Hatmilliárdos útfejlesztés Csepelen

Napi.hu, Csepel.info

Névtelen

2011 óta folyamatosan aszfaltozzák a csepeli földutakat (fotó: Bercsik Károly képviselő)

Kormányzati segítséggel, de komoly önkormányzati önrésszel folytatódik a 2011-ben elkezdett csepeli útfejlesztési program – értesült a Csepel.info.

Az útfejlesztés folytatása már csak azért is fontos, mert  főváros balliberális vezetése tavaly november óta bosszúpolitikát folytat a nem balliberális vezetésű kerületek ellen. Csepeltől öt évre elvették a fővárosi útfelújításokat és a kerékpárút-építéseket. De Karácsony Gergely döntése miatt sajnos a kormány által felújításra kerülő HÉV sem kaphat új P+R parkolókat, és még a 2020-es lomtalanítást is törölték.

Az útfelújítás nyílt tenderének eredményét a két ajánlatkérő, a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Gerulus Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. egyedüli pályázó volt az uniós közbeszerzésen, de ajánlata megfelelt a szabályoknak. A nyertes ajánlattevőnek – egyebek mellett – a következő feladatokat kell elvégeznie:
– meglévő szilárd burkolatú utak felújítása, megerősítése,
– földutak szilárd burkolattal való ellátása,
– általános bontási, áthelyezési munkák,
– terület előkészítés, tereprendezés,
– földművek építése,
– közművek kiváltása, bontás, építése (hírközlés-, elektromos-, vízi-, gáz-, távhő közmű),
– forgalomtechnikai munkák.

A nyertessel szeptember 29-én kötöttek szerződést az ajánlatkérők.

Csepel.info, Napi.hu

10 hozzászólás “Hatmilliárdos útfejlesztés Csepelen” bejegyzésre

  1. Cliff szerint:

    Na már most: “Csepeltől öt évre elvették a fővárosi útfelújításokat és a kerékpárút-építéseket. De Karácsony Gergely döntése miatt sajnos a kormány által felújításra kerülő HÉV sem kaphat új P+R parkolókat” Mert ezt mondjuk 3-4évvel ezelőtt a Csepeli Önkormányzat nem tudta volna kivitelezni, biztos annyi dolguk volt nap mint nap, ugye? Hát persze! 🙂 Ja és ha a Vitya egy tollvonással felülbírálhatta azt, hogy ingyenessé tette a fizetős parkolást, akkor ebben miért nem segít ha annyira kell? Mindenre van megoldás, csak a szokásos dolog folyik: Mutogatás…

  2. Horváth János szerint:

    Nem, ez nem mutogatás! Ez kifejezetten aljas lejáratás!

  3. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Azért ahhoz arc kell hogy a “Hatmilliárdos útfejlesztés” kapcsán próbálnak lejáratást folytatni.
    Igaz a náci-szoclib “összefogásnál” aljasabb dolgot nehéz elképzelni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Horváth János szerint:

    Aljasabbat? Dehogynem , nézzen tükörbe!

  5. Nagyapó szerint:

    Horváth János! Remek riposzt!😀 Igazi “ellenzéki”, akár Vadai, Szél v. Jakab írhatta volna!
    Apropó Borka-Szász et. hogy van?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. concept szerint:

    Valamelyik névtelen (valszeg az önkormányzatnál dolgozó)cikkíró egyszer mutathatna egy dokumentumot ami alátámasztja ezeket az állításokat,hogy a Karácsony saját ötletből és főleg saját kezűleg bosszúból vonta meg az útfelújításokat,parkolóépítéseket de még a lomtalanítást is.Az FKF már több hónappal ezelőtt megindokolta hogy miért csúsznak a lomtalanítások amiknek az elindító oka a kormányzat által hozott rendelkezések voltak.
    Újra leírom hogy a Lénárd saját ötletű tavalyi döntése miatt idény eleve csak december elején lett volna a lomtalanítás,de itt már ~április óta megy a nyafogás/lázítás hogy miért nem lesz/mikor lesz már és kizárólag egy személy döntése miatt…
    Hűűű,most dec. helyett január/februárban lesz lomtalanítás,a Lénárd örülhet hogy akkor is hideg lesz és szerinte akkor nem lesz annyi lomis mint nyáron mert fázni fognak.

    És az illetékes kezdje el kidolgozni a következő hasonló témájú cikkeket hogy a 2021 január/februári lomtalanítás után vajon mikor lesz a következő,2021 decemberben az eredeti menetrend szerint vagy 2022 januárjában?És ezért miért szintén csak a Karácsony lesz a felelős…

  7. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Amilyen az adjon Isten, olyan a …..!

  8. Ábel Attila szerint:

    Concept: mutassa meg, hogy ha nem vonta vissza az út- kerékpárút- és P+R parkoló építéseket Karácsony Gergely, akkor hol folynak ezek a 2019 októberig bizonyíthatóan előre tervezett fejlesztések.

  9. Horváth János szerint:

    Ha jól értettem a kérdés az volt, hogy van-e ilyen dokumentum! S erre az a válasz, hogy
    visszakérdezünk? Na ne!

  10. concept szerint:

    Ábel Attila#Ön fér hozzá az iratokhoz az önkormányzatnál de még sohasem mutatott egy hivatalos iratot sem,semmilyen témakörben amivel a Karácsonyt vagy bárki mást vádol a fővárosnál.
    Pl.hogy mekkora támogatást kapott a kerület (és más fideszes vezetésűek)a Tarlós vezetése alatt és mennyit az ellenzékiek-akik most többet kapnak,az eddigi nyertesek pedig most “bosszúból” kevesebbet…

Itt lehet hozzászólni !