A Kvassay híd elkészült, a csepeli HÉV mégsem megy át rajta még egy darabig

IHO, Mr.Gabee, Csepel.info

Tovább tart a HÉV-pótlás, mert… Miért is? Elvileg készen van a híd.

„A 2020 júniusa óta tartó csepeli hévpótlás az egész XXI. kerület, a dél-pesti agglomeráció (például Szigetszentmiklós, Halásztelek) közlekedését megnehezíti. A korábban 12–15 perces utazás helyett a pótlás alatt az utazás majdnem kétszer olyan hosszúra, 20–30 percesre növekedett a Boráros tér és Csepel között, ráadásul az út felénél kényelmetlen átszállás is megszakítja utazást” – írja posztjában a Közlekedő Tömeg.

„A H7-es HÉV vonalát érintő forgalomkorlátozás a MÁV-HÉV Zrt. korábbi tájékoztatása alapján eredetileg 2020. december 31-éig tartott volna. A Budapesti Közlekedési Központ 2020. november második felében azt a tájékoztatást kapta a MÁV-HÉV Zrt.-től, hogy a H7-es HÉV forgalmának korlátozását előreláthatólag 2021. augusztus 31-éig fenn kell tartani.

A H7-es HÉV Csepel egyetlen kötöttpályás kapcsolatát biztosítja a belváros felé, amelyen naponta körülbelül 40 ezren utaznak. Jelenleg a HÉV helyett a belső szakaszon továbbra is pótlóbuszok közlekednek, így ez a 40 ezer utas további egy átszállásra kényszerül. Tekintettel a HÉV-vonal hálózati adottságaira, egy átlagos Csepel és belváros közötti utazás így akár sajnos három átszállással is járhat, nemcsak a csúcsidőszakokban, hanem napközben, az esti órákban és hétvégén is. Emellett a hévpótló autóbuszok a jelenleg egyébként is terhelt Soroksári út környezetét tovább terhelik.

A kérdésben pontosabb információkért kérjük, forduljon a MÁV-HÉV Zrt.-hez” – felelte a BKK.

MÁV-HÉV?

Egyelőre semmi. Ha válaszolnak, közöljük.

 

19 hozzászólás “A Kvassay híd elkészült, a csepeli HÉV mégsem megy át rajta még egy darabig” bejegyzésre

  1. Ervin Tóth szerint:

    Átverték a csepeli embereket. 2020 karácsonyára ígértek a lezárást. Röhely, hogy ennyit nem érnek a MÁV- nak az emberek, hogy képtelenek tájékoztatni Hogy mi történik A HÉV- vel.

  2. kormánypárti szerint:

    Húha! 10 perccel többet kell utazni. Ez valóban felháborító.

  3. 1Csepeli szerint:

    kormánypárti: Itt nem csak 10 perccől van szó, hanem (kb.) napi 2 x 10 perc x évi 265 hétköznapi nap = 5300 perc = 88 óra = 11 munkanap.
    Tehát MINIMUM ennyit vesz el az emberektől, akik HÉV-vel utaznak.
    És a pótlóbuszok dugókat csinálnak, az autósokból is kb ennyit vesz el, és mennyi autós van azon az úton? És nem csak az elveszett időről van szó, hanem az embereknek az idegeire mennek.

    Csak gondolkodni kell 1 kicsit ezen.

  4. 1Csepeli szerint:

    És ez mind csak 1 embernek az idejét számoltam.
    Hány ezer ember is utazik azon a HÉV-en 1 nap alatt?
    Szóval szorozzuk 11 munkanapot minimum 2x annyival (autósokkal együtt)

  5. janipapa szerint:

    Kész van ??!! Miért nem lehet megindítani teljes vonalon a szerelvényeket ? Vagy valaki megmondta “első a stadion oszt kész”.

  6. Nagyapó szerint:

    1Csepeli! “Hány ezer ember is utazik azon a HÉV-en 1 nap alatt?” Tényleg hány ezer?😀 (Számolja meg valamelyik megállóban!)

    janipapa! Jobb lenne, ha megindulna a forgalom, majd újra lezárnák?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. 1Csepeli szerint:

    Nagyapó!

