akarod felfogni a valóságot! Azok a mutatók, amikről beszélsz, nem a
    valós gazdasági folyamatok mentén jöttek létre, hanem egy mesterségesen felturbózott
    termelés hatására. A gépkocsigyártás és az építőipar a két húzó ágazat, az elsőt a néme-
    tek, a másodikat az ingyenpénz mozgatja. Közmunkásokkal lehet kozmetikázni a sta-
    tisztikát, csak abból megélni nem lehet. Az átlagjövedelemmel kitörölheted a segged,
    de ezt egyszer már megvitattuk.
    A korrupció igenis érdekli az embereket, már ha eljut hozzájuk a hír, ezért kellett a
    Fidesznek a médiát megszerezni.

  14. Nagyapó szerint:

    aki fideszes kínaival oltat (kedd – 22:28) valamint Horváth János (szerda – 07:54). Igazán csökkenthetnék ezt a DK-s hazudozást! Az egész moslékkoalíció állandóan rágalmaz minden adat nélkül. Ha tudnak valamit, tessék feljelentést tenni!!! De ezt nem teszik, mert bizonyítani kell.
    Nagy pofával követelnek elszámoltatást, gondolom a 100 leggazdagabbal kell kezdeni, akik közül 80 ellenzéki. Lehet kezdeni Gyurcsány(i)val, Leisztingerrel, Futóval, Jellinekkel, Veressel stb.
    Gyurcsányné Dobrev Klárát is elkapta az öszödi roham, mert: „bizonyos értelemben megértettük a 2008-9-es válságkezelés kudarcát, ahol sikerült megmenteni a bankokat, a gazdaságot, de nem sikerült megmenteni az embereket”.😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop. ! Igazán csökkenthetnék ezt a DK-s hazudozást! Az egész moslékkoalíció állandóan rágalmaz minden adat nélkül. Ha tudnak valamit, tessék feljelentést tenni!!! De ezt nem teszik, mert bizonyítani kell.
    Nagy pofával követelnek elszámoltatást, gondolom a 100 leggazdagabbal kell kezdeni, akik közül 80 ellenzéki. Lehet kezdeni Gyurcsány(i)val, Leisztingerrel, Futóval, Jellinekkel, Veressel stb.
    Gyurcsányné Dobrev Klárát is elkapta az öszödi roham, mert: „bizonyos értelemben megértettük a 2008-9-es válságkezelés kudarcát, ahol sikerült megmenteni a bankokat, a gazdaságot, de nem sikerült megmenteni az embereket”.😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Nagyapó szerint:

    A duplázás nem az “ismétlés a tudás anyja” miatt van.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Néhányan már megpróbálták a NER lovagok vizsgálatát elérni, de Polt baszott rájuk.
    Gyurcsány nem 10 év alatt lett gazdag, Rogánnak viszont sikerült 10 év alatt 800 milliót
    összekaparni, Garancsyról, de pláne Mészárosról pedig ne is beszéljünk! Mondja már,
    maguk a fociklubokon kívűl kit mentettek meg? Mert embereket nem nagyon!

  17. aki fideszes kínaival oltat szerint:

    Éppen elég lesz ha 2022-ben az ellenzék kormányra jut! Attól kezdve övé az államgépezet, katonaság, rendőrség, NAV, ügyészség! A bíróságot viszont meghagyjuk függetlennek, habár a Fidesz megpróbálta elfoglalni, s részben maga alá is gyűrte!

    Az elszámoltatást majd megteszi a NÉP, a településeken az emberek ismerik egymást, tudják ki mikor gazdagodott meg, s nem kell papírokkal foglalkozni! Szépen megkérik azokat, akik az állam pénzéből gazdagodtak, adják vissza az államnak! Úgyszintén aki politikai befolyással megszerezte más cégét, vagyonát, hát majd azok is ÖNKÉNT visszaadják! Mészáros is megelégszik a két cégével, ami volt neki 2010-ben!

    Ez egy tiszta, becsületes ország lesz, ahol mindenkinek jobb élni! Jobb élni! 😉

  18. aki fideszes kínaival oltat szerint:

    Fideszesek! Aki ezt kétségbe vonja, az nem keresztény, és nem a szelíd Jézus követője!

  19. kormánypárti szerint:

    János, most bezzeg kussoltok Szájerrel kapcsolatban. Kiderült, hogy a képviselő nem volt meztelen és csak egy kis szabálysértés valósult meg. Ugyanakkor milyen érdekes, hogy a rendőrségi akciónál rögtön ott termett egy forgatócsoport! Tudod, Belgiumban nem Polt a legfőbb ügyész és nem Orbán a kormányfő. Sőt, a sorosista brüsszeliták utálnak minket, rosszat akarnak Magyarországnak, mégsem tudtak többet kisajtolni az eljárásból. Nyilvánvalóan azért, mert semmi nem történt. A bírság rendezve lett, ezzel az ügy lezártnak tekinthető.
    Azt állítod, gyurcsányinak rövidebb idő is elég volt a meggazdagodáshoz? Az a titok, hogy jól kell házasodni.

  20. Hozzászóló szerint:

    János, Gyurcsány kevesebb, mint tíz év alatt lett milliárdos a rendszerváltást követően. Már 1997-ben bauxitbányákról, KISZ-vagyonról, tankönyvkiadóról és nyomdáról, meg egyéb cégekről lehetett hallani és tudni, melyek a tulajdonában voltak.

  21. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Sikerült megint hülyeséget írnod. Szájer esetében itt senki sem avval foglalkozott, hogy
    levetkőzött már avagy sem. Maga a tény, hogy a “keresztény” képviselő egy buziorgián
    vett részt, elegendő a képmutatás és a hazudozás bizonyításához. Az külön szerencséje,
    hogy arrafelé engedékenyebbek a “másképp gondolkodókkal”.
    Mi lenne, ha azzal foglalkoznál, hogy a puritán kormányzás leple alatt, hogyan sikerült
    pl. Rogánnak 10 év alatt 800 milliót lenyúlni, mert munkával nem, az biztos!

  22. kormánypárti szerint:

    János, Rogán egy újfajta digitális aláírási eljárás feltalálója, tehát veled ellentétben letett az asztalra valamit! A sikerért meg kell dolgozni.

  23. Horváth János szerint:

    Ne röhögtess!

Itt lehet hozzászólni !