Bárkiből lehet országgyűlési jelölt Szanyi pártjában

Mandiner

„Benned van a szocializmus?” – ezzel a szlogennel a Facebookon toboroz jelölteket az ellenzéki előválasztásra az Igen Szolidaritás (ISZOMM).

A radikális baloldali szervezet hirdetése szerint nagyon egyszerű a jelentkezés, mindössze ezt a Google-kérdőívet kell kitölteni hozzá, amelyben a személyes adatok (név, cím, telefonszám, email-cím, születési dátum) mellett programjuk elfogadását kérik.

választási törvény módosítása alapján az országgyűlési választáson az a párt állíthat országos listát, amelyik legalább 71 választókerületben egyéni jelöltet tud indítani. Az ellenzéki összefogás pártjai eddig nem ültek le Szanyiékkal tárgyalni az együttműködésről – amit a politikus többször is komolyan sérelmezett – így az ISZOMM politikusai vélhetően nem kapnak helyet a DK, a Jobbik, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum közös listáján.

Szanyi Tibor pártja ezért úgy döntött, hogy mind a 106 választókerületben jelöltet kíván állítani, akiket az előválasztáson is indítanak. A tavasszal alapított párt kellő mennyiségű tag és alapszervezet hiányában ezért most a Facebook és a Google segítségével toborozza leendő jelöltjeit. Nemsokára kiderül, milyen eredménnyel.

Szanyi Tibor és politikustársai a közelmúltban nyilvánvalóvá tették, hogy távlati céljuk a szocializmus, így nem meglepő, hogy elvárásaikat a „kapitány” az alábbi mondatokkal fogalmazta meg:

„Mit kérünk, várunk tőled?

Ismerd meg az Igen Szolidaritás politikai programját, ami öt szóba sűrítve:

Pénzt az embereknek, igen szocializmust!

A munkáért tisztességes béreket, a gyermekeknek a maihoz képest tripla
családi pótlékot, a nyugdíjasoknak ugyanekkora korpótlékot akarunk
biztosítani, havonta, és azt, hogy a havi jövedelme mindenkinek érje
el a létminimumot…. és még sok minden mást!

Szükséged lesz sok-sok időre!
Minimum 5 önkéntest kell találj a csapatodba!
Válassz 3 fontos ügyet a választókerületedben!
Bizalmat!

Mit adunk neked?

Közösségi élményt.
Személyesen találkozhatsz oroszágos politikusokkal, megnézheted egy
munkanapjukat, részt vehetsz a döntéseikben, beleláthatsz életük egy
napjába.
Kipróbálhatod magad politikusként.
Ha elég ügyes és elszánt vagy, valódi politikus is válhat belőled!

Továbbá:

Kommunikációs felkészítést, kreatív anyagokat, fotókat, videókat
… és szeretetet.”

Hogy ez mennyire csábító ajánlat, döntsék el Önök!

Forrás: Mandiner

 

26 hozzászólás “Bárkiből lehet országgyűlési jelölt Szanyi pártjában” bejegyzésre

  1. zsák krumpli szerint:

    Mennyibe kerül az ISZOMM 106 jelöltje a Fidesznek?

  2. Marika szerint:

    A kőalkesz bagázs, tuti a prosectura iszom című daluk lesz a himnuszuk! Nagyon gáz XD

  3. kormánypárti szerint:

    Mi történik akkor ha egy kocsmában hitelre kezdik osztogatni a piát, úgy, hogy a vendégeknek korlátlan hitelkeretet biztosítanak és bármeddig ráérnek fizetni? Egy ilyen kocsma bizony maga az álom.

  4. Horváth János szerint:

    Ez ma is megvan, a kormány a kocsmáros.

