Minden tudnivaló a korlátozásokról Csepelen

Csepel.hu

A kormány döntése értelmében tegnap éjféltől tovább szigorították a védekezés szabályait. Alábbiakban összeszedtük a legfrissebb intézkedéseket, valamint Borbély Lénárd csepeli polgármester november 11-től hatályos rendelkezéseit is.

A szerda nulla órától életbelépő intézkedések a következők:

Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Az igazolás ide kattintva letölthető!

Minden gyülekezés tilos.

Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A házhoz szállítás adminisztratív terheit a Kormány csökkenti és bevonhatóvá teszi a taxisokat a feladat ellátásába. Az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak.

Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. Az e rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

A szállodák turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket fogadhatnak.

Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat.

A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani.

Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak.

A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az igazgató határozza meg. Az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendben működnek. A középfokú intézmények kollégiumai az iskolaigazgató döntése szerint működnek.

Az egyetemek, főiskolák digitális munkarendre térnek át. A felsőoktatási intézmények kollégiumai bezárnak, ez alól kivételeket a rektor állapíthat meg. A tartózkodás különösen a határontúli és külföldi diákok, illetve a hatósági házi karantén kötelezettséget a kollégiumban teljesítők számára engedélyezhető.

Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak.

Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg.

Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

Kórházak, iskolák, óvodák, bölcsődék dolgozóit és a szociális intézményben dolgozókat – külön kormányrendeletben foglaltak szerint – hetente tesztelni kell.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Borbély Lénárd csepeli polgármester döntése nyomán Csepelen az alábbi intézkedések születtek (ezek mától érvényesek):

1. Hat éves kor felett Csepel teljes közterületén (kivéve a sporttevékenység során, valamint a parkokban, zöldterületeken) kötelező a száj és az orr eltakarására alkalmas maszk viselése.

2. A kutyafuttatók a nyitvatartási időben korlátozás nélkül látogathatóak. A maszk viselése itt szintén kötelező.

3. A Csepeli Strand nem látogatható (kivéve a fedett medence a versenyszerűen sportolók számára).

4. A Hollandi úti Ifjúsági tábort bezárják.

5. A Királyerdei Művelődési Ház, a Radnóti Miklós Művelődési Ház, a Szabó Magda Közösségi Tér, a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény, a Csepel Galéria és a Rákóczi Kert épülete bezár. A Rákóczi Kert parkja nyitva marad. Az egyéni sportolás idejét kivéve, a park területén, mivel az fenntartói döntés szerint nem közterület, a maszk viselése kötelező. A Királyerdei Művelődési Házban működő posta továbbra is nyitva tart.

6. A Nyugdíjas Közösségi Ház zárva tart.

7. Az önkormányzati játszóház zárva tart.

8. A csepeli jégpálya nem nyílik meg.

9. A Csepeli Piacon a maszk viselése továbbra is kötelező.

A polgármester arról is tájékoztat, hogy az összes önkormányzati rendezvény lemondásra kerül. Borbély Lénárd kéri minden csepeli segítségét és együttműködését a szabályok betartásában.

 

Csepel.hu

15 hozzászólás “Minden tudnivaló a korlátozásokról Csepelen” bejegyzésre

  1. Csepeli lokál szerint:

    A 65 éven felülieknek szerintem érdemes lenne visszaállítani a vásárlási sávot, de nem 9 és 11 között, hanem 11 – 13 között.

  2. Széll Zoltánné szerint:

    A 2 óra vásárlási idősáv korlátozás kevés lenne. Amikor volt akkor 9-12 óra között , sokkal jobb volt. Két óra kevés bevásárlásra. Ha mindenáron beakarják vezetni ujra a korlátozást.

  3. kormánypárti szerint:

    10-12-ig a 65 éven aluliakat kéne kitiltani az üzletekből. Tehát amelyik öreg vállalja a rizikót, az nyugodtan vásároljon akkor amikor akar. Úgyis van még egy rakás hely, ahol az öregek összekeverednek a fiatalokkal. Nagyon könnyű például a liftben megfertőződni, ezért a fiatalok számára meg kéne tiltani a lift használatát, járjanak lépcsőn.

  4. azta szerint:

    Igen, és a kacsákra is tegyünk maszkot. Azokban is kimutatták már a vírust, meg még ki tudja miben.

