Podolák menjen tanúskodni!

Népi mozgalmat indítunk, hogy kiderülhessen az igazság

Csepel.info

Start: irány a rendőrség, az ösztönzésről mi gondoskodunk

Népi mozgalmat indít a Csepel.info hírblog azért, hogy az igazságszerető emberek nyomására végre tanúvallomást tegyen a csepeli kettős gyilkosság előzményeiről Podolák György. Ehhez kérjük mindazok segítségét, akik nem fogadják el, hogy köztörvényes bűncselekményekben is legyenek “érinthetetlen emberek”.

Podolák György MSZP-s politikus a csepeli kettős gyilkosság napján tárgyalt Takács Józseffel, az egyik áldozattal, majd a gyilkosság előtt másfél órával Deme Gáborral, az egyik gyanúsítottal. Ma sem tudni pontosan, hogy Podolák miről hallgatta meg vagy mire próbálta rávenni a pár órával később meggyilkolt intézményvezetőt, és nem tudni miről beszélt a gyanúsítottal. A politikus ugyanis nem ment el tanúskodni, a „nyomozó hatóság” pedig nem kereste, nem találta vagy nem merte kihallgatni!

Ne engedjük, hogy a kettős gyilkosság felderítése és a bírósági tárgyalás hitelessége esetleg emiatt kerüljön veszélybe!

Ezért azt kérjük azon olvasóinktól, akik szeretnék, hogy kiderüljön az igazság, hogy a csepeli utcákon, a piacon és a boltokban, a buszokon, a kocsmákban és a baráti társaságokban, az internetes fórumokon, az Iwiw-en, Facebook-on és a többi internetes közösség oldalán, e-mailben és sms-ben, egyszóval szóban és írásban mindenhol beszéljenek, írjanak erről, és tegyék fel a kérdést:

– Vajon miért találkozott Podolák György a csepeli kettős gyilkosság napján az egyik áldozattal, majd másfél órával a szörnyű mészárlás előtt Deme Gáborral, az egyik gyanúsítottal? Miért nem tesz tanúvallomást erről a politikus? Van-e ehhez köze a szintén csepeli Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkárnak, akinek a felesége az iskola igazgató-helyettese volt a sikkasztás idején és a gyilkosság időpontjában?

Podolák György bemutatja: a bukás (katt a képre a videóhoz)

Így bukott le Podolák

A Csepel.info tényfeltáró cikksorozatában írt először arról, hogy a kettős gyilkosságot megelőző sokmilliós iskolai sikkasztási ügyet a csepeli MSZP gyakorlatilag a párt belügyeként kezelte, és annak házon belüli elsimításáról többször is tárgyalhattak.

Lapunk írta meg először, hogy Podolák György MSZP-s parlamenti politikus a csepeli kettős gyilkosság napján tárgyalt Takács Józseffel, az egyik áldozattal, majd Deme Gáborral, aki jelenleg „bűnsegéd” vádjával ül előzetes letartóztatásban. Deme gyakorlatilag tőle indult el a gyilkosság helyszínére.

Podolák György az ATV január 8-i „Egyenes Beszéd” című műsorában beismerte, hogy nem sokkal a gyilkosság előtt találkozott Demével, és arról is beszélt a megdöbbent Kálmán Olgának, hogy ennek ellenére sem tett tanúvallomást a gyilkosságot vizsgáló nyomozó hatóságnak. Podolák később a Magyar Nemzet kérdésére – meglehetősen cinikus módon – azt állította, hogy Deme Gábor csak a családi problémáiról beszélt neki a gyilkosság előtti órákban, azt azonban az ATV és a Magyar Nemzet újságírói elől is elhallgatta, hogy ugyanaznap találkozott Takács Józseffel, a későbbi áldozattal is.

Takács József levele Deme Gáborhoz: elfogytak a lehetőségei (további dokumentumok itt olvashatók)

Visszatarthatták az intézményvezetőt a feljelentéstől?

A Csepel.info tényfeltáró cikksorozatában számolt be arról a dokumentumról is, melyet Takács József intézményvezető készített egy héttel a kivégzés-szerű meggyilkolása előtt. Az összeállított precíz kimutatások – melyet egyes vélemények szerint a pártvezetés is megkapott – arról tanúskodnak, hogy Takács József minden bizonnyal fel akarta jelenteni Deme Gábort és az iskolai sikkasztásban gyanúja szerint vele együttműködő élettársát.

Míg az MSZP helyi vezetői szerint Takács József „a jó szíve” miatt nem tett feljelentést Deme Gábor ellen, akinek így minden bizonnyal kettétörte volna bimbózó párt- és önkormányzati karrierjét, mások pont fordítva gondolják: szerintük éppen a párt volt az, amely nem akart rendőrségi ügyet és botrányt, ezért a feljelentés elodázását, a sikkasztás „házon belüli” elintézését szorgalmazták.

Feljegyzés az iskolai betörésről: a többi dokumentum itt olvasható

Erre utalt egyik fórumozónk is, aki a következőt írta: „Takács József is 2008. őszén észlelte a sikkasztást, a pénzhiányt, ezért is kértek és kaptak Államkincstári ellenőrzést. Az ellenőrzés megállapításai miatt Demét elmarasztalták, s a hiányokon felül 6,5 millió megfizetésére kötelezték. Ekkor már téma volt a helyi MSZP-ben, és önkormányzat vezetői körében Deme (ezért tették oldalágra a tisztújításkor). Takács ekkor döntött úgy (információm alapján kérésre), hogy nem töri ketté az ifjú titán karrierjét, hanem lehetőséget ad neki az okozott kár megtérítésére. Miután decemberig nem történt semmi, döntött Takács, hogy feljelentést tesz. A gyilkosság napján a kész dossziéval ment be az önkormányzati vezetőkhöz és a rendőrkapitányhoz, hogy megtegye a feljelentését.”

