Segítsünk a csepeli vendéglőknek, kifőzdéknek, vállalkozásoknak!

Borbély Lénárd, Csepel.hu

Kedves Csepeliek!

Családi ünnepeken, különleges alkalmakkor, de a munka közbeni ebédhez napi gyakorisággal is sokan választunk vendéglőket, kifőzdéket az étkezéshez. Ők most kizárólag elvitelre tudnak dolgozni, és sokan kerültek súlyos helyzetbe a járványhelyzet miatt – fogalmaz Borbély Lénárd polgármester, aki arra kéri a csepelieket, hogy rendeléssel, vásárlással segítsenek a helyi vendéglátósoknak és vállalkozóknak.

Az alábbiakban a polgármester felhívását olvashatják.

Eljött az ideje, hogy segítsünk ezeknek a csepeli vállalkozásoknak, hogy a járvány után is lakóhelyünk közelében kaphassuk meg a finom falatokat. Ezért azt kérem minden csepelitől, hogy lehetőségeihez mérten támogassák megrendelésekkel a környékbeli vendéglőket, kifőzdéket. Különösen azokat, akik most kényszerültek az elviteles kiszolgálásra. Kérem, hogy emellett minden olyan csepeli családi vagy kisvállalkozást is segítsenek a vásárlásaikkal, akik a járvány miatt nehezebben boldogulnak.

Vigyázzunk egymásra, őrizzük meg együtt Csepel értékeit!

Forrás: Facebook

A csepeli vendéglátóhelyek listája (kérésre kiegészítjük):

Burger Sziget https://burgersziget.hu/
Corner Garden Bistro & Café http://www.cornergarden.hu/
Cukorka Kávéház és Terasz https://www.facebook.com/cukorkacsepel/
Csepeli Csülök Grill ház Burgeres https://www.facebook.com/csepelicsulok/
Csili Étterem http://www.csilietterem.hu/hu/index.html
Döner Kebab Express
Egyél Jót Étkezde https://www.facebook.com/EgyelJot/
Finom Falatok https://finomfalatokcsepel.hu/
Görög Bistro http://www.gorogbistro.hu/
Haspók Kifőzde https://www.haspok.eu/
Kaj-Álom kifőzde https://www.facebook.com/kajalomkifozde/
Korona Pizzéria Csepel https://www.koronapizzeriacsepel.hu/
Laguna Étterem és Mori Sushi https://www.lagunaetterem.hu/
Laguna Étterem és Pizzéria https://www.lagunapizzeria.hu/
Lecsó Bisztró Csepel https://www.facebook.com/lecsobisztrocsepel
Nádfedeles Csárda http://www.nadfedelescsarda.hu/
Nagy Levin étterem https://nagylevinetterem.hu/
Pasta Brigoletto https://www.facebook.com/pastabrigoletto/
Pizza King Csepel https://www.pizza-king.hu/
Póni Café és Pizza Olasz Étterem http://www.ponicaffe.hu/
Pusoma Vendéglő http://pusomavendeglo.hu/
Stop Étkezde https://www.facebook.com/stopetkezde/

Bogrács Vendéglő, Katona J. u. 54. 06-20-943-5273, baloghjozsef49@freemail.hu

Menü-Park Étkezde

Ételbár 1212

Morzsa bár

30 hozzászólás “Segítsünk a csepeli vendéglőknek, kifőzdéknek, vállalkozásoknak!” bejegyzésre

  1. Marika szerint:

    Bogrács Vendéglő, Katona J. u. 54. 06-20-943-5273, baloghjozsef49@freemail.hu,

  2. Kakuk Róbert szerint:

    35 milliárd forintot kapott a Külügyminisztérium, a határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására.

  3. Árvay Csárda szerint:

    Átvay Csárda(Csepel)

  4. kormánypárti szerint:

    Ebből a bejegyzésből is kitűnik, hogy a polgármester úr őszintén aggódik a csepeli vállalkozásokért, a csepeli emberek megélhetéséért. Nincs a megszólalás mögött személyes érdek, pártérdek, a brüsszeliták vagy Soros György érdeke. Ellenben a csepeliek gyulai illetőségű megválasztott parlamenti képviselőjének nincsenek ilyen hasznos megnyilatkozásai, tartalmas gondolatai. Őt feltehetően jobban érdeklik a gyulaiak.

  5. Teleki Attila szerint:

    T. kormánypárti

    Kérdezném, hogy miért keveri a szart? Az első három sorból is kiderül a seggnyalási szándéka. Miért fokozza ezt még hülyeség leírásával is? A polgi romániai illetőségű! na és nem az határozza meg, hogy mit tesz meg Csepelért!