  5. apostolos szerint:

    Eddig azt hallottam, hogy a nyugdíjasoknak csak csirkefarhátra telik. Mire kell két óra? Meg amúgy egyébként is, járvány van, mit lődörögnek, mint az őszi légy mindenhol. Aki nem tud bevásárolni egy fél óra alatt, az el se induljon, mert már nem él.

  6. CoPPer szerint:

    Idiota Apostolos!

    REMELEM TE NEM OREGSZEL MEG!

  7. admin szerint:

    Minden rosszban van valami jó! Lehet szakállt növeszteni, a maszk eltakarja az ember borotválatlan arcát! 🙂

  8. Nagyapó szerint:

    CoPPer! Nyugi! Értse az iróniát!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Hozzászóló szerint:

    Csepeli lokállal értek egyet. Az aktívaknak kell meghagyni a leghasznosabb, reggeli-délelőtti vásárlóidőt.
    Elég megkérdezni néhány árust a csepeli piacon arról, hogy mik voltak a tapasztalataik tavasszal forgalom terén a nyugdíjas idősávban. A két óra vásárlásra bőven elég, mondom ezt úgy, hogy van a családban több nyugdíjas. A harmadik óra valahogy mindig a kortársakkal való véletlen összefutásról és a véget nem érő csicsergésről szólt.

  10. janipapa szerint:

    Apostolos ! Nem tudom Ön hány éves de egy biztos örüljön majd ha eléri az én koromat és egyáltalán még járni is tud majd ! Kívánom hogy tudjon jó egészségben! Én megértem 73 évet és nem lődörgök mint a légy !! El kell jutni a vásárlás helyére meg kell keresni a farháthoz való zöldséget – megjegyzem nagyon finom levest lehet belőle készíteni !! Maradék kis pénzt is gondosan kell elkölteni mert nem mindenki – feltételezem – válogathat a jobb húsok között mint Őn ! Talán egy kis tiszteletet el kérhetünk mi nyugdíjasok Öntől és a nyugdíjasokról hasonlóan gondolkodóktól ?! Érdemes lenne ezen egy kicsit elgondolkodni !!!

  11. Gary Ridgway szerint:

    Valamit tenni lehetne az idősáv tekintetében, mert nagyon sok idős van kint az utcán, reggeltől, estig. Akikre ugye vigyázunk, ha már ők magukra nem?

  12. Horváth János szerint:

    Nem találsz olyat, ami mindenkinek jó. A nyugdíjasok között is van, aki korán kel, és van , aki
    10-11 körül. Az úgynevezett aktívak jelentős része 8-16 között elvben a munkahelyén van, ők
    valószínűleg nem érintettek a délelőtti idősávban.

  13. Gary Ridgway szerint:

    Valaki ellenőrzi ezeket a sztorikat? Mert ez lakossági szinten, magasról le van fosva! Királymajor, senkin maszk, a lakótelep közepén lévő kisbolt mellett alkoholista-klub, … Maszk senkin.

  14. apostolos szerint:

    Nagyon jó az idősáv, ha betartják és betartatják. Az első hullámban nem így volt. Idősávban csak nyugdíjast engedtek be,……meg azon kívül is. Persze ha a polgártárs nem érti, hogy ez miről szól, akkor vessen magára. Ahogy az is, aki még mindig szakállvédőként használja vagy urambocsá’ még a száján rajta van, de az orrán nem. És mielőtt újabb frontot nyitnának az osztályharc előtt, ez korfüggetlen, de az idősek halálos veszélyben lehetnek, míg a fiatalok kevésbé.

    Aki nem értené, hogy mit írtam korábban: nem arról van szó, hogy aki idős, az ne menjen az utcára, hanem arról, hogy a két (2) óra elég kell legyen bevásárlásra. Gyengébbek kedvéért: ebben nincs benne az oda- és visszajutás a lakásba/házba.
    Mondjuk listával a kezemben megyek el vásárolni és nem ődöngök a boltban 10 percig nézegetve egy (1) pultot. (Ezt látom rendszeresen.)
    A farháttal kapcsolatban pedig Nagyapó megírta, amennyit a téma érdemel.

  15. kormánypárti szerint:

    Azért nem elég a két óra, mert a nyuggerek szeretnek több boltba is és a piacra is elmenni. Mert ezzel átlagban napi kétszáz forintot lehet megspórolni, ami egy hónapban ugyebár már hatezer is megvan. Aztán ezt a pénzt szépen odaadják az unokának, aki persze nem buta és mindkét nagyszülő párostól és a szüleitől is beszedi a lóvét, majd elveri marhaságokra.

Itt lehet hozzászólni !