Csepelen még nem mert áramot lopni a DK-s képviselő

Csepel.info

Fiatalítás a csepeli MSZP-ben: ahogy anno Deme Gábor (balra), Borka-Szász Tamás is alpolgármester szeretett volna lenni

Legalább négy éve foglalkozott bitcoinbányászattal a DK-s Borka-Szász Tamás, de a kormánypárti vezetésű csepeli önkormányzatnál nem  merte bevinni a gépeit a pártirodába. Ilyen mértékű túlfogyasztás ugyanis nem lehet észrevétlen, és ez így volt Erzsébetvárosban is. A Csepel.info úgy tudja, hogy a DK-s politikus lebuktatásában az egyik ellenzéki párt is közrejátszhatott.

Borka-Szász karriere a legdurvább szoci maffiafészekből indult, ahol a pedofil bűncselekményektől kezdve a lopásokon, sikkasztásokon keresztül a kettős emberölésig terjedt a párttársak “tevékenységi köre”. Csepelen ugyanakkor a szocialista bűncselekmények nem maradtak következmények nélkül, így Borka-Szász tudta, hogy nem éri meg áramlopással próbálkozni.

Mérlegre tették a tehetségét

2010 nyarán a csepeli kettős gyilkosság és a párt országos helyzete miatt megroggyant csepeli szocialisták egyik tagja érdekes történetet mesélt lapunknak Borka-Szász Tamás felemelkedéséről. Elmondása szerint az MSZP fiatalítása során több régi képviselőt nyugdíjazott a pártszervezet, így léptették a helyükbe a gondosan kiválasztott fiatalokat.

Közöttük volt a sztálinista nagypapával büszkélkedő, és a csepeli kettős gyilkosság miatt életfogytiglani börtönre ítélt Deme Gábor mellett Borka-Szász Tamás, Bátky Endre, Tokár Tamás és még néhány fiatal úr és hölgy. Média területen – többek között – Gyurcsány Ferenc jelenlegi sajtósa, Wirsching Viktória is.

A fiatalítás azonban nem ment zökkenőmentesen.

Az újak más stílust képviseltek, mint a “gyáriak” – ahogy akkoriban hívták a régi, Csepel Művekben kinevelt pártállami gárdát. Az újak között ráadásul voltak mohók is, akik nem akartak éveket várni a biztos szocialista egzisztencia – házak, kocsik, nyaralók, szeretők – kialakításához.

Ezért aztán “meg kellett győzni” a fiatalok közül is párat, hogy az idősebbek akarata kerüljön többségbe a frakción belül.

A gyáriak vicces fickók voltak. Borka-Szász Tamást például felállították egy mérlegre. Ahány kilót nyomott, arányosan annyival emelték a havi apanázsát. Cserében nem kavart tovább, és beállt a gyáriak közé

– mesélte akkor Borka-Szász Tamás párttársa. Bármennyire cinikus ez a mérlegre állítós történet, annyira komoly is volt – emelte ki akkor a forrásunk.

Így aztán frakcióvezető lett

Akár igaz a párttárs által elmondott történet, akár nem, az lenne a logikus, hogy a frakcióvezetővé választott Borka-Szász Tamás mindenről tudott, ami a frakcióban történt. De ezt éppen ő cáfolta lapunk fórumán. A csepeli kettős emberölés után a Csepel.info fórumán jelentette ki, hogy neki fogalma nem volt arról, hogy mi történt a saját frakciójában.

Nem is vett részt a kettős gyilkosság tárgyalásán, a frakcióvezetésről pedig nem váltották le. Hiszen az akkori MSZP-ben talán éppen az volt a dolga, hogy – a külvilág felé – ne tudjon semmiről. Így aztán 2010 őszén ismét őt választották az MSZP frakció vezetőjének.

Ez már csak az MSZP-ből való kilépésekor változott, ám rögtön DK-s frakcióvezőként folytatta a pártkarrierjét. Meg kell jegyezni, nem akárhogyan, hiszen Borka-Szász Tamás volt minden idők leglustább, legtöbbet hiányzó önkormányzati politikusa Magyarországon – legalábbis eddig.

Niedermüllernek tudnia kellett az áramlopásról

A Csepel.info úgy tudja, hogy az áramlopás hírére a csepeli önkormányzatnál is vizsgálat indult. Ám csak az derült ki, hogy a DK-s politikus a 2010 óta kormánypárti vezetésű csepeli önkormányzatnál nem mert áramot lopni.