  6. ta-dam szerint:

    Teleki Attila! Nem feltétlenül ez határozza meg, mit tesznek Csepelért, de szrt keverni csak pontosan, szépen…!
    Szab.Szab. 1997-ben érettségizett a békéscsabai Széchenyi István Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskolában, a”romániai illetőségű” B.L. pedig 2000-ben érettségizett Csepelen, a Podmaniczky Frigyes Közgazdasági Szakközépiskolában.

  7. kormánypárti szerint:

    T. Teleki Attila!

    Van aki Nagyváradon született román állampolgárként, és van aki a Nagyvárad téren magyar állampolgárként. Nagyvárad egy köpésre található az államhatártól. Bár Nagyvárad jelenleg Romániához tartozik, mégis magyar település. A Nagyvárad tér pedig természetesen a magyar főváros része. A Nagyvárad tér egyetlen tér, a maga teljességében mégsem tulajdonítható egyik kerület alkotójának sem, ugyanis Józsefvárosnak és Ferencvárosnak is a része. Ha pedig egy nagyobb régiót (Budapest) tekintünk egységnek, akkor határnak tulajdonképpen nincsen jelentősége.

  8. János szerint:

    Ha a kisvendéglők 10-20 %-kal olccsóbban adnák most az ételeket, mindenki jobban járna. Ugyanis nemcsak a vendéglősöket kell segíteni, hanem a nehezebb helyzetbe jutott vendégeket is, erről is jó volna beszélni! Ez kölcsönös segítség, az átlag prolit is segíteni kell. A vendéglős most is 1600 forintért adja a főzeléket, a menü 1400 forint, egy szem palacsinta 240 forint. Na, ez pofátlanság a vendéglős részéről, hogy a vendégekről lehúzzák a bőrt, pediga vendég is bajban van.
    A kisvendéglők ráadásul támogatást kapnak most a kormánytól, nehogy sajnáljam őket!

  9. kormánypárti szerint:

    Aki tényleg nehéz anyagi helyzetben van, az nem büfében vagy vendéglőben szerzi be a kajáját, hanem összedob valami ételt magának. Másrészt léteznek ingyenkonyhák is:
    https://budapest.hu/Documents/hajlektalan_menhely_alapitvany_nepkonyhak_etelosztasok.pdf

    A ráfordítások (alapanyag, rezsi, bérköltség, adó, stb.) levonása után jó ha 15% nyeresége marad egy vendéglátósnak. Ha 1600 forint helyett 1440-ért adná a főzeléket, kemény 80 forintot nyerne az üzleten, annyiért meg nem éri meg ezt csinálni. Hiszen ha egy nap 100 tányér főzeléket ad el, akkor is csak 8000 forint a haszna, miközben egy képzetlen munkás napi bére alsó hangon 10000 forint, vagyis még egy segédmunkás is többet keres.

  10. Hozzászóló szerint:

    Ha 100 tányér főzeléken csupán ennyit lehetne keresni, nem működne sem kifőzde, sem étterem. Lassan úgy néz ki, ebben az országban csak az alkalmazottnak éri meg dolgozni, vendéglősnek és vállalkozónak nem.
    Ez már kezd hasonlítani az örökzöld taxis-síráshoz. 😏

  11. kormánypárti szerint:

    A számviteli beszámolók nyilvánosak:
    https://e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/kezdolap

  12. János szerint:

    A vendéglősök nyafogása nem elfogadható. Egy normálisan működő kisvendégló szép haszonnal dolgozik. A kormánytól kapnak támogatást a járvány idején, tehát ne sírjanak. Ők azok, akik soha nem csökkentik az árat, és soha nem vesznek részt a karácsonyi ételosztásokban sem, pedig volna miből, de inkább a moslékba öntik a kaját, nehogy a csóró megegye. Éppen nekik kéne most segtíteniük a vendégeket azzal, hogy olcsóbban adják az ételeket (ezzel ők is jól járnának, mert nagyobb lenne a forgalmuk). De dafke nem teszik, hanem megy a sírásrívás.