  5. Marika szerint:

    Ne feledje horvát jani, hogy magának is ez a kormány adja a nyugdíjat, úgyhogy be lehet fogni…

  6. kormánypárti szerint:

    Ha nem sikerült volna összekapcsolni, az ingyen pia a megemelt összegű jóléti kiadásokat jelenti (nem fejlesztési célú, azaz megtérülő állami transzferek), amilyen a nyugdíj vagy a családi pótlék. Ezeknek a fedezete hitel lenne, azaz emelkedő államadósság. Hitelből jóléti kiadásokat finanszírozni (hétköznapi nevén osztogatást végezni) olyan jellemzően baloldali populista gazdaságpolitika, ami hosszabb távon nem lehet működőképes.

  7. Horváth János szerint:

    Marika!
    A nyugdíjat nem a kormány adja. A nyugdíj az aktív dolgozók befizetéseiből képződik, mint
    ahogy korábban az én befizetésem is egy akkor már nyugdíjas embernél landoltak. Ebből
    adódik, hogy a mondatod utolsó része baromság.

  8. Horváth János szerint:

    Hol a faszban van itt megemelt összegű járandóság te szerencsétlen? Mit gondolsz a CSOK,
    meg a különböző családtámogatásnak hazudott ingyenpénz a a tököm?

  9. kormánypárti szerint:

    A CSOK nem ingyenpénz (jóléti célú támogatás). A CSOK mértékével nőttek a lakásárak, nagy hányadából az építőipari beruházóknak többletnyeresége keletkezett, amiből aztán fejleszteni tudnak.

  10. Nagyapó szerint:

    Ahogy olvasom, a baloldali program nem fér be a moslékkoalícióba!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Ezen még dolgozzál!

  12. robi szerint:

    Még tucatnyi kis párt alakulhat meg az elkövetkező egy évben, az összefogás gyengítésére.
    Pénz van rá bőven.

    A fizetett prókátorok természetesen tudatosan összemossák a NER-en kívüli szervezeteket.

  13. Marika szerint:

    horvát jani, a nyugdíjat viszont a KORMÁNY EMELI, bár a magáét megvonnám mivel totál primitív, nem tudom az ilyen miért nem lakik Moszkvába, miért itt rontja a levegőt?

  14. zsák krumpli szerint:

    Nem Horváth János jár Moszkvába csókolózni Putyinnal! Bár én Putyin helyében a seggem tartanám oda neki csókra, úgy mint Trump is!

  15. Marika szerint:

    horvát jani biztos szívesen csókolgatná a putyin szaros seggét

  16. zsák krumpli szerint:

    Orbán csókolgatja, ha nem értette volna!

    Amúgy meg nem Horváth nyugdíját fogják megvonni váltás után, hanem a sok tetű ukránét, akik nem is laknak Magyarországon, s vannak közöttük olyanok is, akik 300 ezret kapnak havonta! A magyar aktív dolgozók nem azért fizetik a járulékot, hogy a kormány tíz meg százezrével tartsa belőle a szavazatok ellenében az ukránokat!

  17. Horváth János szerint:

    Hagyni kell ezt a szerencsétlent, látszik, hogy mentálisan totálkáros!

  18. kormánypárti szerint:

    Az anyaország nem csak azokért a magyarokért tartozik felelősséggel, akik a pillanatnyi országhatárokon belül próbálnak boldogulni. Látogass e egyszer Kárpátaljára, látni fogod, hogy nem dúskálnak a javakban az ott élő nemzettestvéreink. Akik egyébként szeretettel fogadják a csonkaországból érkezőket. Bár tudom, hogy te inkább a börtönökben ülő bűnözők és hájas ügyvédeik pénzelését tartod fontosabbnak.

  19. zsák krumpli szerint:

    A nyugdíj járulékkal szerzett jog! Az ukránok Ukrajnában fizették a járulékot, a nyugdíjat is onnan várják! Szavazni meg a saját országukban a saját jelöltjeikre lehet! Meg persze Orbánra, ha esetleg Ukrajnában kérne menedéket meg ukrán állampolgárságot!