Egyszer már leállíthatták?

Akármi is volt a sikkasztás esetében, egy másik, igen komoly és ismert csepeli botrány dokumentumai szintén elgondolkoztatóak. Ez pedig a csepeli galvániszap-botrány volt.

Lapunk információi szerint Takács József a Csepel Művek Ipari Park Szolgáltató Kht. vezetője volt akkoriban, amikor a több mint 2000 tonna rendkívül veszélyes galvániszapot a gyártelepre szállították.

A galvániszap letakarása 2007-ben

Galvániszap: a semmittevés után a Fidesz frakció takarta le 2007-ben

Csakhogy annak ellenére, hogy a szennyező anyagot először önkormányzati engedéllyel tették le, Takács József már akkor átlátott a szitán, és úgy tudjuk, hogy azon nyomban, már 2003-ban jelezte az önkormányzat vezetése felé a problémát. Bármi is volt azonban Takács József véleménye, egy dolog biztos: a szennyezés tényének 2004-es kiszivárgásáig senki nem tett rendőrségi feljelentést, miközben az a személy, aki biztosan nem elkenni akarta a környezetszennyezési ügyet, hanem fel akart lépni ellene, éppen ő volt.

A galvániszap-botrány különlegessége, hogy eltitkolása később hasonlóan súlyos erkölcsi kárt okozott a csepeli MSZP számára, mint az iskolai sikkasztás utáni kettős gyilkosság.

Népi mozgalmat indítunk

Egy normális ember számára nyilvánvaló, hogy olyan bűncselekmények esetében, ahol a nyomozás egy előre eltervezett gyilkosság vádjából indul ki, a nyomozók a gyanúsítottak bűncselekmény előtti tevékenységét különösen nagy hangsúllyal vizsgálják. Ez annyira egyértelmű, hogy teljességgel felfoghatatlan, miért nem vizsgálták ki, mit tett a gyilkosság előtt másfél órával Deme Gábor, merre, kiknél járt meggyilkolása napján Takács József.

Vagy kivizsgálták? Akkor miért nem hallgatták ki tanúként Podolák Györgyöt? Hogyan lehetséges, hogy egy politikus, aki 16 éve ül a törvényhozásban, nem jelentkezett maga a rendőrségen azonnal a gyilkosság után, hogy tanúvallomást tegyen? Hogyan lehetséges, hogy mindez a sok furcsaság egy olyan bűncselekmény esetében történik meg, ahol az iskola igazgatóhelyettese véletlenül pont az igazságügyi államtitkár felesége volt?

Ezért döntöttünk úgy, hogy olvasóink, a csepeliek és az ország közvéleményét segítségül hívva nem engedjük, hogy a kettős gyilkosság felderítése és a bírósági tárgyalás hitelessége bármilyen hiányosság miatt is veszélybe kerülhessen!

Ezért kérjük, hogy az utcákon, a piacon és a boltokban, a buszokon, a kocsmákban és a baráti társaságokban, az internetes fórumokon, az Iwiw-en, Facebook-on és a többi internetes közösség oldalán, e-mailben és sms-ben, egyszóval szóban és írásban mindenhol beszéljenek, írjanak erről, és tegyék fel a kérdést:

– Vajon miért találkozott Podolák György a csepeli kettős gyilkosság napján az egyik áldozattal, majd másfél órával a szörnyű mészárlás előtt Deme Gáborral, az egyik gyanúsítottal? Miért nem tesz tanúvallomást erről a politikus? Van-e ehhez köze a szintén csepeli Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkárnak, akinek a felesége az iskola igazgató-helyettese volt a sikkasztás idején és a gyilkosság időpontjában?

Az Iwiw-en Facebook-on és más közösségi oldalakon valamint az e-mailben történő üzenetküldést megkönnyíti a cikkünk alján látható “Ossza meg ezt a cikket ismerőseivel” ikon-sor.

Csepel.info

A Csepel.info tényfeltáró cikksorozata a csepeli kettős gyilkosságról:

A csepeli kettős gyilkosság – I. A „Pártiskola”

A csepeli kettős gyilkosság – II. Sikkasztás és „fekete doboz”

A csepeli kettős gyilkosság – III. Az iskolai betörés és a gyilkosság

A csepeli kettős gyilkosság – IV. A párt összezár

További cikkek a témában:

Családi ügyekről tárgyaltak – állítják a kettős gyilkosság előtti egyeztetésekről

Podolák és Avarkeszi távozását követeli a csepeli Fidesz

Kettős gyilkosság: a rendőrség nem hallgatta ki a legfontosabb tanút!

74 hozzászólás “Podolák menjen tanúskodni!” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Helyes.

  2. Lexon szerint:

    A galvániszapos fotón mindenki dolgozik. Csak egy valaki ácsorog, és ellenôrzi a munkát… 😀

    Egyébként hajrá!

  3. gumi maci szerint:

    Lexon, ez komoly? Tényleg azt gondolod, hogy az a szerencsétlen csak ott állt? Nézegess még ilyen fotókat a neten, azután írj baromságokat!

  4. Lexon szerint:

    gumi maci:
    Ezt ismered? 😀 Ha nem, akkor olvasgass kicsit az interneten, utána ugass…

  5. gumi maci szerint:

    Rókalelkű Lexon, vaúúúúúú!

  6. Lexon szerint:

    Ezt bocsánatkérésnek tekintem.
    Részemrôl elfogadva 🙂

  7. Öreg halász szerint:

    Azért elképesztő, hogy Podolák, aki 16 éve ül a törvényhozásban, arra sem képes, hogy egy MSZP-s frakciótársáért legalább tanúvallomást tegyen.

    Mi is a jelmondata, a csepeli értékek, érdekek képviselője? Ne nézzék már le azt a kerületet ennyire, a többség nem ilyen!

