A Csepeli Birkózó Club csak kívülről nézheti otthonát

Csepel.hu

2019. november 22-én örömünnepre gyűlt össze a csepeli birkózóélet apraja-nagyja. Akkor nézhették meg a befejezéséhez közeledő munkálatokat az új, modern és minden igénynek megfelelő Kis-Duna-parti csarnokukban. A csepeli birkózók 400 millió forintja került az épületbe, és teljesült régi vágyuk is: a kerület két egyesülete összeolvadt. Készült pár kép is Magyarország egyik legsikeresebb birkózócsapatáról, éppen leendő otthonuk, a csarnok bejárata előtt.

A Hollandi úti csarnokot szeptemberben avatták fel. Ám az átadásra sem az önkormányzat, sem a Csepeli Birkózó Club (CSBC) tagjai nem kaptak meghívót. A csepeli birkózók pedig azóta is csak kívülről nézhetik az „otthonukat”, ahová decemberben mások költöztek. „A választ tudjuk, de nem értjük” – mondta el erről a Csepeli Hírmondónak Märtz József, a CSBC elnöke.

December 17-én már nem volt fenn a birkózóklub emblémája – csak remélni merjük, hogy javítani vitték el

„A birkózócsarnok építési programjának kedvezményezettje a csepeli birkózás, elsősorban a Csepeli BC, másodsorban az akkor még létező Pénzügyőr SE birkózószakosztálya volt, amelyek 2019 végén, hosszú évek munkája után egyesültek. Mivel a Béke téri birkózócsarnok felújítására kapott 400 millió forintot is a birkózócsarnok és az akadémia építésére fordították – ezt a pénzt a magyar állam adta erre a célra a csepeli önkormányzat részére ‒, vártuk, hogy térítésmentességet kapunk vagy legalább lelakhatjuk a hozzájárulásunkat a mi igényeink szerint kialakított új csarnokban. De Süle László, az akadémia kurátora az előzmények ismeretében egy etikátlan, elfogadhatatlan és kifizethetetlen bérleti díjat kínált egyesületünknek. Most az önkormányzatnak köszönhetően egy tornateremben edzhetünk, a helyünkre pedig mást költöztettek be” – hangsúlyozta Märtz József.

„A járvány ellenére is fantasztikus munkát végeztek a birkózóink és edzőink. Az összes őszi országos bajnokságon az összesített pontverseny élén végeztünk. Megkezdtük az alapozást, amit megelőzött versenyzőink teljes körű kardiológiai vizsgálata, amit hálásan köszönünk a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat fő igazgatójának, dr. Dobák Andrásnak, a kardiológusoknak, valamint az önkormányzatnak! November 23-án azonban meglepve tapasztaltuk, hogy a Csepel az Ötkarikáért Sportegyesület ideiglenes tagfelvételét kérte a MBSZ tagjai közé úgy, hogy egyetlen igazolt versenyzővel sem rendelkezett. Elkezdték átcsábítani edzőinket, versenyzőinket. Sőt, december 1-én emailben közölték, hogy ők költöztek a mi pénzünkből, nekünk épített birkózócsarnokba. Semmilyen szakmai ok nem indokolta az újabb csepeli birkózószakosztály létrejöttét. Hacsak az nem, hogy kipipálják a csepeli részvételt az akadémián, de nélkülünk. Ennek a konfliktusnak a csarnokra évek óta váró tizenéves gyerekek a legnagyobb elszenvedői. Ez olyannyira igaz, hogy az előzetesen meghívott birkózóink már a KIMBA hivatalos képességfelmérőjén sem vehettek részt.

Mi az együttműködésben hiszünk, és nem értjük, károsnak tartjuk ezt a hozzáállást. Viszont tartozunk annyival a bennünk bízó gyerekeknek és szüleiknek, hogy minden erőnkkel megmutatjuk, hogy így is a legjobbak között maradunk. Ezért a CSEPELI BIRKÓZÓ CLUB vezetése és edzői tűzön-vízen át kitartanak 2021- ben is” – tette hozzá a csepeli birkózók vezetője.

Csepel.hu

35 hozzászólás “A Csepeli Birkózó Club csak kívülről nézheti otthonát” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Na szóval, hogy is van ez?