Borka-Szász ugyanis tudta, hogy a bitcoinbányászatot nem lehet feltűnés nélkül folytatni.

A Csepel.info úgy tudja, hogy az ilyen gépek nem csak nagyfogyasztók. A működésük nagy zajjal jár, és – akár egy szerverszobában – a gépeknek jellegzetes szaguk és nagy hőkibocsátásuk van. (Nem véletlenül merült fel, hogy a Borka-Szász által működtetett bitcoinbánya korábban tűzesetet is okozhatott.)

Bárki ment be Borka-Szász szobájába, bárki nézte meg az áramfogyasztást, egyértelmű jelei voltak annak, hogy a politikus gépei nagy áramfogyasztók, és a szobában áramlopás zajlik. Ezek közé tartozott az összes szövetséges, balliberális képviselő és Niedermüller Péter polgármester is. Bármelyikük állítja, hogy nem tudott a lopásról, biztosan hazudik – állítja a bitcoinbányászatot jól ismerő forrásunk, aki azt is elárulta, hogy Borka-Szász Tamás legalább négy éve folytatta ezt az áramlopás esetét kivéve egyébként nem törvénytelen tevékenységet.

Belülről segíthették a lebukást

Úgy tűnik azonban a lebukás hosszú ideig nem történt meg – éppen úgy, ahogy arra Borka-Szász számított. Elvégre ismét baráti közegben volt, ahol – a 2010 előtti csepeli vezetéshez hasonlóan – elvárhatta, hogy elnézzék neki a lopást.

Ám a Niedermüller Péter által vezetett önkormányzatnál bonyolult belső viszonyok vannak az ott kormányzó ellenzéki pártok között. A belharcok miatt négy alpolgármestert kellett választani, ami önmagában nevetséges. Borka lett volna az egyik, ám az általa áhított pozíciót Niedermüller kénytelen volt másnak adni.

Úgy tudjuk, hogy emiatt Borka-Szász sértett ember lett, úgy érezte “túl kicsi pecsenyesütőt kapott”. Más ügyekből kifolyólag – például egy helyi önkormányzati fejlesztési projekt kapcsán is – elmélyültek a konfliktusai a DK egyik szövetségesével. Forrásaink szerint ez a konfliktus az egyik oka volt annak, hogy az áramlopást bejelentették a rendőrségen, és hogy Niedermüller Péter kényszerűen, de teátrális körülmények között tagadta meg párttársát.

Csepel.info

4 hozzászólás “Csepelen még nem mert áramot lopni a DK-s képviselő” bejegyzésre

  1. […] is. A DK-s politikus lebuktatásában az egyik ellenzéki párt is közrejátszhatott a Csepel.info információi […]

  2. kormánypárti szerint:

    Nímand Péternek nem tűnt fel a tetemesen megugrott áramfogyasztás?! Miközben a gondnokság munkatársai feltehetően rendszeresen leolvassák és jelentik a közmű-fogyasztásmérők aktuális állásait a szolgáltatóknak. Ki hagyja jóvá az ELMŰ-től érkező sárga csekkek postai befizetését (esetleg a gazdasági vezető?), mi az eljárás abban az esetben, ha túl magas összegű számla érkezik? Ha feltűnt a magas áramszámla, esetleg hálózati veszteségre, üzemzavarra (pl. kóbor áram) gyanakodtak? Milyen lépéseket tettek a “hiba” elhárítása érdekében (pl. GAMESZ értesítése)? Ha Nímand Péter tényleg semmit nem vett észre abból, mi folyik a saját portáján, egy ilyen Dobzse László típusú személy alkalmas lehet városvezetőnek, emberek életét meghatározó felelős döntések meghozatalára? Nímand Péter önmagának készíti az uzsonnáját és maga szokta megkötni a nyakkendőjét??

  3. kormánypárti szerint:

    “A Blikk úgy tudja, a fiatal sofőr édesanyja börtönben van, az édesapja nagyon beteg. A Tömő utcai lakást a család önkényesen foglalta el, emiatt az önkormányzat nemrég kilakoltatta a családot, és befalazta a bejárati ajtó helyét. A család onnan költözött pár utcával odébb.”
    https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/baleset-karoly-korut-tv2-enekese-aldozat/1s41km9

  4. Horváth János szerint:

    Ha jól sejtem, a Csepelen tegnap vagy tegnapelőtt kiköltöztetettről van szó!

Itt lehet hozzászólni !