  8. Kéry Tiborné szerint:

    Podolák Képviselő Úr ! Ha már sok mindenben nem képviseli a csepelieket a parlamentbe, akkor elvárható lenne, egy országgyűlési képviselőtől, hogy tiszta, és feddhetetlen legyen. Ezt a gyilkossági ügy tisztázásánál, ill. tanúvallomásával is meg kellett volna tennie, a csepeli polgárok előtt, akik őt képviselőnek meg is választották és nem sunyin hallgatni, hanem kiállni, tanuvallomást tenni a nyomozásnál. Pláne, ha az érintettekkel beszélt is az ügyről !!

  9. Teri szerint:

    …ne szídjátok “szegény” embert! 😉 Lehet, hogy csak lassú szegény vagy jól fel szeretett volna készülni és egy olyan terjedelmű és mindenre kitérő tanuvallomással állít be, hogy mindenkit kárpótol! 😀

  10. Tóth Mária szerint:

    Aláírást kell gyűjteni, hogy Podolák és Avarkeszi”urak”-at is megkérdezzék!

  11. Noel szerint:

    Elképzelhető erről az ügyészségről, hogy ha lenne egyetlen pici kis kapaszkodója, még nem idézte volna be akár Podolákot, akár Avarkeszit tanuvallosmásra ??? Ennél már szivekedjenek az urak kissé nagyon kreativitást feltételezni erről a testületről. Olyat még nem hallottam ( még a hajdani bolsevik, Tuhacsevszkij féle jogszolgáltatásnl sem, hogy valakit népmozhalom hatására idéztek be tanuvallomásra.
    Vagy ezt tekithetjük már a kampány előszelének és az mszp-sek előrmegjósolt “piszkos” kampányának ?
    A négyrészes “leleplező” tényfeltáró riport (???) – itt tényeket vajhmi keveset lvastam, kocsmai szóbeszédekről, magánbeszélgetésekben kiagyalt összeesküvés elméletekről annál többet, – egyetlen sorával sem győzőtt meg, hogy az MSZP-s szervezet vezetői egy atomtitok ellopásával egyenértékü bünügybe keveredett volna.
    Ködösitést annál többet, azt igaz, a nyomozati oldalról is.
    Ezt a tragédiát talán mégsem kellene politikai haszonszerzésre felhasználni, és több együttérzést kellene tanúsitani az áldozatok hozzátsartozói, családtagjai és közvetlen barátainak érzékenységére.
    A T. képviselőjelőltnek ( és reménybeli polgármesternek) kicsivel többet kellene törődni, – nemszak kampányszlogen színtjén az itt élők problémáival – van abból tengersok – és nem a leendő politikai ellenfelek tisztességének khmm. megkérdőjelezésével.
    Hangsúlyozom, ez a magánvéleményem, szigorúan pártfüggetlen, de szerintem nagyon sok itt élő véleménye is, akik nagyon belefáradtak az elmúlt évek adok-kapok harcaiba, miközben az volt az érzése a választópolgárnak, hogy az urak a fejünk felett, de a mi bőrünkre szórakoznak egymással.

  12. Manitu szerint:

    Noel!

    Ugye nem nézel mindenkit hülyének? Mert nem kellene.

    Szemet szúr, hogy nem hallgatták ki Podolákot, pedig ő tudott a legtöbbet Deme Lelkiállapotáról közvetlenül a gyilkosság előtt. Ha egy szót sem beszélt volna vele, akkor is kihallgatták volna, mert a rendőrség kezdetben felbujtóként kezelte Demét, azaz olyanként, aki felkészült a gyilkosságra!!!

    Arról nem is beszélve, hogy Podoláktól ment Deme a helyszínre, és ebből ki mit gondol kapásból, tekintve azt is, hogy Takáccsal is találkozott?

    Ugyan már, itt valami nagy gebasz van a háttérben, ezt a hülye is látja. Ha nem igaz amit a Csepel.info itt több részben leírt, akkor miért nem ment Podolák maga a rndőrségre? Miért nem?

    Kérdezzük meg mindenkitől: miért nem ment Podolák a rendőrségre tanúvallomást tenni, ha mindegyikünk ezt tette volna?

  13. kispajtás szerint:

    “BH2003. 447. II. A mentelmi jog az országgyűlési képviselőt korlátozott védelemben részesíti; … de minden más, a bűncselekmény megelőzését, leleplezését, bizonyítását szolgáló – nem a büntetőeljárásról, hanem a rendőrségről szóló törvényben szabályozott – intézkedés jogszerű és az országgyűlési képviselő mentelmi joga által nem korlátozott [1990. évi LV. tv. 5. § (1) bek., 1994. évi XXXIV. tv.].”

    Tehát a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható tanúkénti kihallgatását a mentelmi jog nem korlátozza!!!

  14. Nagyapó szerint:

    E a Noel féle hozzászólás a szocik másik fegyvere. “Minden politikus egyforma, a mi adónkon élősködnek, csak egymással vannak elfoglalva, el sem megyek szavazni, minek?”
    Podolák et. beidézéshez, mivel képviselő, bizonyos szintű hatóság kell. A “népi kezdeményezés” elérheti, hogy a hatósági munka felgyorsuljon (Tuhacsevszkijt nem értem, mégha Zsdanovot, vagy Visinszkijt mondana érteném. Igaz mind kommunisták voltak). Hasonlóan ahhoz, hogy újsághírre indítanak nyomozást.
    Ha jobban figyelné a csepeli ellenzék munkáját, észrevenné a polgárokért történő cselekvést (Duna part, kórház, Csepel SC, galvániszap, kiserdő, etc., etc.)
    Podolák et.-ra visszatérve:

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. ... szerint:

    Noel kap majd egy pontot a societástól (SzOCI ElvTÁrS-tól) a remek hozzászólásáért. Hajrá Noel, meglesz a bögre még ebben a hónapban!!! 😀

  16. Iványi Gabi szerint:

    Kedves Noel!