  2. Betke szerint:

    És a 4 milliárd forint KÖZPÉNZ nem kötelezi az alapítványt semmire?

  3. ta-dam szerint:

    Igen, János, én is pontosan ezt kérdezem. (Bár nem leszek meglepve a válaszoktól…)

  4. robi szerint:

    Még vannak, akik hisznek a mesében?

  5. bontsuk le szerint:

    Akkor semmi szükség a monstrumra, le lehet bontani, és visszaadni a természetnek azt a területet. Ahogy focipályára sincs már szükség a napközistábor helyén, hisz a csőrmester megkapta a béke téri stadiont is.

  6. zsák krumpli szerint:

    A 400 millió kellett, a csepeli sportolók nem kellenek! Némethtől nem is vártunk mást!
    Eltanulta, ne azt nézzék hogy mit mondok, hanem hogy mit teszek! Csak éppen megfordította, ne azt nézzék hogy mit teszek, hanem hogy mit mondok! Tessék csak szavakkal és ígéretekkel megelégedni!

    Szerintem nem is töri magát, nem érdemes! A csepeliek úgysem választják meg. El sem indul Csepelen, mert ha harmadszor is megbukik, kiesik Orbán kegyéből!

  7. Balos szerint:

    Nem tudom elképzelni, hogy ez a Süle nevű ember a Németh engedélye nélkül szórakozik a csepeli birkózókkal. Akkor pedig vihart fognak aratni, mert sokan fenik Némethre a fogukat. Joggal.

  8. Hozzászóló szerint:

    Jelenleg a téli felkészülés során atléták és rsg-s csoportok használják a valóban impozáns csarnokot, komoly bérleti díj ellenében.

  9. zsák krumpli szerint:

    Nem tűnik fel hogy ennél a posztnál egyetlen fideszes sem szól hozzá?

    Mert nincs is mit mondani! Csodálkozom hogy Borbély nem köp egyet!

  10. kormánypárti szerint:

    Nem értek a birkózósporthoz, de azt lássuk be, hogy az egyes versenyzői teljesítményeknek a növelése egy versenysportág további fejlődésének a záloga. Ahhoz, hogy a sportolók a legtöbbet tudják kihozni magukból, eszközoldalról (pl. megfelelő felszerelés, korszerű edzőterem) és emberi erőforrás oldalról (pl. megfelelő szakemberek, edzők) is olyan hátteret szükséges biztosítani, hogy a sportot űzők ne szenvedjenek hiányt semmiben. A sportra nevelés nemzeti érdek, ugyanis minél több gyermek kezd el ma sportolni, annál több ígéretes tehetség közül lehet válogatni később. Ugyanakkor az egyes sportágak is versenyeznek egymással. A szülőknek meghatározó beleszólásuk van abba, hogy mit sportoljon a gyerek, milyen edzésre írassák be. A szülő a döntés meghozatalakor nyilván megnézi mit kap a pénzéért cserébe, vagyis milyen körülmények állnak rendelkezésre a sportoláshoz, az edzések lebonyolításához, illetve milyenek az edzők. Felül kell emelkedni az egyes sportklubok érdekein és arra fókuszálni, hogy mi a kívánatos az adott sportág sikeresebbé válása szempontjából.

  11. Horváth János szerint:

    Ennél okosabbat is kitalálhattál volna! Mert miről is szól a történet? Németh csinált egy alapít-
    ványt, kibulizott egy zsák közpénzt egy akadémiára, melyet azzal is indokolt, hogy legyen
    helye a csepeli birkózóknak és ez szükséges a tömegsporthoz. Ugyanezzel az indokkal e kerü-
    lettől is felmarkolt egy szép summát. Borbélyéknak akkor nem esett le a tantusz, hogy garan-
    ciát kérjenek, vagy a tömegsportra való hivatkozás egy hazugság, épp úgy mint a stadionoknál, vagy az, hogy egy akadémia általában bennlakásos rendszerű, tehát az építkezés nem fog
    leállni, s még jobban tönkre teszik a Duna-partot. Németh gátlástalansága csőbe húzta Borbélyt.
    És egy apróság! A 60-s években volt szerencsém a Fradi torna szakosztályához tartozni. Az
    edzés a Telepi utcai iskola tornatermében volt. Magyar Zoli néhány fogassal arrébb akasztotta a
    fogasra a cuccait, olimpiai bajnok lett. Puskásék sem akadémiákon tanulták a focit.