  20. kormánypárti szerint:

    Gyurcsányiék alanyi jogú alapnyugdíjat is szeretnének. Tehát az is kapna nyugdíjat, aki nem fizetett vagy alig fizetett járulékot életében. Megjegyzem most is létezik olyan ellátási forma, hogy időkorúak járadéka. Nem lenne egyszerűbb ennek a segélynek az összegét megemelni? Aki a vagyoni, jövedelmi helyzete alapján nem szorul rá, az miért kapjon automatikusan alapjövedelmet, alapnyugdíjat vagy bármilyen állami juttatást? Az ukrán nyugdíjbiznisz bűncselekményeken alapul és talán már felszámolták a jelenséget.

  21. zsák krumpli szerint:

    Az ukrán nyugdíjbizniszt nem számolták fel, mert a Fidesznek szavaznak! Bejelentették ide őket lakosnak, kétszázat is egy házba, pajtába, disznóólba! Gondolom, megbízott veszi fel a nyugdíjat, vagy magyar bankszámlát nyitottak, mert nem laknak Magyarországon. S szépen élnek a magyar nyugdíjból még Kijevben is! Sokkal jobban, mint az átlag magyar nyugdíjas! Ezeknek naponta kellene fizetni a nyugdíjat a bejelentett magyarországi lakcímükön, ha ott van! Különben is már rég fel kellett volna mondani az egyezményt, amelyet még a Magyar Népköztársaság kötött a Szovjetunióval az áttelepültek kölcsönös nyugdíjellátásáról! Vagy legalább kiegyensúlyozni! Magyarország akkora összeget fizet az utódállamokból áttelepülteknek, mint az ottani állam fizet az oda kitelepült magyar állampolgároknak! Szummázva! Testvériesen ugyanazt a szummázott összeget felosztva az igénybe vevőknek! Rögtön megszünne a nyugdíjbiznisz!

  22. kormánypárti szerint:

    Te magad is megerősíted, hogy bűncselekmény útján lehet elkövetni ilyet. Aki valótlan lakcímre jelentkezik be, közokirathamisítást követ el. Könnyen felderíthető pénzügyi visszaélés, sokat kockáztat vele az elkövető. Kb. 10 ezer ukrán v. orosz állampolgár kap magyar nyugdíjat, a nyugdíjkassza pár tized százalékát teszik ki ezek az igénylők. Ez a “hatalmas nyugdíjbiznisz”. Szóval emiatt NEM kapnak kevesebbet a hazai nyuggerek.

  23. Horváth János szerint:

    pillanatnyi országhatár – Tudsz valamit, vagy ki a k… anyja akar háborúzni?
    nemzettestvéreink – Tartozik hozzá NEMZETVEZETŐ is?
    Igen, létezik egy méltányossági járadék 28500 Ft értékben, / most betonozta be a Fidesz /,
    na ebből zabáljon csülkös pacal Németh Szilárd!
    Aki azonos %-l adóztat minden jövedelmet, vagy emeli a nyugdíjat, az szándékosan növeli
    a társadalmi rétegek közötti szakadékot.

  24. Nagyapó szerint:

    zsák krumpli (szerda – 22:01) (A felvett név jellemző! 😀) A volt Szovjetunióból ÁTTELEPÜLTEK kapnak M.O.-on nyugdíjat nemzetközi szerződés alapján.
    Akik választáskor jöttek át, azok rendelkeztek magyar állampolgársággal, csak az ukrán törvények szerint ott nem szavazhattak. Különben a DK-s, Momentumos propaganda ellenére a Kárpátalján is laknak magyarok!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. zsák krumpli szerint:

    Jellemző a szociálisan érzékeny Orbán-rendszerre, hogy a minimálbér után adót kell fizetni, míg A FUTBALLISTÁK 500 MILLIÓ FORINTIG NEM FIZETNEK ADÓT!

  26. zsák krumpli szerint:

    Nagyapó, a felvett név tényleg jellemző! A zsák krumpli az Orbán-rendszer védjegye! Egy zsák (inkább zsákocska, 5 kg) krumplit ér egy szavazat! Míg Jakab Péter zsák krumplija 4.4 millió forintba került! Gratulálok!

Itt lehet hozzászólni !