    A kulturált hozzászólásával teljesen egyetértek, ami a stílusát illeti. (kénytelen vagyok, a félremagyarázások miatt, evidens dolgoknak hangot adni!)
    1. Ez egy kommentező fórum, ahol egymás számára ismeretlenül elmondjuk a véleményünket abban a témakörben, ami érdekel bennünket. A stílust mindenki maga-maga választja meg. Még az is benne van a pakliban, hogy sokan megengedik maguknak az alpári megnyilatkozást, a mások vádolását. Nem strucc-politika az, ha valaki lemond a Csepel.info látogatásáról! Aki idejön, csak-csak érdekli az, hogy mi történik itt, milyen vélemények hangoznak el. (különben nem jönne ide!)
    2. A társadalmunkban egyre erősödik a megosztottság. A vélemények itt is, ugyanúgy közvetítik a “hovatartozást”, mint az utcán, mint a munkahelyeken. Éppen a problémák kerülnek itt reflektorfénybe: kritikusan, mértéktartóan, keményen. Az itt élő emberek egy részének a véleménye olvasható.
    3. Nem kívánhatnak nagyobb együttérzést egy más szemléletű párt tagjai szimpatizánsai, mint a tragédia évfordulóján ez a közösség tanúsított. A felmerülő kérdésekre nem adott válasz, a némaságba, a (el)hallgatásba burkolózás (az mszp részéről), ne ezen a weboldalon kérettessék számon!
    !. A regnáló, mszp-s képviselőknek lett volna a dolga a kerületi problémák kezelése. Tudjuk, hogy ez minden kormány idején így működik. Majd, ha a fidesz kormányoz, akkor kérhető számon a mulasztások sora.
    4. Az adok-kapok politikai csatározás, ha nem vádaskodás, ha nem fenyegetés (N. SZ. családját illetően) szintén benne van a politikai pakliban. Mi, választópolgárok egyszer csatározhatunk, amikor bedobjuk az urnába a voksunkat. (Akkor is, elsősorban magunkkal, amikor kiderül a választási eredmény.
    5. Az emberek csalódását nem a kemény, nyilvánosságra hozott tényfeltárások okozzák…hanem, a mértéket nem ismerő korrupció, a hatalommal visszaélés…és ebben ..valljuk meg a legnagyobb csalódást a sorozatos mszp3szdsz botrányok eredményezték.
    6. Minden kerületi országgyűlési képviselőnek etikai kötelessége egy ilyen minden embert felzaklató kérdésben a választóihoz szólni, ha a pártjának ismert tagjaival ez történik. Ez elmaradt Avarkeszi Dezső és Podolák György részéről. Utóbbi kizárólag csak akkor szólalt meg, amikor már erre az elvárt kötelességére, az ellenzéki országgyűlési képviselő felszólította.
    7. Még mindig megtehette volna a tájékoztatást…mind a kettő képviselő…Különösen Avarkeszi Dezső, aki a csepeli polgárok szavazatával jutott az igazságügyi államtitkári bársonyszékbe!

    Megerősítem Önnek, hogy ez nekem is a magánvéleményem!

    Nem “érzem” hogy az ellenzéki képviselők hozzászólásai a fejem felett történnének…hiszen éppen nyíltan történik. Ezen véleményében ellentmondást fedeztem fel.

    Köszönöm, hogy visszaolvasott!

  17. ződ szerint:

    Nagyapó! Milenne ha népi kezdeményezésképpen SMS-ben szavaznánk? Aki úgy érzi idézzék be nyomja meg a kettős keresztet, aki nem az a csillagot! Akinek egyik változat sem jó az meg a kutyáját!

  18. Teri szerint:

    Csak a félreértések elkerülése végett, nekem ne tartson senki etika, morális és stílusbeli kiselőadást, akik mások magánszféráját nem tisztelik.
    Nekem aztán mindegy ki és mire szavaz, mert a semmiről sokat úgy sem lehet beszélni! Max. ennyit SEMMI!
    End

  19. miska72 szerint:

    “Ehhez kérjük mindazok segítségét, akik nem fogadják el, hogy köztörvényes bűncselekményekben is legyenek “érinthetetlen emberek” (Podolák György).

    Ha már bement, remélem benttartják.

  20. miska72 szerint:

    Hová tünt csepeli? 🙂 🙂 🙂 🙂

  21. czanti szerint:

    Nem tetszik ez a hisztéria keltés gyermekeim !
    Úgy emlékszem én egy félórával a gyilkosság előtt beszéltem Demével és ez senkit sem érdekel /?/
    Békességben szeretnék élni !!!
    Egy 74 éves vén fütyi vagyok s a hátralévő néhány hónapom gyűlölködés nélkül hagyjátok leélni !!!

  22. Huba szerint:

    Podolák az atv-nél azt mondta, hogy Deme hozzá lelki vigaszért ment, mert a felesége dobbantott a családi buktárcával.
    Többször kijelentette,hogy Ő gazdasági szakember, ami lehet igaz is, mert Szeva bácsi nem bízza kontárokra a vagyonát.
    Különben szerintem azért nem tesz tanuvallomást, mert ismeri a rá vonatkozó törvényt, Avarkeszy, Gulyás segitségével.
    Nem köteles tanuvallomást tenni az a személy, aki ezzel saját magára nézve terhelő adatokat fed fel.

  23. Huba szerint:

    czanti!
    Te ezek szerint egy bűnpártolás bűncselekményével gyanusítható “74 éves vén f@sz vagy” és még dicsekszel is vele.

  24. Öreg halász szerint:

    Kedves vén fütyi, ha fél órával a gyilkosság előtt beszéltél Demével vagy Kunnal, akkor neked is jelentkezned kellene a rendőrséges. Egy apróság is fontos lehet.