    Csúcsidőben 6 kocsis a hév, kocsinként mondjuk 100an vannak (nem tudom a pontos számot, csak tippeltem, utaztam elég sokat héven, ha tele, akkor egymás nyakán voltunk). Tehát menetenként 600an vannak, kb 7 percenként 1 menet, tehát óránként 7, csúcsidő: reggel 6-7-8-9, du. 15-16-17-18. Tehát ez 8 óra.
    Szóval 8 óra x 7 menet x 600 utas = 33600 utas, és itt csak egy irányút számoltam.
    Ha nem 600 utassal számolok csúcsidőben, hanem csak 200-zal, akkor is kb. 11 ezer utas.
    11 ezer utas x évi 11 munkapnap = 121 000 munkanap.

    Szóval évente MINIMUM 121 ezer munkapnapot pocsékoltuk a HÉV utasaitól ezért a 10 perces többlettel. És autósokról nem is beszéltünk még.

    Megengedem, hogy az itt számolásomat a Csepeli Önkormányzat felhasználhatja 🙂

  8. Agi szerint:

    Itt nem csak a menetidőről van szó. Vegyük hozzá, hogy jarvanyhelyzet van, és a HÉV-pótlón nagyon nagy a tömeg. Igenis jobb lenne, ha elindulna a hév, akkor is, ha később újra leállítanák egy időre. Mondjuk kivárhatnák a nyári szünetet a stadionjuk építésével… És akkor abba most nem is megyek bele, hogy ebben a helyzetben minek is az a stadion újabb sok milliárdból???

  9. Utazó szerint:

    Csak a szokásos kormánypárti arrogancia, gőg.
    Miért nem készültek el azok a munkálatok a Kvassay híd felújításával párhuzamosan, amik most akadályozzák a HÉV Boráros térig való közlekedtetését?
    A, csak
    B, Soros
    C, Gyurcsány
    D, Karácsony

  10. robi szerint:

    Mesze még a választás. A szavazópolgár agyát addig átmossák párszor, sok hazugságot elfelejt addig.

    Most első a stadionépítők profitja.

  11. Ervin Tóth szerint:

    Talán később kellett volna elkezdeni a híd felújítását. Akkor, amikor már elkészültek a sportlétesítmények tervei és engedélyetetése és am unkákkal együtt csinálni a hidat. Addig biztos nem omlott volna le a híd. A híddal egy időben lehetett volna készíteni az új pályát.

  12. kormánypárti szerint:

    Miért? Egy házat, épületet sem úgy építenek meg, hogy az összes szaki egymás hegyén-hátán van, akadályozva egymást a munkában, hanem miután végzett és levonult az egyik brigád, jön a következő csapat. A munkálatoknak megvan a maguk kivitelezéstechnológiai sorrendje. Azt hogy mi jön előbb és mi később, a mérnökök határozzák meg -ezt Horváth János is megmondhatja.

  13. Ervin Tóth szerint:

    Elkerülhette a figyelmedet, hogy a két helyszín nem ugyan ott van.

  14. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Az a helyzet, hogy a főnökeid hibájából szívnak most a csepeliek, ezt nem lehet védeni.

  15. lutria szerint:

    kormánypárti#Nézzen már a térképre,miközben karbantartják a hidat-attól északra 50-100métere nem fért volna el az átjáróépítő brigád?
    Amúgy már elismerték a minisztériumi felelősök hogy nem építéstechnológiai ok miatt lett a csúszás hanem mert ők elcseszték az építés megtervezését,pályáztatását stb.a bürokratikus átadás-átvétel közben.

  16. kormánypárti szerint:

    Viszont épül egy gyalogos- és kerékpáros híd is és így mindjárt más a gyerek fekvése. A csodájára járnak majd az új gyönyörű stadionunknak. A csepeliek a beruházások fő nyertesei.

  17. Horváth János szerint:

    A csepeliek a nagy büdös l…szt fognak nyerni!

  18. janipapa szerint:

    Tisztelt Nagyapó !

    Ha megindulna az azt jelenti minden rendben ! Ha jól látom nem az építési területen megy át a szerelvény. Le van kerítve a töltés mellett kerítéssel az építési terület.!

  19. janipapa szerint:

    Egyébként ha akadály a töltés a szállítás miatt ott a Duna uszályokkal és ha minden kötél szakad a hadsereg műszaki alakulata felépít bármikor egy töltést átívelő hidat !!
    Csak akarat kérdése az egész ! Futja majd a szerintem igen csak megemelkedő építés költségekből ahogy ez már nálunk szokás !!

Itt lehet hozzászólni !