  12. 5tffg szerint:

    Ugyan ez fog történni a béke téren is. Egy darab csepeli sportoló (pláne amatőr hobbisportoló) a lábát se teheti majd be oda. De közben azért a disznó úr döngeti majd a mellét, hogy visszaadta a csepelieknek a stadiont.

  13. kormánypárti szerint:

    Mennyi az az “etikátlan, elfogadhatatlan és kifizethetetlen bérleti díj”?
    A sporttörténet a folyamatos fejlődésről szól, újabb és újabb rekordok születéséről, csúcsok megdöntéséről. Ha az egykori aranycsapat kiállna a mai magyar válogatott ellen, ki nyerne? Az, ami csúcsteljesítmény volt egykor, ma már nem elég. Megváltozott a világ, aki nem alkalmazkodik a változásokhoz, nem követi a trendeket, az lemarad. A régi korokat idealizálni hiba. Régen logarlécet használtak a számításokhoz és a számítógépek munkáját emberek végezték. Az is egy működő rendszer volt, de mostanra annyira elavulttá, idejétmúlttá vált, hogy már senki nem alkalmazza.

  14. Horváth János szerint:

    Látom, szándékosan nem akarod megérteni a lényeget.

  15. Nagyapó szerint:

    kormánypárti nem érti a lényeget! A lények, hogy bármi jó történik, nem érdekes, szidni kell a Fideszt! Ez az ellenzék “programja”.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Betke szerint:

    Horváth János, ennyire amatőr lenne polgármesterünk? Ennyi idő után nem értette meg hogyan működnek kis hazánkban az alapítványok?

  17. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Meséljen mi a jó ebben? Németh és alapítványa közpénzből megszerzett egy jelentős ingatlant, a köz érdekeire hivatkozva, viszont előre borítékolom, hogy nem a köz javára fogja hasznosí-
    tani.

  18. Horváth János szerint:

    Betke!
    Nem tudom mi van a háttérben, még az sem kizárt, hogy a “jó zsaru, rossz zsaru” játékot
    csinálják.

  19. kormánypárti szerint:

    Nem arról szól inkább a történet, hogy a CSBC nem akar vagy legalábbis bagót akar fizetni bérleti díjként? Nemcsak felépíteni kell egy létesítményt, hanem üzemeltetni is, ami bizony költséggel jár. Hogy kéne ezt máshogy megoldani? Pl. a Munkásotthon is szed bérleti díjat. Másrészt a zsinagógaépítést támogatnátok közpénzből, holott az sem mindenkinek az érdekét szolgálja.

  20. Nagyapó szerint:

    Horváth János! Megint nem értünk egyet, mert milyen ingatlant szerzett meg az alapítvány? A terület Csepelé, amiért a KIMBA (Kozma István Magyar Birkózó Akadémia) bérleti díjat fizet. Az épület a KIMBA tulajdona.
    A borítékolt jóslása, szerintem, lehetne a Gyurcsányi 14 pontja után a 15. pont!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. robi szerint:

    A kerület polgárai az elmúlt két önkormányzati választáson a leadott szavazataikkal támogatták, hogy az Önkormányzat engedélyezte egy alapítványnak a Hollandi úti ingatlan beépítését.
    A pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs.
    Aki pofára esett, így járt.

  22. bhu szerint:

    Remélem, ebbe bukik bele a fidesz Csepelen.
    Amúgy ez hogy jelenhetett meg a csepel.info-n?

  23. bhu szerint:

    @Robi: úgy van.

  24. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Ha jól olvasom a fentieket, a CSBC és az önkori azzal a 400 millióval, amit a Béke téri birkózó
    csarnok felújítására kaptak, beszállt az akadémia építkezésébe. Feltételezhető, hogy nem puszi-
    ért adták oda, legfeljebb hittek Németh szavának. Egyébként a fenntartás persze, hogy pénzbe
    kerül. Normális helyeken erre üzleti terv készül, mert úgyebár, ha nem lesz elég bevételük,
    akkor majd megint közpénz fog oda csordogálni. További kérdés, ha az akadémiát nem tudja
    fenntartani, akkor mi a náthás lószerszámnak kellett neki a Béke téri épület?

