Nincs kecmec: így büntetnek Csepelen, ha nem viseled a maszkot

A kutyásokat GPS-szel ellenőrzik

Csepel.info

Fotó: Facebook

Már nem lehet kimagyarázni, ha valaki nem viseli a maszkot: az egyszeri sétáló – úgy tudjuk – húszezret fizet, a boltokat egy hétre bezárják. Van olyan, akit egy nap alatt kétszer is megbüntettek Csepelen – értesült a Csepel.info.

Lapunk információi szerint több tucat esetben büntettek járókelőket a csepeli rendőrök azért, mert nem tartották be a közterületeken a kötelező maszkviselés szabályát. Ezt csak autóban ülve lehet megúszni: az autóvezetőket és utasukat ezért nem büntetik. Ugyancsak mentesülhetnek a szabály alól a zöld területen és a fás-füves parkokban sétálók, sportolók.

Úgy tudjuk, hogy tucatnyi alkalommal büntettek már meg csepelieket azért is, mert megszegték a kijárási tilalmat. A boltokat, szolgáltatásokat érintő ellenőrzések folyamatosak, több száz volt eddig belőlük: ezekben részt vesz a kormányhivatal is. Szabályszegés információink szerint az esetek 10-20 százalékában fordul elő, súlyosabb esetek miatt eddig három bolt – egy kisebb ABC, egy piaci bolt és egy fodrászüzlet – volt kénytelen egy hétre lehúzni a redőnyt. A multicégeknél, nagyobb üzletekben szinte mindig betartják a szabályokat.

Az ellenőrzések folytatódnak, és a kormányhivatal munkatársai mellett akár a katonaság soraiból is bővülhet a közreműködők száma.

Bár a kutyasétáltatás legális ok a kijárási tilalom megszegésére, a kutyatulajdonosok készüljenek fel arra, hogy a GPS-koordináták alapján fogják őket ellenőrizni. Amennyiben 500 méternél messzebb távolodtak el az otthonuktól a kijárási tilalom alatt, máris jön a büntetés.

Csepel.info

6 hozzászólás “Nincs kecmec: így büntetnek Csepelen, ha nem viseled a maszkot” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Tetszik, hogy rendre szoktatják az embereket. Nem olyan nehéz ezeket a szabályokat betartani, szerintem. Igaz, nincs kutyám!!

  2. Gary Ridgway szerint:

    Küldjétek már ki a majorba is őket!

  3. B.Anrás szerint:

    Jó lenne most már ha a bkv is szigorítanának mert sokan még mindig nem veszik komolyan föleg a busz söförök sem! Korlátoztasák a buszsöföröket is vagy valamit mert nem vesznek komolyan semmit!!!!!!

  4. Kok szerint:

    A buszsofőr plexi mögött van. Maga utazna olyan buszon ahol a sofőr arca félig el van takarva, egy bukkanó és a szemére felcsúszik akkor meg ajvékol a sok utas.

  5. Gary Ridgway szerint:

    Kok! A “Wuhan.mentős” miben vezet? Na az a nem semmi!

  6. […] Tucatnyian szegték meg ezen kívül a kijárási tilalmat, valamint három boltot, üzletet zártak be egy hétre, mert a bent dolgozók nem viseltek maszkot, illetve nem kötelezték a vendégeket a maszkviselésre. Erről itt olvashatnak bővebben. […]

Itt lehet hozzászólni !