  25. Manitu szerint:

    A pirosbögrés pártfüggetlenek lassan már azt is kiötlik, hogy aki a gyilkosság helyszínén volt, annak sem kell tanúvallomást tenni, sőt, Deme és Kun ártatlanok.

  26. lolka szerint:

    czanti:
    “Úgy emlékszem én egy félórával a gyilkosság előtt beszéltem Demével és ez senkit sem érdekel /?/”-Igy, hogy emliti kezdi fel csigázni a fantáziámat, ha lehetne kérni… egy kicsit lehetne bővebben, csak itt az ‘info-n egymásközt…

  27. Iványi Gabi szerint:

    czanti, szerintem poénra akar venni bennünket! akkor már tudjuk, hogy honnan fúj a szél!

  28. LB szerint:

    Podolák Elvtárs ennyi:
    http://www.podolakgyorgy.hu/266-Maganemberkent

    Határozottan tetszik, hogy legalább önkritikája van!:)

  29. Noel szerint:

    Kedves Nagyapó !
    Ha én vagyok a szocialisták egyik fegyvere, hát az melehetősen rozsdás lenne.
    Igazad van: Tuhacsevszkij, elitélt volt, a főügyészt Visinszkijnek hívták. Ezt tudd be, gyengülő névmemóriámnak.:))
    Egyben viszont biztos vagyok: “népi nyomásra” nem idéznek be senkit még tanukihallgatásra sem.

    Kedves Iványi Gabi !
    Köszönöm a higgadt stilust, igy lehet érdemben vitázni.
    Nem vagyok Fidesz fan, soha nem titkoltam, de már több éve rajta vagyok N.SZ. levelezési listáján, és általában el is olvasom a nekem küldött anyagokat. Nagyon sok mindennel egyetértettem (Galván iszap, Gerincút, Csepeli Kórház ), és az a véleményem, hogy tehetséges várospolitikus, az már nem az ízlésemnek való, ahogy a “nagypolitikába” bekapcsolódik. És hiszem, vallom, hogy a kerületnek várospolitikusokra van szüksége, nem “politikusokra”, ha a minket érintő problémákat nem a politikai hovatartozás szerint ítélnénk meg
    Egyébként sok mindenben egyetértünk, pártszimpátiától függetlenül.:)))
    És a véleményemet elmondom más jellegü fórumokon is, van ahol sokkal keményebben, sarkosabban. Szóval bögrét nem kapok és nem várok sehonnan sem.:)))

  30. lolka szerint:

    Szerintem a rendörségen biztos kikérdezték, mivel töltötte a napját, kivel, kikkel találkozott stb. ha nem is percre pontosan, mert nem “kis esemény”volt ez azért. Az előzményekből sok minden kiderülhet és sok mindenre lehet következtetni…nem baj had probálkozzon a centi…már fogy…

  31. loastman szerint:

    Nem sokon múlott, hogy balesetet okozok. Megláttam a két helyi ficsúr (Podolák + Avarkeszi) választási plakátját. Csak erős idegzetűeknek ajánlom!
    Podolák azt hirdeti, hogy “A csepeli érdekekért, értékekért”… hát ez kibaszta a biztosítékot nálam. És az a szomorú, hogy lesz olyan ember, aki rá fog szavazni… Avarkeszi sem különb, ő a csepeli biztonsággal “büszkélkedik”… Ezek tudják hol van Csepel? Ezek tudják, hogy itt mik történnek?

  32. Róka szerint:

    Podolák és Avarkeszi et. még soha nem volt olyan közel az emberekhez mint most!

    A buszmegálló oldalán láttam őket, a plakátból csak a fejük látszik.Ott csak magukat képviselik, ahogy az elmúlt 4 évben is. Na meg a pártot.

  33. Noel szerint:

    loastman !

    Lélekerősítésül olvass egy kis Vona nyilatkozatot, de NSZ-nak is ajánlom ugyanezt, ha túlságosan a szocikra koncentrál, itt mindnekit kellemetlen meglepetés érhet.:(((

  34. Manitu szerint:

    Noel, no el vagy ám tévedve. Podolák a saját fajtájával is úgy bánt, hogy amikor Takácsot megölték, még tanúskodni sem ment el. Ez nem Fidesz, nem MSZP, nem SZDSZ-es kérdés, hanem morális:

    1. ha ilyen érzéketlen ember, aki így letojik mindent, akkor nem Parlamentbe való
    2. vagy benne van nyakig a dologban.

  35. obama szerint:

    A gyilkosság oka!
    Idézet Takács József feljegyzéséből:”Az igazgató a tanügyigazgatói munkáját csapnivalóan látta el, ezért munkaköréből felfüggesztésre került, és 2009 január 01.-től új igazgató került megbizatásra a kuratórium elnökének egyetértésével.
    Az igazgató és a gazdasági vezető a fentiek alapján munkájukat törvénysértő módon végezték, az iskola vagyonát hűtlenül kezelték, a befolyt összegeket eltulajdonították.”

    Ez az idézett szöveg a tételes felsorolás végén mint konkluzió szerepel.

  36. "*" szerint:

    Azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy az embereknek elege van már ebből. Tegnap került a legutóbbi csepel újság a kezembe, hát rossz érzéseket keltett bennem a Fidesz és az MSZP közlemény. Tele mindkettő gyűlölködéssel, elképesztő stílusban. Nekem egyik sem különb a másiknál. Elszomorított, hogy már ez megy Csepelen is.
    Szerintem a rendőrök foglalkozzanak gyilkossági ügyekkel és nyomozzanak. A politikusaink pedig a kerületet érintő ügyekkel foglalkozzanak és dolgozzanak nap mint nap értünk. Ne arra fordítsák az energiáikat, hogy egymással harcoljanak a sajtón keresztül. Mindenki azt csinálja ami a munkája. És egyetértek azzal, hogy egy gyilkossági ügy minden részletét fel kell tárni, még azzal is, hogy NSZ azt mondta az ügyészséghez fordul. De nehogy már a csepeli embereket kérjük meg arra, hogy gyakoroljanak nyomást a rendőrségre, hogy hallgassanak ki bárkit is. Hagyjanak már a politikusok mindenkit békén és ne ilyen szarokkal terheljék az életünket, hanem igyekezzenek azon dolgozni, hogy jobban érezhessük magunkat lakókörnyezetünkben.

