Áramlopás és tűzveszély az erzsébetvárosi önkormányzatnál

Pesti Srácok

Borka-Szász Tamás (jobbra) csepeli éveiben, itt éppen Deme Gáborral, akit a kettős gyilkosság miatt életfogytiglanra ítéltek

Az érintett Borka-Szász Tamás, a csepeli MSZP majd DK frakcióvezetője lehet, aki az erzsébetvárosi DK-ba igazolt, és lett 2019 őszétől az ottani frakció vezetője. Most áramlopás és tűzveszély-okozás miatt is eljárás indulhat ellene. 

Rendőrségi akció zajlott a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzatnál – tudta meg a PestiSrácok.hu. A rendőrség egyelőre annyit erősített meg, hogy valóban kivonultak és eljárási cselekményt hajtottak végre, illetve lopás miatt nyomoznak. A DK-s Borka-Szász Tamás, aki az ügy érintettje lehet, lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból.

Borka-Szász Tamás Niedermüller kampányában áldozati szerepet játszott: valakik megelőlegezték nekik neonácikkal való összefogást, ami csak egy évvel később realizálódott

Úgy tudjuk, a rendőrségi akció során több informatikai eszközt is lefoglalt Borka-Szász Tamás, a Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi képviselőjének irodájában. Az egyelőre ismeretlen tettes ellen zajló nyomozásban a kriptovaluta bányászat merülhetett fel, ami önmagában nem bűncselekmény. Annyi azonban megjegyzendő, hogy a kriptobányász gépeket rendkívül drágán lehet megvenni, általában Kínából rendelik őket és rendszerint 3000-5000 dollár közti áron kaphatók.

Tűzveszélyes tárolás

A kriptobányász gépek rendkívüli módon forrósodnak, ezért balesetveszélyesek, ha nem szakszerűen használják őket. Ráadásul rengeteg áramot is fogyasztanak. A rendőrség megkeresésünkre annyit közölt, hogy

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás (úgy tudjuk, áramlopás – PS) gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás során a mai napon a rendőrök eljárási cselekményt végeztek a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata épületében. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

Megkérdeztünk egy kriptovaluta-szakértőt is, aki elmondta, az eszköz valószínűleg ethereum-bányászatra alkalmas, ára nagyságrendileg 5000-7000 dollár között mozog, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy

tárolása amatőr, régen használt fakeretes szerkezetben történik, ami önmagában hordozza a rendkívüli tűzveszélyt.

Az így alkalmazott gépek nagyon erőteljes hőkibocsátással rendelkeznek, nem elképzelhetetlen, hogy a fakeret öngyulladást szenved bizonyos esetekben.

Közben a DK az Indexnek küldött közleményében elismerte a rendőri akciót, majd azt írták, hogy,

az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a DK VII. kerületi önkormányzati képviselője lehet. A történtek következményeként Borka-Szász Tamás azonnal lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból.

Forrás: Pesti Srácok

4 hozzászólás “Áramlopás és tűzveszély az erzsébetvárosi önkormányzatnál” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    A tűzvédelmi előírások értelmében a munkahelyen a munka végeztével áramtalanítani kell. Tűzveszélyes készüléket (pl. hősugárzó) tilos feszültség alá helyezett állapotban magára hagyni. Az is világos, hogy ha valaki rendszeresen céges erőforrást használ térítés nélkül magáncélra (pl. céges autóval jár fusizni) a gazdasági vezető jóváhagyása nélkül és az így okozott pénzügyi hátrány jelentékeny, lopás vagy sikkasztás szabálysértését követi el.

  2. kismiska szerint:

    Azért a “szakértő”mondhatna pár példát arra hogy egy számítógép-akármire is használják-úgy felhevül több száz C°-ra hogy meggyullad a tartószerkezete(a fa gyulladáspontja 350-400C˘).
    Egy ilyen bányászgépben vagy a processzor vagy a speciális videokártya dolgozik,melyik nem kapcsol le önvédelemből 100C˘ felett?

  3. Gary Ridgway szerint:

    kormánypárti! Jelentsd fel gyorsan az internetszolgáltatód, mert ott azt’ mennek gépek és egyéb eszközök. 😁👏👍

  4. […] buszmutyival kapcsolatban, de néhány hete a DK egy korábbi csepeli képviselője bukott le áramlopással az erzsébetvárosi önkormányzatban. Úgy tűnik, hogy az ellenzéki politikusok mindenhol csalnak és mindent elvisznek, amihez […]

Itt lehet hozzászólni !