  13. kormánypárti szerint:

    A kaját a KÖJÁL előírása alapján öntik a moslékba például az iskolai menza maradékát is, sajnos ezt is az EU és az (ál)liberális sorosisták kényszerítették ránk nemzetközileg. Mondjuk ki világosan, hogy a “filantróp” Soros felelős az európai rászorulók egy részének éhezéséért, az előállított ételek jelentős hányada sajnos kárba vész.
    Az árat normál esetben a piac szabályozza, azaz a sok igénytelen proli ahhoz az etetőhöz megy zabálni, ahol vagy olcsóbb vagy ár-érték arányban jobb a kaja. Ha nem a piac szabályoz, akkor kartellezés vagyis összebeszélés gyanúja forog fenn, mivel a versenynek alapvetően árletörő hatása van.
    Egyrészt ételt nem csak karácsonykor kéne osztani a rászorulóknak, másrészt egy vállalkozás nem a jótékonykodásról szól. Ha nem extrém (pl. balatoni) körülményeket veszünk, kb. 15% nyereséget lehet kihozni a vendéglátásból. Ez nem alacsony, de nem is magas profitráta. Mennyi volna a tisztességes haszon?

  14. Csizi szerint:

    Az ebédnek nincs politikai vonatkozása. Elég sokan dolgozunk itthon a jelenlegi időszakban, illetve tanulnak itthon a gyerekek. Érdemi információval kellene kiegészíteni a listát, ki vállal ebéd házhoz szállítást ezek közül.

  15. Nagyapó szerint:

    Kormányrendelet szerint az elvitelre és a kiszállított ételek áfáját 27%-ról 5%-ra csökkentették!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Feketelistas szerint:

    Tisztelt polgármester ur!
    T. Hozzászolok!
    Tud valaki olyan éttermet aki az áfa csökkentés után csökkentette az árakat?
    Én most nézem rendelés céljábol de ilyet nem találok.
    Szegény bajba jutott cégeken segít az állam és ők?

  17. Hozzászóló szerint:

    Feketelistás, ilyen nincs. Én több helyről is rendeltem mostanában, de az ár a megtekinthető étlapon szereplő összeggel megegyezett. Ehhez még hozzá adódott a dobozolás, vagy csomagolás költsége, kiszállításkor pedig némi borravaló is.
    Ez a tipikus magyar vendéglős-vállalkozós hozzáállás: ha kapja kevés, ha kiadja sok.

  18. Zsivány szerint:

    Miről beszéltek? 2017-ben 18%-ra, majd 2018-ban 5%-ra csökkent a helyben fogyasztott kaják és italok ÁFA kulcsa. Akkor emiatt csökkentek is az árak. Most ehhez igazította hozzá a kormány az elviteles és a kiszállított ételek ÁFA kulcsát, így a vendéglősök nem kényszerülnek rá az áremelésre. Erre gondoljanak a kedves Hozzászólók, amikor jóízűen elfogyasszák a megrendelt ételüket. A másik dolog, hogy helyben fogyasztásnál a vendégek általában italt is szoktak kérni, elvitelnél esetleg visznek üdítőt is, de kiszállításnál nem jellemző, hogy italt is rendelnének. A jelenlegi helyzet mindenképp az italforgalom csökkenésével jár. Lehet, hogy újat mondok, de a csomagolóanyagnak van költsége és ha a megrendelő számára ingyenes a kiszállítás, akkor az költséget jelent a vendéglőnek, az üzemanyag sincs ingyen.

  19. Feketelistas szerint:

    Zsivány!
    Ha ma is annyi lenne az áfa mint a mult héten vagy 2 hete akkor miért is kellene árat emelniük?
    Nem értem a hsz logikáját
    Csomagolás üzemanyag maradt a régi
    Kevesebb az ado.
    ???

  20. Zsivány szerint:

    Vegyünk példának egy beülős kisvendéglőt, ahol háromféleképpen lehet ételhez jutni:
    1. a vendég leül, helyben fogyaszt, miután végzett fizet, a vendéglő vagy felszámít 12% szervizdíjat vagy nem, ebben az esetben 5% ÁFA rakódik a számlára;
    2. a vendég helyben átveszi a rendelt ételt, közegészségügyi előírás szerint ételhordóba, saját edénybe nem szolgálhatják ki, a vendéglő vagy felszámítja a csomagolás fix díját vagy nem, ez esetben a közelmúltig 27% ÁFA terhelte a végösszeget;
    3. a vevő számára a vendéglő kiszállítja a rendelt ételt, a csomagolás költségét és az üzemanyagköltség+jármű amortizáció költségét vagy kifizetteti a vevővel vagy nem, ilyen esetben a számla végösszegére a közelmúltig 27% ÁFA rakódott.