  37. Noel szerint:

    Manitu !
    Nem én vagyok eltévedve, ti akartok ebből mindenképpen politikai ügyet kreálni, és én ezen vagyok felháborodva, de nagyon.
    Én sem értem, miért húzódik a vizsgálat már több mint egy éve (igaz, isten és az ügyészség malmai lassan őrőlnek), de nincsenek ismereteim ( vélhetően neked sincsenek), az ügy hátteréről. Ha lenne közvetlen összefüggés a bűntény és a helyi mszp vezetői és képviselői között azt mindneképpen vizsgálták volna. Nem tudom, hogy “bánt el Podolák a saját fajtájával” – egyáltalán, mit értesz saját faján ??? – de nem tartom érzéketlenségnek, hogy önként miért nem jelentkezett tanuvallomásra az ügyészségen. Egyáltalán, miről kellett volna tanuskodnia ? Ha akár a vád, akár a védelem szükségesnek tartja, hogy tanuvallomást tegyen, már rég beidézték volna, vagy van valakinek tudomása arról, hogy megtagadta volna a tanuvallomást ?
    A tragédia hátterének, okainak vizsgálata szintén az ügyészség és a rendőrség feladata, ezt szigorúan szakmai szempontok vezérlik, és nem politikaiak ( nagyon remélem legalábbis), ha valakinek olyan információja van, ami alapján új nyomozati szempontok vetődhetnek fel, azt tárja az illetékesek elé.
    Megette a fene, ha kocsmai beszélgetések és piaci pletykák alapján folyna egy nyomozás, vagy népi kezdeményezés befolyásolhatná.
    Elnézést, részemről befejezném ezügyben a vitát, sikeres kampányt kivánok Németh Szilárd úrnak, de szeretnék a programjáról is hallani (van bőséges tennivaló) részleteket, amely nemcsak a politikai ellenfél személye elleni “tömegmozgalom” kezdeményéséből állna.

  38. zed szerint:

    Szeva bácsi közreműködésének köszönhetően szabadult ki az Ökumenikus Szeretetszolgálat Csecsenföldön elrabolt két munkatársa. Ennek azonban ára volt…

    Ezzel a cikkel is csak azt sikerült megerősíteni, hogy Demének nem igazán volt indítéka megöletni Takácsot. Csakis ő lehetett a felbujtó? Valami oka van, hogy a rendőrség elkülönítve kezeli a kettős gyilkosságot az iskolai sikkasztástól. Mindenesetre a tragédia a Fidesz malmára hajtotta a vizet, akár fideszes képviselőket is faggathatna a hatóság.

  39. Öreg halász szerint:

    Noel, ez attól fogva politikai ügy, hogy az MSZP annak kezelte. Tehát 2008 ősze óta, amikor párton belül kezdték rendezgetni a dolgot feljelentés helyett.

    Én láttam már fatális hibákat a rendőrség és az ügyészség, sőt a bíróság részéről, amelyeknek szakmai vagy politikai okai voltak. Csak, hogy kettőt megemlítsek: móri gyilkosságok, 2006. október 23-i leszámolás.

    A móri gyilkosságok esetében az vezetett fatális tévedéshez, hogy bármi áron ki akartak nevezni egy bűnöst. 2006 október 23 után pedig akit csak össze tudott verni és szedni a rendőrség, mindenkit megpróbáltak hamis tanúzás mellett gyorsan börtönbe zárni.

    No és itt mi is történt? A gyilkosság után azt mondták, hogy ez előre megtervezett volt. Mi történik ilyen esetben? A rendőrség percre pontosan kivizsgálja, hogy mit tettek, mit mondta a gyanúsítottak a gyilkosság előtt, mert abból kiderülhet, hogy valóban előre eltervezték vagy sem.

    Nos, ezt biztosan nem vizsgálta ki a rendőrség, különben törvényszerűen meg kellett volna hallgatniuk Podolákot – akinek állampolgári kötelessége is lett volna szerintem, hogy jelentkezzen a nyomozóknál.

    Zed, akkor mondjál hálát a Szeva Bácsidnak, és felejtsd el, hogy olyan maffiózó volt, aki közben emberek tucatjait gyilkoltatta meg. Persze, nektek jó ember volt, mert a ti brancsotokhoz tartozott, meg etetett benneteket meg a Podolákot.

  40. Hulk Hogan szerint:

    Nagyon egyszerű a dolog,most kell elkezdeni kisöpörni a megélhetési politikusokat és a szemetet ( szdsz,mszp,mdf ) a parlamentből,még az országból is.Ez vonatkozik a háttér hatalomra is ami (akik) csepelen is irányitják a rablókapitalizmust,sajnos idáig fajult a rabló politika,hogy már gyilkolják egymást (ami nem baj ) de nem kéne hagyni,hogy megusszák !

  41. Hugi szerint:

    Már megint elkezdõdött a szocisikamika; most már a gyilkos qrvafuttató Szeva is jó ember? Tényleg nem érzi a csepeli MSZP az erkölcsi és morális alapokat?