  25. Horváth János szerint:

    Nagyapó! Ne vegyen mérget arra, hogy nem lesz igazam!

  26. zsák krumpli szerint:

    Jellinek egy közgazdasági zseni, még egyetemista korában kezdte építeni a cégét! Neki lett volna pénze szponzorálni a Csepel SC-t, csak nem hagyta Németh Szilárd! Visszakereshető a Csepelinfón, hogy offshorozott az Indotekkel kapcsolatban! Miből akarja Németh eltartani a Csepel SC-t, még egy HASZNÁLT AUTÓT SEM ADOTT EL ÉLETÉBEN! Másrészt Jellinek nem az államot fejte, Németh viszont azt teszi! Sőt az itt bérkommentelők is tőle kapják a pénzt! Napokig hallgattak! Úgy látszik Borbély rátok szólt! Csodálkozom, hogy még nem húzatta le a Csepelinfó rolóját! Igaz hogy Ábel Attila tulajdona, de kénytelen alkalmazkodni Borbélyhoz, ha nem akar repülni az alpolgármesteri székből! Nagyapó, meg kormánypárti is vegye tudomású, Csepelen Borbély a főnök, Németh csak csepeli lakos! Borbély azt csinál, amit akar! Ha támogatja Némethet, készségesen szavaz neki a Fidesz frakció. Ha alá akar vágni Némethnek, készségesen szavaz neki az ellenzék! Az az érzésem, ő még a Fidesz-korszak után is szeretne (független?) polgármester lenni! Az meg biztos, Orbánnal együtt Németh is megy!

  27. kormánypárti szerint:

    Kinek köszönhető az állami támogatás? Az csak úgy jött magától, ugye? Játsszunk el a gondolattal, mi lett volna ha az eredeti tervnek megfelelően használják fel a forrást. Akkor fenntartási költség nem keletkezik a továbbiakban? Dehogynem, legfeljebb más fizeti a cehhet, ahogyan az most is történik, hasonlóan az orvosi vizsgálatok költségéhez. Szerintem egy étterem tulajdonosnak nem szükséges magyarázni, miért nem létezik ingyen ebéd.

  28. Horváth János szerint:

    Gyógyíthatatlan vagy.

  29. Zsivány szerint:

    Megnéztem a támogatási szerződést. A nyelvtani és gépelési hibák még hagyján. Nagyobb gond, hogy a polgi helyett az alpolgi írta alá, majd Borbély neve után odabiggyesztett egy “h” betűt. Az egyes oldalak nincsenek szignózva, szóval totál szabálytalan az egész. A szokásos magyar valóság a jegyző úr ellenjegyzésével és kivehetetlen dátumbélyegzésével.

  30. robi szerint:

    Egyre sötétebb a történet.
    Eszerint többen is hátba támadták a polgármester urat?

  31. Zsivány szerint:

    Az olvasható dátumozások 5 nappal eltérnek. Tehát nem valószínű, hogy a polgármester úr éppen akadályoztatva volt és ezért járt el a helyettese a nevében. Hiányzik a “helyette és nevében” vagy “megbízásából” utalás, valamint a jól olvasható, nyomtatott betűs aláírás. Helyszínként mindössze Budapest van megjelölve, azaz jó eséllyel biankó szerződésről van szó. Vajon ez így megfelel a kiadmányozás rendjének?

  32. Horváth János szerint:

    Ehhez már csak egy jó ügyvéd kell!

  33. Zsivány szerint:

    Konkrétan vannak olyan oldalai az SZMSZ-nak, hogy olvashatatlanul lettek beszkennelve és nyilvánosságra hozva. Az sem érdekel senkit.

  34. […] nyilatkozta tavaly év végén a klub elnöke a fideszes önkormányzati vezetéshez közel álló Csepel.info blognak. Märtz József emlékeztetett arra, hogy a lerobbant birkózócsarnokuk felújítására adott […]

Itt lehet hozzászólni !