    Más kérdés, hogy korábban a kiszállított ételt is rendszerint helyben fogyasztásnak számolták el vagy más trükkökkel oldották meg a vendéglősök, hogy ne legyen különbség a helyben fogyasztott és az elviteles ételek árában.

  21. balabalalajka szerint:

    Fantasztikus, hogy a polgármester reklámot csinál a csepeli éttermeknek, ahelyett hogy a kormány támogatná őket jobban. Szerintem mindenki annyit és annyiszor rendel, amennyire az anyagi lehetőségeiből futja rá. Nem pedig valami gonosz szándéktól vezérelve most csak azért sem rendel.

  22. kormánypárti szerint:

    Arról szól a felhívás, hogy mi csepeli magyarok fogjunk össze a bajban. Ne a Mekitől meg más multitól rendelj kaját, hanem a helyi vendéglőktől, kifőzdéktől. A multik úgyis túlélik a válságot, a profitot pedig kiviszik az országból. Úgyszintén nem kéne támogatni az etnikumok által (arab, ázsiai, albán) üzemeltetett vendéglátósokat, mert adót nem nagyon fizetnek, az alapanyagok eredete pedig kétes. Pl. köztudott, hogy a kínai vendéglőkben nem keletkezik hulladék, az albán pékségekben a kenyértörvény alapján nincsen kenyér megnevezésű pékáru, aztán ott van a betonkeverőben készülő gyroshús.

  23. csepelikerdezo szerint:

    Komránypárti,
    Nézted meg már egyszer is a mekis blokkot? Semmi köze az anyavállalathoz, franchise láncban vannak egyrészt, másrészt az ott dolgozók nem magyar állampolgárok, akik ugyanúgy adót fizetnek? Ráadásul a mekiben minden alkalommal kapsz blokkot, míg egy-egy “étteremben”, csak elédtesznek egy fecni papírt…
    Nem, nem azt mondom, hogy a meki kaja a konyhaművészet csúcsa, csak illene tisztában lenni azzal, hogy attól, hogy egy “M” betű van egy épületen, az nem jelenti azt, hogy van más támogatási/pénzügyi forrás…

  24. kormánypárti szerint:

    csepelikerdezo,
    A sok igénytelen proli azért a Mekibe jár zabálni, mert agyon van reklámozva. A kisvendéglőknek nincsenek százmillióik hirdetésekre, ők csak a polgit tudják megkérni, hogy intézzen közérdekű felhívást a lakossághoz.
    A frencsájsz tagság tán ingyér van? Az anyacégnek mindössze annyi köze van a leányvállalathoz, hogy ő a tulajdonosa. Az ‘M’ betűk pedig a tőketulajdonosok hatalmát hirdetik.
    Nem az egyes gyorsétteremekben intézik a munkaügyeket, a Mekinek a Soroksári úton van a felvételi irodája, ott mondják meg, melyik rabszolga hova menjen gályázni minimálbérért. Szerinted miért reklámozzák még a tévében is, hogy gyere, dolgozz nálunk, mert ez mennyire tök jó meg menő dolog? Szerintem azért, mert egy gyorsétteremben melózni a legalja munkák közé tartozik és a kutya nem akarja ezt csinálni hosszabb távon, így hát ilyen helyeken leginkább csak a pályakezdők és a lúzerek keccsölnek. Nemcsak Magyarországon, hanem mindenütt. Nem véletlenül csupa huszonéves fiatal áll a pultok mögött.

  25. csepelikerdezo szerint:

    kormánypárti,
    A csepeli mekinek 2019ben 43 alkalmazottja volt, keressen rá.
    E-cégjegyzékben adja meg a meki címét, így megtalálja az üzemeltető Bt-t. az e-beszámolón pedig megkeresheti a 2019es mérleget és egyéb adatokat, ott található meg, a dolgozói létszám.
    A többiben egyetértünk egymással, szerintem.

  26. TTT szerint:

    Ha majd nem 1700 forint lesz egy tojásos nokedli, akkor megveszem az étteremben. Addig rohadjon rájuk.

  27. zsák krumpli szerint:

    Kormánypárti! Szabó Szabolcs rendszeresen főz és oszt ételt a rászorulóknak! Több tányérral, mint az itt reklámozott éttermek! Te is beállhatnál a sorba! Amúgy hiába nyalod Borbély ülepét, már nem szereti a némethistákat! Meg van rá az oka!

  28. Zsivány szerint:

    There’s no such thing as a free lunch.

  29. pl szerint:

    “A sok igénytelen proli azért a Mekibe jár zabálni,”…. Menj te a ‘csába!

Itt lehet hozzászólni !