  42. Iványi Gabi szerint:

    Noel:

    Két dologban reagálok az általad írt véleményre:

    Várospolitikusra van szüksége Csepelnek: egyetértek, jó, agilis, a problémákat átlátó várospolitikusra. Megítélésem szerint, N.SZ. kifejezetten sokat tett a kerület krízis-helyzeteinek fékezéséért. Az optimális helyzet az, ha összefogásról beszélünk a kerületi problémák megszüntetésében…választástól-választásig. Nyilván, az ellenzéki pozícióban levő képviselőknek a bírálati oldalon erősebb szerep jut. Itt találtam én a kerületi mszp részéről a régi korok idejéről megmaradt archaikus gondolkodás-módot: mi vagyunk hatalmon, miénk a döntés, majd mi megmondjuk! Nem tűrték a kritikát, mindent sértődének vettek, rágalomnak…Közben a lényegi dolgokról elterelődött a figyelem…Az ellenzék, joggal keményített a stílusán. Nem engedték N.SZ. jó várospolitikusi adottságait érvényesülni.

    A tájékoztatás elmaradása a közvéleményre olyan hatással van, hogy a találgatások kerülnek előtérbe..A rossz mszp kormányzási megítélést nem a fidesz okozta! A kapkodás, a mutyi dolgok, azok elkenése…
    Ha a fidesz nem folytatja a beszorító politikáját, még több kínos ügyletbe keveredik az mszp…Ergo féket jelentett a fidesz a 8 év alatt. Ha a fidesz a hatalomra kerülése után folytatja az mszp-s megoldású “lenyúlásokat”, elhallgatásokat, akkor úgy jár, mint az mszp. Ez, politikai törvényszerűség! Addig, amíg nincs “hatalmon” ízléstelennek tartom az előre rágalmazást! Az ellenzéki politikai szerepet nem helyezheti az mszp a “Kádár-korszak” elveire! Mi vagyunk hatalmon, mi döntünk! …mert ezt tette az mszp!

  43. Jeniszej szerint:

    Lehet, hogy ha – Podolák segít “családi ügyben” demének elkerülhető lett volna az értelmetlen vérontás?
    Vajon milyen segítséget várt,
    várhatott deme a Podoláktól “családi ügyben”, amire majd “később” akart visszatérni Podolák.
    Mindenkit buzdítok arra,
    akinek a családjában anyagi segítségre van szüksége, forduljanak bizalommal segítségért Podolák úrhoz.
    Vagy mégse?

  44. Jeniszej szerint:

    Kitől, mitől féltek feljelenteni egy tolvaj csaló gazembert a deme ügyvéd által jelzett “minimum húsz ember közül” akik tudtak az adócsalásról, sikkasztásról, mutyizásról.
    Podolák úrnak is kötelessége lett volna íziben megtenni a feljelentést, amikor Takács úrtól már hetekkel előbb tudomást szerezhetett a deme sikkasztás, lopás sorozatáról.
    Miért nem tette meg előbb vagy később a rendőrségi feljelentést?
    🙂

  45. Jeniszej szerint:

    Manapság ingyen nem szokás elhallgatni semmit – vagy igen?

  46. Vátesz szerint:

    Demének utólag is megjöhet a beszélhetnékje, majd ha előzetesből átkerül valódi börtönbe, társas elszállásolásra, akik esetleg érdeklődnek majd iránta fiatal korára tekintettel, na akkor elkezd majd “dalolni”,hogy kiérdemelje a magánzárkát! 😉

  47. Iványi Gabi szerint:

    Jeniszej: ennyire nem lehetsz naív:-)))))))))

  48. Jeniszej szerint:

    T.
    Vátesz:
    Lehet, hogy lesz majd a sitten kocsög ki mit, tud? – deme et. tiszteletére?
    🙂

  49. miska72 szerint:

    🙂 🙂 LB Podolák magánemberként egy senki? Mert nekem nem nyitott meg megadott link semmit.
    http://www.podolakgyorgy.hu/266-Maganemberkent

  50. miska72 szerint:

    Nemsokára Podolák elvtárs is úgy fog futni a nép elől, mint a képen.

  51. PÁLOS TREND szerint:

    Podolákot komcsi múltjában még nagyobb gazságok terhelik, amik nem csak az ő hanem közvetlen politikai környezetében is cunami szerű tereprendezést idézhetne elő.
    Kezdhetnénk mindjárt a Csepel Művek bezerásától…:))

  52. lolka szerint:

    Na úgye, fényesednek a csavarok a rozsdás alkatrészen…
    Öreg halász:

    2010. január 21. 06:01-kor – az igazad 100%-os…

  53. LB szerint:

    miska!

    Ezért írtam, hogy értékeljük az önkritikáját! 🙂

  54. zed szerint:

    Öreg halász és Hugi!

    Egy szóval nem állítottam, hogy “okos Don” jó ember volt, habár akiknek a halála a lelkén szárad, nem voltak abszolút ártatlanok, úgy mint az a két személy, akik egy segélyszervezet munkatársaiként azért vállaltak kockázatot, hogy másokon segítsenek. Szeva bácsi viszont nem jótékonyságból segített őrajtuk. Nem hiszem, hogy az EMFESZ fogyasztóit érdekli, ki áll a társaság mögött, az embereket sokkal inkább az foglalkoztatja, hogy a cég valóban 8%-kal a piaci ár alatt adja e a földgázt.

  55. Gordon szerint:

    Podolák úr mit titkol a rendőrség előtt, és főleg miért? Volt-e szerepe a kettős gyilkosságban? A józan csepeli közvélemény válaszokat vár.

  56. Jeniszej szerint:

    Kíváncsi leszek, ha majd Podolák úr „visszatér a deme családi problémáira” mit fog tanácsolni, – mert hát megígérte a tolvaj sikkasztó gyilkossági bűnrészességben is vádolható családi ügyben tanácsot kérő tettesnek. Ezt az ATV-ben a vagányul kérdező riporter nőnek el is mondta Podolák úr.

