Halálos lakástűz a Kossuth Lajos utcában

Mr.Gabee, Csepel.info

Szerkesztőségünk információi szerint csütörtökről péntekre virradó éjszaka kiégett a Kossuth Lajos utca 142-144 szám alatti, 5. emeleti, harminc négyzetméteres lakás.

A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a lakás már teljes terjedelmében égett. Az épületből huszonöt embert kimenekítettek, további huszonkettőt elzárkóztattak.

Helyszíni információk szerint a lakásban tartózkodó tulajdonost nem sikerült kimenteni. Úgy tudjuk, hogy az elhunyt “gyűjtögető” volt, sok limlomot halmozott fel a lakásban. A házban a tűz és az oltás miatt éjszaka nem volt se áram, se fűtés. Jelenleg ezek helyreállításán dolgoznak.

Csepel.info

9 hozzászólás “Halálos lakástűz a Kossuth Lajos utcában” bejegyzésre

  1. Tóth Ervin szerint:

    Máshol is vannak ilyen gyűjtögetők. Képtelenség ellenük tenni. Megkeserítik a lakók életét. Amíg nincs baj, senki nem illetések a lomok hatósági kiürítésére.

  2. admin szerint:

    Kedves Ervin, ki és milyen alapon dönthetné el mások helyett, hogy mennyi bútort, használati tárgyat vagy mást gyűjthet a saját lakásában?

  3. kormánypárti szerint:

    A lakóközösség, amennyiben a házirend jogszabálynak minősülne. Egy lakás ugyanis nem raktár.

  4. Tóth Ervin szerint:

    Kedves admin! Amikor már a szoba közepén van a WC,a szagok elárasztják a lépcsőházat, amikor már nem fér be a lakásba ember, mert raklapokkal van tele, akkor nem kell nagy tudás ahhoz, hogy ez tűzveszélyes és mások lakását, életét veszélyezteti a bent lakó. Ehhez egy sima tűzoltósági vélemény elegendő lenne. Amikor a csótányok hada kerül ki a lakásból, akkor egy közegészségügyi szakember véleménye elegendőnek kellene legyen a takarításhoz és a lakásban tárolt tűzveszélyes anyagok eltávolításához. Amikor a lakásban lakó ember elmeállapota kérdéses, akkor megfelelő szakember kellene, hogy lépjen a gyógykezelés miatt. Ez ilyen egyszerű, csak senki nem meri felvállalni.

  5. Pityu szerint:

    Tóth Ervinnél a pont. A szabadságjogok természetesen mindenkit megilletnek de csak addig, amíg a “szabadságával” másoknak nem árt.
    Ez amúgy valamilyen formában tuti törvénybe van foglalva.

  6. Zsivány szerint:

    Kik azok a “mások”?

    A Miniszterelnökség közleménye:

    Az Európai Bíróság tegnapi döntése, amely fenntartotta a kóser rituális vágás betiltását Belgiumban, az európai zsidó közösség vallásszabadságának korlátozása.

    A határozat az állatjogokat az emberi jogok elé helyezi, különös tekintettel a vallási meggyőződés gyakorlásának szabadságára, ami az emberi méltóság megsértése.

    Magyarország kereszténydemokrata kormánya mindig védeni fogja zsidó közösségének szellemi és fizikai jólétét, hagyományaik megőrzését.

    Ahogy Magyarországnak, úgy az Európai Uniónak is védenie kell zsidó közösségei vallásszabadságát. Ha ezt elmulasztja, akkor végül elveszíti saját identitását is.

  7. Tóth Ervinnek igaza van szerint:

    A közös pincék és tárolók is érdemesek lennének egy tűzvédelmi szemlére. Amikor a 20 éve a pincében rothadó matracoktól és a 150 kiló újságpapírtól meg hasonlóktól nem lehet használni a helyiségeket, az sem szerencsés. De persze “az még kell”.

  8. kormánypárti szerint:

    A pincerész alapból közös használatú helyiség és az egyes lakók közgyűlési döntés alapján vehetik kizárólagos használatba, általában nem ingyen. Simán elő lehet írni, hogy mire szabad használni (pl. tisztítószerek, takarítószerek elzárására és raktározására), mi tárolható ott és mi nem, a használó pedig köteles tűrni a rendszeres ellenőrzést. Ha közösen használják a pincét, akkor aminek nincs gazdája, egyszerűen ki kell dobni lomtalanítás alkalmával. Előfordul, hogy a holmi birtokosa rég elköltözött és már nem is minősül tulajdonostársnak.

  9. Hozzászóló szerint:

    Tóth Ervinnek igaza van, és tényleg. Kormánypárti, amit írsz, ez akkor működik, ha a renitenskedő lakó is szabálykövető. De mivel renitens, így nemlehet szabálykövető, a hatósági szemlézést és ellenőrzést pedig leszarja. Tapasztaltam nem egy helyen ilyesmit (Kőbánya, Kispest), gyakorlatilag a probléma, amit egyetlen lakó okoz, megoldhatatlan, mivel a helyi önkormányzati dolgozó, aki intézkedésre jogosult csak széttárja tehetetlenül a kezeit. Ha kérdezik a megoldásról, előveszi és hivatkozik a sok-sok jogszabályra, meg tanácsot és szóban igazat is ad, vagyis a jogászoktól ellesett finghámozás már magas szinten megy, csak a többséget érdeklő gyakorlati cselekvés van meggyilkolva. Úgyhogy a munkakerülő hajléktalanokat már Karácsony előtt elkezdték szétszórni egyes önkormányzatokban.

Itt lehet hozzászólni !