“B.zik, zsidók kíméljenek” – Itt a „fitymarabbizó” 444-es Uj Péter újabb antiszemita, zsidózó indexes körlevele

Pesti Srácok

uj-cenzorokkal-erosit-a-444

Új Péter és a hangja

Újabb, az Index szerkesztőségében körbeküldött, Uj Péter által jegyzett zsidózó, antiszemita levelet szerzett meg a PestiSrácok.hu, a 444 jelenlegi főszerkesztőjének korábbi ocsmány irományát az Index korábbi, névtelenséget kérő újságírója juttatta el szerkesztőségükbe, mondván, Uj Péter stílusa miatt többször is kinyílt a bicska a zsebében, de a liberális szerkesztőség tagjai nem merték szóvá tenni főnökük antiszemitizmusát.

“B.zik, zsidok, vegetarianusok kimeljenek” – (így ékezetek nélkül) ezzel a tárggyal küldött e-mailt Uj Péter még 2006-ban az Index akkori szerkesztőségi tagjainak. A kedvesnek nehezen nevezhető megszólítás valójában egy meghívás volt, hiszen a főszerkesztő disznóvágásra akarta elcsábítani a lap dolgozóit. Az alábbiakban a Pesti Srácok cikke olvasható.

“enberek!

regebb ota tervezek valami rendes veres bulit, eletszagu videkit, ami a romkocsmakban eltunyult beb..as helyett vegre adrenalint meg tesztoszteront is pumpalna az etilalkohol melle az agyakba.

persze, disznovagast akarnek rendezni, de nem latvanydisznovagast, hanem rendeset, ahol persze lehet zabalni meg lehet inni rengeteget, de azert reszt lehet es kell venni magaban a sertesfeldolgozas folyamataban.”

Uj Péter a macsó disznóvágások koronázatlan királya tehát – levele értelmében – az általa szervezett spirituális malacölésen nem látta szívesen az Indexben dolgozó homoszexuális, zsidó és vegetáriánus munkatársakat. Nyilvánvaló, hogy Uj Péter ezzel viccelődni próbált, de az az igazság, hogy az emberek nagy része azon sem nevetett, amikor valami elmebeteg náci disznólábakat tett a pesti alsó rakparton található holokauszt emlékmű cipőibe még 2009-ben. Uj Péter levele ugyanez a szint. Akkor a rendőrség közösség elleni izgatás gyanúja miatt nyomozást is indított.

Vannak dolgok, amikkel nem lehet viccelődni, ilyen a szexuális irányultság és a vallás. Uj Péter ebben az esetben is túllőtt a célon, hiszen ezzel a stílussal az Index több korábbi munkatársát is megsértette. Sőt, miután múlt pénteken megjelent a cikk, amelyben először foglalkoztunk Uj Péter antiszemita körleveleivel, egy volt indexes újságíró is megkereste a PS-t, aki őszintén beszélt arról, hogy ezek az üzenetek már akkoriban is nagyon felháborították, de nem merte szóvá tenni, hiszen féltette az állását. Az egykori indexes – ma már más baloldali médiumnál dolgozó – újságíró mondta azt is, hogy Uj Péter főszerkesztősége idején többször gondolkodtak azon, hogy felkeresnek egy munkajogászt, hogy megkérdezzék, meddig mehet el egy főnök a  szerkesztőségi kommunikációban. Az ötlet végül elhalt, ugyanis rettegtek Uj Péter haragjától.

A teljes e-mailt a tárggyal együtt itt lehet elolvasni:

A stílus maga az ember. UP.

Kevesebb, mint 5 napon belül ez már a második visszataszítóan undorító Uj Péter e-mail. Pénteken mutattuk be a Pestisrácok.hu-n azt az levelet, amit Uj Péter szintén a munkatársainak írt és olyan kifejezések voltak benne, mint például a “se..enbüntet fityma rabbi, judeopata, kok zsidó, se..enburgerrul magyarosittott, sza.usku..a és a többi.

Antiszemita kijelentéseivel akkor Bohár Dániel szembesítette Uj Pétert. A 444 főszerkesztőjének dadogós, makogós magyarázkodását itt hallgathatja meg:

A mélyben antiszemita, de a felszínen magát a politikai korrektség szobrának beállító Uj Péter többször is értekezett arról írásaiban, hogy mennyire borzasztó a helyzet Magyarországon a zsidóellenséget tekintve. Az egykori Népszabadságban így írt:

“Nekem még egy fideszes zsidózóm is van, legalábbis fideszes e-mail címről ír időnként, most kezdek is egy gyűlöletkampányt, hogy ORBÁN VIKTOR AZONNAL HATÁROLÓDJON EL, vagy vizionálhatnék barna ingben keretlegényeket vezénylő Schmitt Pált a Duna-partra, drága bolgárúr, de hát hülyék mindenütt vannak, pártokban meg aztán pláne, és a mailszerverek sem kreténbiztosak. Magamon bizonyítom nap mint nap azt a régi tételt, miszerint a zsidózáshoz egyáltalán nem kell zsidó, bár legújabb magyar kutatások szerint még antiszemita sem kell hozzá, mindegy, így azért mégis szebb, elegánsabb, hogy mi magyarok egymást között intézzük, nem keverjük bele az ügybe szegény zsidókat, van nekik saját bajuk elég.”

A PestiSrácok.hu forrásai azt is megerősítették, hogy az Indexnél Uj Péter főszerkesztősége idején a szerkesztőségi értekezleteket “b.zifesztnek” hívták. Ez egyáltalán nem meglepő Uj Péter szókészletét használva.

Forrás: Pesti Srácok

Itt lehet hozzászólni !