  57. TI szerint:

    Akinek van hallása elsőre is észrevette a riportból az ellentmondásokat.
    Pl. valószínüséggel elképzelhető, hogy volt nálam pár mondattal később már tudja azt is, hogy hol beszéltek /a birkózóknál/,
    Vagy azt mondta neki Deme, hogy az élettársa elvitte a pénzt otthonról /az iskola pénzét?/ ez sem érdekli Podolák urat, akkor mi érdekli? /esetleg az ha ő maga viszi el?/. Érdekes nem???

  58. […] Eljut-e a rendőrségig? Rajtunk ne múljon! – népi kezdeményezésünkről itt olvashat […]

  59. Pálos Trend szerint:

    Megkezdődött a visszaszámlálás.
    Már annyira kellemetlen az öreg bolsi szaga a csepelieknek, hogy az MSZP befolyásosabb figurái is elengedik Podolák kezét.
    Belsősök szerint még ebben a hónapban rávetődnek az ügyészség emberei…
    A hátralevő időt meg már fél lábon is kibirják a “jóakarói”!…:))

  60. […] Podolák menjen tanúskodni! […]

  61. PÁLOS TREND szerint:

    Kormorán – Pálos Trend: 2010. 04. 11.
    A költő visszatér…

    Európa közepén él egy ősi népen, felszántott határon, kék-fehér gőgben
    Nem kíván mást, csak saját hazát, hol övé lesz dalunk, szavunk,
    Hol fajanszból, szarból kenheti, múltját s 7 hatalmunk…

    Európa közepén kémgép hatolt(a) haza, lehallgatott vágyaink, sémik lopják tova
    Ürülék fojtja szegény magyart, folyik, folyik a vér,
    Vértanúkból kreál nácit, mert nincs szív benne mi él…

    2x Csak a költő, ha visszatér, a költő ha visszatér, Míg a földön ember él, a költő visszatér
    Hol ember él, hol ember fél, a költő visszatér, Hol magyar él, hol magyar fél, Petőfi visszatér

    Míg a földön ember él, a költő visszatér, Míg magyar él,míg ember fél, a költő visszatér
    Míg a földön ember él, a költő visszatér, Hol magyar él,hol ember fél, a költő visszatér

    Csak a költő, ha visszatér, a költő ha visszatér, Míg a földön ember él, a költő visszatér
    Csak a költő, ha visszatér, a költő ha visszatér, Míg a földön ember él, a költő visszatér
    A költő visszatér…

    Hazám, hazám, te messzi tér, a gyermek száj míg enni kér
    Tudjátok, míg magyar él, Petőfi visszatér
    Míg a földön ember él, a költő visszatér, Hol zsarnok él, hol ember fél, a költő visszatér

    A költő visszatér, a költő visszatér, Míg a földön ember él, a költő visszatér
    A költő visszatér, a költő visszatér, Míg a földön ember él, a költő visszatér

    Míg a földön ember él, a költő visszatér, Hol zsarnok él, hol ember fél, a költő visszatér
    A költő visszatér, a költő visszatér, Míg a földön ember él, a költő visszatér

    Míg a földön ember él, a költő visszatér, Hol zsarnok él, hol ember fél, a költő visszatér
    A költő visszatér, a költő visszatér, Míg a földön ember él, a költő visszatér
    A költő visszatér…

  62. PÁLOS TREND szerint:

    Nyomon követünk…

    A csepeli rendőrkapitány egyengette a gyilkoló vagyonőr életútját

    Császár Mihály volt csepeli rendőrkapitány már 2001-ben kapcsolatban állt Kun Tamással, a múlt januári csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjával, és ajánlgatta is őt különféle vagyonvédelmi munkákra – olvasható a Népszabadság szerdai számában a lap birtokában lévő nyilatkozatra hivatkozva.
    Rendőrségi körökben tényként emlegetik, hogy amikor Császár a XIII. kerületi kapitányságon dolgozott, Kunt javasolta a szerveződő városőrség élére. Mire az ügy „komolyra fordult volna”, Császárt áthelyezték Csepelre, onnan az egyik nagy biztonsági céghez igyekezett beprotezsálni Kunt, sikertelenül – írja a lap. A cikkben megemlítik azt is: hivatalos rendőrségi források is megerősítették, hogy Kun autója a csepeli rendőrkapitányság előtt parkolt, amikor három nappal a kettős gyilkosság után lefoglalták.
    Mint ismert, Császár a TV2 Naplójának tagadta kapcsolatát Kun Tamással. A csatornának indulatosan nyilatkozó volt csepeli kapitány állítólag a kettős gyilkosság után közvetlenül telefonon beszélt a biztonsági őrrel.

    Az üggyel kapcsolatosan Németh Szilárd, a Fidesz–KDNP csepeli országgyűlési képviselője írásban tett fel kérdéseket Kovács Tamás legfőbb ügyésznek, melyeket az MNO-hoz is eljuttatott. Németh többek között arra kíváncsi, hogy miért nem hallgatták ki az MSZP-s Avarkeszi Dezsőt, Podolák Györgyöt, Tóth Mihályt, Orosz Ferencet, dr. Gulyás Gábort, Szenteczky Jánost és Császár Mihályt. Tudni szeretné, hogy vizsgálta-e a nyomozó hatóság a fenti politikusok ellentmondó sajtónyilatkozatait, és egyáltalán követi-e a nyomozó hatóság a sajtóban megjelent állításokat, vizsgálja-e azok megalapozottságát, megbízhatóságát. Azt is szeretné tudni, hogy talált-e a nyomozó hatóság olyan hangfelvételeket, amelyekre Deme Gábor és Kun Tamás többször is utaltak a médiában mint az MSZP vezetésére nézve kompromittáló anyagokra.
    (Népszabadság, mti, MNO)

  63. […] Gulyás Gábor, az MSZP kampányarca vélhetően most háttérben marad, átadja a főszerepet a tanúskodni nem akaró Podolák Györgynek (fotó: Csepelen.hu, további fotók itt […]

Itt lehet hozzászólni !